12
Damn Small Linux hogyan?
 • 0Georg0
  #12
  Hali

  mit kell olyankor tenni, amikor felteszem az UHU linuxot, és a végén a képernyőbeállításnál beállítom a felbontást 800x600-ra és 60Hz-re (többet nem bír a monitorom). Újraindul a gép (eddig oké) aztán úgy jön be a kép, mintha túl nagy lenne a felbontás, és kikapcsol a monitor.

  Segítsetek légyszi!!!
 • Simaji
  #11
  Hi!

  Van egy ötletem. Olyat nem lehet, hogy egy adott meghajtón csak egy adott fájlt megnyitni írásra? Mert van itt valami képfájl vagy mi amibe lehet fájlokat tárolni. Valami filesystem image is van itt.

  Előre is köszönöm!

  Bye!
 • Simaji
  #10
  Hi!

  Ok! Kössz!

  Bye!
 • csabiks
  #9
  A live azt jelenti hogy közvetlen cd/dvd-ről megy az oprendszer, tehát nem kell feltelepíteni, viszont ha tetszik rögtön installálhatod is, előnye hogy megnézheted hogy is néz ki az oprendszer, hátránya viszont hogy lassan tölti be a progikat, nálam legalábbra is ez volt :)
 • Simaji
  #8
  Hi!

  Fent van a gépemen a debian sarge is csak most el kezdtem szórakozni ezzel.
  Egyébként az, hogy live disztribúció az mit jelent? Lehet, hogy hülye kéréds de nagyon kezdő vagyok még.

  Előre is köszönöm.

  Bye!
 • homeless
  #7
  De igen azt jelenti. Amúgy miért szenvedsz ilyen live disztrókkal? Egyszerűbb lenne feltenni egy normális disztrót. Mondjuk suse vagy ubuntu. Ezek kezdőknek elég jók.

  Tényleg érdekes, hogy bemountolja a cd helyett a pendriveot. Biztos vagy benne, hogy azt mountolja be? Ha igen, akkor a cdrom sorába írd át az ro-t rw-re.
 • Simaji
  #6
  Hi!

  Kössz. Megpróbálom. Nem nagyon értek a linux hoz de az, hogy noauto nem azt jeleni, hogy nem mount olja be a meghajtót? Az az érdekes, hogy a rendszer alapból be mount olja az sda1 es pendrive t de nem úgy, hogy /mnt/sda1 hanem /cdrom. Nem tudom, hogy ez segít valamit?

  Előre is köszömön.

  Bye!
 • homeless
  #5
  Próbáld ki így:
  /dev/sda1 /mnt/sda1 vfat rw,noauto,users,exec,umask=000,uid=1001,gid=50 0 0
 • Simaji
  #4
  Hi!

  Tessék:

  /proc /proc proc defaults 0 0
  /sys /sys sysfs noauto 0 0
  /dev/pts /dev/pts devpts mode=0622 0 0
  /dev/fd0 /mnt/auto/floppy auto user,noauto,exec,umask=000 0 0
  /dev/cdrom /mnt/auto/cdrom auto user,noauto,exec,ro 0 0
  # Added by KNOPPIX
  /dev/sda1 /mnt/sda1 vfat noauto,users,exec,umask=000,uid=1001,gid=50 0 0
  # Added by KNOPPIX
  /dev/hdc1 /mnt/hdc1 reiserfs noauto,users,exec 0 0
  # Added by KNOPPIX
  /dev/hdc2 none swap defaults 0 0
  # Added by KNOPPIX
  /dev/hdc3 /mnt/hdc3 vfat noauto,users,exec,umask=000,uid=1001,gid=50 0 0
  # Added by KNOPPIX
  /dev/hdb1 /mnt/hdb1 ntfs noauto,users,exec,ro,uid=1001,gid=50 0 0

  Bocsi hogyha megvárattam valakit csak éppen más dolgom is volt.

  Bye!
 • Denniske
  #3
  Megfeszülve várom a fejleményeket :)
 • homeless
  #2
  az etc/fstab állományodat copyzd ide.
 • Simaji
  #1
  Hi!

  Nem tudom, hogy hallotatok e már rőlla de van egy olyan linux aminek az a neve, hogy Damn Small Linux és mint ahogy a nevéből is kitűni nagyon kicsi. Csak 110 Mb az egyész és akár Windows alatt is tud futni. Én nagyon kezdő vagyok a linux használatban de gondoltam, hogy ezt kipróbálom. Nem tudom, hogy valaki hallott e már erről a linux ról de egy kis segítségre lenne szükségem a használatához. Azoknak akik még nem hallotak rólla megadom a honlap címét ahol többet olvashatnak erről: http://www.damnsmalllinux.org/ . A kérdésem a következő: Ez a remdszer képes arra, hogy akár egy pendrive ról indítsák be. Én is így indítom be ezért a rendszer ezt a pendrive t veszi alapértelmezett meghajtóként. Csak az a gond, hogy ha pendrive ről indítok akkor azt a rendszer csak olvasható meghajtóként mount olja be és én nem tudok rá dolgokat tenni.
  Pl: Ha letöltök valamit akkor nem tudom lementeni és minden eggyes indításkor újra le kell töltenem. A rendszer egyébként a memóriába tölti be magát. A kérdés az lenne, hogy nem lehet e valahogy beállítani azt, hogy a pendrive t ne csak olvashatónak mount olja be a rendszer?
  Előre is köszönöm!
  Bye!