57
  • Morden23
    WoW anno azért elég jól volt propagálva, bár tévéhirdetést én sem láttam (illetve nem Magyarországon - külföldön vannak, legalábbis termékkapcsolt reklámot már láttam WoW-al, a sorozatokban, tévéműsorokban tett el/beszólásokról ugye nem is beszélve).
  • Morden23
    "Szerintem ha valamit az embercsoportok tömege masszívan mûvel nap mint nap, azt saját szótáramban "átlagos"-nak nevezem."

Nem az az átlagos, amit nap mint nap művelünk, hanem az, amit nap mint nap LÁTUNK. Hatalmas különbség.

A WoW-ozás nem átlagos, mivel WoW-ozókat általában csak kivételes esetben látsz, illetve akkor, ha te is WoW-os vagy. Azért az emberek legtöbbje nem kollégiumban vagy internetcafé-ban tölti az idejét.
  • Morden23
    Attól, hogy nem citylightok, TV vagy audio-only reklámok tömkellege, attól még nagyon is marketingjelenségről van szó, csak éppen itt a játék előfizetői köre önmaga a reklámerő.
    Tulajdonképpen már vírusmarketingnek is nevezhető, hiszen a (saját maga által kialakított) szubkultúrát használja fel az önreklámozásra, illetve egy "új" termék pozicionálására.

"ne tudd meg mennyi bemarketinkelt dolog mond csdöt. a marketink nem minden"

Ne tudd meg, hány rosszul felkampányolt dolog mond csődöt, ami máskülönben értékes/jó álkotás/termék/szolgáltatás lenne.
  • Tinman #14
    Személy szerint én soha nem láttam, WoW /alap/ hirdetést tv-ben, de még napilapokban sem.

EA Games játék reklámot viszont dögivel.
    Egyáltalán kellett nagy reklámkampány a Blizzardnak, Warcraft 1,2,3, Diablo 1-2, Starcraft nevek után? -költői kérdés.
  • Tinman #13
    Ha olyan "alattomos" és csúnya rossz cégek akkor, mi a rákért van Core2Duo procid ??? És valahogy van egy olyan érzésem, hogy XP user vagy te is.

De akkor legalább, miért nem AMD? Ez most kicsit ilyen bort iszik........

Mellesleg az MS jó helyen volt jó időben és lehet fikázni, lehet lenézni Billy bácsi a vagyona 95%-át szándékozik eladakozni, arról már nem is beszélve, hogy tanulnak a hibáikból és egyre jobb és stabilabb rendszereket igyekeznek kiadni.

Miért Windows? Sokan kérdezik... én pedig visszakérdezek, hogy mennyire érsz rá?
    Ha nagyon és vannak hosszú hónapjaid a Linux rejtelmeibe elmerülni, akkor hajrá.
    De amíg a userek 80% játszik, netezik, irodai munkára használja a PC-t addig minek szivassa már magát olyan oprendszerrel, amihez vadászni kell dolgokat.

Sajnos nekem Core2Duo-ra nem tellett, de eredeti XP-re azért igen. Nice try ;-)
  • Morden23
    Nem ámulok, csak számoltam.

Amúgy igenis meglepő, hogy milyen tömegmegmozdulásokat tud kiváltani pár dolog. Teljes őszinteséggel, amikor volt a Star Wars Ep1, és a sok barom kiment mozi elé sátorozni, vagy amikor anno a Sony Aibo miatt megverték egymást a japók, vagy amikor a WoW miatt szétcsapnak egy boltot akkor én igenis pislogok egyet-kettőt.

Intel, Microsoft nem tartozik ide. Egy új processzor, vagy egy új Windows nem kelt érzelemhullámokat az emberek nagytöbbségében (nem, a "Winfos bazze" az nem az), nem verik meg egymást egy Core2Duo-ért, vagy egy Vistáért. Ha nem aznap veszi meg, hát majd holnap, esetleg egy másik boltban, más időpontban.

Amúgy Magyarországon belül az Intel vagy Microsoft kampányokból az átlagember aztán nem sokat érez.
  • psishock
    Tinman:
    "Ugye azt mondanom sem kell, hogy nem a reklám az MS és az Intel sikerének titka." oh, persze, majd elfelejtettem, hogy a sok pénz, és az alaptomosság is szerepet játszik! De biztosan van neked is egy verziód.
  • psishock
    winnie:
    Szerintem ha valamit az embercsoportok tömege masszívan mûvel nap mint nap, azt saját szótáramban "átlagos"-nak nevezem. Ha meg tudod indokolni, hogy miért nincs igazam, akko bocsánat winnie, és a többi wowos is, hogy le "átlagosítottam" benneteket. Bár nem tudom mi a különösen sértő a kifejezésben? Nem nézek én senkit le, és nem igen érzem, hogy sznoboskodtam volna. én is csak egy átlagos munkás ember vagyok, átlagos élettel. Ha lehet akkor kérnék egy értelmes indoklást is, hogy szerinted miért nincs igazam a "Hatalmas része az emberiségnek nagyon kapós a marketingre" állításommal.
    Tinman:
    "nem amiatt fogyott ilyen jól a WoW mert reklámozták volna" ha a kiegészítőre gondolsz akkor nyilván igazad van, de ha az alapra akkor...whatever
  • Tinman #9
    "MS, Intel megmutatta"

Ugye azt mondanom sem kell, hogy nem a reklám az MS és az Intel sikerének titka.
    Arról már nem is beszélve, hogy nem amiatt fogyott ilyen jól a WoW mert reklámozták volna. Már talán 8 millióan lehetnek a WoW-osok, akik megvették az alapjátékot. Nem meglepő, hogy a keménymag már szinte azonnal lecsapott a kiegészítőre.
  • winnie
    "éppen te ámulsz a marketink erejétől barátom? :) "

ennek köze nincs a marketinkhez. ne tudd meg mennyi bemarketinkelt dolog mond csdöt. a marketink nem minden.

(és a sznobhatás sem, hogy lenézzük, aki egy nagy tömegbe tartozik, mert hiába jön valaki azzal, hogy divat a wow - sokkal nagyobb divat nem wow-ozni.)
  • psishock
    Morden:
    éppen te ámulsz a marketink erejétől barátom? :) A Microsoft, Intel stb is megmutatta, hogy azzal szinte mindent el lehet érni. Hatalmas része az emberiségnek nagyon kapós a dologra, tudod jól.
  • Morden23
    "2,4 millió példány fogyott világszerte"

Aztakurvaéletbe :D

Egy nap alatt... Minden tiszteletem a Blizzard-é. A játékot továbbra is gagyinak tartom (a képeket meg mókásnak), de ez azért.
    Lassan többen rejszolnak WoW-ra, mint '68-ban Jane Fondára.
  • qtpman
    én soha nem jöttem rá hogy miért akkora szám a wörd of wárkráft
  • NEOreg3
    2. kép érdekes
  • Tinman #3
  • Indigo
    GYőzike is sikertörténet...
  • Commandante
    elsö