11
  • Bith
    #11
    És úgy már 163840Ft a 200MiB. Jó mi? :)
    Mondjuk java-ra nem kell ennyi, de azért van olyan játék a telefonom, ami 500+ KiB volt... ((500/10)*8=400Ft)
    Amikor rápakoltam párat lett is 10ezres számlám, ezért kéne valami megoldás, hogy ne kelljen feltölteni a netre a már amúgy meglevő java cuccot, és aztán telepíteni onnan. Vagy legalább valami WiFi kiegészítő lehetne hozzá.
  • Bith
    #10
    Nahh, megnéztem már, és valóban nem jól rémlett, mert 8Ft nem 6 10KiB-onként...
    link

    MobilAdat Start, aminek nincs havidíja, mivel köbö semmi másra nem használom, csak java letöltésre, azt meg nem szoktam minden hónapban. (de erre sem szeretném)
  • Gerygrey
    #9
    (10KiB 6Ft, ha jól rémlik)

    Hát így számolva 200 mega ~ 120.000 Huf, én 3 ropit fizetek ennyiért, valami nagyon nemjól rémlik :D (ez Voda, Pannonnál 5000 a 250 megás csomag ha jól tudom, Trémobilt nemtom de gondolom hasonló lehet)
  • Bith
    #8
    Samsungokkal az a baj, hogy java cuccokat nem lehet, csak neten keresztül telepíteni, gondolom direkt szövetkezett a szolgáltatókkal, hogy használja valaki a mobilos netet, mert amúgy nem sok értelme :(. Tehát nem lehet úgy, hogy felmásolom usb-n sajna. És ugye az adatforgalom meg (jó sok) pénzbe kerül (10KiB 6Ft, ha jól rémlik). Némelyik korábbi modellnél kitaláltak ilyen soros java feltöltési trükköt, de sajna az már nem műxik az újabbakra. Gondolom ez alól ez se kivétel :(...
    SHG-Z510-em van, ha valaki mégis tud megoldás, amivel nem kell netforgalmat használnom, hogy java cuccokat telepítsek, az szóljon (én nem találtam, pedig jósokat keresgéltem a neten)!
    Kösz :))
  • AgentKis
    #7
    Nálunk elég értelmetlennek tűnik. A legnagyobb mobilnetes csomagokban lévő adatmennyiséget 1-2 óra alatt lepörgetné. Ezenfelül meg már horror árak vannak... pl. vodánál pl. 25000 1 GB ha a legnagyobb csomag 1,5 GB -ja nem lenne elég.
  • Gerygrey
    #6
    Én naponta 2*1 órát utazok BKV-vel, és szerintem egyáltalán nem hülyeség a mobilnet. Egy laptopot bajos mindenhova cipelni, de egy PDA-n vagy okostelón olvasgatni az SG-t reggel a metrón melóba menet (meg a munkahelyen ha épp nincs mit csinálni) igenis jó. Persze az 1.8 megabitet mai áron értelmetlennek tartom, de ha elterjed, akkor talán értelmesebb áron megy majd. Symbianra meg Pocket PC-re már bittorrent kliens is létezik, szóval van mivel kihasználni a nagy sávszélt :) Pl a melóhelyen elindítom a Lost aktuális epizódjának letöltését, és kőbányától angyalföldig pont végig tudom nézni a buszon/metrón.
    Nekem egyelőre megteszi az opera mini + voda GPRS kombó, havi 3000 Ft-ot fizetek érte, pedig elég sűrűn nyomom. Ha torrentezni, honfoglalózni/hasonló netes flash/java játékokkal játszani, meg Youtube-on videókat nézegetni is tudnék ennyiért vagy egy picivel drágábban, akkor gondolkods nélkül előfizetnék a szolgáltatásra.
  • juzosch
    #5
    Wifi nincs mindenhol. Haverom is telefonról netezik laptopon. és megéri. Főleg hogy sokat megy, és így bárhol van, eléri a netet.
  • zidder
    #4
    HSDPA ide vagy oda... az ékezetes karakter támogatás bezzeg még mindig nincs megoldva. De ők tudják...
  • Tetsuo
    #3
    Ezt természetesen nem a magyar piacra szánják, ahogy ternészetesen a legtöbb csúcsmobilt sem, ami mellett ez a Samsung eltörpül tudásban..
  • craesh
    #2
    akinek ennyi pénze van az inkább laptopot vesz wifi kártyával aztán heló. telon mi a fakkot csinálsz a nettel? jo ... on-demand video az egy dolog, de ha azt vki használja az vagy nagyon elszigetelt a világ fejlett részétöl (nincs tv, se pc nettel) vagy csak rohattul nem ért a pc-hez és nem akar azon netezni, mert pc n valoban hirértékü dolgokat is lehet olvasni / nézni stb...

    na mind1. nagyon nagy májernek kell lennie annak aki ilyen szolgáltatást használ.

    de nem is értem. erre van kereslet? mert azért nyilván valami kockázat elemzö a fejlesztés elején kimutatta hogy erre lesz igény nem? nem hiszem hogy vaktába fejlesztenének a cégek... de akkor én mért nem látom azokat akik ezt használják? (külföldön se nagyon... amcsik is szarnak a netes videokra.)
  • Rolesz
    #1
    "A telefon segítségével akár 1,8 MBit/s adatátviteli sebességgel is szörfölhetünk a világhálón."-millió/perc díjért kiépitetlen magyarországi hálozaton.Bocs de tényleg akad olyan hülye aki mobilon netezik?