86
Olyan KRESZ szabályok topikja, amiken szerintünk változtatni kellene
-
elolvastam ezt mind,és jokat röhögtem :D
ugyh +fav :D
de...
azért a vélemények eléggé félresikerültek...
1: nem minden női vezető olyat,mint itt itélik (felken a fára, a járdára,stb stb) - az igaz,h nagyon kivágott felsővel a zsaruk továbbengedik,mer tetszik nekik a látvány :) (már ha van látvány 1általán) :D
de ennyi...
az mondjuk gáz,h pont ezért azt hiszik,h nekik mindent szabad,mer ugyis tovább engedi a zsaru...
2: öregek:
2/a: nem minden öreg vezet szarul,max tényleg tesznek a jogsijuk ota megváltozott szabályokra,mondván,h ha ők talpon maradtak,más is talpon marad... az más kérdés,h néhányan szokásuktol eltérően nem néznek hiradokat,és lövésük sincs a változásokrol...
2/b: ők a 40 évvel ezelőtt sebességekhez vannak szokva,szal max 110hez, ők összecsinálják magukat 150 kmph-nál... (még jo,h nem mph,mer annál már nekem is van halálfélelmem) :D
2/c: nem tják elfogadni,h ma már ugy gyártják a kocsikat,h irányithatoak is :D ezzel csak annyit akarok mondani,h ők hozzászoktak,h ha vki ütközik,az bele is döglik (trabant, lada, kispolszki, stb stb,szal a 40 éve divatos kocsik)
2/d: vannak,akik jol vezetnek! Xem nagyfaterja 1 "tesztvezetésen" kevesebb hibát csinált bp-n,mint én,pedig akkor direkt figyeltem arra,h ne hibázzak :) (1 éves jogsival)
amugy azzal egyetértek,h jo lenne,ha 35-40 évtől kezdve minden évben kéne elméleti és gyakorlati vizsgát (IS) tenni, mer az öregek abban a sávban mennek autopályán,ahol kevesebben vannak,holott ugye a jobbratartás (szélsősáv) lenne a KRESZ szerint a fő szempont...
én 2 éve ugy tanultam,h a jobb szélsőben mennek a lassabbak, aztán a másik (akár 2ben) a gyorsabbak,h a lassabbak ne tartsák fel a forgalmat (kivétel előzés,mer ugye ha lassu előz lassut,akkor mégiscsak kell sávot váltani,azt meg csak balrol lehet hivatalosan) :)
kár,h 1 forum nem fog változtatni... talán ha személyesen benyujtaná vki a modositásokrol szolo véleményeket az illetékeseknél, az talán vezethetne vmire...
ha nem,akkor még mindig van stukker a világon :D -
Nem azabaj hogy kirakják egy utépités miatt, hanem hogy ha végeztek a munkával még 2-3 évig kint rohad a tábla.Mikor tanultam vezetni anno, és ien táblához értünk egyszer városon kivül kérdeztem okatómat hogy itt most komolyan menjek 30 al, mondta hogy szarjam már le azt a táblát:DD -
30-as táblát sem véletlenül rakják ki.
városban meg mehetsz akár 70-el is,ha közeledben nincs senki,meg ha az útviszonyok is jók,az a lényeg,h másnak ne okozz bajt. -
DJ BP #43 hát igen -
ez nem korfüggő, nagypapám 71 éves, több mint 50 éve vezet balesetmentesen, rendőrségen is autón volt majdnem mindig.
meg a fiatalok között is vannak megfontoltak. Az is fontos, hogy ki hol vizsgázik. Én most fogom elkezdeni, 17-et nemsokára betöltöm, de tudom magamról: nem akarok meghalni, nem akarok mást veszélybe sodorni, és a jogsit sem akarom elveszteni, ha már megszereztem. -
Ahogy mondod. Ezzel nekem sincs bajom csak az az idegesítő amikor kinn felejtik a 30-as táblát mert múlt héten ott dolgoztak valamit és akkor a rendőr persze hogy ott fog mérni
-
DJ BP #40 50-et jópárhelyen azért ajánlott betartani, kisebb városi utakon azért nem kell száguldozni -
a seggességkorlátozás talán... de most komolyan, ki tartja be mondjuk a 30-at, vagy az 50-et? -
DJ BP #38 Na meg azt utálom, amikor már régen piros, de még áthajt. Nagyon megbüntetném őket. De van olyan is, aki előtte 45-tel megy a belsőben, ha rávillognak mutogatja, hogy 50, aztán meg így áthajt a már régen piroson -
DJ BP #37 ,,nem általánosítani akarok"
,,nők, kamionosok" ----> á, nem általánosítasz, dehogy :DDD
Tökmindegy, idős, nő, férfi, kamionos, mind között vannak normálisak, ész nélül száguldozók, hülyék és taplók. Idős rossz vezetőket ki lehetne szűrni a rossz vezetőket, de pl. nők, férfiak közül nem lehet, 5 évente nem küldhetjük vizsgázni az embereket...
Ja a szabálybetartó magyarokról, ugye M1-esen vannak kihelyezett traffik, táblák hívják fel a figyelmet, hogy ott vannak, eleinte csak 160 felett mértek csak, mégis ezek ellenére több ezer autó szállt bele. Erre A5.HU fórumán mi volt a reakció több emberkénél? az, hogy ,,megint miért az autósokat b*sztatják"... Tehát van egy szabály amire tojnak, és még fel vannak háborodva, ha betartatják. Magyarok... Én se vagyok szent, én se megyek mindig 50-nel meg 90-nel, de attól még ha bemérnek nem háborgok, mert tudom, hogy szabálytalan. Csak arra haragszom, amikor 30-as tábláknál mérnek, az tényleg szemétség, de ez más tészta most
-
ja és akkor bnömröl ne is beszéléjünk aki szintén nem tud vezetni de nagyon azt hiszi hogy igen... jogsi után egy héten belül meg volt az első törés (nem is pici) -
na igen
legjobb példa erre a saját anyám :)
rengetegbe került neki a jogsi de megkapta ugye itt mindent meglehet vásárolni
szal kb hugom jobban vezetne ha kocsiba ülne mind1 is
de legalább anyám nem is vezet mert fél :) de hogy hogy lehet 30 km-et lenyomni tövig behuzott kézifékkel azt nemtom :) -
Hja, hiába vizsgáztatod ujra az öngyilkosjelölt is tudja hogy kell vezetni, csak nem úgy viselkedik ha nem ül melette a vizsgabiztos:)
Ez a gyorshajtós dolog meg kicsit demagóg, attól nem lesz senkinek baja ha a 70 es táblánál 100 al mész, az a baj hogyha valaki nem tudja felmérni a körülményeket és az útviszonyokhoz képest helytelen sebességet választ.
Harmadrészt pedig a magyar utak nagy része is kész balaseti forrás... -
az emberekkel van a gond nem pedig a rendszerrel. NYugaton ugyanez a rendszer sőt amerikában nem is kell vezetned hogy megkapd a jogsit csak az elméleti részen kell megfelelned. A társadalommal van a baj. Svájban hogyha ha a gyalogos a zebra közelében van már megállnak neki attol függetlenul hogy átmegye vagy nem. Nézd meg itt mi a helyzet. 10ből egy embert a zebrán utnek el. Ez szerintem mutatja hogy milyen fejlett is a magyar társadalom mennyire van összetartás benne. -
hát yah, az lenne az igazi ha 5 vagy 10 évente újra kéne rakni a vizsgát (persze nem kéne kifizetni megint a 150 ezret, hanem kevesebbet). Mert énse csak az időseket szidom h nem tudnak vezetni hanem sokmindenkit...nagyon sok a halálozás mo-n (autóbalesetek következtében) és ezen változtatni kéne valahogy. Persze a gyorshajtókat nehéz lefülelni, meg minden. De legalább azzal csökkenthetnénk a balesetek számát hogy a kreszt/vezetni nem tudóktól elvennénk a jogsit... -
hát nem szoktam mer nincs jogsim :P szal besültél. de am inkább érnék oda később minth balesetet okozzak.. és ha ezt nem hiszed el az a te bajod... -
mondjuk ilyenre ? :D -
Lol dehogy lehetne korlátozni.
1. mindenki kiröhögné a dolgot
2. leszarná mindenki
nehogymár 1 pár centis biciklire amivel jó ha 90-el megyek még jogosítvány kelljen :D ennyi erővel lábra is lehetne :DD -
Nem szokott remélhetőleg ha egyszer nincs jogsija:DDD -
ez nem csak az idősekre igaz hanem a nőkre is....engem már közel tucatszor akartak felnyomni fára, elütni, belémjönni hátulról v forntálisan....csak a figyelmességemnek köszönhetem h nem járkáltam félévente biztosítokhoz mivel ennyire "tehetséges" egy-egy nő...
nem általánosítani akarok mer pl kamionosok is ugyanígy majdnem felnyomtak szalagkorlátra nem egyszer autópályán mer telefonált v ebédelt vezetés közbe :|
szal vmi ellenőrzési rendszer nem ártana (lsd németország ahol nem olyan egyszerű jogsit kapni ott nagyon komolyan veszik az ilyesmit nem csoda hisz olyan forgalom van az autópályákon h az itthoni semmi ahhoz képest) -
[Walaki]D`Lair #26 Nekem az tetszik, aki az M7-esen megy a 3 sávos szakaszon 110-120-al a középsőben!! Múltkor jöttünk haza éjjel vidékről, és van egy ilyen...namost előzni nem tudtam, mert pont jött valami, de ez meg ott ment előttem 110-el (én mentem hajszál pontosan 130-al) azt rávillantottam 3-at a reflektorral (bi-xenon+55W fényszórók:)))...semmi...muszáj voltam fékezni, hogy ne menjek bele a farába...azt utána mikor elment mellettem a belsőben a kocsi, kigyorsítok, és amikor megelőztem elkezdett villogni meg reflektorozni nekem...há mondom a fasz állna beléd...szépen felkapcsoltam a hátsó ködlámpát és belassítottam neki 80-ra...(véletlenül sem satu, csak úgy finoman elvettem a gázt)...villog meg minden...na mondom ekkora parasztot...gáz, azt otthagytam...ha valaki ilyen hülye, az meg is érdemli bazz... -
[Walaki]D`Lair #25 Szerintem hülyeség leáltalánosítani, hogy ezek így vezetnek, azok meg amúgy...nagymuterom pl. direkt nem hosszabbította már meg a jogsiját, mert "egy ilyen öregasszony örüljön hogy gyalog eljut a klozetig, ne akarjon autót vezetni" :)))))) -
Pityp6ng #24 minden gyorshajtótól? haggyuk már, ne mondd hogy nem szoktál jobban kigyorsítani mint 50 vagy 90!! -
Lélegzet , 1992. január: A Budapesti Természetbarát Sportszövetség ...
Kerékpáros jogosítvány megszerezhető 16.30 órától. (Budapest V., Váci utca 62-64.) Szeptember 18-20. Pilis. A hagyományos Természetjárók Ünnepe Dobogókőn. ...
www.lelegzet.hu/archivum/1992/01/1793.hpp - 14k - Tárolt változat - Hasonló lapok
gúglin ezt találtam -
halál komoly bejött budafoki rendőr egy órára beszélgettük utána megírtun egy tesztet
akkor mint egy bankkártya rusnya narancssárga kis fehér biciklik vannak rajta és az van ráírva hogy "Kerékpáros jogosítvány" sajna nincsen szkennerem:( -
betiltani a másfél tonnánál nehezebb járműveket. -
#18 -
Borg #19 Elég lenne a vezetéstechnikai tréning kötelezővé tétele, úgy 1 éves jogsinál. Addig meg csak olyan mitfahrerrel vezethessen, akinek már legalább 5 éves jogsija van. -
Thanatos #18 rotfl :DDDDD ezt ugye te se godnoltad komolyan??? :DDDDD -
kerékpáros jogsiról hallottál már?nekem van meg egész osztályomnak tehát azt is lehetne korlátozni de még egy rendőr nem álított meg hogy van-e nálam -
zoolee #16 Figy, minek változtatni, ha a magyarok 1 vagy nem tudják vagy sz@rják le 2 vannak olyanok akik csak a piacon vették a jogsit annak meg magyarázhatsz... -
nyilván nem az idősek okozzák a legtöbb balesetet. de nincsennek is annyian vezetők, mint a 17-25 közötti jogsis korosztály..
többek között pl. olyanok miatt lenne szükség az újravizsgázásra, mint az új szabályok, új közlekedési jelzések, táblák, amelyeknek egy része (lehet, hogy nagy része) még nem is létezett, amikor ők megszerezték a jogsit... de az biztos, hogy sokan úgy közlekednek közülük, mintha 40 évvel kevesebbet írnánk. és azt tudjuk, hogy a lassú vagy bizonytalan közlekedés ugyanolyan veszélyes, mint a tacskók száguldozása... -
Kíváncsi lennék a halálokozási sztatisztikákra.. Életkorra lebontva.. -
igaz. ők mással végzik ki...
pár saját tapasztalat (persze nem a kivégzésre):
-kijön a tömött főutra úgy, hogy nem a balról közeledő forgalmat nézi, hanem azt hogy ő hova fog menni. csak azért nem koccantunk mert átzúztam a szembejövő sávba egy kicsit (az már külön mázli volt, hogy pont akkor nem jött szembe senki...)
-városban a 4 sávos úton a szembejövő sávok belső sávján megy szembe a forgalommal, és amikor a mellette ülő szól neki, akkor lebassza, hogy: "Há ménem szósz, hogy ez nem a mi sávunk..." (ismerős nyanya volt, a muteromat baszta le) -
igen, de amikor pl már fél perce piros a lámpa azt átjön rajta az öreg és majdnem elcsap, azt amikor megkérdezem tőle h nemlátta h piros a lámpa?! és azt mondja h hát én azt ződnek láttam...kicsit felmegy bennem a pumpa...
De a fiatalokra kitérve, ők tudják a kreszt csak nem tartják be. Míg az öregek az új kresz szabályokról sztem még hallani se hallottak...(nem azt mondom hogy a fiatalok jobbak, mer minden gyorshajtótól elvennném a jogsit + pénzbüntetés+5 évig nincs jogsi... -
nincs :P :D, de gyalogosként/bicajosként rettegek ha egy öreg közeledik felém (és tudom a kreszt, simán meglenne...) -
Ez így van.. De a 70 éves néni sose fogja 210el kivégezni a családodat.. Csak az ilyen kis pöcs tizen-huszonévesek... -
Thanatos #9 ezt a fiatalokra is simán be kéne vezetni..., vagy legalább jogositványhosszabbitáshoz mindenképp kelljen újra vizsga :) -
mióta van jogsid? -
ya, csak azt nem tudom hogy az illetékeseknek ez miért nem jut az eszükbe?! (talán már ők is vének és nem tudják a kreszt )