21
-
wanek #21 A Kontroll szerintem nagyon gyenge volt.
Mellesleg ezen a filmen is lehet röhögni. A film középső epizódja kifejezetten vicces. -
Szelep #20 :D
Igen..
Ez tényleg nem olyan film, mint pl. a Kontroll, aminek van művészi jellege, mégis mindenki tud rajta röhögni.
Mivel annyira nem értek hozzá, nem mondok véleményt, de sokkoló film volt. :)
-
bokonon #19 Egyesek túljutottak az American Pie szintjén. Egyesek meg nem... -
Loverman #18 nekem nincsenek sötétebb jellemvonásaim
Szerencsére nem volt szerencsém a filmhez (direkt akartam így írni;), a barátnőm látta, aki nem idegenkedik a szélsőségektől, de 10 perc után kijött a filmről.
Egyesek normális, lelkileg egészséges eszközökkel is tudnak jó filmet készíteni, olyat ami kifejezi őket és mondani valójukat. Egyesek meg nem... -
bokonon #17 Az a nézet, hogy ez ilyen családtörténet, nagyapa-apa-fiú film téves. A karakterek csak azért így kapcsolódnak, hogy valahogy kapcsolódjanak, ez a szál mellékes.
A film mondanivalója a TEST, a nagyapa életét a testi fogyatékossága és a testi gyönyörök utáni vágy teszi tönkre. Az apa a testéből él, ez teszi híressé, és hiányosságai teszik örök másodikká, nyomorát is testének köszönheti. A fiú testekből él, teste miatt szenved és általa válik többé mint egy test.
Még sok-sok metafora van a testre a filmben, csak figyelmesen kell nézni. -
#16 Miért? Minek kéne hívni?
Hogy nekem miről szól a film? Egy szóban: sorsokról.
És az a szörnyű, hogy mi is egy "beteg" világban élünk, mégha nem is ilyenben ahogy Pálfi lerajzolta nekünk, mert ez egy film, és nem dokumentum.
-----
Egy magyar filmnél egyáltalán nem szokványos, hogy külföldön (tengeren túl) is bemutatják. A film talált forgalmazót, és így megnyiltak a kapuk.
Az a vicces, hogy a magyar nézők többsége pont azokat a filmeket nem ismeri, amik külföldön is megállták a helyüket, elismeréssel. Pl: Hukkle, Werckmeister Harmóniák... Tény hogy rétegfilmek, de ismerni azért illene, legalább a nevét.
Egy érdekes történet: Pár hete kaptam a Last.fmről egy levelet amelyben azt kérik tőllem, hogy küldjek pár Víg Mihály számot. Víg Mihály neve onnan lehetett ismerős az illetőnek, hogy a Tarr Béla filmekhez ő komponálja a zenét (Sátántangó, Werckmeister Harmóniák...). Az érdekes nem is ez volt, hanem az amikor megnéztem az illető adatlapját. A fiú amerikai volt -
Ronny #15 mi van mögötte? -
Ronny #14 elég baj, hogy a mai világban ezt hívjuk filmművészetnek. -
wanek #13 Jó a film. Kellőképpen abszurd. -
SickBump #12 A film segített rátapintani sötétebb jellemvonásaim közül jópár eredetére. Rendkívül hálás vagyok ezért a készítőknek, s remélem hogy még sok ilyen várható! -
kricsi #11 Szerintem hihetetlen jó film... mindenki nézze meg aki teheti , jah és ne csak a falat nézzétek hanem ami mögötte van azt is... -
Commandante #10 A pedofília is megosztja a közvéleményt. Az emberek egyik felének tetszik, a másik fele meg keressen más szórakozást! -
m4G1c #9 Egyáltalán nem fekszi meg, sőt ,a megnövekedett ingerküszöb miatt ez másfél óra tömény unalom nekik. Mondjuk nekem is. Egyszer majd talán ez az ország is felnő egy olyan szintre, hogy ne csak elvont, kirekesztett és már csak kritikus szemmel a társadalomra tekintő szűk csoportnak csináljanak filmeket. Ráadásul egy ilyen botrányhajhász filmmel kiállni külföld elé... tényleg szégyen.
(Gabest : az a baj, hogy maga a film osztja meg <minőségének megkérdőjelezhetősége>, nem pedig a tartalom, a mondanivaló. Cannibal Holocaust-feeling) -
Gabest #8 az a jó film ami megosztja a véleményt, legalább az egyik felének nagyon tetszett, másik fele meg keressen más szórakozást. -
#7 Megnéztem Pasolini összes művét és amellett is hulladéknak tartom. Nem értem hogy híres színészek hogy adhatták arcukat ehhez. -
efraim #6 A film jó, bar nyilvánvaló, hogy a Pókemberen es X-Men-en nevelődött kisgyerekekenek megfekszi a gyomrát... -
Tubiman #5 sosem értettem az ilyen művész filmekhez, de az tuti, hogy mikor ezt néztem 20 perc után már csak azért néztem mert akkor balf@szságnak tartottam :D -
Dömper Ármánd #4 Ja. Szerintem is valami jó kartéjos kellene, nem a filmművészet, az csak a hüjéknek való! -
#3 Elég szörnyű ha ez a film képviseli a magyar filmművészetet.... -
#2 Nálam is az év magyar alkotása. Reméllem, hogy külföldön eredményesen képviseli majd a magyar filmművészetet. -
#1 ezt a szutykot dícséritek? persze megszokhattuk hogy az SG-n minden fordítva van