CES: tízrétegû HD-lemezeken dolgozik a Ritek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt aztán újra tombolnak az okostojások.

Jöhetnének már a 100 rétegû 10 centi magas dvd-k!!!

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Gyerekek ha megírtátok a DVD lemezt az a író fejnek köszönhetõ de ha nem olvassa az a olvasó fej hibája ergo szétkapjuk az írót kb 5 perc és alkohol vagy koncentrált ablaktisztitó(bármilyen hihetetlen is)meg egy fülpiszkáló segítségével meg pucoljuk az olvasó fejet és voila már müködik is.
Én is alig mertem elsõ alkalommal szétszedni hátha elrontom de nagyon egyszerü és azóta már tõbbször is megpucoltam egy fejtisztitás kb egy évig kitart .
Ja ugy könyebben megy a szétszedés ha még áram alatt az ajtot kinyitva hagyod mert igy az elõlap is könnyebben jön le és ne felejtsétek a portól a tálca mögött is megtisztitani mivel látszolag az ajtó bezár de a csuszka mögötti portol nincs egészen a helyén igy az olvasó fejet egy kicsit elpoziciónálja.
A tisztitó lemez sz......t sem ér.
Miért nem egy térbeli idomra irják fel az adatokat, minél több oldala van annál több "réteg+ és akkor nem kell szerencsétlenkedni a rétegek közötti átmenetekkel. Igaz itt meg a lézert kellene pontosan irányitgatni éa a "vezérvonalat" megoldani.

hát igen, kicsit gombhoz a kabátot dolog ez így...

mégy=még

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Nem gondoltál az adatbiztonságra? Ez mégy könnyebben elszáll mint egy DVD! :)

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

hehe... na most akkor lesz nem? lesz értelme nem? sztem sok értelme biztos nem... ha még a technológia nincs meg hozzá: Bith véleményét osztom elõttem 2-vel.

Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)

Axon
Akkor igazán kis põcsik vagy. Én most találtam ki egy ezer TB-os adatárolót, amit egy lepkefingra integrál rá, az általam fejlesztett pozitron ágyú. Két pukiba belefér az egész naprendszer :-)

Axon
Hmmm... valóban rossz helyen kerestem, bolhapiacokra tényleg nem járok.
Akkor vennél nekem vagy 10 db 250 gigás korongot a hozzá való író/olvasóval? Elküldöd postán, én meg kifizetem <#kacsint>

Bith
Hasonlót akartam reagálni, csak úgy, hogy:
Én meg 1cm átmérõjû 325 rétegû hupilila lézer lemezt találtam ki. Már csak a technológia nincs, ami ezt írni, olvasni, tudja...

Na ez a bejelentés is ilyen.

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Nem jó helyen keresed. Írható BR lemez is kapható már hónapok óta, annyira hogy a Pecsa bolhapiacán is bizniszelnek vele, DL DVD-k megaztán má végképp nem különlegesek, akár 500Huf-ért is kaphatóak.
Axon
Beslattyogtam a teszkóba, végigmustráltam a polcokat és a lemezeken a legnagyobb érték még mindig a 4,7 gigabájt (most még 8,5 gigás DL sem kapható). Sehol sem látom a 25 gigás, 50 gigás 250 gigás lemezeket, pedig már ez utóbbiakból is meg tudnék tölteni simán ötöt, hatot. El sem tudom képzelni mennyit is kellene vennem majd ezekbõl a lemezekbõl, amikorra végre megjelennek a polcokon...

Nekem van pár éves Princo dvdém (akkoriban mindennél olcsóbb volt, manapság már nem is látok), mindenki azzal ijesztgetett, hogy fél év múlva semmi se lesz rajta de ha elõveszek egyet-egyet akkor még mindig jó (bár nem néztem végig az összeset)
Mikor mgvettem a dvd íróm (NEC ND2500A, jó régi duplarétegû dvd-t nem is tud írni)
akkor vettem mellé egy plusszos és egy minuszos Sky dvd-t, szép drága tokosat a Media Marktban de azok közül már egyik se jó!! Érdekes, nem?

http://www.raphirek.hu

Milyen író progit javasolsz?

Molnibalage
NEM! A bátyus és két haver DVD-inél pont ugyanez az arány.
Mellesleg és kb. 60 DVD-t írtam eddig a bátyus kb. 150-et a haver meg rohadt sokat. Az arány kb állandó mindenkinél és 3 különbözõ fajta írónk van..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Na igen. Mondjuk ez lehet a DVD-író hibája is... Gondolom csak a saját magad által írt DVD-id esetében van tapasztalatod.

Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.

Molnibalage
Hát sajnos nem, A DVD írás mai színvolnala a béka segge alatt van. A legminõségibb DVD-re írok, nem sajnálom rá a pénzt, de 1,5 év uátn a lemezek 5-8%-át egyáltalán nem olvassa vissza semmi és még 2-3%-ot meg csak részlegesen. Hiába írok minimális vagy közepes írási sebességgel (4-8x) és szimulációval is ilyen marad az arány. Volt olyan kétszer is, hogy a frissen megírt és lellenõrzött DVD-t kivettem, visszaraktam és már be sam olvasta az író. VICC!

Mi a faszt akarnak itt a sok réteggel meg a 200GB-os adattárolással, amíg ENNYIRE megbízhatatlan a DVD is??? A különbözõ filmstúdiók és és tévétársaásgok achívumaiból kíváncsi vagyok, hogy 10 év múlva mennyi marad meg...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Anubys
Én celluxxal 25 duplarétegû BD-bõl csináltam egy 50rétegût, de sajnos még hiányzik a szükséges lézertechnológia... <#nemtudom>

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

"pioneer dvr109-es dvd íróm van 4Xesnél nem írok gyorsabban dvd-t, minimum 200forintos korongra dolgozok, de még így is, a nero cd/dvd speed progija visszaolvasáskor olyan ökörhugyozás szerû diagramot dob vissza a megbízható visszaolvasás sebességérõl, hogy sírhatnékja támad az embernek. 1,3szoros visszaolvasási sebesség a lemez végén?"

Valoszinuleg vagy az iro rossz, vagy a lemez vagy szoftver (a nero az egyik legrosszabb ilyen program). Tulirni pedig nem szabad, tehat egy atlag adat dvd-t max. 3.5Gb-ig lehet biztonsagosan megtolteni. Iras elott detektaltatni kell a lemez biztonsagosan irhato meretet, nekem tobbnyire mindig kevesebbet detektal mint a szabvany dvd meret. Erdemes olyan lemezt venni, aminek a sebessege megegyezik az irasi sebesseggel. Tehat ha negyszeresen akar valaki irni akkor 4x-es lemez kell hozza. Ha pedig valaki biztosra akar menni, az aranyozott feluletu lemezek birjak a legtovabb. (csak sajnos a normal tizszerese az aruk)
az íróddal lehet vmi kánya. vagy az alapnyaggal. vagy a kettõvel együtt, miszerint nem szeretik egymást, vagy régi firmware, stb.
ellenben nagyon nevetséges, sõt szánalmas már amit ezkkel a korongokkal mûvelnek.

Randal
Esetleg a tárolás is probléma lehet. nekem az eddig cd-imet, dvd-imet szépen olvassa, pedig vannak öztük már 5 évesek is.
igaz az durva, hogy vmelyik korongra rásütött a anp egy kis csíkban és az elhalványult:)

szerintem meg olyan szabvány kéne ami >szabvány<

"A Ritek legnagyobb gondja jelenleg a szükséges lézertechnológia hiánya, olyan megoldás ugyanis nincs a birtokukban, amely gond nélkül megbirkózik az említett korongok beolvasásával, .."

nevetséges. inkább a holodiscre lennék kíváncsi, arról azt mondták 100GB elfér rajta, és anyagában rögzíti az adatot. én eddig csak csalódok mindenféle optikai médiumokban: a nem gyári nyomott cd-k, dvd-k egy idõ után "elfelejtik" ami rájuk lett egyszer írva. nem hiszem el, hogy csak nálam fordulna elõ, hogy egyes fileok csak a TOC-ban vannak már csak feltûntetve, a dvd-n valójában már olvashatatlanul hevernek a bitek, a film közepén olyan hiba van amit már az mpeg sem visel el mert tele lett komoly crc hibával. pioneer dvr109-es dvd íróm van 4Xesnél nem írok gyorsabban dvd-t, minimum 200forintos korongra dolgozok, de még így is, a nero cd/dvd speed progija visszaolvasáskor olyan ökörhugyozás szerû diagramot dob vissza a megbízható visszaolvasás sebességérõl, hogy sírhatnékja támad az embernek. 1,3szoros visszaolvasási sebesség a lemez végén? szép. biztos nem a géppel van gond, mert a nyomott dvd-k grafikonja viszont gyönyörû vonalzó mellett rajzolt egyenes jobbra felfelé.. tehát ha még az egyrétegût sem hajlandó normálisan elkészíteni/visszaolvasni egy mezei user gépe, akkor minek lenne szükség egy 10 rétegûre? kiírok valamit, még õrizgetem egy darabig, kell a hely - letörlöm a géprõl, fél év múlva kéne megint, de már a lemez beolvasása is nyögvenyelõsen megy. itt tart ma a technika.

\"The voices are back... Excellent.\"

ffxi
Ja ja, olyan szabványt tegyenek elérhetõ amely "földi halandó" is meg tudja fizetni.

Fákjúal!

Jó, hogy így vagdalkoznak a rétegekkel, de jó lenne, ha inkább széles körben elérhetõvé tennék végre vmelyk cuccost(gondolok itt az árára, elérni már most is ellehet, de nekem nem elég hosszú hozzá a kezem :) )