Tévé-körkapcsolás 2006
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HD ready TV-t jellemzõen 350k-ért láttam a szépeket (90-100 centiseket, ami persze kisebb mint a projektor képe, de nekem a színei jobban bejönnek, mint a vetítetté)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
350-380-ért már kapsz hd projektort és vászont sem érdemes 100 felett venni.
250-280-ból meg már egy tisztességes otthoni rendszer is összerakható. bár mint mondtam kontraszt és szivárványeffekt/rácspont terén kompromiszumokat kell kötni.
Privát véleményem szerint projektor + vászon projektbe kb. 1 milla alatt nem is érdemes belevágni és akkor még sem mozgatómotorokról sem automatizásáról nem beszéltünk...
Egyébként a fal az szép fehér, meg van sok hely (ha vászonon szebb akkor vászon is felférne valahogy sztem :D, csak egy rendes sötétítõ kéne, hogy semmi fény ne jöjjön be ha nem akarom, és jó lenne :)
Szóval szerintem egy jobb minõségû kivetítõt olcsóbban lehet kapni, mint egy HDTV-t, és nagyobb képet vetít a falra. Már 150ezerért biztos lehet kapni nagyon szupert, hdtv meg 500ezer Ft felett van, nem? Annyiból simán még mozi-t is lehet csinálni a szobából :)))
De ha sok pénz van és külön moziszoba (de jó is lenne :-), akkor nem kérdés, hogy a projektor mindent visz!
Ha pl sorozatfan lennél, a Lostot, A Desp of Houswife-ot, a Herost már HD minõségben nézhetnéd. De az Attenborough filmeket is. A jelenlegi magyar tv-mûsorokról meg már volt szó lejjebb. :) Inkább menj kirándulni, v sörözni a haverokkal! :)
Aki széthúzott (torz) képet néz, az meg egy idióta poecs! :))
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Idei harmadik negyedév múltidõben? Huh de szalad az idõ, alig józanodtam ki szilveszterrõl és eltelt háromnegyed év? Nemgyengén be lehettem állva ezek szerint... :D most akkor ez tavalyi (2006) harmadik negyedéves adat, vagy idei (2007) negyedéves elõrejelzés?
A hd tv jelenleg valóban fölösleges a tv-mûsorokhoz, de ez szerintem szép lassan változni fog. Azok a demó adások amik az üzletekben mennek rajtuk tényleg lélegzetelállítóak.
Ami engem nagyon zavar az újabb tv-kben az a 9/16-os képarány. Ugyanis én dvd-t mindig a monitoron néztem a tv-mûsorok meg 4/3-ban jönnek, így ha az ember nem akar széltében nyújtott képet nézegetni (ami szerintem kurvára nem elfogadható torzított képet nézni, csak mert az passzol a készülék képarányához) akkor a képernyõ két szélén kell bámulnia két fekete csíkot. Én szívesebben vennék egy 4/3-os képarányút (ha lenne) és mikor nagy néha megnézek rajta egy dvd-t akkor el fogom viselni a fekete csíkot alul felül, ami egyébként sem néz ki olyan hülyén mint az alul-felül lévõ.
igazából nálam inkább az számít, h legtöbb esetben jobb képminõséget ad még így is a 480p projektoron, mint a dl gyári dvd-k. lsd. terminator 2. ezen a méreten kockás, pixeles (fõleg sötét helyeken), zajos, stb.
hd korongos tartalomra meg kerülnek a gondolom 1080-as kép mellé tömörítetlen sokcsatornás hangsávok, extra tartalmak. bitrétes jó magas, tudtommal blúréj mpeg2 egyelõre, és az azért nagy bitrátában ad csak szép képet. szóval zabálja a helyet rendesen. mellesleg asszem single hd-dvd 15 (ez úgy tudom h.264 vagy wmv hd alapú), single br 27 giga (legalábbis nagyjából :D).
Sony KDS-55A2000 (itt egy ismertetõ itt)
Hátulról vetítõs (projektoros) TV. Állítólag nagyon szép a képe, és jobban adja vissza az analóg adásokat, mint pl. a plazma. Ja, és 750 ezer Ft, 140cm-es képátlóval...
Forza.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A col viszont elférne..
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A szerzõ figyelmébe ajánlanám továbbá, hogy az inch-nek van ám magyar megfelelõje, nevezetesen a hüvelyk vagy legalább a coll.
Amúgy aki Mónika Show-t néz, az szerintem semmilyen TV-t nem érdemel, nemhogy HD-t...
Btw nekem sincs tv-m, én is gépen nézem, mikor van idõm (akkor sem tv adást, hanem netes mûsort/filmeket)
abban viszont egyetértek, hogy szörnyû választás nagy, 100 centi feletti tv-t venni a mai tvfelbontásra, sokkal rosszabb, mint normális kisebb tv-n... nagy tv-re hd adás kell! :D
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha a sima TV nagyfelbontásban jön dolbyban az miért lesz jó? Dolbyban hallgathatom Mónkiát, Balázst, Fábry-t és a Biopon reklámot és tûéles kontúrokkal. Húúúúúúúúúúúúúúúúú, hát ez tényleg fontos.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Soxor a mûsorok sem indokolják a nagy felbontást (Mónika-show, Barátok Közt, stb..). Itthon -jelenleg- csak elég spéci helyzetben tudod élvezni a HDt.
Reméljük h a mûsoros lemezek (DVD, HD-DVD..) is követik a TV-készülék változásait.. engem pl csak ez az egy érdekel, xarok én a TV-mûsorokra.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
de egyébként az olcsóbb 106-7 cm-es átmérõjû tévéken egy igényes dvd film (mondjuk egy nem egyrétegû dvd-re menüvel rásunnyasztott (tökmindegy shrink vagy cce x pass), 2,5 órás film, tetézve eredeti dts - mer a nép igényes és dts az kell neki -, és ac3 + szinkron ac3) vagy egy warez h.264, 720p cucc (ehhez már szg. kell) igenis szépen mutat. de ezért az árért inkább a projektorok háza táján nézzen szét az ember, ha valódi házimozi fílingre vágyik. mert 100-110 cm alatt házimoziról beszélni kissé eufemisztikus...
Pár év múlva sokkal megfizethetõbbek lesznek ezek a tv-k(nem a mozivászon méretûre gondolok;)) én biztos hogy beruházok 1-re, meg egy új generációs konzolra(úgy lesz a tuti), de nem most, még nem:D!
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
Egyetértek, kis kiegészítéssel: Magyarországon.