31
  • Molnibalage
    #31
    Én láttam a filmet és nekem csak annyi érződött benne, hogy nekik (angolok) valahogy több hagyományuk, erkölcsük és bizalmuk van az állam (monarchia) intézményében, mint ami nekünk lehet az elkövetkező években és volt az elmúlt 4-5 évben..
  • KennyG
    #30
    http://imdb.com/title/tt0436697/ratings a részletesség kedvéért...
  • winnie
    #29
    imdb-szinten naná, hogy reprezentatív - vagyis az eredmény tekinthető annak, ha még 20ezren szavaznak, már nem fog vááltozni az érdemjegy, max 2 tizedet le-föl.

    az más kérdés, hogy imdb-ből nem lehet ítélni, hiszen nyilvánvaló, hogy egy ennyire kritikuskedvenc film jó osztályzatokat fog kapni - nem véletlen a sok elismerés. (az más kérdés, hogy a kommersz rajongók, akik lehúzhatnák, úgysem fogják megnézni a filmet, csak a művészfilmesek)
  • Kagemusha
    #28
    ...mielott statisztikai adatokkal dobaloztok (7.7et kapott 10bol az IMDBn!!! Biztos jo film!), azt is nezzetek meg-tegyetek hozza, hogy ez CSAK 5770 ember (legalabbis 2007. januar 31. 9 ora 18 perckor ennyi volt) velemenye alapjan jott ki! Ez nektek reprezentativ minta? Arrol nem is beszelve, hogy egy muveszeti alkotas mindenkinek masrol szol, a velemenye szubjekiv es senkinek semmi koze hozza... masfelol meg gondolod, akinek nem tetszett es 0-t adott volna ra az IMDBn, az is kozotte van annak az 5770nek?
  • winnie
    #27
    érdekes volt, hogy angliában, a szeptemberi premierkor senkit nem érdekelt a film, úgy tűnt, hogy bukik, de aztán iszonyatos jó lett a híre és tartotta magát
  • rigidus
    #26
    "sok angol kutya biztos nagyon ráizgul majd erre a filmre"

    Gyanitom, hogy nem. Pont ez az, hogy Diana halala miatt a kiralyi csalad nepszerusege a beka seggenel van. Na ilyenkor szokas propagandafilmet csinalni, hogy a pornepnek kimagyarazzanak dolgokat...
  • PíszLávJuniti
    #25
    érdemes néha mások véleményére adni, hiszen rohanó világunkban nincs idő megnézni napi 5 filmet, hogy kiválaszthassuk a tetszőt majd azt megnézzük megint. :O

    leírás alapján az jött le, hogy lagymatag ratyi film. de muter biztos élvezné :o
  • BCs design
    #24
    sok angol kutya biztos nagyon ráizgul majd erre a filmre
  • Jack Bauer ahős
    #23
    winnie: igazad van, ráadásul a trailerek gyakran spoilereznek is, ami nem csoda, mert azt nem a rendező, hanem külön marketing cég csinálja, akik csak abban érdekeltek, hogy bemenj a moziba.
  • winnie
    #22
    "Én nem nagyon szoktam adni mások véleményére, főleg nem az iMDB-re. Megnézem az előzetest és az alapján eldöntöm,(azért van)."

    én inkább az imdb-re adok ,mert érdekes a tömeg véleménye egy filmről. általában nincsenek végletes kilengések, ami ott jó, az általában nem sz*r, ami sz*r, az általában nem jó, de mondjuk ilyenkor is véleményeket érdemes olvasni, mert ha valaki leírja, hogy miért jó vagy nem jó, akkor könnyű következtetni.

    viszont előzetest - azt soha nem néznék meg, mert úgy nem 100%-os egy film. lehet, hogy hülyeség, de egy filmre úgy érdemes szerintem beülni, hogy nem tudja az ember a műfaját, a poénokat, hogy miről fog szólni. oké, poszter, az is ad mankót, de annál több nem kell. ha "szűzen" nézi az ember a filmet, akkor sokkal nagyobbat üthet. (ld. a tinifilmnek induló horror vagy egy film, ami hirtelen visszafelé mondja a történetet). meg ugye ott vannak a sztoriszálak, melyek a 20-60. perc történéseit lőhetik le, vagyis az ember tudja, hogy mi fog történni egy ideig.
  • Jack Bauer ahős
    #21
    "Tehát pont annyira jó mint a Taxidermia pedig emberrel nem találkoztam még akinek az tetszett volna"

    Ehe-ehe. Igen szánalmas egy baráti köröd lehet, hallod-e.
  • Daell Drow
    #20
    Én nem nagyon szoktam adni mások véleményére, főleg nem az iMDB-re. Megnézem az előzetest és az alapján eldöntöm,(azért van).
    Utolsó képen jol néznek ki a welsh corgi kutyák, tisztára mint EIN a CB-ol.
  • winnie
    #19
    kétféle ember véleményére igeni érdemes adni. azokéra, akiknek hasonló az ízlése és azokára, akiknek totál más:)
  • Cactus
    #18
    Igazából olyan fölösleges mások véleményére adni...ha neked személy szerint bejön, akkor bejön, ha nem hát nem. Ne feledjük, hogy még mindig az az elsődleges cél, hogy élvezd a filmet amikor nézed. Vagy ha nem is élvezed, de utánna beszélj róla :)
  • winnie
    #17
    az imdb természetes, hogy jó alap, de egy magas osztályzat mellett is mindig van egy csomó egyes, hiszen ízlések és pofonok.

    az egyértelmű, hogy az oscaros filmek mind magas osztályzatúak, de nyilván kizárt, hogy a kritikus kedvencek (mint a queen is) mindenkinek bejöjjenek. elég messze van a kommersz és a kritikusi ízlés egymástól - a queen-ért meg szinte minden kritikus rajong.
  • Lord Percy
    #16
    Én mindíg saját megérzés alapján szoktam filmeket nézni... Meg néha a társaság miatt (Így jártam az elbaltázott Supermen returns és az Eragon esetében... Az egyik jobban múlta alul a másikat :D)
    Ám azt valóban el kell ismerni hogy az iMDB 100 legjobb filmje valóban nem véletlenül van ott ahol, ezt mutatja pl az hogy több tíz de van ahol százezer szavazat mellett érnek el 8 és a fölötti arányt.
  • winters123
    #15
    "iMDB-ről filmet választani" - ezt pontozás alapján értettem
  • winters123
    #14
    7.7 azért már igenis soknak számít az iMDB-n.

    De!

    iMDB-ről filmet választani tényleg nem túl jó ötlet + ez a film is olyannak tűnik mint anno az "Egy csodálatos elme" ,amiről már látszott hogy tipikus oscar-díjt kapó film, mert életrajzi feldolgozás és "lehengerlő színészi alakítások".
    Kétszer láttam azt a filmet nekem egyszer sem tetszett.
  • Cactus
    #13
    Hogy Szekeres Viktor milyen cikket ír az egy dolog, de nekem azt ne mond, hogy az imdb alapján szoktál filmet osztályozni. Egyébként is a 7.7 nekem még kevés ahhoz, hogy pöcre ugorjak a moziba megnézni.

    A királynő megítélése pedig egy olyan dolog, amihez azt hiszem itt bármelyikünk is kevés lenne. Túl ellentmondásos az ő élete ahhoz, hogy jót vagy rosszat mondjatok róla. Inkább azért nem szereti senki, mert effektív "belekaksizik" mindenbe és mások akarata szerint cselekszik. Velejéig romlott a monarchia :)
  • rigidus
    #12
    "Mi a francért csinálnak egy olyan emberről filmet, aki nem csinál semmit?"

    Meghogy semmit... Ul a seggen es el az evszazadok alatt masok verejteken osszelapatolt vagyonon, meg egyszer-ketszer lovagga ut valakit. Tobbe kevesbe olyanokat is akik az "orszagat" szepen lassan kifosztjak. A sajat unokajat meg haboruba kuldi/engedi ahelyett, hogy felvilagositana arrol, hogy az egesz jatek mirol szol...
  • Tomalak
    #11
    Tehát pont annyira jó mint a Taxidermia pedig emberrel nem találkoztam még akinek az tetszett volna és a Pofa Be! 6.8. Szal ennyit erről.
  • kanduhr
    #10
    Mi a francért csinálnak egy olyan emberről filmet, aki nem csinál semmit? Baromira nincs a kezében semmi 2. Erzsébetnek, csak megjelenik néha azt ennyi.
  • winnie
    #9
    arról is szóljon a fáma, hogy jó vagy rossz a film. (naná, hogy jó, persze, mert oscaros meg jó az imdb-n, ahogy a kollega mondta lent), hogy unalmas-e vagy sem.

    hogy miről szól, az nyilvánvaló szerintem a címből is. meg elolvasható bárhol.
  • PoisonBorz #8
    Ennyire felületes, buta és összecsapott kritikát is keveset olvasni...

    A film elsősorban nem is Blair és Erzsébet duójáról szól, hanem egy új gondolkodásmódról, ideáról, annak való megfelelésről - szerintem ezért az Oscar-jelölés. Nem feltétlenül megalapozott, de egy olyan országban mint Amerika, megérthető.
  • Loverman
    #7
    újabb fikázós filmkritika, kiszolgálva a ti igényeiteket:D
  • Ronny
    #6
    ez így van! Az elmúlt 60 évben elárulták a briteket.
  • rigidus
    #5
    Valami azt sugja, hogy nem fogok elajulni a brit kiralyno "aldozatai" miatt. Magasrol tesz ra, hogy az orszag moralisan a kozepkor szintjere supped vissza - ami nem ujkeletu dolog, legalabb 30 eve folyamatos tendencia. Neki, mint az angol nyelv es kultura zaszloshajojanak lenne kutya kotelessege, hogy ez ellen radikalisan fellepjen, holott teljesen vilagos, hogy meg az erdekei is az ellenkezojet diktaljak.
  • bokonon
    #4
    Az kimaradt, hogy szerintem sem olyan lehengerlően jó film, viszont egyszer mindenképp érdemes megnézni.
    Tényleg nem volt 2006-ban más amit jelölni lehetett volna helyette?
  • bokonon
    #3
    Aki azt hiszi, hogy ez a film Dianaról szól, az lehet jobb ha nem megy kritikusnak.
    A film azt mutatja be, hogy milyen a királynő a mindennapi életben; milyen szempontokból kell megfontolnia egy-egy lépését; továbbá nem titkolt célja megmutatni Diana halála körüli "ügyetlenkedések" hátterét.
    Aki pedig nem érzi át, hogy mekkora áldozat a királynőnek megtenni mindazt amit végül megtesz, ahhoz nem jutott el a mondanivaló - ne felejtsük el, hogy ő volt Nagy-Britannia királynője a második világháború idején, és akkor nem kellett akkora áldozatot hoznia, mint a egy ex-HRH halálakor.
  • DjDano
    #2
    Aki Szekeres Viktor kritikáira ad az minimum nem normális...

    Az IMDb-s 7.7/10 világosan mutatja, hogy jó filmről van szó
  • Hoz_Hun
    #1
    Hát meggyőzött, hogy ne nézzem meg. Nem mintha nagyon vágytam volna rá.
    Bár Szekeres úr kritikáját az Arthur és a villangók cikke után kicsit kétkedve fogadom, mert úgy tűnik eltér az izlésünk, de azt hiszem ezuttal hiszek neki.
    Általában jó cikkeket ír (kivéve az Arthurost).