19
Sacra Arcana
  • fradista91
    Visszavárnak az álmokba

Rég volt, egy régi kor...
    Emlékszem rá bármikor.
    Az emlék sosem mostoha,
    Bár nem jártam én ott soha.

Legendákból hallottam,
    Könyvekből tanultam,
    Hogy volt egykor egy régi nép,
    Erős, bátor, álomszép.

Szél hátán szállok tova,
    Innen messze máshova,
    Réges-régi dicső korba,
    Visszavárnak az álmokba.

Szél hátán szállok tova,
    Innen messze máshova,
    Réges-régi dicső korba,
    Visszavárnak az álmokba.

Versekből csodáltam,
    Jelenben a múltat láttam,
    Énekből hallottam,
    Zászlaját feltartottam.

Ő szent régi nevében,
    Hősök, mint fűszál a réten,
    Ezerszám a mesékben,
    A történelem tengerében.

Szél hátán szállok tova,
    Innen messze máshova,
    Réges-régi dicső korba,
    Visszavárnak az álmokba.

Szél hátán szállok tova,
    Innen messze máshova,
    Réges-régi dicső korba,
    Visszavárnak az álmokba.

Mátyás nevében
    A Holló jegyében.
    Hej, Rákóczi népe,
    Hej-hej, kurucok, előre!
    Dobó nagy álma,
    Eger büszke vára.

Kinizsi vad haragja,
    Tinódi, az álmok hangja,
    Attila, isten ostora,
    Legyőzni senki nem tudta.

Kárpátok völgyei vártak,
    Hol az álmok nyugalomra találtak.
    Ott szunnyadnak régen
    az álmok együtt vélem.

Szél hátán szállok tova,
    Innen messze máshova,
    Réges-régi dicső korba,
    Visszavárnak az álmokba.

Szél hátán szállok tova,
    Innen messze máshova,
    Réges-régi dicső korba,
    Visszavárnak az álmokba.
  • fradista91
    Adom a mondandó más, viszont mindegyik zenekar erősíteni kívánja Hazaszeretetünk, nemzeti identitás tudatunk. Ki a múlt megéneklésével, ki a közelmúltéval, ki pedig a jövőre utalva.

Felejtsük már el ezt a "hungarista-nácizene-nagymagyarozást" mert túl divatos, unalmas. Manapság ha Magyar vagy Hazádban, és jót szeretnél népednek, csak hazug ember lehetsz!?! Utálom az ilyen felfogást.

Persze most a birka idetévedő (tisztelet a kivételnek) elkezd hungaristázni, fasisztázni...stb
    Hogy még jobb napja legyen: Hungarista vagyok, de aki nem tudja ennek valódi jelentését, máris szálasira és társaira gondol. A média nagy úr...

Ezentúl viszont tényleg legyen a zenekaré a topik.
  • Dying Soul
    Igen, én mondandóra gondolok, egészen más.
  • TS Zolly
    Kárpátia más zenét játszik mint a Romantikus Erőszak. És mást játszik a Sacra is. Mondadó is más. Ne keverd!
  • Dying Soul
    Nekem teljesen mindegy kik ők, de nem fogod bemagyrázni nekem azt, hogy Arcanáék is ugyanabban utaznak, mikor megírták, hogy a népzenében és csupán, csakis a nagyon régi magyar múltban kötődnek a "magyar" dolgokhoz. Az ilyen Trianon, meg nagymagyarország, meg Erdély, az ilyesmik távol állnak tőlük.
  • fradista91
    "csupán" tagjai erősebben kötődnek Hazájuk jelenéhez mint sem múltjához."

Pontosítanék kicsit félreérthetőre sikeredett utolsó mondatomon:
    Ezen zenekarok tagjai sokkal inkább egy követendő utat, életmódot, célt próbálnak a fiatalok elé állítani, ezzel együtt foglalkoznak a múlttal, erősítik Hazaszeretetünk.
  • fradista91
    "holmi Kárpátiákkal"

Jobb ha tőlem tudod, a Kárpátia az egyik legigényesebb nemzeti zenét játszó együttes. A Sacra Arcana kb olyan mint a Kronos, egyelőre kevés rajnogója van, viszont tartalmilag egyeznek.

Hiába erőlködsz a Kárpátia, Romantikus Erőszak sem nácizenekar, "csupán" tagjai erősebben kötődnek Hazájuk jelenéhez mint sem múltjához.
  • Dying Soul
    Erről van szó, nem tudom miért kell őket egy kalap alá venni holmi Kárpátiákkal meg ilyenekkel.
  • fradista91
    Fekete sereg

Mátyás trónra került s te éppúgy
    örülsz mint bárki más
    Harca a tiéd lesz immár
    jöhet az áldomás
    A sereg lett a vígaszod,
    anyád, apád s otthonod
    Vitézekkel harcba menni
    vágyad nincsen más semmi

Pre.:
    Mátyásért
    A hazádért
    Vérteden fekete holló vájja ki ellenség szemét

Ref.
    Csatára kész
    Meghalni félsz
    De inkább halál mint a szégyen
    Így meghalni mész.
    Mátyás szavára újra míg végül
    Nyugovóra térsz.

Bátor székely legényekkel
    Csehekkel és Németekkel
    Mátyás szavát szentnek hiszed
    Jó hírét te messze viszed
    Messzi földre menetelni
    Frigyes császár ellen menni
    Életed nem tét
    Ezt vártad rég

pre.
    ref.
  • fradista91
    Isten kardja

Volt a szittya királyoknak
    Egy kardja az istenektől
    Hogy az összes népek felett
    Uralkodjék mindenestől
    Csodás kardjuk úgy elveszett
    A múlt homályában
    Hogy csupán a vének tudták
    Kardjuk még a világon van.

Öreg bölcsek mondogatták:
    "Kutassátok Isten kardját,
    Mert az lesz a világ ura
    Ki markolja markolatját"
    Isteneknek csodás kardját
    Kereste a világ népe
    Keresték és elfeledték,
    Soká nem tudtak felőle.

Mígnem egyszer Attilának, nagy királynak édesanyja
    Álmot látott miben lángolt Isteneknek ősi kardja
    Tudta rögtön nem véletlen ha a csodát birtokolja
    Csak úgy lehet fia király ha a kardot fia fogja.

Történt egyszer hogy egy pásztor
    A tinóit legeltette
    S látja fényes lángnyelv villan
    Ki a földből épp előtte
    Kihúzza a kardot gyorsan
    Attilához lohol vele:
    "Ezt a csodát neked hoztam
    Fényeskedjék Urunk neve!"

Attila a fegyverért nyúlt
    Csodák kardját megmarkolta
    Négy táj felé vágott vele,
    S vadul, büszkén kiálltotta :

"Isten kardjával a föld minden népét megbüntetem!"
  • fradista91
    Üdv!
    Végre egy ember aki értékeli zenéjüket, céljaikat, és nem elítéli.
  • TS Zolly
    Nem nagyon lehet behatárolni zenéjüket az ismert ,,sztár,, csapatokhoz. Mint irták, nem náci zenekar. Nemzeti identitás a zenéjükben a dalszöveg, dallam, és a Magyar népi hangszerekben merül ki. Szakértők ,, ha van ilyen,, Folk Metal-nak nevezik e műfajt.
  • fradista91
    Örülök hogy tetszik :)
    Én is az Isten Kardját hallottam tőlük először, de a Fekete sereg című szám még ennél is jobb :)
  • Lyan Kyj
    LEszedtem oldalukról Isten Kardját, bejövős!
  • fradista91
    Akkor mihez van közük?
    Egyáltalán mit értünk Nemzeti érzeten?
    Nem, nem a szálasi féle hungarizmusra kellene gondolni, vagy a hitlerista neonáciságra.

Nemzeti identitáson Én a Hazám és népem iránti feltétlen odaadást, szeretetet, Istenfélelmet értem.
    Butaság lenne azt állítani hogy semmi nemzeti érzelem nincs zenéjükben és nincs közük a nemzeti érzethez -.-
  • Dying Soul
    SEMMI KÖZÜK A NEMZETI ÉRZETHEZ. Ők maguk írták meg nekem is (többek között), hogy csomó koncerten gondok vannak amiatt, hogy díszmagyarnak tűnnek. De jó, hogy megnyitottad....

Amúgy jók, szeretem őket, megvan a CD-jük is.
  • fradista91
    Eltudom képzelni hogy gz8 ezt is bezárná hasonló indokkal. Amúgy nem, nem nácizenekar.

"metal zenét a népzenével ötvözve a magyar mondavilág és a magyar történelem egyes mozzanatait adhassuk át a hallgatók felé"
  • PíszLávJuniti
    nácizenekar?
  • fradista91
    Üdvözlöm minden Nemzeti érzelmű magyar testvéremet ennek a nagyszerű zenekar topikjában.

Zenéjük:

A zenekar elképzelése a kezdetektől az volt, hogy a metal zenét a népzenével ötvözve a magyar mondavilág és a magyar történelem egyes mozzanatait adhassuk át a hallgatók felé. Ennek érdekében a klasszikus felállást egy hegedűvel egészítettük ki, hogy hangzásában is és ne csak a dallamvilágban közelítsük a népzenét. A magyar népzenei elemek mellett angol, ír és egy kis keleti hatást említhetünk meg.

A zenekar voltaképpen 2001-ben alakult. Mindenképp latin nevet akartunk neki adni, hogy ezzel is idézzük a régi, középkori, misztikumokban és legendákban gazdag időket, így lettünk Sacra Arcana, ami magyarul annyit tesz: "titkos szertartás". Kezdetben meglehetősen szokatlanul vették a hallgatók a hegedű jelenlétét, azóta azonban számos más csapat is megszólaltatta ezt a hangszert így már teljesen elfogadott elemmé vált. Persze a koncerten szokott lenni baj a hangosításával...

Csapatunk emberi sokszínűségéből adódóan talán lassabban és megfontoltabban mennek a dolgok nálunk mint más zenekarnál, ám mindig sikerült megállapodnunk egymással. Rengeteg nagyreményű zenei ötlet bukott el a személyes ízlések küszöbén, rengeteg csalódás érte emiatt kiötlőjüket, de a végén mindig megegyezünk abban, hogy jobb, hogy úgy történt, hisz csak így lehetünk mindannyian elégedettek a végeredménnyel.

Történetük:

2001.esztendõ

A 2001-es esztendõ csöndesen telik el, zeneírással, más zenekarok nótáinak feldolgozásával, és sok-sok próbával. Mivel nem volt saját próbatermünk, a Tûzmadár zenekar befogadott minket. E nélkül aligha tudtunk volna eredményesen munkálkodni, ezért szeretnénk nekik megköszönni, a segítségnyújtást.

2001 novemberében saját "odút" találtunk, és még e hónap tizenhatodik estéjén a Tûzmadár elõzenekaraként megmutattuk magunkat a Simon's Music Pup világot jelentõ deszkáin, ami igazán jól sikerült, hiszen 150-180 ember volt kíváncsi a mulattatásunkra, ami rekordnak számított ezen a kis helyen.

Ez után a szekér, ha lassan is, de megindult velünk elõre. December elsején felléptünk Dunakeszin egy fesztiválon, ahol megtepasztalhattuk, hogy a szervezésen nagyon is sok múlik...

2002.esztendõ

Több kis koncert következett nagyjából olyan sûrûn, ahogy a hold megdagad, és elfogy, és a közönség nagyon hálás minden alkalommal. Idõ közben SKREW fejébõl kipattan egy nagyszerû ötlet, mégpedig az, hogy egy mindenki által jól ismert történelmi eseményt dolgozzunk fel. Most nem árulok el róla többet, elég annyi, hogy miközben írogatjuk a nótákat, közben-közben ezzel is foglalkozunk, és ha befejezzük, csak ennek szentelünk egy koncertet.

Március havának tizenhatodik napján kapkodások közepette rögzítettünk három nótát, amit a Sziget szervezõinek eljuttattunk (ez irányú elképzeléseink sajnos nem valósultak meg).

A zenekar fennálásának elsõ évfordulója alkalmából rendezett koncert után Specky barátunk úgy gondolta, Õ nem kívánja folytatni a történetet. Kapcsolatunk továbbra is baráti, hiszen tisztán zenei különbségekrõl van szó. Tiszteletben tartjuk döntését, és keressük utódját. Balázst nehéz lesz pótolni, hiszen ROCKER mellett õ volt a zenekar másik alapító tagja. Aztán később Ő még képbe került - mint azt később megtudjuk.

2003.esztendõ

Ez az év, ha nem is a tömeges fellépések, fesztiválok, de a zenekar színfalak mögötti története miatt volt mozgalmas, szinte egy újraalapítást élt meg. Több jelölt és hosszas kutatás eredményeképpen akadtunk rá Kovács Gergõre, aki március óta játszik a zenekarban. Az eddigi programot megnyírbálva, a réginótákat picit átírva, és új témákkal kezdtünk neki a gyakorlásnak. Ezt nehezítik a tagok nyaranta rendszeresen eloforduló szerteágazó tevékenysége.

Már nyár elején szerettünk volna játszani, de úgy döntöttünk nem sietjük el a dolgot, nem akartunk felkészületlenül mutatkozni. Így a zenekar új felállása az augusztusban megrendezett táborban mutatkozott be. A szórványosan rendezett Titkos Szertartások és a rendszeres próbák alkalmával újra együtt lüktetõ csapat lettünk, Gergõ teljes jogú szólistánk "lanttal" a kezében, és Speckyétõl különbözõ játékstílusa miatt kicsit a zenénk is más fûszerezésûvé vált.

Az esztendõ utolsó havában a zenekar hatalmas levegõt vett, és jó borok társaságában elhatároztuk, hogy rögzíteni kell a dalainkat, mert hanganyag nélkül csak nagyon nehezen elõrébb. Profi felvételt tervezünk, ami nem kis zenekari munkát jelent
    az elõkészületeket figyelembe véve, az új esztendõbe ennek tükrében lépünk át.

2004. esztendő

A felvétel meg is történt a budapesti Utópia stúdióban. 4 számot vettünk fel, azonban az EP-t végül nem publikáltuk, mivel az anyagi befektetések már addig is tetemesre rúgtak, és a további saját zsebből finanszírozást már nem vállalta a zenekar. Realistán szemlélve tüstént rájöttünk hogy egy kezdő zenekar EP-jét valószínűleg egy kiadó sem gondozná szívesen úgyhogy visszanyeltük a nagy levegőt és úgy döntöttünk hogy akkor már legyen majd az album. Viszont abban az előnyben voltunk hogy az EP teljes koncepciója és addig kivitelezett anyaga (borítóterv, booklet, töttörö...) teljes mértékben átvihető az albumra. Ekkor már a felénél tartottunk 2004-nek és noha ez az év viszonylag sok koncerttel telt el ezentúl semmi számottevő nem történt.

2005. esztendő

Sikerül megegyezésre jutnunk a Metal Hammerrel (Hammerworld) az album kiadását illetően. Viszont az ukáz kiadva : Kell még 4 nóta. A zenekar próbateremszerte híres lassú nótaírásáról, úgyhogy újszerű kihívással szembesülünk: turbó üzemmód. Viszont ez kárára nem vált a nótáknak, sőt a 4 új nóta közül kettővel indítjuk az albumot, annyira erősnek ítéljük őket. Nyáron a zenekar bevonul Jaya Hari Das-hoz az Audioplanet stúdióba hogy rögzítse az anyagot. A stúdióba menet mindig került a hátizsákba egy üveg óbarack úgyhogy a jó hangulat és az érces énekhang ismét adott volt. Miután az anyag megvolt, már csak a CD komplett designjának leadása volt hátra, mire Skrew kész lett a fele haja kihullott (jó kifogás a kopaszodásra). A CD-re multimédia is került, ami sajnos egy félreértés folyamán nincs egyértelműen feltűntetve az albumon tehát mindenképp csak kellemes meglepetésként érheti a hallgatót.

Szinte közvetlen az album teljes elkészülte után közös megegyezéssel Gergővel elváltak útjaink. Specky vállalkozott az ideiglenes pótlásra, míg nem találunk új gitárost. Ez azért is nagyon jól jött mivel lehetőségünk nyílt a Petőfi Csarnokban játszani a Forr-A-Dalom fesztiválon rengeteg kiváló zenekar társaságában. Ennek köszönhetően elmondhatjuk, hogy a Sacra Arcana lemezbemutatóját a PeCsában tartotta. A megvásárolt belépő mellé a Hammerworld jóvoltából mindenki kapott egy Sacra Arcana CD-t, tehát aznap a Sacra Arcana volt az a zenekar a fellépők közül, akinek a CD-je mindenkinek megvan. :)

Év vége felé észbe kapott a zenekar hogy tulajdonképpen viszonylag kézenfekvő a következő gitáros kiléte: Csóka Benjámin, akivel Skrew még előző zenekarában, a Dimenzióban együtt játszott 5 hosszú éven keresztül. Benit az egész zenekar ismeri és jóba is van vele, neki nincs zenekara, és benne van a dologban. Úgyhogy nosza, ismét elkezdődik a gitártémák tanulása.

2006. esztendő

Miközben Beni tanulja a gitártémákat a zenekar már új dalokon ötletel. Rocker és Skrew sorban dobálják vissza egymás témáit és kezdenek alakulni az új ötletek a már jól bevált kompromisszumos, és időigényes alapon. A nyáron több remek koncert után a zenekar lehetőséget kap a Korpiklaani zenekar vendégeként bizonyítani, aminek mindenki nagyon örül és a zenekar három új dallal készül a koncertre. A koncert nagyon sikerrel zajlott le, a zenekar is és láthatóan a közönség is jól érezte magát. Közben a zenekarhoz képest - és amúgyis - szinte gőzerővel íródnak a dalok, 2007-re második albumot tervez a zenekar, és egy nyárvégi lemezfelvétel egyáltalán nem tűnik lehetetlennek. Persze ezt ki tudja...

Tagjai:

Skrew

Hogy is hívnak:
    Érdfalvi Tamás

Születtem:
    1980. 08. 18.

Mióta zenélek:
    1997

Azért kezdtem el zenélni...
    Az biztos hogy nem a sztárság meg a pénz miatt :) Kezdetben el akartam játszani azokat amiket akkor szerettem (ezek ma már ritka kivétellel egészen mások) a barátaimmal. Aztán így maradtam. Énekelni meg úgy, hogy senki más sem vállalta.

Kedvenc zenekarom :
    Dropkick Murphys, Rancid mondjuk, meg még ezer más

Aktuális kedvenc lemezeim :
    Jajjaj... Ez nálam mindig változik. Ezért inkább úgy fogalmaznám, hogy az utóbbi napokban ezekre dobbant meg legjobban a szívem :

* Transplants - Transplants/Haunted Cities
    * Social Distortion - Somewhere between heaven and hell
    * Madness - Madstock
    * Lagwagon - Blaze

Mit tudok leginkább szeretni egy emberben:
    Ha megbízható, ha nem beszél mellé, valamint azt hogy nem mond semmit ha nincs mit mondania.

És amit a leginkább utálok:
    Ha nem tartanak tiszteletben másokat, ha büdösek (esetleg szimpla igénytelenség is megteszi), ha belebeszélnek más mondandójába, ha agresszívek. Nem szeretem a vagány gyerekeket. Utálom továbbá ha mindenki ráér amikor én sietek (ez az utcán jellemző).

Éhemet legszívesebben ezzel altatom el:
    Olyan kaják amiket szabadtéren, tűzön csinálok meg. Bográcsban, parázson, töttörö, töttörö...

A szomjamat pedig:
    Finom sörrel. Edelweiss és Ír, Angol Ale-k preferáltak. Ha tehetném mindig csak Guiness-t innék :) Ja, meg Jack Daniels-t.

Amúgy még milyen zenekarokat szeretek :
    Rengeteget és sokfélét. Elsősorban a punk-rockot szeretem, pl. Dropkick Murphys, Rancid, Millencolin, Lagwagon, Bad Religion, No Use For A Name, Cock Sparrer, Bloodhound Gang, Cockney Rejects, 4Skins, Transplants, Flogging Molly, Zebrahead, Guttermouth, Less Than Jake, New Found Glory, Pennywise, Social Distortion, Biohazard, The Clash, Casulties, Toy Dolls, Zeke, és még sokan mások. Ja és hát természetesen a Ramones. Nem állnak tőlem a kellemes Metal zenék sem, elsősorban a Skyclad, Pantera, Blind Guardian, Iced Earth, Nevermore, Manowar (régebben kizárólagos fanjuk voltam, mostmár inkább röhögök rajtuk, de az első 8 lemezt szívesen hallgatom), Ramms+ein, Sonata Arctica, és ilyenek. Rengeteg van. Ja, és a Guns n' Roses mindig is isten lesz, persze Axl Rose ez ellen nagyon sokat tehet :)

Magyar zenéket nemigen hallgatok, de ebben semmilyen diszkrimináció nincs, egyszerűen nem tetszenek annyira mint a külföldiek. Viszont nagyon büszke vagyok a cimboráimra, ismerőseimre, hiszen nagyon sok mostani "reménység-zenekar" került ki a pelyhesállú gitározni tanuló régi-csibészek közül. Ilyen pl. az Ad Astra, a Stonedirt, a Tűzmadár, az Alhana, a Megazetor és a Villanytehén is. Respekt fiúk, lányok. Ja, és ilyen a Sacra Arcana is.:)

A blues mint műfaj számomra szintén eszméletlen hangulatokat tartalmaz, de itt szigorúan előadóhoz kötöttek a dolgok. Az általam leginkább szeretettek Chris Rea, Dire Straits (valamint Mark Knopfler első szólóalbuma, a Golden Heart), Leonard Cohen, Tony Joe White, George Thorogood és egyebek.

Nagyon szeretem még egyes országok folk-zenéit, amennyiben képesek ezt nyekergés nélkül, élvezhető formában előadni. Pl. az Íreknél Shane McGowan (a világ legpiásabb alakja, de minden produkcióját imádom), a Dubliners, a Chieftains,a Planxty meg még százmillió zenekar, az Angoloknál a Sykclad (ami inkább Metal, de azért inkább folk is), az USA-ban a country (elsősorban Johny Cash - R.I.P.).

Szódával vevő vagyok a kisérletezősebb dolgokra ill. progresszív zenére is, pl. Mortiis-t nagyon szeretem, Ulver-t is, Shai Hulud-ot, és ilyesmiket, de mondjuk a Watchtower, Symphony-X és egyéb ilyen jellegű alkotások már idegesítenek. A gitárhősőket pedig egyenesen ki nem állhatom (ez alól kivételek azok akik amúgy tudnak viselkedni, pl. Steve Vai, de mondjuk Yngwye J. Malmsteen abszolút nem tartozik ezek közé).

Régebben nagyon szerettem bizonyos Black-Death Metal zenekarokat, ezek közül mára "letisztult" számomra a mezőny. A Deicide mindig is hatalmas kedvenc volt nálam, ez annak ellenére sem változott hogy az általam csúcsként értelmezett Serpents of The Light óta volt egy-két igen szar pillanatuk. Szeretem még a Necromantia-t, Hypocrisy-t, Marduk-ot, Red Harvest-et, Children of Bodom-ot, Samael-t (bár mostanság inkább a sima Metal kategória), Dissection-t.

Marha divatos gyerek vagyok úgyhogy bejön némely Nu-Metal banda is, ezek közül nagyon tehetségesnek és királynak tartom pl. a Slipknot-ot, a Coal Chambert, a Korn bizonyos pillanatait, a Disturbed-et (100% végig).

Uhha. Sokat írtam. Jóéjt!

Cls

Hogy is hívnak:
    Nagy Márton

Születtem:
    1978. 09. 01.

Mióta zenélek:
    1992.

Baráti társaságban felmerült, hogy ha már van egy gitáros, akkor csináljunk köré egy zenekart.

5 lemez ami valószínűleg mindig kedvenc marad:

1. "Metallica - Master of Puppets."
    2. "Paradise Lost - Draconian Times."
    3. "F.O.System - F.O.System."
    4. "PUF - Ha jön az álom."
    5. "Grip Inc. - Nemesis."

Őszinteség.

Értetlenség.

Csülök pékné módra .

A szomjamat pedig:
    Szürkebarát.

Kati

Hogy is hívnak:
    Szemerédi Katalin

Születtem:
    1980. 05. 28.

Mióta zenélek:
    1988. óta 5 év szünettel 1995. és 2000. között.

8 évesen azért kezdtem zenélni, mert nagyon megtetszett a hegedű, mint hangszer, bár akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mi fán terem ez a hangszer, milyen rajta játszani, és mire képes az ember egy ilyen hangszerrel a kezében. Nem kellett sok idő, hogy beleszeressek a hangjába, formájába és abba, hogy a kezembe legyen és játszhassak rajta. Aztán jött a középsuli, a haverok, a bulik és rendesen elhanyagoltam szerelmetes hangszeremet.

Később adódott egy lehetőség, hogy játszhatnék egy zenekarban, és kaptam is az alkalmon. Gyenge próbálkozás volt ugyan mind a zenekar, mind az én próbálkozásom 5 év szünet után, de valahol mindenkinek el kell kezdeni. Ezután született meg az a zenekar, amit tulajdonképpen a Sacra Arcana elődjének mondhatunk.

Kedvenc zenéim:
    Elég nehéz behatárolni, mert szinte "mindenevő" vagyok, inkább csak zenei stílusokat sorolnék, melyek közel állnak a szívemhez. Első sorban minden ami folk vagy csak közel áll hozzá (monjuk akár a Skyclad, Kormorán, Ghymes...), könnyű rock, jazz, blues, alter, klasszikus, de sorolhatnám a végtelenségig. Igazábol nem tudnék fölsorolni kedvenc lemezeket, mert mindig hangulattól és helyzettől függ, hogy mit hallgatok szívesen.

Tulajdonságaim:
    Hogy milyen vagyok én? Egy jókedvű pörgős csaj :-)
    Amit nagyon szeretek :
    Hát ilyen sok van. Első sorban a kis manó hugomat, családomat, zenekaromat és barátaimat. Imádok bulizni, koncertekre járni, kirándulni, utazgatni, főzni, és jó kajákat enni. Ja, a jó borokról és a csinos fiúkról el ne feledkezzünk! :-)

Amit leginkább utálok:
    A hisztis picsákat és a lecsót. :-)

Rocker

Hogy is hívnak:
    Szemerédi Tamás

Születtem:
    1980. 05. 28.

Mióta zenélek:
    '88 óta hegedű, '95 óta gitár

A hegedűtanárnőm hatására keztdünk Katkával hegedülni tanulni. Másodikosok voltunk, Éva néni bejött egy szünetben, és megkérdezte, ki szeretne hegedülni. Naná, hogy jelentkeztem, akkor is imádtam mindenféle zenét. Énekelni kellett népdalokat, meghallgatta, aztán jöhetett a nyekergés. A gitározás természetesen a Guns n' Roses hatására jött.

Kedvenc zenéim?
    Elég nehéz felsorolni, de megpróbálom. Állandó kedvenceim a gitározós műfajból: Guns n' Roses, My Dying Bride, Bathory, Einherjer, Gire, Skyclad a megismerés sorrendjében. Egy másik világból pedig A. Vivaldi, W. A. Mozart, F. Schubert, G. Tartini, J. Brahms. Aztán vannak még ilyenek: Rammstein, Kormorán, Ghymes (Rege lemez), Blackmore's Night, NOX, Lake of Tears, Tiamat, Saxon, Helloween, Stratovarius (Destiny lemez), Lee Aaron, Lynyrd Skynyrd, Quimby, Skid Row... Na meg a Sacra Arcana. Ha-ha.

5 db. 10 pontos lemez:
    Nehéz pont ötöt kiemelni, de megpróbálom :

1. GN'R: Use Your Illusion.
    2. Gire: Nincs még lemezük, tehát mondjuk, hogy a Törjön testünk demótól kezdve a munkáik.
    3. Bathory: Hammerheart.
    4. A. Vivaldi: A négy évszak.
    5. J. Brahms: 21 magyar tánc.

Öszinteség.

Hazudozás.

Szinte bármi, amiben nagyobb részt hús van leginkább felismerhető formában. A távolkeleti kajákat ezzel kizártam.

A szomjamat pedig:
    A cég nevét nem mondom, de isteni a 2003-as pinot noirjuk. Általában jó vörösborok. Ezen kívül tej, tej és tej. Na jó, megiszom a baracklevet is, ha kétszer van kifőzve.

Beni

Hogy is hívnak:
    Csóka Benjámin

Születtem:
    1976. 02. 17

Mióta zenélek:
    1994

A rock zene mindennek az oka... nagyon mefogott ez a stílus, és minden hangszer közül legjobban a gitár. Igazából úgy gondoltam a sosem késő elkezdeni igy megvettem első gitárom és elkezdtem tépni a húrokat, szinte szó szerint. Igazából csak az volt a célom hogy minél több mindent megtanuljak a hangszerről, nem voltak nagyra törő terveim, de minden befektetett energia megéri...

6 lemez ami valószínűleg mindig kedvenc marad:

1. Guns n' Roses - Appetite for destruction + az összes többi
    2. Bon Jovi - Slippery when wet + összes
    3. Poison - Open up and say...Ahh!
    4. Alice Cooper - Hey stoopid
    5. Testament - The Gathering
    6. Steve Vai - Alien Love Secrets

Szeretem ha egy ember következetes tud maradni, és ha van egyénisége.

Az egymás iránti figyelmetlenségek nagyon tudnak bosszantani, és nagyon nem szeretem ha hülyének akarnak nézni.

bélszin félig átsütve steak burgonyával, utána valami diós süti

A szomjamat pedig:
    Sör (hideg csapolt), Jack Daniels , Chivas

Sajnos több embernek szemet szúr manapság ha valaki kulturát, nemzeti érzést szeretne csempészni a fórumot látogatók körébe
    Sacra Arcana