7
Francia-dél-afrikai-angol kalandfilm
  • Aspyrin
    #7
    Ha egy tudományos-kalandfilm "depi" kategória akkor azt kell, hogy gondoljam a te készülékedben van a hiba. Depressziósoknak talán a dráma ami könnyebben átélhető, amiben magukra ismerhetnek és azonosulhatnak egy szereplővel de ebben a filmben erről szó sincs. Ez a téma az emberi tudatlanságról, kapzsiságról szól..
  • ffxi
    #6
    Depisnek való film.
    Bocs, kinek nem inge...
  • PíszLávJuniti
    #5
    moziban láttam annakidején.
    akinek bejön hogy kicsit nyálas, kicsit kiszámítható a történet annak biztos nagyon bejön.
    ezen kívül nem rossz, de nem hoz újat sem.
  • PJack
    #4
    elolvasta. és jónak tűnik.
  • Aspyrin
    #3
    Nem bizony, ha érdekel olvasd el az index kritikáját a filmről.
  • PJack
    #2
    nem lehet rossz.:)
  • Aspyrin
    #1
    Dr. Dodd az emberi faj eredetét kutatja az afrikai őserdőkben, az 1870-es években. Egy vadászat alkalmával két pigmeust ejt foglyul, akikről csak ő hiszi, hogy lélekkel bíró, intelligens emberi lények...

    Jamie Dodd (Joseph Fiennes) a fiatal tudós az emberi faj titokzatos eredetét vizsgálja az 1870-es években. Megszállottan kutatja a nyugati civilizációtól még érintetlen, legendás Pigmeusok életét, izoláltságuk antropológiai hátterét. Afrika vad területein kalandozva összetalálkozik egy titokzatos segítőtárssal, a gyönyörű Elena van den Ende-vel (Kristin Scott Thomas), aki európai állatkertek számára ejt foglyul oroszlánokat.
    Egy veszélyes vadászat során végül két fiatal Pigmeus esik zsákmányul.
    Minden bizonyított tudományos állítás ellenére Jamie egyedülálló felfedezésre jut e két rabul ejtett lény magas szintű intelligenciájával és érzelmi gazdagságával kapcsolatban. Ez a felfedezés oda vezeti, hogy megvívja saját harcát az igazságáért és a Pigmeus törzs szabadságáért, eldobva karrierjét, barátait sőt még a szerelmet is, hogy végül, a Pigmeusok emberi értékeiből reményt merítve, győzelemre vezesse közös ügyüket.

    Díjak és jelölések:
    Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2005) - Arany Medve jelölés: Régis Wargnier

    Képek a filmből:





    Egyéni vélemény:
    Nagyon hiányoznak az ilyesfajta filmek az életemből.. Végre egy 120 perces mozi amiben az ember nem az erőszakot látja. Lebilincselő történet amit az egész család egyszerre nézhet.

    (Forrás: port.hu)