20
  • Mike
    majd én veszek nekd gardzsi
  • karcsi
    hamar tongremety asz oled asza baj enutyan nemvezek
  • bugbal
    engem is a specification tábla érdekelne.. :)
  • dez
    Kár, hogy az "OLED TV Specification" feliratú táblát nem fényképezték le közelről..
  • fourgee
    Az én monitorom nem fogja a kukában végezni. Ha arra kerülne sor, akár "fegyverrel is" kényszeríteném a Samsung szervízeseit, hogy javítsák meg. Nem, ez nem elmebaj, ezt az dolgot minden 173P-193P tulajdonos átérzi. :) Ezeknél szebb monitor sajnos nem létezik... A Samsung is egyre rondábbakat dob piacra...
  • scorpeeon
    Jöhetne már régóta az OLED... Eddig csak mp3 lejátszókban fordult elő, illetve pár mobilban. Igazán jöhetnének a monitorok, TV-k belőle. Elvégre kevesebbet fogyaszt, sokkal szebbek a színei, sokkal jobb a világítása, vékonyabb, és az eéőállítása is olcsóbb, mint az LCD-nek... Persze azért nem tértek még át, mert ahogy itt már vki említette: hiába jobb mindenben, csak akkor dobják piara ha elég lét hozott az LCD...
  • Celeborn
    Én határozottan várom, hogy mi sül ki az OLED technológiából. Annak idején - talán másfél éve lehetett - amikor a Samsung bemutatta az első 17"-os OLED monitor prototípusát, nagyon megörültem. Gondoltam, lesz majd miért lecserélnem a CRT-t. De sajnos úgy fest, hogy még éveket kell várni, hogy számunkra is elérhető monitorok kerüljenek ki ezzel a technológiával. Szóval, meg is rendeltem első LCD monitoromat, hogy addig is legyen valami. :) Egyébként nekem az LCD-kkel csak az a bajom, hogy 400e színnél többet TN-Film panelek nem tudnak megjeleníteni, ami ennél többet tud, az meg igen drága... Ráadásul a "király"-t már nem is gyártják Samsung 193P. :(
  • vincuska
    miaz hogy jok a szinek? lattad eloben a termeket?

mivel ez amit itt latunk, az egy fenykep, amit a CRT - jobb esetben LCD - kijelzonkon latunk... aminek a szinei adottak :-)
    olyan ez mint a Bravia TV reklamot nezed a junoszton, es megdobbensz milyen jok a szinek...

viccet felreteve, kisse eretlennek tartom a jelenlegi plazma/LCD tv piacot egy uj termek szereplesenek, foleg amikor sonyn kivul mas is gyur az uj technologiara. addig is, legalabb a jelenlegi termekek meg olcsobbak lesznek - ami csak nekunk jo. :-D
  • Mike
    és a zöldek fotoszintetizálnak is?
  • Mike
    Sony kiáll a kapuba és várja Oledet
  • Mike
    Az OLED képernyő környzetbarát
    Ha tönkremegy, egyszerüen megfőzöd vacsira
  • ssdb
    Jaja... :D
  • szombi
    a zöld organic led-ek csak 3000 órát bírnak, a piros és kék 100000-t.
  • kvp
    "Ha az OLED megy tönkre ki kell dobni az egészet."

A led-ek eleg jol birjak. Kivancsi vagyok hany embernek kellett eddig kicserelnie a gepen a merevlemez led-jet. (pedig eleg sokat villog) Egyebkent hibas pixelek ugyanugy letrejohetnek mint az lcd-nel. A ket technika nagyon hasonlo, csak mig az aktiv lcd eseteben a pixel vezerlese egy folyadekkristalyt regzet, addig most egy kis led-et fog meghajtani.

Az egyetlen problema az oregedes, az elso szerves led-ek konnyen bomlottak le napfeny hatasara. Ha ezt sikerult megoldani akkor egy eleg stabil kijelzot kapunk, ami kb. annyi ido alatt megy tonkre mint egy memoriachip. (es igazabol aramkorileg ugy is mukodik)
  • mikloss
    A laptopokba el tudnék képzelni OLED kijelzőket, ha már az akksi élettartamát nem tudják növelni.
  • roliika
    "CES: a Sony jövőre várja az OLED-televíziókat" <-- Honnét, kitől?
  • 1hengeresVmotor
    ha tönkre megy valami manapság nem javítanak ha egy adott termék kibírja az 1. 24 órát akkor a garancia lejártáig valószínű h működni fog de a garancia lejárta után már akármelyik nap a kukában végezheti az adott termék
  • Caro
    Nem olyan rossz ám az.
    Az LCD-nél külön van választva a fényforrás és a "színezés", emiatt ugyan rosszabb a kontrasztarány, meg állandóan megy az egész háttérvilágítás, de éppen ezért cserélhető is.
    Ha az OLED megy tönkre ki kell dobni az egészet.
    Meg LCD-ből elvileg lehetne átlátszót is csinálni :)
  • nenad
    baromi jok a szinek.
  • Zro
    Előbb ki kell pumpálni a lehető legtöbb lét a jelenlegi lcd technológiából