StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezeket én általában proxy hatcheryvel büntetem. Legrosszabb esetben kiforcoltam belõle 300 mineralért egy plusz vagy két plusz cannont a hatchery közé, ha meg még ennyit sem tesz meg, már spawnolnak is a roachok a bázisán. Márpedig forge expanddal nem fogja megakadályozni, hogy a drone elkezdjen hatcheryt építeni a bázisán. Ha azt fogja meg, akkor még csak a kezdõ 4 lingedre meg a speed upgradere sincs szükséged, mert nem akarsz bejutni azokkal. Õ meg védi.
P ellen nálam standard a 14 gas 14 pool, 100gasnál droneok le, 1 queen, 4 ling, 1 drone és exp. Ezzel a forge fast exp ellen jó vagyok, viszont 3gate expo vagy 4gate allin már elég macerás...

Hegi90
én kb minden játékban használtam, fõleg thorok, colossus, void ray ellen...

de engem még jobban basznak fel a hülye mapok. Pl idegesít, hogy P már lerakta a Nagy falat az expje elé, mikor én még azt a rohadt pylont ütögetem, ami blokkol. Rakhatnék régifajta 11 poolt is, de akkor meg simán hátránnyal kezdek. Terran ellen is ott a bunkerezés, hellionozás.
Egyszóval mák az egész, hogy milyen BO kéne éppen. P és T is scoutjával már kvázi "támadhat" is, én meg mit tudok csinálni? Lefoglalom az egyik gázát pár percig? <#wow3><#wow3><#wow3>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Neurálra topa voltam eddig is (vagy kishitû), funghal meg most is jó és szükséges néha. Helyhez köti az ellent, meg tömegben sebzõdik. Ha jobb lett volna az infestor-funghal microm és eleget hozok ki (+2-3 db), akkor leszedhetetm volna kb 30 bansheet és 10-20 vikinget 2v2-ben. Így kb 5-10 hullott el és a többi "csak" az élete harmadát, háromnegyedét bukta. 😊

Az ultra építési idõ jónak tûnik, bár ettõl még nem kell félnie senkinek az "ultra rushtól"...
Roach nekem is szívás. Veszett kicsi a látótávolsága. Egyszer tegnap is megkiséreltem azzal beszorítani, de a feljárónál leszedte helion +pár marine-nal amit nem vontam vissza idõben. Elég haszontalan így azért. Majd kitesztelem, mert eddig azért inkább bana-ling agresszió volt a favorit. 😊
Nem tudom, de engem valahogy nem érintett olyan mélyen a patch. Infestort igazából csak ZvZ-ben használtam jobbára, igaz ott most szerintem elég sokat változik/változott a metagame, kicsit el fog tolodni szerintem muták irányába infestor-roach helyett. ZvP-n még nem érzek semmi változást, nem találkoztam még pl senkivel aki több Immo-t csinálna, mondjuk valószínûleg szépen lassan jönnek majd azok is 😊 ZvT-ben meg egyszerûen szívás az élet, ha roachot csinálok Hellion ellen, akkor tuti marine-tank comboval jön, ha meg nincs roachom tuti mass hellionnal jön. Egyszerûen teljesen kiestem ZvT-bõl, pedig még fél éve egyik legjobb matchupom volt.
Egyébként Zergeknek mi itt az általános véleménye, mennyire érinti õket rosszul az infestor nerf?

Hegi90
Gyonyoru hasonlat 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Jaja. A zvz a kedvencem 10-15 perc tömény sado-mazo party. Többnyire ling-bana kiszalad gyorsabban verseny némi roach átmenettel, majd laza infestor vagy muta elhasjlással. Sokszor szívok, de imádom a zvz-t
Meg lehet tanulni azt a szintû micro-t. Zergként úgyis rá vagyunk kényszerítve, mert a ZVZ olyan, mint egy pattanás, amit csak x erõ kifejtésével tudsz kinyomni, x+1-nél MEGHALSZ...
Azért vedd figyelembe, hogy a kis koreaiak biozony elég elmebeteg módon nyomják a microt is. Bizonyos szint felett lehet igazad van, de a középmezõnyben ladderban simán lehet, hogy a roach-hydra alapú taktika is megállja a helyét. Én mondjuk gyatra vagyok macroban és a nagy seregek kezelésében és gyártásában, de corruptor-coach-hydra kombó mellett eddig többször megszivattak mint akkor mikor beletoltam az arcukba egy rakat 3-3-as ultrát és linget 😊
Mondjuk ha az expeléseit ha vissza tudtam fogni akkor azért többnyire megvolta meccs mindenképp ...
antgecc
Nem nézek. Hack óta nem volt kedvem újra regisztrálni.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Egyedül Idra játszik még ezzel a kompozícióval, és szarrá alázzák ahogy kell. Nem nézel GSL-t fél éve kb? Azóta nincs roach/hydra/corr, csak max CODE A-ban...
antgecc
Nekem eddig nem jött át, hogy már nem szabad nyomni. Miért nem szabad? Mondjuk eléggé érthetõ: FF, colo, voidray miatt eléggé nem adja.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Hydra-roach-corruptort már mióta nem szabad P ellen nyomni, atyavilág.
Van egy rakás timing amivel szét lehet szedni a deathball-készítõket. Hydra drop, Baneling drop, 2-3 frontos támadások, inf/lin/muta harass, etc. Nem szabad hagyni.
Azért érdekes, hogy Hegi "hibáira" akkor hivják fel a figyelmet ha bukik, engem meg akkor anyáznak és jelzik "finoman", hogy gyenge a játékom amikor épp le vannak teljesen gyalázva. furcsák ezek a fiatalok. Lehet platina fölött már van agytevékenységük még ha nem is mindig túl összetett? Vagy platina és az alatt nem azért buknak, mert jobb vagyok, hanem mert menet közben elemzik a lépéseimet? 😊
Hegi90
<#nevetes1>

Akkro meg minek idegeskedik a tengernyi stalker miatt? Kemény gyerek õ, simán elropogtatja az ilyet. Gondolom most épp nem jött be, de azért többnyire nem hagy életben ilyen egyszerû ellenfeleket 😊
antgecc
Hegi kománk nemrég még diamondban rázta a brét, de azért rendes vagy, hogy segíteni próbálsz 😊

Én sem, de attól még elég amatõr szinten vagyok 😄 Ilyen deathball a talajon verzió ellen eddig nem sokszor bírtam el roach-hydra corruptor combóval, bár lehet az is megoldható. Ultra ling infestor jobban bejött, bár lehet csak gyengébb volt akkor az ellen.
Hegi90
amúgy nem ma kezdtem el játszani.

+1 apróság: az infestor neural parasite képessége is jó ilyen helyzetben, csak most, hogy 9-rõl 7-re nerfelték a hatótávolságát szerintem elég rizikós. Ha elég gyors az ellen akkor colossussal is ki tudja szedni, vagy egy templar kinyírhatja könnyebben feedbackel (akár négyet is egy templarnyi energiából). Esetleg ha bevállalós stalkerekkel, akkor párat közelebb blinkkel és kiszedegeti a neuralozó infestorokat (bár ha kemény serged van, akkor ez tuti kinyírja a stalkereit ha sikerül, ha nem). Egy picit most nehhezebb, de sok colo esetén hasznos lehet. Keményhusi lefoglalja az elsõ sorokat, neurallal elkapsz pár colot és spuri hátra. Talán 14-es táv a megengedett max a NP mellett.Mindenesetre a funghal biztonsáágosabb, de ha jól csinálod, akkor a neural az meg gyilkosabb az ellennek. Legalábbis sokat zokogtak miatta nerf elõtt pár bukott meccs után a protik 😄
Ha erõsen elõnyben vagy gazdaságban, emmeg szinte csak talajon virul ilyen stalker-colossussal, akkor hozz ki egy rakat ultrát és hallgassd meg hogy sír mikor átgázolsz rajta! Csak persze hasznos ha a fejlesztéseit is megnyomod ahogy illik. Meg könnyebbséget okozhat a funghal is. Egyrészt nem szalad/blinkel szét, másrészt nehezebben küld a sereg elé 4-5 zelotot, hogy feltartsa az ultrákat míg a tengernyi stalker hátulról lövi (mert persze lehet akkora, mint egy toronyház az ultra, mégse tud átgázolni holmi légypiszoknyi legkisebb egységen se).
Mass stalker + nyílt terep vs ultra+ling -> Zerg win 😄
Hegi90
persze miután játék végén beírtam, hogy "this balance...", már egybõl rákezdte, hogy LOL NO SCOUT MASS ROACH WHAT DID YOU EXPECT?

ehhez képest végig volt legalább egy changeling a kibaszott army-jában, mert arra nem volt képes, hogy egy szaros turretet lerakjon, volt vagy 7-8 +2a corruptorom, meg 2:1 arányban roach-hydrám full upgraden. 4 bázison ültem, kétszer kilõttem a harmadik expjét, és a játék vége annyi, hogy megindul és szarráver mindent (nem, nem hagytam felarmyzni, igazából végig mentek a harcok).

váltok terranra, nem vicc. undorítónak tartom, hogy 1,5 év alatt még mindig ugyanott tartunk.

antgecc
nub zerg, zerg op, nem tudtad?! <#buck>

Hegi90
fantasztikus.
épp most vertek szarrá mass colossi+stalkerrel úgy, hogy végig eco elõnyben voltam.

Prince of Máté
EU-n is kint van az 1.4 😊

code s round of 16, 8 player kvalifikált eddig, 7 terran, 1 zerg

How much can you take,before you snap?

Hegi90
1.4 live

...mert úgysem basztam még fel magam elégszer ezen a játékon <#taps>

Pedig az. Mert mit igyon, ugye. Én kólázom. Az nem feltétlenül jobb 😄
ez nekem is eszembe jutott, de mi a francnak inná azt sc2 közben 😄

Aradebil2
sztem vmi tömegnövelõ/fehérje/mittomén mien gyúrós táp lehet

de,mindegy, csak annyiszor bevágták,hogy ha akartam sem tudtam volna nem gondolkozni rajta 😄

Rage47
agystimuláló shake :p
antgecc
Mi más volna?! Egyébként nem tökmind1? 😊

mi az a lötty amit iszik? valami shake?

Rage47
😄:😄D😄
Hegi90
<#nevetes1>

Aradebil2
hehe😄

Aradebil2
mc codeB,alicia codeB...

Hegi90
baszdmeeeeg 😄DDDDDDDDDD

a hidrán besírtam <#nevetes2>

http://www.newgrounds.com/portal/view/579634
brood lords <#nevetes1>

Persze, mert mindenki a Dió3 topikban várja a bétát, ugye? 😊

op terran

antgecc
Én igen, de te nem 😊 come back dude

lolSL
gomtv-n elég ütõs verseny megy most 3 hétvégén át, 5 dollár a stream

http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Arena_of_Legends

DarkHorSe
buzi zealotok, utalom oket😄

Swedish people are albino monkeys&#65279;

DarkHorSe
Kiverekedtem magam a bronzligabol 😄

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Hegi90
heheheehehe, ez akár mehetne bannerba is:

Amúgy miújság topiklakók? Remélem keményen laddereztek, azért pang a topik ennyire.

Hegi90
na de a kérdés az, hogy így eléri-e a sört?

Hegi90
Infestor Neural Para nerf átgondolva

Neural Parasite range changed from 9 to 7. <#shakehead>
Összevetésképpen különbözõ unit range-ek:
10 = EMP
10 = Snipe
9 = Colossus
9 = Feedback
9 = Psi storm
9 = Fungal
7 = Thor
6 = Stalker

antgecc
Hát épp nem azért van. <#szomoru2>