63
  • long vehicle
    #63
    jo a 6000-s x2?
  • fflx
    #62
    "Tényleg ha Intelre váltasz majd szóljrám, bruttó ár +10%ért betesztelek neked egy e4300/e6300/e6400et ami megy 3500felett. :)"

    Akkor en biztos nagyon rabasztam, mert a 6300-am, nemhogy 3,5GHz-et nem bir, de mar csak, ha 320-ra huzom 266 helyett (2,24Ghz) es a memoriat hagyom *2,5-on (800), akkor is egy ido utan fagy. Azert arra alapozni egy gepet, hogy majd tuningolom elegge bator dolog.

    Persze el lehetne kezdeni, venni joval dragabb ramokat, joval dragabb alaplapot, joval dragabb tapot es joval dragabb procihutot, de lehet, hogy ertelmes ember ezen az aron inkabb vesz egy gyarilag magasabb orajelu procit, vagy csak en vagyok hulye???
  • lee56
    #61
    mindezt 90nm-en , impressive
  • dez
    #60
    X2 6000+@3522MHz!!! link
  • dez
    #59
    Itt meg egy 65nm-es 5000+ megy 3.1GHz-en: link
  • lee56
    #58
    "Augusztus óta nemkövetem figyelemmel az X2es procikat..."

    1, - na az pont jó, mondom augusztus vége felé vettem, és mivel nem volt a boltban, és nagykerben is hiánycikk volt még várni is kellett rá 1-2 hetet, tehát nem sokat állhatott raktáron, amugy sAM2-es 3800+ x2, ilyet is raktál össze?, mert akkor utolsó emlékeid lehet hogy segitenek :)

    2, - annyira nem sürgős, majd ha lesz valami game ami jelentősen profitálna belőle, tápom sem igazán high quality - szal tuningra mindenképpen kicserélném, meg lehet frankó hűtőt is kéne venni, mer boxos gyári-val megy, de egész csendes, még max fordulatszámon is, és 40-45 fok főlé még nemnagyon ment vele, nameg még gyüjtögetem az infókat és a tuning tapasztalatokat másoktól amint látod :)
  • [Jakuza]
    #57
    A komoly nalam a VapoChill kompresszoros hutoi.
  • arty
    #56
    egyedi példák alapján nem lehet következtetni, h hogyan megy egy széria...

    szvsz az x2 3800+ 25ezres bruttó OEM árának jelenleg nincs versenytársa :)
  • formatuq
    #55
    hetvegen megnezem, akkor tudok a gep kozelebe kerulni

    btw: memoria menet kozben csak ugy behalt, (kb 6 honapos volt) ocz kicserelte, de varni kellett par hetet mert nem volt nekik ilyen, ugy kellett nekik is beszerezni valahonnan
  • dez
    #54
    Aha, közben észrevettem a linket (ami kiszúrta a szemem). :)
    Szal akkor a ramos és HT-s kérdés lenne még érdekes.
  • formatuq
    #53
    Ezen a
    link-en latszik a cpu (Core : Toledo (90 nm) / Revision : JH-E6) Alaplap (DFI NF4 SLI-DR) de a memoria volt a nagy szam: OCZ PC4800 azaz 600MHz gyarilag.

    Pontos beallitasokra sajnos mar nem igen emlexem, de kicsi feszt kellett adni a cpu-nak, meg a memoria volt eleg magas feszkon, erre emlekszem.

    De ha akarod, meg tudom nezni, egy ismerosomnel van a gep, bios-ba el vanak mentve a beallitasok (ez az alaplap tudod vagy 4 kulonbozo beallitast elmenteni)
  • dez
    #52
    ("mert 300-ra úgy már nem nagyon ment volna az alap-freki" --> mondjuk egyes lapokon az alapfreki emeléssel lock nélkül sem folytonosan emelkedik a PCI clock, hanem ciklikusan vissza-vissza ugrik, szóval cseles.)
  • dez
    #51
    Ja bocs, nem kell, már látom. (Késő van. :D)
    Jónak tűnik. Bár az a 600MHz (2*300) ram-freki ilyen időzítésekkel nem semmi. Biztos, hogy nem itt volt a teteje annak az OCZ ramnak? Próbáltad azért visszább venni, és úgy húzni tovább?
    HT jól látom, hogy 1x-esen volt, vagy rosszul írta ki a CPU-Z (jóval korábbi verzió)?
    (PCI clock lock volt a lapon (és be volt kapcsolva, ha külön kellett)? Bár gondolom igen, mert 300-ra úgy már nem nagyon ment volna az alap-freki.)
    Feszt nem írta ki, azt emelted?
    Bocs, hogy ilyen alap dolgokat kérdezek, csak a biztonság kedvéért.

    De mindegy, az újabbak (F2) jobban bírják a gyűrődést. Főleg az EE-k (nem= 65nm).
  • dez
    #50
    Ja, és hogy milyen x2 4400+ volt, mert hogy 5 féle van.
  • dez
    #49
    Leírnád ide, mit hogyan állítottál? És milyen alaplappal?
  • formatuq
    #48
    jah, link a qx6700-hez mielott valaki felkerdezne
  • formatuq
    #47
    Ezek a leghuteses 3ghz feletti eredmenyek az x2-nel igen ritka lehet.

    nekem volt 4400+ x2-m -eleg sokat valogattam is- de 2700mhz felett nem ment tobbet leghutessel stabilan.
    http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=45569

    most van qx6700 az megy 3250-n, leghutessel, alap feszkoval.
    paratlan erzes, ill paros, 4-s :D

    amd kicsit le van maradva ezzel a 90nm-es csikszellel szerintem, pedig en nem vagyok se amd se intel parti, mindet kedvelem.
  • dez
    #46
    Nem nagyon érdekelnek az ilyen topikok, mert mint írtam, legtöbben nem tudják, vagy nem jól tudják, hogy kell jól tuningolni a K8-at (a neten is több helyen hiányos leírások vannak), és ilyenkor nem a proci miatt áll meg a dolog alacsonyabb órajelen, mint amit bírna.
  • dez
    #45
    Ja bocs, a #41 alját most olvastam el. De látom, abbahagyni azért nem tudod... Egyébként hol megyek én szembe a forgalommal? Ja, hogy hülyeségnek tartom, amit az a nagypofájú Newell mondott, hogy "a PS3 katasztrófa"? Meg hogy nem értek egyet Carmackkal, hogy semmi szükség normálisabb fizikára, és amúgy is túl sok erőforrást eszik? Szerintem éppen ez a hozzáállás a szélel szembe pis... Egyre több játékban van és lesz egyre kiterjedtebb fizika. Nvidia és ATI is gőzerővel fejleszti a gpu-s fizika-támogatását, a Havok direkt létrehozott egy külön csomagot nekik (Havok FX). PS3-on meg a Physix SPE-alapon megvalósított fizikai csomagja adott, és ilyenek használják, mint pl. Unreal Engine 3, és persze az Unreal Tournament 3 is... Meg több másik. Szal az élet engem igazol, csak egyeseknek nem tetszik, hogy PS3-on előbb lesz jobb fizika, mint PC-n, mert PC-n nem adottak a feltételek még 2-3 évig. Na szóval erről ennyit.
  • dez
    #44
    Inkább ha van benned gerinc, bocsánatot kérnél, amiért személyeskedni kezdtél itt, miközben te nézted be, amit írtam... De persze túl szép is lenne.
  • dez
    #43
    Mit csinálok??? Semmit sem csinálok, amit itt nem. Csak 1-2... khmm... egyszerű lélek "sikoltozik" (az összes topik közül 1-2-ben, ahova írok), akik nem képesek egy értelmes érvet összehozni, csak személyeskednek. Csak nem te vagy az egyik???
  • dez
    #42
    A gyerekes hülyéség az volt, hogy szerinted nem tiporná el az Intel az AMD-t, ha tudná... Nézz tükörbe...
  • fade2black
    #41
    Bizonyítsam.... :)

    Nézz be a PHs X2 topick archivumba január-február környékén. 2600 már szinte jónak számított, a 2400en elakad pedig absz nem ritka. Agusztusba amióta gyak nemrakot gépet X2vel is bele sikerült szaladnom egy 2500/2600on elakad sorba(ezt ha lehet nem bizonyítanám) bár jellemzően akkor összejött a 2800. Azóta nagyon nemrakok X2es konfigot, csak néha beszélgetek el pár emberrel aki über AMD Fan és bár tiszta neki, hogy jelenleg AMD jelenleg nemrúg labdába de azértis mert ez szerelem. Nálam viszont első a teljesítmény k8lig hacsak nemfognak X2k 4ghz környékén rohangálni AMD ki van lőve. Csak jönne már e4300ból több és lehetne vállogatni.

    Tényleg ha Intelre váltasz majd szóljrám, bruttó ár +10%ért betesztelek neked egy e4300/e6300/e6400et ami megy 3500felett. :)

    Beszólás az tuskóság volt egyértelmű. Elnézést.
    btw ismered azt a viccet, hogy megy az autó a sztrádán és mindenki szembejön vele és halgatja a rádiót: Vigyázzanak egy őrült szembe közlekedik a forgalomban a sztrádán. Mire emberün: Mi egy? Mind!!!
  • fade2black
    #40
    láttad még Prohardver.hu-n mitcsinál... lassan márcsak sikoltoznak tőle. :)
  • who am I 7
    #39
    dez.
    Neked mennyit fizet az AMD, hogy gyerekes hülyeségeiddel védjed és kiemeld őket mindig?

    Csodálkozom azokon akik megprobálják dez.t meggyőzni.Csak azt nem értem minek.aki hülye.... a többit tudjátok
  • dez
    #38
    Anyám borogass! Nincs neked szemed??? Az az X2-re vonatkozott. A linkelt oldalakon is csak arról volt szó, össze sem lehet keverni!

    Az Anandot meg inkább hagyjuk, pont ők voltak az egyik, akik úgy próbáltak X2-t tuningolni, hogy nem vették vissza a HT-szorzót! Erről beszéltem!

    Azt honnan a jó... tudhatnám, hogy te honnan szeded a számaidat (X2)??? Igencsak hihetetlen, hogy úgy jött ki az az 2200/2500-as eredmény X2-re, hogy mindent úgy csináltak, ahogy kell. Bizonyítsd! És mellesleg ehhez kellett volna odaírnod, hogy ritka szar darab! Mikor volt ez, hány éve???

    Az PH-s beszólásod meg kurva nagy tuskóság, és az is egy nagy tuskó volt, aki ott beszólt.
  • fade2black
    #37
    uhh akkor a te teszted szerint csak 400mhzval keni el c2d x2t.
    Csakmár alapfeszen is van +10-30%nyi difi.....

    ez a "helyett" meg röhelyes. ottvan nézdmeg nesze tessék: xb
    anand
    ottvan? akkormeg? btw te a PHs "szélmalomharc" DEZ vagy?

    HTs beszólásodra meg nemakarok semmit reagálni anno együtt vettük a procit, tunningoltunk, az elöbb említett Vedinivel vagy Achill3us al. Ha lövésed sincs kik ők akkor inkább mellékeld az ilyen nemértesz hozzá beszolásokat a jövőbe.
  • fade2black
    #36
    Igen nálam az a c2d ami nemmegy 3200öt az ritkaszar darab. Talán nem is találkoztam olyannal ami ezt netudta volna. Sőt jellemzően 3200őt alapfesz alatt mennek.
    Na AMD fanok lehet köpködni az nemúgy van mi jobban tudjuk.

    újabbakat nemismerem de korábban csikszélváltásnál jellemzően első 2-3hóban a régi széria jobb volt tunning szempontjából. 6000+se 65nmen van gondolom nemvéletlenül.
  • fade2black
    #35
    dehogynem 90nmes X2ők nagyon szépen teljesítenek, jellemzően bennükvan a 2600 szerencsésebb darabok 3ghzet is mennek.
    A legjobb MOi darab emlékem szerint vedini-é ő 3200mhzt csikart ki az X2jéből persze ezmár baromi ritka. Keress rá googleban magyar lapok alatt kidobja első 10ben az eredményét.

    1. Augusztus óta nemkövetem figyelemmel az X2es procikat azóta fogalmamm sincs minden gépet intellel rakok mert nálam mind megy min 3200őt jellemzően inkább 3500 és fölött és már azonos órajelen is gyalázza X2t.

    2. Batch számot tudtommal nemlehet így megnézni. De szerintem álj neki húzni és kiderül mittud procid. HT vissza, kis +fesz, ram visszaosztva ozt nézzük mittud.
  • fade2black
    #34
    mi a komoly: egy simaviz se c2dhez se a64hez nemad +2-3%nál többet.
  • dez
    #33
    Feljebb lehet venni a ram-osztót (azaz lejjebb vinni a ram-frekit). Vagy az már benne van?
  • dez
    #32
    (Persze egy kis fesz-emeléssel.)
  • dez
    #31
    Egy jó hűtővel esélyes a 3GHz.
  • [Jakuza]
    #30
    Nyugodtan szamits jokra. :)
    A 90nm-esekbol is sok megy 2700MHz-en. (939)

    Az enyim pl leggel megy majd 3GHz-et.
    Kerdes mi lenne vizzel, vagy komoly hutessel es nem 400MHzes Ramokkal.
    (Na jo, mondjuk az en RAMjaim OZC RAMok es nagyon kihajtva viszik az 500MHZ-et is, de nem kockaztattam nagyon.)
  • lee56
    #29
    A fhancba, én még nyár végén vettem, akkor még boltban nem is hallottak EE-s változatról, a 65nm-es x2 meg ugye csak nemrég vásárolható, tehát enyim 89TDP-s, akkor sok jóra ne is számitsak ezexerint

    fade2black :

    "azonos hét jelemzően hasonló tunningpotenciál. Ránézel egy A64re rávan írva hányadik héten készült."

    1, És meik hét számít jónak tuning szempontból?
    2, Mivel már össze van rakva a gép, van valami mód rá hogy megtudjam ezt az infót anélkül hogy le kéne szedni a hőtőt?
  • dez
    #28
    "voltnálam egy ami alapfeszen megát 2900en, +feszel 3200ön. ritkaszar darab volt."

    Persze, ha nem csúcsközeli, akkor már "ritkaszar darab"... ;)

    "mondjuk x2ből is vanami 2200ö alapfesz 2500nél meg akkorse megy többet +feszel ha megszakadsz."

    Ott valamit tuti nagyon elszúrtak, pl. nem vették vissza a HT szorzót, és/vagy ram-osztót. (Több ilyen tesztet is láttam már, laikusok...)

    "kikell fogni, megkell nézni pl X2nél hét + batch szám 90%ban valószinüsíti mit is fog menni."

    Ez azért számít, mert a korábbiak 89W TDP-sek (1.3-1.35V stock), az újabbak meg már a 65W TDP-sek (1.2-1.25V stock). link
    A legtöbb teszt még a korábbival készült, az újabbak még többet mennek.
  • dez
    #27
    "dez az e4300ak jelemzően mennek alapfeszen 3ghzet pontmint 3200+ok 2600mhzt...."

    Helyett: 2766 MHz-t. link

    "ha adsze nekik mennek jóval feljebbis. ld xbit test ott aszem 3.44et mintahogy 4200+ok 3ghzet."

    Helyett: 3.1GHz-t. link

    És ezek még a korábbi kiadású X2 4200+-ok. (Lásd köv. hsz.)

    "Innen máris más a baba."

    Nem annyira...
  • fade2black
    #26
    Egy 120mmes halk venti lazan elviszi ezeket tunningal.
  • fade2black
    #25
    azonos hét jelemzően hasonló tunningpotenciál. Ránézel egy A64re rávan írva hányadik héten készült.
    Anno ezalapján vadásztam le a venicemet ami 3ghzet ment. (Anno még a 2600mhz is fantasztikus volt.)
    batch szám: utolsó 4szám utolsó sorban.
    Ez olyam megfigyelés 1évig írtam a nálam lévő procikat és 90%ban müködik lényege: utolsó sor utolsó 4szám. 200alatt van az jó. 100alatt mégjobb. Kivétel ittis van jócskán.
    Érdemes egyébként megnézni az FXeket majd mindnek vajh mennyi alatt van a batch száma.... :)
  • Cobra.
    #24
    Aki extrém tuningot akar, az nem úgy rakja össze a gépét, hogy csendes legyen (vagy rak rá egy komolyabb vízhűtést, azzal már csendesebb)