32
-
vrob98 #32 Megvan a kép, a különbség csökkent, de még így is óriási.
eos300 f5,6 55mm:
http://www.sg.hu/galeria/1002872801/10028728011170099513.jpg
e-330:
http://www.sg.hu/kep/2006_05/0508_e330_teszt2.jpg -
#31 Ennyire nem lehetsz egyszerű -
G_ArchAngel #30 [GYÁSZ] -
babajaga #29 "F10 a legtágabb rekesz azon az objektíven?"
F:10 eleve nem lehet a legtágabb rekesz egy viszonylag kis gyújtótávolságú optikán. Nagyobb teléknél van ilyen hogy 8-as a legnagyobb rekesznyílás főként a tükörobjektíveknél, ( ezeknél nincs is szűkítési lehetőség a szerkezete szerint nem is lehet) -
babajaga #28 Evidens, a vázak között nincs akkora különbség mint az objektívek között.( na meg aki a kezébe veszi a vázat. Hapi nagy fotós szöszmösz volt az égboltján fekvő állásban, fújta az érzékelő felső részét mint az őrült és dühöngött hogy a szösz még mindíg ott van. Mondom neki ember a képet nem ordítva, hanem fordítva kell nézni! Csak nézett.) -
#27 "Pedig az E-330 drágább gép mint a belépő EOS-ek kittel. "
Csak hogy a kép részletességéhez jelen esetben semmi köze annak, hogy melyik váz drágább.
Itt csak az kitobjektív rajza oszt vagy szoroz.
F5,6-on a canon kitobi sem lesz ennél job sztem, de más napszakban, más fényviszonyok között más lesz az eredményed a canonnal. -
vrob98 #26 45mm-t benéztem a cikk képén, most látom hogy ez a tele a az e-330-on.
De mostmár érdekel, ha arra járok lekapom a Canonnal tele, F5,6-on is. -
Lateralus #25 F10 a legtágabb rekesz azon az objektíven?
Melyik obi tudja ezt?
18-34mm-es ? :)))
Felesleges összehasonlítani más beállításokkal, más fényviszonyok között készült képeket. Lehet, hogy szar az Oly kitobi, de ebből az összevetésből nem tudunk meg semmit. -
vrob98 #24 "De tág rekesszel egyik, hasonló kategóriás kitobi sem rajzol ennél jobb képet"
Ezt nemrég én, mint amatőr is lekaptam.
EOS300 kitobi 1/160 F/10 34mm:
http://www.sg.hu/galeria/1002872801/10028728011169466813.jpg
Szvsz ég és föld a különbség. Pedig az E-330 drágább gép mint a belépő EOS-ek kittel. -
Lateralus #23 "vajon mi okozhatja a részlettelenséget?"
A zufók voltak?
-
#22 Szabad találgatni.
Ha megfelelően rövid záridővel készült, tele állásban, a legtágabb rekesszel, akkor vajon mi okozhatja a részlettelenséget?
Amúgy az a kitobi a kategóriájában tényleg egész jó. (Canon kitobinál jobb).
De tág rekesszel egyik, hasonló kategóriás kitobi sem rajzol ennél jobb képet. -
G_ArchAngel #21 Talán a legjobb magyar E-330 teszt, az egyik 4/3-gurutól... -
babajaga #20 Eldobom az agytokomat 1/320-ad! Mókuskerékből fényképezett ez a fazon? Vagy ennyire tehetségtelen? A PS-el mit csinált? Lerontotta a gyenge eredményt? -
babajaga #19 "Pl ilyen rossz képet, talán egy 30-ezres kompaktal sem sikerülne lekapni"
Nem is mert a kompaktnak nagy a mélységélessége, itt meg a gép be is mozdult mégpedig elfordult a óra körül, ez nem a gép hibája. A fényképezőtől függ a végeredmény. Meg se néztem az exif-et saccolok, elég hosszú volt a záridő amit a kandúr nem tudott megtartani. -
babajaga #18 Nem csinálhat a tesztelő 250000 ft-os optikával képet mert akkor meg becsapja a vevőt hiszen egy géphez húsz optika is kapható és mindegyik más. Az alapobi 15-19 ezer ft a gép árában legtöbb gépnél, mondjam hogy ennyit megér? Pld az enyém 18mm-en elég jól használható. -
babajaga #17 Az én Pentaxom alapoptikája még ennél is rosszabb féloldalasan életlen 40mm körül, Vietnami gyártmány. Vettem hozzá a Vaterán egy 15 éves 28-80-ast óriási a különbség a kettő között. De van drágább optika az még jobb. A kompaktok némelyikének nagyon jó az optikája függetlenül az érzékelőtől. mert azt azért lehet látni hogy az optika jó csak az érzékelő teljesít gyengébben. A kitobi olyan mint a 16MB-os kártya csak azért adják hogy működjön a gép a tulajdonos úgyis vesz a lehetőségeinek és igényének megfelelő objektívet. -
vrob98 #16 Valaki megmagyarázhatná, hogyan kerülhettek ilyen rossz minőségű képek az alábbi cikkbe:
http://www.sg.hu/cikkek/44490/olympus_evolt_e_330_ismerteto
100% nézve a képeket szörnyen homályos, mosott ... talán selejtes objektívvel készültek? De akkor hogy jött le a cikkből az, hogy az objektív "kiemelkedő a kategóriájában"?
Nem értem....
Pl ilyen rossz képet, talán egy 30-ezres kompaktal sem sikerülne lekapni:
http://www.sg.hu/kep/2006_05/0508_e330_teszt2.jpg -
Cat #15 babajaga, ha te nem lennél, téged ki kéne találni. -
babajaga #14 Lomposfarkú kismókus legyek ha értem hogy mi a jó az oldalra csapódó tükörben. Sokkal bonyolultabb a képet a szembe juttatni. Mi benne a jó? A berázás is oldalra megy. Miért jó? Állványon is oldalra mozdul be. Mi benne a jó? -
babajaga #13 Akkor mér nem tesznek bele nagyobbat megvárom. -
babajaga #12 Ez is stabilizátoros Pentax mégse röcögtet. -
fade2black #11 semmi köze nincs az oldalra csapódásnak ehez. Ha felfele csapódna a tükör akkor is eljutna a fény a CCDre ami aztán kivágja az infót a hátsó képernyőre.
Azmeg végképp kapitális baromság, hogy azért nemlehet bele nagyobb CCDt rakni mert oldalra csapódik a tükör. Mért oldalra csak kis tükör csapódhat?
Adok hamut.... :) -
fade2black #10 Majdha egy nap fényképzése megy tönkre mert zajos a CCD máshogy fogsz a témához álni. egyébkén az új stabis Pentaxokon ottvan a CCD tisztitás. (CCD rezgetéssel)
-
babajaga #9 Én Pentaxot vettem pedig ezt ajánlotta az eladó aki fotós csaj. Mit mondjak nem bántan meg 8 optikát vettem a Vaterán hozzá nem is roszakat nagyon olcsón. Három hónap alatt egyszer fújtam le a szenzort akkor is még a gyári koszt takarítottam le. Minek kell akkor is takarítani ha nincs kosz? A túlzott tisztaság káros az egészségre. -
babajaga #8 "Az érzékenység ISO100-ISO400 lehet, akár 1/3 Fé-enként választva az értékekből, valamint ha a SETUP menüben engedélyezzük, akkor egészen ISO1600 érzékenységig is elmehetünk."
Nincs hamum.
-
#7 Megkérdezném, hogy ezt hol olvasta professzor úr? Mert sem ebben a cikkben, sem a gép ismertetőjében nincs ilyen kijelentés.
"Az ISO érzékenységet ISO100-tól kezdődően emelhetjük, és használhatunk ún. ISO boost funkciót is, így a legnagyobb használható érzékenység az ISO1600 lesz." -
lac0215 #6 Az érzékenység ISO 800-ig is állítható... -
babajaga #5 "Az érzékenység ISO100-ISO400 lehet"
Soványka egy DSLR-hez, de hiába nincs előny hátrányok nélkül. -
babajaga #4 Viszont az a hátránya hogy nem lehet akkora érzékelőt betenni mint a felfelé csapódó tükröknél. Én pld a szögkeresőt használnám a forgatható monitor helyett. -
babajaga #3 Ja és azt elfelejtettem hogy ezért lehet a nonitorra kiadni a képet, mert a felfelé csapódó tükörnél ez nehezen lehetséges. -
babajaga #2 A gép felépítéséből látszik hogy itt nem felfelé csapódó tükör van, hanem oldalra csapódó. -
#1 Kezdetnek nem rossz. Ezek a kezdeti megoldások inkább ötlet adók, semhogy "segítenek meghatározni az ipari szabványokat"