37
  • Bijesz
    Szalagra lehet archiválni, csak magánemberként kölcséges
  • dez
    Ha esetleg arra (is) reagáltál, amit én írtam: ez messze-messze nem minden, csak ami fontos volt nekem.
  • dez
    Ja, még csak x év múlva jönnek majd a holografikus tartalmak...
  • BlackRose
    Two Words... "Vista" & "Windows Media Center" persze USA.
  • BiroAndras
    A fontos adatok megőrzésére egy biztonságos megoldás van, az, hogy több másolatot tartassz róluk különféle adathordozókon. Nagy mennyiségű adatra persze ez túl drága.
    A filmek/zenék backup-olására jó módszer lehet, ha több ismerősödnek is megvannak ugyanazok. Ha ez nem jön be, akkor DC-n lehet szétnézni, ott sok régi cucc is elérhető. Szerintem ami igazán jó (érdemes visszaszerezni), az sokaknak meg kell hogy legyen.
  • Cruzifix
    Szerintem pár év múlva a TB is olyan lesz, mint a GB. A GB is mekkora nagy dolog volt... most pedig kevés. ;)
  • Akuma
    Az átlag ember nem vesz fel winyóra tévéről filmet... csak akkor abban az esetben, ha számítógépről tévétunerral meg tudja oldani! Egy olyan DVD felvevő (ami önmagában is drága), amiben ráadásul van egy hatalmas 1 TB -os winyó, az egyáltalán nem mondható átlag usernek valónak! Épphogy a tvtuneres megoldás lenne az átlag usernek a kifizetődő. Nem vagyok átlagon felüli, legfeljebb csak gondolkodásmódban
  • angol
    nem rólad beszélt hanem az átlagról, te természetesen átlagon felüli vagy :)
  • Akuma
    "A piacelemző cég álláspontja szerint a nem számítógépalapú alkalmazásokban (például a televíziókban) sokkal gyorsabban nő majd a merevlemezek felhasználtsága, mint a PC-k terén."

Ekkora marhaságot! Honnan veszik, hogy a PC-mben nincsen TV-tuner és nem veszek fel éjjel nappal műsort a számítógép winyójára??
  • chungey
    Van 1általán biztonságos módszer az adatok hosszutávú tárolására? Én ilyen gyüjtögetös vagyok, és mikor megjelentek az olcsó cd-k és írók, örültem, hogy leválthatom az öreg vhs-t, akkoriban naivan azt hittem, hogy akár évtizedekig biztonságban lesznek az adataim, hisz mi baja lehet 1 alurétegnek müanyagba öntve?
    A minap elövettem pár 4-5-6 éves cd-t, és szomoruan tapasztaltam hogy fel sem ismeri a meghajtó nagyrészüket... Valamelyiknél ugy néz ki foltokban elpárolgott az aluréteg... (SONY). A Philipsek meg Tdk-k elég jol birták. De valahogy átverve érzem magam.
    Beleöltem nem kevés pénzt, de ha tudom h max 5évig birja, akkor eszembe se jut...
    A vinyokrol annyit h nemrég 1 másfél éves, de csak pár tucat órát használt samsung csak ugy bad sectoros lett, a c particio területén, de akkor is...
    A 2 éves Hitachim még jo, azaz majdnem... pár napja elszáltak a particiok csak ugy (!) 1 ujrainditás után. A win telepitö csak a c-t és a logikait látta, de abban már többet nem, ja és üresnek teljesen a vinyot... Na most ujraparticionálás, reinstall, pmagic, formázás, majd látom h a 100 gigás partivion már 80 giga foglalt! De nem látni semmit. Datagetback: minden ott volt, de nem sikerült visszahoznom semmit, biztos én bénáztam... De olyan ideges vtam, hogy ujraformáztam, minden eltünt... :(.
    Odalett 50 giga mp3, amiböl kb. 5000 szám nem volt kiirva, rest voltam menteni (de minek is, ott is meg vannak számlálva a napjai) és sok kiirásra váro divx.
    Sok zene nem lesz meg többet. Kiábrándultam a számitástechnikábol kissé...
  • lee56
    Én is kb akkor kezdtem el az első dvd-ket gyüjteni, azóta még nem végeztem rajtuk generálellenőrzést, de 2-3 princo már hozta a formáját :)
  • Fenjoy
    Kinek eddig mennyi a rekordja, úgy értem dvd irott lemezzel élettartam, én most fogom átfésülni az összest...itthon maradok pár napra: ) Eddig nem volt gond, 3-4 évesek lemezek. Többiek?!
  • duke
    "Nem akarlak megbántani, de ennek imho nem sok értelme van. ("egyet minuszosra egyet pluszosra")
    Inkább told el időben az archiválások idejét, pl írd át új lemezre félévente ha biztonság mániás vagy.
    "
    Nem mondom hogy kizart,de azert eleg kicsi ra esely,hogy ket teljesen kulonbozo tipusu lemez (marka,technologia,irasi sebeseg) egyszere es pont ugyanott hibasodjon meg.Persze azert felevente celszeru ellenorizni az olvashatosagot,mert 2-3 ev allatt valoban parhuzamosan tonkre mehetnek teljesen.
  • ssdb
    dez: tapasztalom énis... beszerezni olyasvalamit ami már lecsengett neten, de nekem kell? szinte lehetetlen... ezért lex jó ez! :)
  • Cactus
    Még jó, hogy mindig lesznek olyanok, akik mindent betáraznak, és később én majd megkereshetem őket :)
  • dez
    Néhány? Nekem kb. 100 DVD-n van olyan adat, aminek elvesztése elég érzékenyen érintene. Ezek jó részének újbóli beszerezése elég reménytelen. (Tudod ugye, hogy működik a torrent?) Újabb 100-on meg kevésbé fontos.
  • Tetsuo
    "Halgathatatlan zenek millioi,nezhetetlen filmek ezrei,szarabbnal szarabb jatekok szazai,talan nem is baj,ha ezek idonkent megsemmisulnek." :)) 1et értek.
    Ha meg van vmi fontos, azt ki lehet írni néhány DVDre ill letölteni újra.
    A zenét tárolni igazán jó módon nem lehet sehol, mindegyik formátumnak van hátránya. Nekem a bakelit tetszik, de drága ill ha szélesebb sávú net lenne (világ szinten) akkor talán a DVD-Audio image fájlok..
  • szombi
    Köszönjük a vásárlók nevében is a jelenleg sokak számára megtölthetetlennek tűnő méretet.
    És azt is, hogy 260 $-al olcsóbb is lesz, mint a megjelenéskor a 750 gigás.

Kérem, hogy ezután nagyobb figyelmet fordítsanak a megbízhatóságra.
    Ezt főként a Seagate-re, WD-re és a Maxtor(Seagate) - ra értem.
    Fel kéne hagyni az ,,óccsón aggyuk vazee, vegyél ötöt'' stílussal!
    Szerelői pályafutásom alatt a vinyók meghibásodási aránya a 2. helyen áll,
    és csak az optikai meghajtók előzik meg őket!
  • Bijesz
    Nem akarlak megbántani, de ennek imho nem sok értelme van. ("egyet minuszosra egyet pluszosra")

Inkább told el időben az archiválások idejét, pl írd át új lemezre félévente ha biztonság mániás vagy.

"Meghibasodas": RAID
    "virusok": virusirto
    "veletlen torles": hulyeseg ellen nincs orvossag
    "beszarik a vindoz es magaval rantja a particiot": na ilyet w2k után nem láttam,
    de adatot amugy sem tárolunk rendszerpartición.
  • Bijesz
    Vagyis nem 1 TebiByteos a vinyó, dehát nem is mondta senki, hogy az.
  • duke
    Persze a dvd-k tonkre mennek ez rendben van,
    (en is mindent ket peldanyban irok egyet minuszosra egyet pluszosra,es a fontos adatokat meg dvd-ramra is kiirom),de a vinnyora akkor is tobb veszely leselkedik.Meghibasodas,virusok,veletlen torles,beszarik a vindoz es magaval rantja a particiot.Szerintem nagyon kockazatos mondjuk 800 gigat egyetlen vinyora bizni.Az is igaz persze,hogy a manapsag ezer giga szamra gyujtot adatok nem sokat ernek.Halgathatatlan zenek millioi,nezhetetlen filmek ezrei,szarabbnal szarabb jatekok szazai,talan nem is baj,ha ezek idonkent megsemmisulnek.
  • lee56
    "mert vinyon adatot tarolni nagy marhasag"

Aha mer pl cd/dvd-n jobb adatot tárolni, amikor az átlag élettartamuk pár év, és "lekopik róluk az adat" , ráadásul tárolni kell valahol, az se mind1 hogyan, hogyha a kicsinyke életét minél hosszabbra szeretnéd növelni... . A winyó meg elpörög a gépben, igaz az se él örökre, de azért picit tulszárnyalja az optikai médiákat, és tárolsára használt vinyót, nem muszáj állandóan a gépben müködtetni...
  • duke
    Hat a kapacitasnak nem sok haszna van mert vinyon adatot tarolni nagy marhasag,de biztos gyorsabb lesz.
  • szombi
    Az 1 TB ugye nem 1024, hanem 1000GB, és 1 GB is 1000MB és nem 1024...
    Vagyis még a partícionálás előtt 920 bináris(és nem decimális) gigát lácc...
  • handrx
    Meg szünne az olyan mérték egység amit a pc-n használnak, már mint arra hogy mennyi " hely " található a háttér tárolón. Feledés be merülne ezzel kapcsolatban a Mb, GB fogalma
  • handrx
    "Ááá ez szar, nekem negyvenkilenc terás vinyó kel, abból is vagy 6 darab de azonnal, mert nem tudom hova menteni a torrent cuccjaimat és mileszvelem."
    Ugyan már, akkor inkább már legyen az a vinyó korlátlan kapacitásu. Hmm " kapacitásu " olyan fura kimondani/le írni, mintha már is meg határoztam volna menyi adat fér el rajta Csak aztán kéne hozzá valami program amivel kategorizálni lehetne a rajta lévő fájlokat, hogy győzd meg találni amit keresel.
  • grebber
    Na majdha ezek is olyan 20-30 ezer körül mozognak majd beruházunk egyre!
  • roberttoth
    Nekem eddig egy Hitachi cuccom volt. Egy 4x CD-ROM ! :D Becsületére legyen mondva, nagyon sokáig bírta! De a cikkhez: kell az 1TB! Nekem 160 Gb van, de elég szűkös. Főleg, ha van net, egy kis filmvágás, stb.
  • dawinD
    15 év.. nemsok az picit ?:O
  • juzosch
    Minőségben pedig eléggé ott vannak a szeren.
  • BiroAndras
    Vajon nálunk is 80K-ért lehet majd kapni?
  • dez
    Vinyógyártásban kicsik. :)
  • roliika
    :) Irány a következő határ...10TB! :))
  • dondore
    320e dolgozo, 83 milliard USD sales.
    Hitachi Cable Ltd., Hitachi Metals Ltd., Hitachi Consulting Corporation Company Research, Hitachi Telecom (USA), Inc., Hitachi Data Systems Corporation Company Research, Hitachi Chemical Co., Ltd.

Kis Hitachi?

• Gerygrey
    Ááá ez szar, nekem negyvenkilenc terás vinyó kel, abból is vagy 6 darab de azonnal, mert nem tudom hova menteni a torrent cuccjaimat és mileszvelem.
    Amúgy 50 éves a vinyó? Ezen meglepődtem.
  • dez
    Nocsak, beelőzött a kis Hitachi.
  • TorrenteXY
    Nem tudom, nekem már most kéne a terás vinyó, a 300ason semmi se fér el szinte! :)