Lehallgatások kikapcsolt mobilokon át
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amikor nekem ellopták a telefonom akkor nem tudták megmondani hogy hol van, hiába volt még bekapcsolva....
A kamera már benne van, az új telefonokban pedig, mint láható benne van ez a funkció 😊
Nagyon szar irányba halad ez az egész! A végén majd kitalálják, hogy a teroristák miatt minden telefonba be kell építeni gyárilag a funkciót, aztán majd a kamerát is hozzáveszik, és a nagy tesó már tényleg mindent lát is, nem csak hall.
Elvileg megoldható kikapcsolt(vagy annak tûnõ) állapotban a lehallgatás, de ebben az esetben a telefon firmware-jét úgy kell módosítani, hogy legalább a rádiófrekvenciás rész vételi oldala aktív maradjon, hogy érzékelje a lehallgatásra irányuló kérelmet. A lehallgatás ideje alatt pedig az adási részt is fel kell éleszteni, ez pedig jelentõs áramfogyasztással jár illetve könnyen detektálható. Biztos mindenki látott már hívásjelzõs kulcstartót stb. vagy pedig hallotta már a rádiójában a telefon rádiós forgalmazásának hangját ezért könnyen feltünhet. És ha a megfigyelt rájön hogy lehallgatják még elõnyére is fordíthatja. A tuti megoldás amúgy az aksi leszedés, az biztos, meg 2-3 telefon és a SIM folyamtos csereberéje.
Mégha ez igaz is, erre van jó megoldás... Akksi ki, aztán megnézem hogy mérik be, meg hallgatják le...
@
@
Magzar billentzűyet rule\'y...
úgy történik, hogy a kikapcsológomb megnyomására nem kapcsol ki, csak a kijelzõrõl tûnik el minden
pl. ha be van kapcsolva az ébresztés, az a megadott idõpontban akkor is nekiáll csörögni, ha a telefon akkor épp ki van kapcsolva.
Másrészt szerintem ezt a szoftverfrissitést nem akkor küldik rá amikor ki van kapcsolva.
Másrészt szerintem ezt a szoftverfrissitést nem akkor küldik rá amikor ki van kapcsolva.
Nekem nehéz elképzelni, hogy kikapcsolt készüléknél hogyan érik ezt el.
← ElőzőOldal 2 / 2