30
-
Mice #30 "Ki az, aki még rádióról rögzít? Még akkor is, ha digitális."
miért kell mindig populáris zenékre gondolni. végy egy di.fm-et trance zenével. időnként marahajó mixek mennek le. azokat honnan máshonnan szerzed meg? -
Mice #29 nem értitek
ebben nem az a lényeg, hogy felveszed e
most h ráraknak e másolásvédelmet az huszadrangú téma
aki akarta eddig is felvette neromixxel és ezek után is fel tudja venni másolásvédelem ide vagy oda
az viszont hogy piaci árat kell az hússzor nagyobb szívás. képzeld el az utolsó kis lepukkant pincéből játszott emberke tágra nyílt szemeit amikor beperlik és nyújtják neki a számlát, hogy hol vannak a jogdíjak?
ez a netrádiózás halálának harangját kongató javaslat:(((
és abból kiindulva, hogy eddig is mennyi se$$ törvényt fogadtak el a ttúlon+mennyi mamutcég van ott ki bele tudja nyomni a zséjét a politikusok zsebébe nem vagyok optimista:(( -
ProClub #28 Hmmm. Nem tudom, szerintem, ez kissé túl van játszva. Ki az, aki még rádióról rögzít? Még akkor is, ha digitális. Ha nagyon akarom, meghackelem a hangkártya drivert, hogy shaddowolja a memóriába a kimenetre küldött dolgokat (vagy talán alapból is megcsinálja?) és kiolvasom.
Szerintem, a zeneiparnak sokkal inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy ne 7-8e Ft legyen egy CD, mert az megvásárolhatatlan. Ha 500-1000 Ft lenne egy teljes album és tényleg nem kellene a fél várost bejárnom érte, hogy megkapjam, akkor valszeg tele lennének a polcaim zenei CDvel. Ami nagyon kell, azt így is megveszem, de nem vagyok egy nagyfogyasztó... (kb 10 CD-m van, az pont elég is.) -
bakagaijin #27 Nem ez ellen van a Vista? Mármint arra a feat-jére gondolok, amivel "kódolva" (ld. HDCP) küldi ki a jelet is, pl. a monitor felé. Ha meg a moncsi nem támogatja, hát akkor csak "csökkentett" minőségben hajlandó lejátszani. Vajon ez mikor fog megjelenni a zajkeltő eszközöknél? :P. Tényleg, végülis bekerült a HDCP a Vistába? Arra emlékszem hogy a szépemlékű ATI-nak volt egy ilyen botránya, amiben azt mondta egyik kártyája tudja ezt a szabványt, aztán mégse... -
lammaer #26 Érdekes ez a totalrecorder. Első blikkre azt hittem, ez is csak egy soundrecorder stuff (ahol ugye van ad-da konverzió), de úgy nézem a leirásából, hogy képes kétféle módban felvenni, valahogy belepiszkál a szoftverekbe (software mode kontra soundboard mode) és nem a hangkártyán keresztül szedi át a zenét. Érdemes lesz azt hiszem kipróbálni. Köszi a tippet tempx. -
m4G1c #25 Állítólag a programokban is van "másolásvédelem"...
Már csak merő heccből is szopatják ezt a sok nagyfejű parasztot a hozzáértők.
Vajon hogy van ennyi idejük felelős beosztásban, hogy ilyen bagatell fa***ágokon agyaljanak? Biztos nincs más gondjuk... -
#24 omg :)
szánalmasak ezek a próbálkozások.
az ilyeneken agyalókat meg gyorsan kéne légüres térbe juttatni >< -
wanek #23 DRM ma is van, és sok lúzer fizet is, mint a katonatiszt. De szerencsére vannak egészséges megoldások is, amik semmilyen DRM-et nem tartalmaznak.
-
eax #22 Noigen, de ha majd elterjed a DRM, akkor a mikrofont-a-hangfalhoz-tesszuk trukkon kivul egyik sem fog mukodni, az pedig szivas lesz a nagyobbik fajtabol. -
tempx #21 Hol van itt a konverzió? valamit félreértesz, ez NEM a windows soundrecordere. -
#20 -
dez #19 Ez inkább szükségmegoldás... Lásd #15, 18. -
dez #18 Ja, plusz a legtöbb kártyán SRC (sample-rate conversion), nem túl jó minőségben. -
tempx #17 LOL, ezer éve van rá megoldás. http://www.totalrecorder.com/ én már régebben használtam és gyönyörűen működik. Tehát amíg hallható hang jön ki a hangszóróból, addig el lehet felejteni bármilyen kódolást... -
Caro #16 Vagy S/PDIF -
Caro #15 Mindenképpen van minőségromlás a D/A -> A/D konverzió miatt, de mintha a felvételt lehetne az output eszközről is csinálni... -
Feriboy #14 az én 2 régi több éves hangfalaimat egy olyan kábel köti össze aminek mindkét végén jack van. a hangkártyán lévő kimenetbe bedugom az egyik végét a mikrofon bemenetbe a másik végét, ms hangrögzítőn megnyomom a piros gombot és voalá..máris veszem fel ami megy ki a hangkártyán. Minőségi romlás gyakorlatilag nincs (sztem ugyanolyan volt de biztos hogy nem lehet olyan, ugye értétiket mire gondolok?)
Erre vajon mit tudnak kitalálni?? -
wanek #13 Ez a hír nem először jelenik meg, újat nem mondott. Hányszor lesz még elsütve? -
wanek #12 "Egyszerűbb direktbe venni az élő adást. Akár a win-es hangfelvevővel is" - ld: #11. MP3-as zenékre a streamripper a barátod :) -
wanek #11 Ez igaz. De jelenleg a streamingelt adások rögzítése még hangkártyát sem igényel :) Magát az internetről jövő adatot rakja le file-ba. :) -
#10 Egyszerűbb direktbe venni az élő adást. Akár a win-es hangfelvevővel is. Amilyen minőségben sugározza, olyan minőségben veheted is fel, és még csak mikrofon vagy egyéb spéci cucc sem kell hozzá. Max úgy cseszhet ki veled, ha lerontja a hangminőséget, de ugye akkor meg a többi hallgatóval is kicseszik. Esetleg 5 percenként beröffent a műsorvezető, vagy elhangzik egy reklám, ami meg internetes rádióknál nem olyan gyakori, mint a hagyományos rádió sugárzásoknál. -
avman #9 ja, kimaradt két idézőjel, meg egy Ady Endre aláírás -
avman #8 Fülembe forró ólmot öntsetek
Legyek az új, az énekes Vazul,
Ne halljam az élet új dalait,
Tiporjatok reám durván, gazul. -
ensomhet #7 Üdv! :)
Ha van eszköz, ami lejátszik és felvesz (hangkártya), akkor direktbe fel tudom venni. Ha egyszer valamit már hallok, akkor ha akarom, felveszem. Hozzánemértő minek akar ilyen rendeleteket megvalósítani... -
Morden23 #6 Azt nehezen, de nem is fogsz kapni értékelhető minőségű felvételt. -
JL666 #5 Hali ensomhet!
Amúgy meg, azt hogy akadályozzák meg, hogy ha a hangfalhoz, amelyen hallgatom a rádiót példának okádék egy mikrofont teszek és rögzítem?! -
Bohun #4 Aggódnék, ha USA-állampolgár lennék, de ha jól tudom közük nincs az amerikai szenátus tagjainak hozzám, tehát nem érint... minket. -
#3 Ez mekkora hülyeség. Minek szenvednék, hogy netrádióról rögzítsek, amikor kiírja a számcímet, aztán ha kell, akkor fogom és rákeresek DC-n. -
kvp #2 Ezt mar eljatszottak a magnok idejeben, aztan a videokkal, nemregen a dvd felvevokkel. Most megprobaljak a digitalis radiokkal... Remelhetoleg amerikaban egy kicsit meg mindig normalisak a politikusok. -
ensomhet #1 "Működésképtelen elképzelései mindenkinek vannak." - talán Murphy