21
  • neevous
    Csak te vagy az okos, ugye?
  • carville
    Csak hogy míg az iTunes önmagában is megállja a helyét, a plusz Clipartok nem. És az Apple rengeteg pénzt hoz magának az iTunes-on eladott zenékből, ha pedig teszem azt valaki előbb kezdi el használni az iTunes-t mint az iPodot, ha hordoztahó lejátszón szeretné hallgatni a zenéket akkor gyakorlatilag rákényszerítik egy iPod megvásárlására, még akkor is ha már van egy mp3 lejátszója, sak nem tudta hogy arra nem töltheti fel...
  • abzu
    jó, de aki leakar töletni valamilyen zeneszámot, az letölti máshonana, ez egy olyan mint egy extra az ipodhoz.
    Ez agyrém ez az egész pereseksedés.ez most olyan, hogy a MSoffice clipartokatokat csak MSoficcébe lehet betölteni, mert kiegészítő, és nem lehet egy openofficba.
  • abzu
    jó, de aki leakar töletni valamilyen zeneszámot, az letölti máshonana, ez egy olyan mint egy extra az ipodhoz.
    Ez agyrém ez az egész pereseksedés.ez most olyan, hogy a MSoffice clipartokatokat csak MSoficcébe lehet betölteni, mert kiegészítő, és nem lehet egy openofficba.
  • Neerpelt
    Idióta aki iPod-ot használ, hülye az aki iTunes-ról tölt le, és buták az állami szervek.
    Addig jó nekünk, amíg ez a szerzői jogos probléma meg nem oldódik. Utánna vége jó világnak
  • sathinel
    na gratula neked! Tehát szerinted ha egy mamutcég idejön pl magyarország és visszaél erőfölényével és mindez még fel is van tüntetve akkor az már jogilag rendben? lol hol élek!!!
  • sathinel
    Jogod van másolatot készíteni az általad vásárolt lemezről (CD, DVD), de ahhoz, hogy a DVD-t lemásold ahhoz már "bűncselekményt" kell elkövetned.

???? csak én érzem hogy teljesen hülyének néznek minket?? most van jogod vagy bűncselekményt követsz el???? Vazz vagy vannak helyek ahol nekem lemásolják az én általam vett DVD-t egy vitt DVD-re? Ha meg nem csinálhatom miért fizetek minden adathordozóra + költséget???? nemsokárra szerintem kihoznak valami megoldást hogy minden lejátszás után kell fizetni nehogy már csak megvedd.

Na az ilyen gondolkodás náci hozzáállás. Titsák be mindenhol és mindenki csak ingyen letölt amíg nem veszik észre magukat.
  • Macc
    Bocs, a wma DRM-es megjegyzes valoban flame gyanus, vissza is vonom. Linkem nincsen, csak sztem valami ilyesmi lehet a dolog mogott.

Most oszinten, ha valaki ruhelli az ipod-ot, akkor az iTMS-t sem fogja hianyolni, ugyis mas lejatszoja van nyilvan, es megvannak a beszerzesi forrasai. Ha valakinek iPod-ja van, akkor orul neki, hogy van hozza egy iTMS, es nyilvan tudja, hogy a mar leirt modszerekkel, barhol hallgathatja a megvasarolt zeneit, tovabba nem hiszem hogy az erdekvedelemhez fordulna, hogy megszuntessek a zeneboltjat, amit eddig hasznalhatott.

Ebbol gondolom, hogy a konkurencianak viszont ezek jo kifogasok, hogy tegyen valamit. Nem vagyok szerelmes az almaba, es felolem az iTMS meg is szunhet, soha nem hasznaltam, ennek ellenere sztem jol megvan oldva...
  • quantum
    Ezt honnan veszed? Link? Nem kell mindjart flamelni ha a kedvenc almas bacsikat tamadjak...
  • bakagaijin
    Mintha DVD Jon ezt már megoldotta volna. Ha megvásárolsz valamit iTunes-ról, akkor azt hallgathatod mással is. Országonként változó, hogy ez legalális-e.
  • Macc
    Amugy itt tepik a szajukat mindenfele indokkal, kozben igazabol arrol van szo, hogy valakinek nagyon faj, hogy az o kis mindennel kompatibilis wma DRM-es zeneboltjabol senki nem vasarol.
  • Theodora
    Miért is? Más nem árul zenét? (AllOfMp3 meg a többiek?) Más nem árul lejátszót?

Mellesleg ugyanez van a fizikai adathordozón megjelenő tartalommal. Valaki perelje már be őket, hogy a DVD-n, HDDVD, BR-en megvásárolt tartalmat nem lehet lejátszani máshol, másmilyen formában.

Ahogy "Max Damage" írta, abban a pillanatban a szerzői jogvédők fogják beperelni az országot? EU-t? kivonulnak az EU-ból? mondván, hogy itt a szerzői jogokat a sárba tiporják? A kormányok támogatják a "kalózkodást"?

Bírói döntés olyasmi lesz, hogy: A felhasználónak joga van a megvásárolt zenét más eszközön is lejátszani, csak a szerzői jogok nem teszik ezt lehetővé.

Lásd magyarország: Jogod van másolatot készíteni az általad vásárolt lemezről (CD, DVD), de ahhoz, hogy a DVD-t lemásold ahhoz már "bűncselekményt" kell elkövetned.
    Kérdés lesz-e a HDDVD és BR lemezekről való másolatkészítés lehetősége (ugyanis ha nem tudsz róla másolatot készíteni hivatalosan a DVD-ről sem, akkor az Artisjus nem is szedhetne érte jogdíjat [Ez egy próbapert megérne.]).

Én két megoldást tudnék elképzelni:
    - A CD, DVD, HDDVD, BR és egyéb fizikai médiumok esetén anyagárban igényelhetsz egy backup példányt (dobozba csomagolt hologrammos, szárazbélyegzős, sorszámos, fémszállas, jelszóval ellátott igénylőlappal)
    - Bűncselekménnyé minősítik a jogvédelmet és mint ilyet a föld nevű bolygóról is örökre száműzik.
  • Macc
    Mibe??? Az iPod mp3-at is lejatszik. Amugy ezzel a "fogyasztovedok" csak a "kiadokkal" szurnak ki, mert ha megszunik, akkor nyilva ugyanugy be fogjak szerezni a zeneiket a norvegok, csak ingyen.

Mellesleg annyira birom ezt a csak iPod-on jatszhato le dumat:
    - elsosorban lejatszhatod a gepeden, amirol vasaroltal.
    - kiirhatod CD-re (innentol kezdve barhol lejatszhato)
    - es nem mellesleg iPodon is igen
    (- aztan millio egy DRM leszedo progi van, tehat onnantol kezdve barmin lejatszhato ami tamogatja az AAC formatumot)
    (- ha bevallaljuk a tovabbi minosegromlast es atrakjuk mp3-ba akkor meg aztan mar vegkepp mindenhol lejatszhato)

Engem amugy hidegen hagy a tema. Van egy 3 eves iPod-om, CD-rol grabbelt zeneket, es letoltott mp3-akat hallgatok vele. Itthon nincs is iTMS (aminek ha ritkan is de neha orulnek), megis sokaknak van iPodja. Ezzel a betiltassal a hulyek csak egy legalis zeneletoltesi lehetosegtol fosztjak meg az embereket, es nem utolso sorban a kiadoktol vonjak el a bevetelt (akikre nagy ivben sz*rok).
  • Cat #8
    "nyílván fel van tüntetve, hogy kizátólag az Apple termékeivel hallgatható"

attól még gazdasági hatalommal visszaélésnek számít, versenytörvény-ellenes.
  • Theodora
    2013: Az EU beperelte a Microsoftot, hogy az MS Office 2013 és a Vista SP6 kizárólag Vista alatt képes futni, ezáltal kizárva a felhasználókat, hogy más operációs rendszerek alatt (pl: Linux). :-) használhassák.

Egyébként a bíróságnak el kell utasítania a vádakat, ugyanis nyílván fel van tüntetve, hogy kizátólag az Apple termékeivel hallgatható.
  • Bigbiggie
    Miért nem raknak bele mp3 támogatást? Jogvédős **$$#@#$@#4%^! PÉZPÉZPÉZ
  • Csatti
    Nem érted mi a valódi probléma. Az a baj ezzel a rendszerrel, hogy úgy akar monopoliumot elérni az egyik piacon, hogy kihasználja egy másik piacon lévő monopoliumi helyzetét. Pont emiat cseszegetik a microsoftot is, de itt még rosszabb a helyzet mert a win alá legalább felteheted pl. a többi böngészőt, míg itt nem tudsz más lejátszót használni a zenédhez.
  • Max Damage
    Amúgy ez nagyon vicces... Az EU-nak az a baja, hogy csak iPodon játszhatóak le a számok, azonban ha a kódolás és minden hasonló adatot kiadnának akkor bárki feltudná törni, és akkor a jogvédők (azon kiadók, akiknek zenéje letölthető az iTunes Store-ból) háborodnának fel a biztonsági résen, és akkor ők pereskednének :)

"Ez azt jelenti, hogy most már több mint 100 millió felhasználó követeli..." . azért az érdekelne, hogy ezeket a hasraütött számokat mégis honnan veszik? :) Ez olyan, mintha a miniszterelnök azt mondaná, hogy ő elfogad egy javaslatot, és az egész ország egész lakossága támogatja... Ezzel azt akarom mondani hogy a vezetők nem dönthetnek mások nézeteiről, úgyhogy ez így hülyeség...

"... de akár a tevékenységének megszüntetésére is kötelezhetik." - itt annyi kimaradt, hogy az adott országban, máshova nem terjed ki a hatalmuk... :)

Amúgy azon gondolkodtam el, hogy a jogvédő kiadók miért nem perelik be azokat akik ilyenekkel fenyegetőznek? Ha kivonul az iStore, akkor az iPod tulajdonosok szépen a netről fogják ingyen vadászni a zenéket, nem pedig megveszik őket mint előtte :)
  • Molnibalage
    Ki az a hülye aki egyáltalán ilyen szart vesz? Úgy kell neki..
  • Sanyix
    Nem a fájlformátummal van baj, hanem a drm-el.
  • AranyKéz
    Licenszelje a fájlformátumot más cégnek is az Apple. Így elkerüli a pereket és még pénzt is zsebel be.