40
-
kvp #40 A sony otletei jok, foleg a backup lehetosege. A dolog hatranya hogy a ps3 nem windows kompatibilis. Az uj windows vista viszont xbox360 kompatibilis, tehat egy vista-s gep es egy xbox360 kozott nem sok kulonbseg lesz ami a jatekokat es a filmeket erinti. Egyiken sem fognak az emberek sokat kalozkodni, de mig a ps3 mellett csak a sony tv-k vannak, addig az xbox360 mellet ott fog allni az osszes vista-s gep. Egy ember ugyanzzal a live azonositoval kepes lesz az xbox360 es a pc-je kozott atvinni az adatokat es egyeb vedett tartalmakat. A ps3 csak a linux-os gepekkel lehetne kompatibilis, de a drm miatt a kiadok meg ezt sem teszik lehetove. -
archkoven #39 Azt hiszem az ilyen fórumokban válik nyilvánvalóvá, hogy a konzolbuzik a legszánnivalóbb fajankók a neten.
Különösen az ilyen dzson és sonyv1 félék:))) -
#38 Van vkinek pontosabb infoja arról, hogy várhatóan mennyibe fog kerülni a két változat? -
Morden23 #37 "http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/szilikon_voelgy_kalozai/"
Na igen. Ez a tipikus esete annak, hogy letükörfordították az angol címet - rosszul. Ők sem néztek utána :D
"valalmi forrást meg tudnál nevezni azt megköszönném. www........"
Itt találsz leírást, meg hivatkozásokat más oldalakra.
A Microsofttal úgy vagyok, hogy teljes mértékben hidegen hagy a múltbéli (és jelenkori) ügyeskedésük. Nem szimpátia meg jófejség alapján választom ki azt, hogy mi fut a gépemen, hanem praktikusság és hatékonyság alapján.
Az már csak extra adalék, hogy manapság nagyon megy a "Winfosozás", de érdekes módon a legtöbbször olyan emberek nyomják ezt, akik az overclocked cpu/gpu-s gépükre letöltik az aktuális szuperjáték szétkrekkelt változatát, és miután feltelepítik a szintén hülyére krekkelt Win-jük alá, amaz kékre fagy. Ezek után elmennek különböző fórumokra, és hozzáértő (ez a jobbik eset), vagy hozzájuk hasonlóan kretén (ez az átlagos eset) emberek véleményét szajkózva elkezdenek Windows-t fikázni, de mindezt úgy, hogy soha életükben egy percre nem használtak Linuxot, vagy Mac-et, vagy akármit.
Ez viszont állati unalmas. Nekem is Windows van fenn, érdekes módon nem szokott kékhalálozni, nem szokott elszállni, nem vírusos a gépem, nem ömlik a spam a levelesládámba satöbbi. Pedig nem vagyok valami IT-varázsló, még távolról sem. -
sonyv1 #36 http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/szilikon_voelgy_kalozai/
Ez alapján néztem a filmet angolul. Tehát ezért nem nagyon emlékeztem a film címére. Ott követtem el a hibát amibe egyből bele is haraptatok hogy nem az angol címét írtam. Ezek után a félreértések elkerülése végett használhatjuk a Pirates of Silicon Valley címet. Úgysem ez a lényeg (szerintem) A Conan a bankár tetszik :-)
"Nem mindegy. Amúgy ha tényleg tájékozódtál volna, akkor tudnád, hogy Wozniak és még jópár (a filmben érintett ember) "helyretett" néhány, a filmben nem jól prezentált infót. Tehát nem én vagyok az, akinek tájékozódnia kell. Ha felhozol egy ilyen példát, akkor legalább nézz körül."
Erről nem tudtam viszont érdekel a téma ha esetleg valalmi forrást meg tudnál nevezni azt megköszönném. www........
Eredetileg amit az elején kifogásoltam (hogy a lényeghez visszatérjünk) az ami köztudott (bár javíts ki ha tévedek) , hogy tulajdonképpen ellopták azt az oprendszert? És bár biztos nagyon okosak voltak , a grafikus oprendszert elegánsan átemelték a Mac-ből és ebből gazdagodtak meg. És én erre mondtam , hogy ok. Ha már így alakult akkor ezt a céget nem támogatnám semmi áron. És sajnos most is hasonlóan látom a dolgot a Vistával kapcsolatban. NAGYON sok mindenben hasonlít a Mac OS X-hez. Amit elég gáz mert értem én hogy ami jó azt átveszik de a Microsoft elég nagy cég lett az évek folyamán és többet várnék tőle. Kísérti Őket a műlt :-) (ne érts félre nem vagyok sajnos Mac-es tehát nincs mit úgymond védenem nem azért írom ezeket). Ez volt az alapgondolatom , aztán innen jutottunk el oda ahova. Minden féle cáfolatot elfogadok tőled csak ne személyeskedjunk mert abból már kinőttünk remélem.
"A beszélgetés értelmesen is levezethető, nem csak úgy, hogy "Bilgéc geci, mert láttam egy filmben"."
Ezt én is így gondolom. Bár én higgadtan kezdtem és remélem úgy is folytathatjuk. -
Morden23 #35 "A film címe: A szilikon völgy kalózai! (2 címe van ugynis. Ezt tudnod kellett volna öcsi)"
Linket adjál, ahol így fordították. De ne valami szánnivaló blogot, ahol valami hülye nem volt elég intelligens a hivatalos címfordítás copy&paste-eléséhez. És nehogy nekem valami olyat írjál, hogy "egyszer a tévéújságban olvastam", mert ott már láthattunk "Conan a bankár"-t is.
"Higgadtan nyugodtan bár látom Neked ez nem nagyon meg ellenben a személyeskedéssel és a támadással. BESZÉLGETNI JÖVÜNK IDE É.R.T.E.D??"
A beszélgetés értelmesen is levezethető, nem csak úgy, hogy "Bilgéc geci, mert láttam egy filmben".
"Megyek OS-X-re."
Menjél nyugodtan. Vagy maradj Xp-n. Vagy vegyél Vistát. Használj Linuxot. Írtam egy szót is arról, hogy milyen a jó oprendszer, vagy milyet használj? Nem, mi? Akkor csitt.
"Azért nem hiába szidják nem?"
Biztos nem hiába szidják a Windowsokat, de pont nem érdekel a téma. Nem is Windows-okról volt szó, cimbora.
"BOCSÁNAT HOGY NEM SZIMPATIZÁLOK BILL GATES-el ÉS ÁTÁLLOK A VILÁGOS OLDALRA."
Ki kérte? Megint a levegőbe beszélsz sületlenségeket. Csak éppen ne írj hülyeségeket. A kettő nincsen összefüggésben.
"Rágjuk csak a szart. A a két cég történetét dolgozza fel."
Nem mindegy. Amúgy ha tényleg tájékozódtál volna, akkor tudnád, hogy Wozniak és még jópár (a filmben érintett ember) "helyretett" néhány, a filmben nem jól prezentált infót. Tehát nem én vagyok az, akinek tájékozódnia kell. Ha felhozol egy ilyen példát, akkor legalább nézz körül.
A címes témára meg azt javaslom, hogy gondold át.
Első kommentedben: Szilícium völgy
Második kommentedben: Szilikon völgy
Harmadik kommentedben: A szilikon völgy kalózai
És még én tájékozódjak, mi? :) "2 címe van ugynis" -> Szerinted reflexből három.
-
sonyv1 #34 Agresszorkám tájékozódj!
A film címe: A szilikon völgy kalózai! (2 címe van ugynis. Ezt tudnod kellett volna öcsi)
A fórumokra egyébként csak idegbetegek járnak? Vagy én keresgélek rossz helyen? Szívesen letárgyalnám veled ezt a dolgot. Akár itt is. Higgadtan nyugodtan bár látom Neked ez nem nagyon meg ellenben a személyeskedéssel és a támadással. BESZÉLGETNI JÖVÜNK IDE É.R.T.E.D??
"Amúgy a filmről nem vagyok hajlandó vitatkozni veled. Nem védem a Microsoft-ot, mert nem különösebben szeretem a céget (egy cég nem egy darab ember baszki), de hogy valaki ennyire gyerekes és naív legyen, az már bosszantó."
Nem hát. Én 2 emberről beszéltem. Bill Gates és Steve Ballmer. Bill sem jótékonykodott egész életében. Csak pár éve mert már azt sem tudja mit csináljon a pénzével. Ez viszont valóban pozitív.
"A Microsoft-ot oltári nagy divat manapság szidni"
Nyugi már nem fogom sokáig. Eleget szívtam vele. Megyek OS-X-re. Lehet h visszajövök XP-re ki tudja. De eleget szívtam már vele. Te maradj nyugodtan. Azért nem hiába szidják nem? Ezen gondolkozz el egy kicsit családod legnagyobb fénye Ó URAM BOCSÁNAT HOGY NEM SZIMPATIZÁLOK BILL GATES-el ÉS ÁTÁLLOK A VILÁGOS OLDALRA.
"Naná, hogy valós történeten alapszik. ALAPSZIK, nem pedig 'valós történetet dolgoz fel'."
Rágjuk csak a szart. A a két cég történetét dolgozza fel. -
#33 Nem. Mert én vagyok! -
#32 Akkor te vagy itt a leg okosabb :D -
Gentleman #31 Én azt mondom, hogy sajt ! -
Morden23 #30 "A film címét tényleg elírtam hiszen Szilikon völgy"
Amúgy ez kimaradt, csak közben dolgom is volt.
Tájékozódj már, mielőtt marhaságokat írsz, könyörgöm. Filmeket hozol fel érvnek, és közben azt sem tudod, melyiknek mi a címe?
Pirates of Silicone Walley a.k.a. Számító emberek - Bill Gates és Steve Jobs története (Apple & Microsoft)
Breast Men a.k.a. Szilikon völgy - a női mell-implantátumokat kiagyaló két dokiról szól
Nem vagy semmi, komolyan :D -
IGAZIWILLIAMS #29 Előbb tanulnál meg írni inkább hülyegyerek...ki engedett oda a géphez? -
Morden23 #28 Nem akartam paraszt lenni, egyszerűen ez a véleményem a kommentedről.
"Az hogy drámaira sikerült a film azt az élet írta"
Hülye. Mondom FILMDRÁMA, nem pedig "drámaian sikerült film". A Pirates of Silicone Walley egy egész estés szórakoztató TV-filmműnek készült, és véletlenül sem történelmi-életrajzi értekezésnek. Amúgy ez alapban is jellemző a HBO-produktumokra (lásd pl. 'Breast Men').
"Ez VALÓS történeten alapszik."
Naná, hogy valós történeten alapszik. ALAPSZIK, nem pedig 'valós történetet dolgoz fel'.
Amúgy a filmről nem vagyok hajlandó vitatkozni veled. Nem védem a Microsoft-ot, mert nem különösebben szeretem a céget (egy cég nem egy darab ember baszki), de hogy valaki ennyire gyerekes és naív legyen, az már bosszantó.
"Az meg hogy valaki belép a konzolpiacra azt hogy állítod szembe a lopással? Nagyon gyenge érv."
Hát, nem voltam ott Japánban a '80-as évek végén/'90-es évek elején, és nincsenek 'drámaian megfilmesítve' a kis japó cégek egymással vívott piaci háborúi vagy ipari kémkedési malőrjei, de azért az 1994-es PS-debüt előtt volt pár generáció konzolból (NES, SNES, SEGA Megadrive).
"Attól még hogy ilyen nevem van a WII-t jónak tartom. Meg úgy álltalában a Nintendót mint cég nagyra tartom. Bár nem venném meg. A microsoftal más a helyzet...."
A Microsoft-ot oltári nagy divat manapság szidni - ezt olyan embertől el is fogadom, aki ért a számítástechnikához, szándékoltan LINUX-ot, vagy egyéb oprendszert használ, és indokol is.
Egy olyan embert viszont leginkább kiröhögök, aki egy filmmel támasztja alá a sziklaszilárd érveit, miközben ő maga ilyenekkel dobálózik: "Nagyon gyenge érv."
Nem te vagy a legfényesebb gyertya a családodban, mi? :)
-
laziga #27 Hát ez amin veszekedtek marhaság sehol nevolt se az xbox se a sony mikor a segga meg a ninntendo konzolokat gyártott. Sőt a segga le is védte ezt a konzolos dolgot csak hát ugye az meglett kerülve. DE ez a konzolos dolog egyre halotabb mert szarra se jó egy sima pc veri mindenbe ráadásul többre is használható ja és má azt se lehet mondani hogy drágább. Ugy hogy szerintem a vak fanatikusok vsznek már csak meg ilyern semire jó szarokat. MOndthatja nekem akárkiigy játék ugy játék baromság sokkal lasabb és roszabb felbontással megy akármi konzol ja és a pc egyébb funkcióival sose veszi fel a veserenyt. -
cateran #26 Ha neked meg nekem csak tizedannyi eszünk lenne mint Gatesnek van(volt), már jól ellennénk:P Kihasznált pár lehetőséget és meggazdagodott belőle,pont! Ha savanyú a szőlő az a te bajod:P (én is irigylem,de nem vetem meg csak mert használta az eszét és igen,esetleg eltiport másokat....isten hozott a földön,ez igy müködik, ha még nem tünt volna fel...vannak ragadozók és prédák) -
fade2black #25 ha láttad a filmet aztis láttad, mindenki vitt mindent anno ami nemvolt levédve. xerox pl itt szurt el mindent, óriási találmányait szarnak nézte. hát jah görögök se látták meg a fantáziát a gőzgépben "geci" angolok elis lopták tőluk. A szemetek.
Egyébként azt "gecized" akié a legnagyobb jótékonysági alapítvány a földön és a vagyinának 90+%át utalja az elkövetkező 20évben szintén ide. (folyamatosan évente pl tavaly is.)
Hude szemét, kiváncsi vagyok a jóságos Sony részvényesek mikor fogják eladni a részvényeiket és jótékonyságra fordítani.
Csakhogy tudjuk is kit köpdösöl össze vissza.
RESPECT BG -
sonyv1 #24 Egy lapra veszed ha valaki belép egy piacra meg azt aki szoftvert lop és milliárdos lesz a gecisége miatt?
Hülye vagy? -
#23 Imádom ezeket a konzolos híreket, mindig jókat lehet röhögni a sok konzolbuzin/pcbuzin, MS/Sony/Nintendo fanon, ahogy osztják egymást :D -
cateran #22 ZoliJ hozzászólását elfogadod? Kedves,hogy nem állsz szembe a tényekkel:)
"Az meg hogy valaki belép a konzolpiacra azt hogy állítod szembe a lopással? Nagyon gyenge érv."
Hülye vagy? -
sonyv1 #21 ZoliJ-hozzászólása egy vélemény elfogatom.
A Tiéd meglehetősen PARASZT-ra és személyeskedősre sikerült. De ne izgulj már hozzászoktam itt a Magyar vizeken. A film címét tényleg elírtam hiszen Szilikon völgy (hülyén hangzik de ezt adták neki) Az hogy drámaira sikerült a film azt az élet írta. Ez VALÓS történeten alapszik. Szerinted a kis bill géc hagyta volna hogy saját nevét egy ilyen filmben használják miközben nem is reális..... Az meg hogy valaki belép a konzolpiacra azt hogy állítod szembe a lopással? Nagyon gyenge érv. Attól még hogy ilyen nevem van a WII-t jónak tartom. Meg úgy álltalában a Nintendót mint cég nagyra tartom. Bár nem venném meg. A microsoftal más a helyzet.... -
Morden23 #20 Te sem vagy semmi. Ha esetleg a 'Pirates of Silicone Walley' c. filmre gondolnál (hun: Számító emberek), akkor jó lenne tudnod, hogy az nem életrajzi elemzés, nem dokumentumfilm, hanem filmdráma.
Elég nagy primitívségre vall, ha te azt készpénznek veszed ebben a formában.
Amúgy olyan névvel, hogy 'sonyv1' nem sok másra számítottam volna. A Microsoft, akárcsak a Sony, egy VÁLLALAT, aminek az élén ÜZLETEMBEREK ülnek. Egyik sem gonosz, egyik sem jó, mindkettő pénzt akar csinálni.
Mellesleg a konzolpiacot nem a Sony teremtette, szóval nem értem, mi ez a "lopásos" dumád.
Amúgy is, hogy lehet egy ember annyira primkó, hogy a terméket azonosítja a cég irányában táplált (teljesen lényegtelen) érzelmeivel? Aki olyan hülye, hogy Sony/MS alapján választ, nem pedig úgy, hogy melyik számára a jobb, az golyót érdemel. -
ZoliJ #19 Mert a sony sokkal jobb ugye? Pláne a rootkitek a cd-iken, stb. -
sonyv1 #18 NA!
Az összes Xboxos Microsoftos "fan" nézze meg a Szilícium völgy című filmet. Ennyi. Hányinger az egész csapat... Sosem támogatnám őket azzal ,hogy valamilyen terméket veszek tőlük amit isten tudja honnan loptak össze. A többit rátok bízom. -
muerte2 #17 Nem múlhat el nap SONY hír nélkül. Sosem favorizáltam őket főleg egy PIONEER vagy egy DENON-al szemben és akkor a felasőbb kategórákról nem is beszéltem, de minél öbbet hallok róluk annál kevésbé színpatikus gyártóa szememben. Bár hangtechnika terén eddig sem vásároltam volna tőlük....
-
#16 Nah megvan a mai PS3-as hírünk. Várjuk a holnapi adagot -
#15 PS3 hír... ez az gyerekek, nyomjátok a flamet és ugorjatok egymás torkának -
#14 Kíváncsi leszek, hogy hozzánk hány darab jön első körben.. 10-20?:D -
Morden23 #13 Ami a terjesztést és propagálást érinti (nem a Japánt, az engem túlzottan nem érdekel), abszolút és teljes mértékben igaz.
Az, hogy maga a gép, mint hardware milyen lett, az szintén nem érdekes ebben a kérdésben. -
#12 valamit nagyon benéztél, a ps3-on is lehet online egymás elen nyomulni. nem is arról van szó, hogy nem, csupán a hd filmletötést tolták későbbre.
azért a különbséget te is érzed.
a ps3 networkon minden megvan ami fontos: online meccsek, demók, előzetesek, árkád játékok, frissítések, video beszélgetés stb.. stb.. -
#11 "Sony nagyon sok mindent kezd elkefélni a PS3-al " na ez azért nemigazán igaz :)) -
#10 Ilyen egy elvakult barmot mint te. Tehát az Xbox tulajok hülyék, a PS tulajok meg nem vagy mi? Hány éves vagy te? Jézusom de sajnállak. -
Morden23 #9 Dzson, lassan tényleg elhiszem rólad, hogy ha a Sony visszaállna fekete-fehérre, vagy 8-bites színmélységrere, akkor te hangoztatnád azok létjogosultságát a többi "modern divatos MS szar" ellenében.
Legyél már egy kicsit objektív, és lásd be: a Sony nagyon sok mindent kezd elkefélni a PS3-al. -
#8 Pedig a legnépszerűbb gyártmány:) -
Gaabeen #7 Csak a Sony tulajok inteligenciájára ragáltam... :D. És még mielőtt pálcát törnél felettem, nekem is van Sony cuccom, igaz nem konzol. És gaz, nem borulok térdre minden reggel-este előtte, imákat mondogatva, fohászkodva. -
Gaabeen #6 1. nem kötelező letölteni, hanem ez egy LEHETŐSÉG.
2. Az egyik legnevesebb és (igen-igen) legsikeresebb példája a kereskedelemben épp a Sony nevéhez fűződik a walkman-nel, azt ugyan is úgy dobták picra, hogy nem volt rá egyértelműen megfogalmazott igény, hanem a Sony "megmondta" az embereknek, hog mire van szükségük.
Szelektív memóriájú "barátom". ;) -
Inquisitor #5 Gondolom az smafu neked, hogy az Xbox Live-on lehet értelmes játékokkal egymás ellen nyomulni. Amúgy meg miért is baj, ha tudsz demót letölteni??? -
Inquisitor #4 " A cél egyértelmű: a Sony a PlayStation 3 segítségével az online piacon is fel akarja venni a harcot a Microsofttal és annak Xbox Live szolgáltatásával."
Erre eddig is minimális esélyük volt (se), de a cikket elolvasva most már közelítőleg zéró. Lassan kijönnek a multiplatformos, Xbox Liveon játszható játékok (PC és X360!), miközben ők a saját belső rétegük igényeinek töredékét SE tudják kielégíteni. -
2504 #3 Nemrosz nekem tetszik.
Bár csak Október fele fogok egy gépet venni.addigra remélhetőleg több minden elérhető lesz. -
#2 Kell a f*sznak a HD felbontású film neten letöltve. Az ingyenes előzetes bőven elég. Ez a netes töltögető baromság megint az, hogy a microsoft megmondja hogy az xlive usereinek mire van szükségük, azok meg elhiszik. Azért a SONY és PS tulajok inteligensebbek. -
#1 Japánban már lehet feltöltőkártyákkal is fizetni, és ott hamarosan mobilról is föl lehet tölteni az egyenleget, remélhetőleg ezt nálunk is bevezetik.