34554
-
sirdond #30588 most kezdődik -
#30587 Assembly Summer döntő 10-től,Dima vs Mana -
#30586 WhiteRa elkezdett "Special Tactics" megnevezésű vodokat feltölteni a csatornájára.
-
sirdond #30585 15.00kor, a gstl után Boxer vs Yellow showmatch a gomtv-n
http://www.gomtv.net/event/LimJinRok_Live.gom
caster: Tastosis -
SnowF #30584 Remek, akkor ezen nem fogunk összeveszni :) -
#30583 Ahhoz én nem vagyok elég jó, hogy ne FUNra vegyem :) úgy hogy már hogy a viharba nem :D -
SnowF #30582 Hehe, én is random akarok lenni, és inkább funra venni, ha ez neked ok? -
#30581 Nem !
Alapvetően randomozok, de 1vs1ben régebben toss ment legjobban, mostanában probálgatom a szárnyaim Terrannal... de több vs több csak ha nagyon komolyra vesszük és van konkrét BO/elképzelés akkor megyek egy adott fajjal különben Random -
SnowF #30580 Az oké, hogy neki nincs armyja de nekem sem szokott lenni és az frusztrál... :) Majd kicsit módosítok rajta.
Bneten akkor majd megkereslek. Melyik fajjal vagy egyébként? Z? -
#30579 Ha látod hogy FFE akkor 36 supplynál le kell tenni a harmadikat és nyugodtan le is teheted... mert a tossnak ugy sincs kb semmi armyja amivel kimerne mozdulni...
3gate+expo-ra meg azt mondják az okosok, hogy 5 perc körül mindenképpen megéri beáldozni egy overlordot... meg ér az info 100 kristályt :)
(jja fent szoktam lenni, de mostanában kezdtem le szokni róla mert kb rajtam kivül nem sok ember akad sg.hu chatin) -
SnowF #30578 Mintha látnálak néha sg.hu csatin, mehetünk akkor majd párat.
Na ez szokott a bajom lenni leginkább, hogy addig nem hozom a 3. baset. ameddig a 2. nincs legalább 70-80%-ban szaturálva, és ezzel már eléggé kifutok az időből, nincs idő a megelőző csapásra, ezért megyek mostanában ling+baneling carpetre.
a 3gate-expo az ami eddig a leginkább problémás, főleg az irdatlan mennyiségű sentry miatt... scout kell ezerrel, de abban még van hova fejlődnöm... -
SnowF #30577 Igen arra emlékszem hogy neked a lingek feküdtek inkább. Nekem is volt egy ilyen időszakom pár hónapja, hogy mindent beszívtam ZvZ-ben. Azóta amit csinálok:
13 pool 16 vagy 17 gas, scout ling, egy spine, 2 queen, roach warren. Ha nem valami 7-8-9 poolal jön akkor az első lingeket simán fogom, utána még pár roach és mehet az exp, közben persze amennyi drone-t csak lehet. Ez nekem elég biztonságos kezdés mostanában. Lair techen meg igazából infestor a fő csapásirány.
Pár meccs jó lenne, sg.hu csatin fenn vagyok mindig ha Bneten vagyok, meg tudjuk beszélni majd -
#30576 2vs2 ben benne vagyok !
holy.164 a nickem
toss ffe: 9 perc körül fog jönni ! nagyon sok zerg csinálja azt hogy felmakroz 3 baset és mielött még jönne a push szépen fel roach lingezi magát és mmegprobálja fogni az első támadást ha sikerül onnan azért durva elönyben van...
(pont ma olvastam róla egy tl topicot ahol szépen levan írva mit kell és mikor csinálni ha érdekel megkeresem)
3gate exp meg vicces mert abból sok minden lehet... és ott azért érheti meglepetés az embert ha nem figyel rendesen... :( -
#30575 Igen, régen jó voltam, de mióta divatba jött a roachozás (és az infestor), azóta csak kikapok. Egyszerűen mindig elbaszok valamit. Vagy kimakróznak, és egyszerűen több roachot hoznak, mint én; vagy elkezdek valamilyen makró buildet, és leallinoznak lingekkel a picsába.
Általában 9 után szoktam játszani amúgy.
Ha gondolod, majd gyakorolhatunk párat. -
SnowF #30574 Hmm, és mindig bejön? :)
Pedig úgy emlékeztem, elég jó vagy ZvZ-ben... mit történt?
Egyébiránt mikor szoktál fenn lenni Bneten? Alig látlak.
Mellesleg ha valakinek van kedve, akkor 2v2-höz keresek partnert, Z vagyok, de valószínűleg, randomként nyomnám. -
#30573 gg wp
*Surrender* -
SnowF #30572 ZvZ-re mit szoktál mostanában csinálni? Én max két életképes buildet használok mostanában és nem ártani valami frissítés :)
Vagy roach-infestor(opcionálisan hydrával) vagy muta (erre általában még hydra a válasz) és abból mass roach. -
#30571 ja igen, az nálam is instant ban lett :DD -
SnowF #30570 Na megnéztem, elvileg Searing Crater a neve, és képesek ráírni hogy rush map... inkább instant exp map... -
SnowF #30569 Nem azt, hanem azt az új mapot (nevét nem tudom), ami egy vulkanikus pálya, és két exped is van, egyik rockssal levédve egy rámpa felén, a másiknál meg egy ilyen hülye fal van. Itt konkrétan így tud bárki 2-t expelni, hogy földön esélyem sincs bemenni... -
SnowF #30568 Nekem eddig az volt az elgondolásom, hogy a Mutával Stalkerre kényszerítem, és ezzel elérem hogy ne hozzon Colot, és akkor tudom kezelni a dolgokat linggel. Az egyetlen probléma, hogy nagy tömegben azért a lingnek is megyűlik a baja stalkerrel. Lehet kipróbálom ezt, hogy kordában tartsam a stalkereinek a számát. -
#30567 csak nem a tal-darim? -
SnowF #30566 Ne is mond, megláttam az új mapokat és idegbajt kaptam, az még hagyján hogy én tudok expelni, mert expelnék olyan mapon is ahol nehezebbe védeni, na de itt egyik másik mapon gyakorlatilag nem lehet hozzáférni exphez. Vagyis kvázi azonnal 2base vs 2base-l kezdetek, ott meg azért már elég combos egy prot.
Egyik mapot már ki is ikszeltem, mert esélytelen Z-nek. -
#30565 Nálam is gyakran megvan ugyanez a makró-vs-agresszívkodás dilemma ezeken az új mapokon :D
Régen azt mondtam volna, hogy ha elkezd makrózni a rohadt, akkor nyomok egy szimpla upgradelt hydra allint, de ezeken a mapokon mire odaérek a bázisára ezekkel a csigákkal, kihoz kétszer akkora sereget, mint az enyém... -
Oldern #30564 Mutát ZVP-ben csak akkor hoztam, ha tudtam, hogy van annyi mutám bemenni, hogy meg tudjam ölni az első kör bewarpolt stalkert, mert onnantól kezdve mindig több mutám lesz, mint neki stalker, így gg.
Ha másképp csinálom, csak force-olom hogy hozza ki a stalkereket, ami nem jó, mert az egy univerzális unit, blinkkel főleg. -
SnowF #30563 Lehet ez lesz a gond, én szeretem massolni a mutát, és ha jól sikerül elkapnom akkor azzal megfojtom (pylonokat szedek le, munkást, amit lehet mindent), de az időzítésen rengeteg múlik, és az még nem megy.
Én mondjuk 4gate-t max ha 10 meccsből egyben kapok, sokkal menőbb lett mostanában a fast exp, vagy 3gate-expo vagy forge fast exp. És ezekkel elég nehezen boldogulok, ha megpróbálok makróversenybe menni vele az nem mindig nyerő mert a deathball ellen eléggé kétesélyes a dolog, ha meg aggresszívra veszem a figurát, akkor általában kések a timinggal és még annyi esélyem sincs. Szóval nem igazán fekszik a makró prot... :) -
#30562 mutát csak annyi ideig/mennyiségig szoktam hozni, amíg nem sikerül védekező játékba kényszerítenem a folyamatos harrassal, és le nem raktam közben egy expet. Közben mehet a roach-ling/roach-hydra és a munkások. Öt muta elég kezdetnek, és még öt a pótlásnak. Ez általában elég annyira, hogy megverjem makróban.
Meg néha olyat is szoktam, hogy exp után egyből lairre megyek, és hydra-linggel counterelem a 4gatet. Ezután egyből mehet a counterpush, valószínűleg már expelt, így a hydrák megesznek mindent. -
genory #30561 Köszönöm! -
#30560 itt -
genory #30559 Tudna valaki segíteni, hogy hogyan áll a játék magyarítása? -
SnowF #30558 Zergektől kérdem, hogy ki mivel szokott mostanában prot ellen próbálkozni? Eléggé esetleges sajna, hogy egy fast expelős protot meg tudok-e verni vagy sem.
Amikkel én próbálkozom:
-Mutákkal harass és lingek mellé. Ez bejön általában ha nincs agyon cannonozva a bázisa, de egy Stalker heavy counterpussh azért elég kemény szokott lenni ha nincs elég mutám, plusz egyre gyakrabban hoznak Archont az meg linget meg mutát is eszi.
-Roach-Hydra-Infestor, most próbálkozom vele, de fungalnak lényegesen kisebb a range mint colonak, így 1-1 fungal után halnak is el szegények
-Ling+Baneline carpet, elég hatásos, főleg ha nincs air (akkor kell még hydra), de eléggé mikro igényes és emiatt azért lutri kicsit.
-Roach-corruptor: ez lenne ugye standard a deathball ellen, de gyakorlatilag ez kilő minden harass lehetőséget és szintén eléggé kétesélyes minden csata.
Valakinek valami egyéb ötlete? -
#30557 Enis csak olvasom, de ezen fenn akadtam :D -
SnowF #30556 Már előre örülök neki, hogy ezzel fog próbálkozni minden prot ladderen is... mellesleg elég komoly ez a dolog, a kis sentryk-nek elég jó a DPS-e legalábbis worker ellen mindenképpen. De legalább tudom mire kell készülni :) Mehet 1-1 spine minden minerallineba :) -
Oldern #30555 Na nem mintha én itt nagy júzer lennék, kb. read-only egy ideje. De nincs itt elég balhé/cirkusz. -
Oldern #30554 Ez rád is érvényes, dude :) -
#30553 cask hogy politizaljunk is mar kicsit -
#30552 ha nem teccik, el lehet innen menni ;D -
Oldern #30551 Az se kutya, hogy valaki ezen kiakad, hogy levették a két képet linkre.
Szánalmasnak nem mondanám, mert szánalmasozni 2011-ben elég szánalmas :D -
#30550 szarok a netikettre, a topicot meg minden nap olvasom.
a nagy kepeket meg ugyis atmeretezi a forumotor, igy nem fogja szethuzni stb. 2011ben 2 kep miatt gecizni :D kurva szanalmas -
#30549 beszarsz