59
-
explicit #19 Egy bekapcsolt mobiltelefont technikailag pofon egyszerű megtalálni 5 méteres pontossággal. Nem kell ahhoz nagy embernek lenned, hogy valaki hajlandó legyen a számítógép mellől megtenni ezt a szivességet. Minden normális országban meg is teszik, a kis embernek is... Csak nálunk van ez a "mentalitás".
Tehát kedves HuMarci, meg tudják nézni, nem is nagy dolog, csak a szándék nem volt meg bennük. Még jót is röhögtek magukban rajtad. EZ van. -
bunny #18 Ültess egy fát, vagy legyen gyereked. Már nem éltél hiába. -
#17 Egyetértek!
Attól mert vki híres nem biztos(sőt), hogy többet ér mint egy egyszeri gyári melós pl. -
BenceYCE #16 nemrég olvastam egy felmérést, hogy az emberek kevesebb mint 20 %-a tartja szükségesnek a kamerát a telefonjában :)
Hogyan is állunk akkor most a saját arcomat felvevő 3g telefonokkal? :D -
alien47 #15 Ebben igazad van de az emberek barmok es nem latjak ezt be.
Minel tobb high tech cuccot hasznalunk annal konnyebb megfigyelni es nyomonkovetni, iranyitani es elnyomni. Szep uj vilag. -
alien47 #14 Nem akarok a lelkivilagodba szantani de kurvara leszarjak a te elhagyott telefonodat es nem fogjak megkeresni. Ellenben ha agyonbaszod(partatlanul) az aktualis miniszterelnokot es sikerul elmenekulnod. Na akkor hagy bekapcsolva a mobilodat. Nyugodt lehetsz hogy megtalalnak. Addig kis pont vagy ahhoz(en is es barki mas is) hogy megnezzek a szukseges infot.
Sajnalom ha osszetortem a lelked de ez van.
Nehanyan felfoghatnak hogy nem lesz mindenkibol hirreseg es rock sztar es ugy telik le az eletuket hogy senki nem fog rajuk emlekezni es 70 evesen rajonnek hogy elszallt az eletuk es a napi roboton kivul nem csinaltak semmi hasznosat.
Ezzel kene megtanulni egyuttelni es felfogni hogy kis halak vagytok(vagyunk).
-
Kamcsi #13 Azért van mert a telefon (általában kb 15 percenként) elküldi a cella információkat a központnak (cella váltás stb...), hogy tudják hogy hol kel keresni a készüléket ha hívása érkezik. Persze szerintem már manapság már máshogy is meglehetne oldani, ennek hagyománya van. -
turul16 #12 Nekem a mobil, ha hivnek zavarja a CRT monitoromat. Neha akkor is, ha nem hivank --> megfigyelnek :)
Majd a sajat tervesu telfonomban figyelek erre :) -
#11 Állítólag pár méteres pontossággal meg tudják mondani. Maximum neked nem árulták el. :( (magyarország) -
beef #10 De, meg tudják, csak nem akarják. -
HuMarci #9 Amikor nekem ellopták a telefonom akkor nem tudták megmondani hogy hol van, hiába volt még bekapcsolva.... -
Zro #8 A kamera már benne van, az új telefonokban pedig, mint láható benne van ez a funkció :) -
#7 az NEM "over-the-air programming (OTA)"
hanem ON-THE-AIR...
-
NYCBoy #6 Nagyon szar irányba halad ez az egész! A végén majd kitalálják, hogy a teroristák miatt minden telefonba be kell építeni gyárilag a funkciót, aztán majd a kamerát is hozzáveszik, és a nagy tesó már tényleg mindent lát is, nem csak hall. -
aateks #5 Elvileg megoldható kikapcsolt(vagy annak tűnő) állapotban a lehallgatás, de ebben az esetben a telefon firmware-jét úgy kell módosítani, hogy legalább a rádiófrekvenciás rész vételi oldala aktív maradjon, hogy érzékelje a lehallgatásra irányuló kérelmet. A lehallgatás ideje alatt pedig az adási részt is fel kell éleszteni, ez pedig jelentős áramfogyasztással jár illetve könnyen detektálható. Biztos mindenki látott már hívásjelzős kulcstartót stb. vagy pedig hallotta már a rádiójában a telefon rádiós forgalmazásának hangját ezért könnyen feltünhet. És ha a megfigyelt rájön hogy lehallgatják még előnyére is fordíthatja. A tuti megoldás amúgy az aksi leszedés, az biztos, meg 2-3 telefon és a SIM folyamtos csereberéje. -
kukac78 #4 Mégha ez igaz is, erre van jó megoldás... Akksi ki, aztán megnézem hogy mérik be, meg hallgatják le...
@ -
LowEnd #3 úgy történik, hogy a kikapcsológomb megnyomására nem kapcsol ki, csak a kijelzőről tűnik el minden
Cat #2 pl. ha be van kapcsolva az ébresztés, az a megadott időpontban akkor is nekiáll csörögni, ha a telefon akkor épp ki van kapcsolva.
Másrészt szerintem ezt a szoftverfrissitést nem akkor küldik rá amikor ki van kapcsolva. -
Razgon #1 Nekem nehéz elképzelni, hogy kikapcsolt készüléknél hogyan érik ezt el.