202
Ez vmi király orosz videoformátum...
-
runner78 #82 Gondoltam rá én is. nVidia 8600GT-m van, de a játékok miatt állandóan a legujabb van fen.
Már elötte is ilyen volt.
CSAK ez a 3 film csinálja.
Néztem és ha szorakozom a beállitásoknál, akkor ha color-t lehuzom és fekete fehér lesz a kép, akkor eltünik a szellemkép. Olyan mintha valamelyik szintartományt tenné mellé szellemképként.
Itt egy kép a Transformersből:
Eredeti méretben a kép:
nagyban a kép
OSD-t bekapcsoltam, igy látni hogy nem csak a 2 ember képét, de az információ is szellemképes.
HELP! -
#81 Lehet hogy inkább videokártya driver probléma. -
runner78 #80 bármivel is játszom le öket...még a VLC playerben is hibásak... -
runner78 #79 Kis segitség kéne.
Fenn van matroska kodek is, meg a K-lite 3.53f full.
Mennek az mkv fájlok, de van 3 film amit szellemképesen, illetve hibás szinnel játszik le a gépem.
1. Matrix trilogi 720p-ből a 2. részt
2. Transformers.2007.720p.HDDVD.x264.DUAL-P0NR
3. AvsP 2 trailert: trailer_alins_predator_requiem.wmv <pedig ez wmv!
Nem tom mi a fenét kéne állitanom....
HELP!!!!
köszi -
#78 Rendben!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ meg mindent! Holnap neki állok aztán megcsinálom..
Mégegyszer THX!
Üdv.. -
#77 mplayer (mencoder) használatával.
VLC Media Playerrel
1. MKV állomány megnyitása (Fájl/Fájl megnyitása)
2. A haladó beállítások résznél a Műsorszórás és mentést jelöld be, és kattints a Beállítások gombra
3. Az újonnan megnyíló ablakban válaszd a Kimenetek résznél válaszd a Fájlt, az átkódolás beállításainál meg a videó- és audiokódeket.
Példa -
#76 Kösszi:D Én se olvastam vissza. Sorry. Rendben melyik ajánlod ezek közül? Melyiket könnyebb kezelni stb.. Mi a feladat vele? Convertálni kell, megadva egy uj formátumot? -
#75 [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1166655146&no=64]#64[/url]-es hozzászólásomban utaltam már rá: Virtualdubmod, MPlayer, VLC Media layer, MKVToolnix. -
#74 Sziasztok!
Ebben a formátumban sikerült megszereznem egy jó videót. Nincs valami tipp arra, hogy tudom ezt olyan formátumra alakitani, hogy DVD lejátszó üzemeltesse?
Elöre is köszönöm. -
Gaga91 #73 Sziasztok
Nekem az lenne a kérdésem hogy nekem lejátsza a bs player az mkv-t de a kép elég rosz monőségü. Nincs valami ötletetek hogy miért? -
#72 sziasztok!
van pár ilyen kiterjesztésű filmem HD felbontást irnak rá (720p).
Van HDMIs asztalim +LCD,ami szintén tudja a 720p-t.
Kérdés milyen progival tudnám ezt minőségromlás és a (HD) felbontás megtartásával kirni,hogy lejácca az asztalim??
köszi a választ. -
#71 720p a magassága... a szélessége meg 1280 -
#70 bár ez 720p-s
akkor is ez a helyzet?
bocs a 2 postért -
#69 szóval akkor csak gépi nézegetésre tudom kiírni :(
erre voltam kíváncsi köszi -
#68 nero/nem iso hanem UDF a listában lentebb van mikor ki kell választanod, hogy adat vagy audio vagy akármi...
1280at bizony poén lenne ha lejátszana DVDről egy mai TV... a mai TVk felbontása PAL 720*576 NTSC 720*480 -
#67 hogy kell egy ilyet kiírni dvdre? sima adatdvd mint az aviknál? és az asztali lejátsza vagy csak a divxes vagy az se? -
#66 "mert mindig kiírja hogy hiányzik a kodek"
Mivel az mkv egy konténerformátum (ezt már #5-ös hozzászólásomban kifejtettem), ha a Matroska Splitter kódeket felrakod, a videó- és audiócsatornát külön ki kell tömörítened.
Azt, hogy milyen kódekkel lett a hang és a videó becsomagolva, a G-Spot nevű program tudja meghatározni. #27-es hozzászólásomban már elmondtam az elérhetőségét.
-
Tibmanus #65 hellósztok!
feltelepítettem valami lazy man's mkv-t, azt írják a honlapjukon hogy ők a media player classicot ajánlják lejátszásra, de nekem meg pont avval nem megy mert mindig kiírja hogy hiányzik a kodek... más lejátszót ne ajánljatok mert azokban nincsen (hang)erősítő :S (legalábbis én még nem láttam egy olyat sem)
előre is köszi -
#64 Virtualdubmod, MPlayer, VLC Media Player, vagy MKV-hez: MKVToolnix.
De ezt már leírtuk korábban - olvass vissza! -
BamBam #63 tudna valaki mondani egy működő mkv-avi vagy ogm convertálót?nagyon fontos lenne.előre is köszönöm! -
#62 azt árulja el nekem légyszíves valaki, hogy DVDből milyen programmal tudok .mkv-ba tömöríteni H264 kodekkel, legyen szíves
köszi! -
dussy #61 Letöltöttem 2újabb klippet,igaz csak az egyik 'mkv' a másik avi az LCD-n mégis a "nem támogatott formátum" jelent meg mindkét esetben.Az avit a Win MediaPlayer nyitotta,a másikat az MPlayer.
Az avit megnyitottam az MPlayerrel is és a hangja sokkal erősebb (hangosabb) volt,mint a WMPlayerben.
A két felbontás 1280*720 illetve 720*264.Miként tudom a képeket a tv-n előcsalni? -
dussy #60 KLIKK IDE! -
dussy #59 Majomparádéról...
De a GOM Player vitte,csak szaggatott.A tv-nk nem támogat minden felbontást (úgytudom). -
#58 Én meg a hibaüzenetben zereplő problémára: "Hiba: nem támogatott formátum!"
Szóval valami olyan egzotikus formátumban van ez a "Sony HD videó", hogy az MPlayer nem ismeri.
Egyébként honnan szedted le? -
dussy #57 Uninstalláltam, leszedtem, kipróbáltam.
Az emlitett videóklipp szépen fut,megkockáztatom szaggatás nélkül.
Leszedtem egy Sony HD videót (olyan gyári félét) és az LCD-m nem jeleneti meg a képet (Hiba: nem támogatott formátum!).
A GOM player-nél nem volt ilyen,bár ott szaggatott.
Én a felbontásra gyanakszom. -
#56 1. Uninstallálod a GOM Playert.
2. Letöltöd, kicsomagolod az MPlayert (nem azonos a Mediaplayer nevű Micro$oftos eszközzel).
3. Van parancssoros (mplayer.exe) és grafikus felületű (gmplayer.exe) változata. Az előbbihez itt olvashatsz magyar nyelvű leírást. Az utóbbit meg értelemszerűen használod (nincs sok beállítása). -
dussy #55 Értem.Hogyan oldható meg,hogy akisebb gépigényű MediaPlayer játsza le a fájlt esetleg a már "kicsomagolt" videót nézhessem.
További válaszaidat is köszönöm! -
#54 1. A GOM Player is egy kódekekkel egybeépített lejátszó, de nagyobb gépigényű. Talán az MPlayernek ezek közül a legkisebb a gépigénye.
2. A videóknál nincs dpi. A dpi a dot per inch, azaz az egy inch-re (=25,4 milliméter) jutó pontok száma. Nonitoroknál általában 72 dpi-ről beszélhetünk, nyomtatóknál/nyomdában meg 300, 600,... dpi-ről.
Amiről te beszélsz az a szélesség, képpontokban.
3. Nem csoda hogy szaggat, hiszen nagy felbontású videót játszol le, aminek kitömörítését a processzor végzi el, és ez jelentősen megterheli a gépet. -
dussy #53 Megnéztem az elöbb említett videót és a GOM player lett az alapértelmezett...És az eddig jó videó is szaggat... -
dussy #52 Leszedtem a GOM playert,kivállóan lejátsza.
Ellenben a gépem nem egy erőgép,néhol beszaggat.
Lehet "rontani" a minőségen????
Hol lehet megnézni,hogy hány "dpi"-s a videó??? (És mit takar a dpi??)
Régebben szedtem le egy 2perces bemutatót 720 és 1080-as dpiben.Az első szépen futott,míg a másik picit beszaggatott... -
dussy #51 Na,fejlemények!!!!! -
dussy #50 Leszedtem az első linked,telepítettem majd az "ax" kiterjesztést bemásoltam a megfelelő mappába.
Futtatáskor a következő hibaüzit kaptam: HIBA a LoadLibrary("splitter")függvényben-a megadott modul nem található! -
dussy #49 Nagyon szépen köszönöm a villám választ!!!
Igérem jelezni fogom,hogy sikerült-e...
Még jön le a videóklipp.Első nekifutásra nem akartam nagy filmet,nehogy ne sikerüljön.
Karácsonyra vettünk egy LCD-t és szeretném kihasználni az előnyeit. -
#48 1. Az MKV egy konténerformátum. Ez azt jelenti, hogy a hang-, videó- és felíratcsatornákat egy egységbe fogja össze.
Az MKV konténerformátum hang-, video-, és felíratcsatornákra való szétszedéséhez Matroska splitter kódek kell.
Ilyesmiket beszerezhetsz:
A telepítéséhez a [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1166655146&no=9]#9[/url]-es hozzászólásomban találhatsz segítséget.
2. Ezek után ki kell tömöríteni a hang és videócsatornákat. Hogy milyen hang/videókódeket használ az adott film azt a GSpot nevű programmal tudod meghatározni.
3. De vannak kódekekkel egybeépített lejátszók, amelyek tartalmazzák a Matroska kódeket is. Ilyen lejátszók a VLC Media Player és az MPlayer. -
dussy #47 Sziasztok!
"MKV" formátumú filmet (HD) mivel tudok lejátszani???
Kell vmi kiegészítő codec vagy bármi???
Sorry a láma kérdést... Köszi a válaszokat!!! -
#46 " Vagy más íróval próbálkozzak?A másik problémám hogy a file nem fér fel egy dvd-re mert a mérete 4.7GB."
Mivel a DVD valós mérete csak 4,3 GiByte (4,7GByte, ahol az átváltás 1000, nem 1024), ezért nem fér rá egy 4,7 GiByte-os állomány.
"Hagyan lehet,hogy a hd filmek akadnak?
Mivel a HD filmek 1. nagy felbontásúak 2. nagy tömörítésűek ezért eléggé gépigényesek.
"A Nero-csak UDF-nek enedi ki írni."
Nagy állományok esetén ez a formátum engedélyezett -
#45 A Nero-csak UDF-nek enedi ki írni. Vagy más íróval próbálkozzak?A másik problémám hogy a file nem fér fel egy dvd-re mert a mérete 4.7GB.És még egy ultlsó kérdés.Hagyan lehet,hogy a hd filmek akadnak? Ez másnál is így van? -
#44 Most nincs nálam a progi, de nagyvonalakban:
Megnyitod vele a videót, Stream->Stream list->(itt lesznek a benne levő audió sávok)Add-kiválasztod a hangot->OK->F7->a lenti listából kiválasztod, hogy Direct stream, meg a formátumot, és ok.
Elvileg pár perc alatt átdarálja.
Ha a megnyitáskor hibát ír ki, akkor a #20-ban linkelt progival kell megcsinálni, de annak a használatát nem tudom fejből, elég ritkán kellett használnom. -
jozsfm #43 Azt le tudod irni pontosan hogy a virtualdubmod-al hogyan lehet pontosan belerakni a hangot? Köszönöm szépen!