7
www.seriousgames.dk/gc.html
  • Gerbill
    #7
    Kipróbáltam és nem valami nagy szám ez a játék. Stratégiákhoz hasonló nézetben kell futkosni egy fickóval és emberekkel kell beszélgetni. Az irányítás csak egérrel történik, grafikai beállítás nem nagyon van, mikor már elindult a játék lehet választani 5-6 opció közül, a legmagasabb beállításon elég tűrhetően néz ki a terep. Az embereknek nincs hangjuk, csak felirattal beszélnek, és mindenkinél van egy szimpátia mérő vacak, ami ha nem megfelelőt válaszolunk lejebb megy, ha kedvezőt, akkor feljebb. Szerintem nagyon unalmasra sikerült.
  • Gerbill
    #6
    Demó
    Az első pályát tartalmazza.
  • Vlala #5
    Csodálkoznék is, ha nem jönne ki egy tucat játék erre a témára. Valahogy csak meg kell magyarázni a nagyvilágnak, hogy összeugrasztottuk az arab térség országait...
  • ColdFire
    #4
    psp tökéletes, van ^^
  • Gerbill
    #3
    Nem lehet, hogy ez csak psp-re jön, a grafika alapján nagyon úgy néz ki. Mellesleg jó ötletnek tűnik, remélem kell majd fotókat is készíteni.
  • Thanatos
    #2

    /fav :)
  • a.carkey
    #1
    Ma olvastam az Indexen erről a "kalandjátékról".

    Oldala:
    Global Conflicts: Palestine

    Az index szerint:
    A játék „egy kíváncsi kívülálló szemszögéből szemléli a Közel-Keletet. A játékosnak a New York Times tudósítójaként kell helytállnia az izraeliek és a palesztinok között – nem kap pisztolyokat és puskákat, egyetlen fegyvere a szó. A leginkább a feleletválasztós kalandjátékokra emlékeztető játékmenet során hősünk több háborús helyszínt is bejár, információkat gyűjt, és nem utolsósorban rádöbben, hogy a közel-keleti válság mennyire összetett.
    Az egyik pályán például az izraeli védelmi erők elfognak és láncra vernek egy palesztint, akinek az a bűne, hogy rakétákat találtak az otthonában. Ahogy jó újságíróként körbekérdezősködünk, és beférkőzünk mindenkinek a bizalmába, úgy bontakozik ki a morális szempontból egyáltalán nem egyszerű történet. A fogolyról kiderül, hogy izraeliek egy tüntetésen megölték a feleségét, és a férfi egyedül nevelte fel fiát. A fiú gyűlöli azokat, akik az anyját meggyilkolták, és vélhetően ő rejtette el a rakétákat, amikről az apa semmit sem tudott. A játékos ehhez hasonló küldetésekben nyomoz, lehet pártatlan, de állhat az izraeliek vagy a palesztinok oldalára is. A lényeg, hogy megismerje azt a világot, amely az újságok néhány mondatos híreiben szerepel, és megértse a térségben ütköző sokféle érdeket és motivációt.”

    Nekem leginkább a Republic – The Revolution jutott róla eszembe, de a megvalósítás sokkal jobbnak néz ki (végre nem egy térkép felett bámuljuk majd a tennivalókat …).

    A készítők a megjelenést 2007 elejére ígérik. Január 26-án a CNN-en is szó lesz a játékról.

    Grafikailag és zeneileg a video alapján meg van a hangulata, ráadásul ritka az ilyen típusú játék. Az, hogy a megvalósítás végül milyen lesz, az persze a jövő zenéje.