54
  • BStage
    ha esetleg még mindig nem lenne világos, akkor idéznék a WMS site-ról:

"Licensing for Windows Media Services is covered by the Windows Server 2003 end-user license agreement (EULA). A separate client access license (CAL) is not required for Windows Media Services. If you are using Windows Media Services to deliver unicast or multicast streams from a server running Windows Server 2003, you are only required to license the server product."
  • BStage
    A technológia neve Windows Media Services

És igen, ingyen van, minden szerver edition-höz. Tehát semmiféle license dijat nem kell fizetni azért, mert valaki wmv-ben akar műsorokat sugározni a neten.
  • Caro
    MMS stream server?
    Szerinted az ingyen van?
  • BStage
    "Magáncélra igen, de itt nem ez a helyzet, pont stream-ről van szó. "

forrás?

Mint mondtam a stream elérhetővé tételénél sem kell fizetni semmit. A server edition-ökben benne van.
  • whitehawk
    Lejátszódik a win32codecs-et feltelepítve. Az mondjuk nem teljesen tiszta jogi helyzetű. Bár így is kicsit csúszik a kép... És az is csak 32 bites lejátszóval megy... x86-os gépen.

Youtube is pl jó volna, ha nem lenne flashes. Bár az is van hivatalosan... de szintén csak 32 bites.. meg nem is szeretik az emberek.
  • Ajnasz
    Még jó, hogy csak hivatalosan nem lehet lejátszani, amúgy meg igen :)
  • Caro
    Magáncélra igen, de itt nem ez a helyzet, pont stream-ről van szó.
  • kogasom
    Ugyan még nem próbáltam ki, de szerintem nézhetőek ezek a streamek. Hivatalosan nincsen rá wma támogatás, de minden probléma nélkül fel lehet rakni az mplayert és a windows codekeket (sőt, a legelterjedtebb segédprogram felrakja, aszerint csak amerikában illegális). Nekem igazán az tetszik, hogy perelik a microsoftot a monopol helyzettel való visszaéllés miatt, de azért az ő terméküket használják....
  • BStage
    "Ezért meg szépen perkálhatják a licenszdíjakat."

miféle license dijakat? WMV-be kódolni és a neten terjeszteni a saját videódat teljesen ingyen van, nem kell egy fillért se fizetni a ms-nak license dijat. Ill. egy windows license kell hozzá, a szerver edition-ökbe pedig a teljes streaming infrasturktúra benne van "ingyen" kezdve a realtime brodcasttól egészen a pay per view-ig...

De maga a helyzet valóban komikus, az EU az IT téren sokadszorra csinál hülyét magából...
  • asysoft
    ...nomeg másik fronton támadják az MS-t, mert WMP-t integrál a Windowsba, ezzel hátrányos helyzetbe hozva vetélytársait. Humoros:)
  • Caro
    És ilyenekre megy el az adó jó része....
    Nyilván nem erre, de ez a pazarlás tökéletes mintapéldája. És ez megjelenik ezer más helyen is, csak más aspektusokban.
    Mert ugye mibe kerülne egy nyílt formátumot használni? Semmibe. Ezért meg szépen perkálhatják a licenszdíjakat.
  • asysoft
    Igen, WMV, és a magyar nyelv beállítása ellenére is franciául szólalt meg...
  • asysoft
    Gondolom wmv. És még az oldal grafikai elemei is a Vistából ismerősek...:) Jópofák.
  • AranyKéz
    Mivel nyomatják a streamet ?