13
  • zzebi
    A Photoshop vasarloi kozott sokkal nagyobb aranyban vannak Mac tulajdonosok, mint azt amugy a Mac-ek elterjedtsege indokolna. Ennek az az oka, hogy a designer-eknek, grafikusoknak meg mindig az a standard platform. Elhihetitek, hogy az Adobe nem miattatok adta ki az Universal binary verziot a CS3-bol, hanem azert, mert sok szazezer Mac tulajdonos fogja megvenni [jol olvassatok, vannak, akik valoban penzt adnak szoftverekert :-) ].

Amugy az uj Mac-eken tokeletesen futnak a windowsos jatekok, mivel Windows XP-t is lehet rajuk telepiteni (dual boot).

Ket fele keppen futtathato rajta a Windows:
    1) OS X alatt (ablakban/teljes kepernyon)
    2) vagy csak a Windows egymagaban

Az 1) opcioval akar egyszerre tobb XP is futhat egyszerre kulon ablakokban. Mivel ekkor virtualizaciot hasznal, ezert nativan futnak a kodok, igy a sebesseg is az eredeti. Azt is meg lehet csinalni vele, hogy az egyik monitoron a Mac OS X, a masikon WinXP fut. A kurzort at lehet vinni az egyik kepernyorol a masikra, sot, a cut-and-paste is mukodik az oprendszerek kozott. Persze lehet fajlokat megosztani, mukodik a halozat, a hangkartya, es minden egyeb a 3D gyorsitast kiveve. Mindezt ugy, hogy ha lehal az XP, csak az ablakat kell becsukni es egy ujat nyitni helyette.

A Windows alatti 3D gyorsitas az egyetlen indok, amiatt neha Windows-t kell bootolni, ez a 2) opcio, de a jovoben szerintem ezt a problemat is megoldjak.
  • Kurosora
    "Asszem anno a 4.0 volt az első olyan verzió, aminek volt winfosos változata is"

Hát nem tudom, de én anno Photoshop 2.0 LE-vel kezdtem, és Win 3.1-es volt. A hármas meg tuti volt Windowsra is.
  • Gerygrey
    És akkor mi van? Aki nem ismeri a mac-eket annak tökmindegy hogy van-e macra photoshop vagy nincs, kár ezt túldramatizálni. Speciel én is leszarom, bár tudom mi a mac, nem érzem úgy hogy szükségem lenne rá - adobe cumók vannak windowsra és macre is, a kedvenc játékaim viszont csak windows alatt futnak. Nekem mindkettő fontos, tehát a mac nem alternatíva számomra (csakúgy mint a konzol, mert azon meg a photoshop és a premiere nem megy - normális konzol + mac elég húzós lenne)
  • AtomHeart
    Ez a #8-ra ment...
  • AtomHeart
    Pedig a szar mekin eddig is volt!!!
  • PyRex
    Amikor 10 cikkből 4-5 ilyen, akkor az elég zavaró tud lenni szerintem. Idegorvosra egyébként nekem biztosan nincs szükségem, még smiley-val sem.

"aki végigolvassa a cikket annak világos hogy miről van szó"

Egyáltalán nem, mert aki nem ismeri a Mac-eket, az most kb. arra gondol, hogy "na a szar Mekintosokra is lett végre fotosop?"...
  • Gerygrey
    Te ilyenen ennyire fel tudod húzni magad? Idegorvos látott már? :) Pontatlanul fordított a cikkíró, előfordul, aki végigolvassa a cikket annak világos hogy miről van szó. Különben meg mi különbség a mac és win verziók között?
  • lowdog
    szerintem is baromság.
    ha nem teccik ne olvassad :)
  • PyRex
    Na ez megintcsak az a cikk, amitől szétb*sz az ideg. Mi az, hogy "most már Macre is"??

Alapból Photoshop eredetileg (mint ahogy előttem is leírták) Mac-re készült el anno. Nem kellene ennyire elferdíteni a dolgokat, a Photoshop tehát Mac-en mindig is létezett (előbb, mint a Windows-os verzió), ráadásul sokkal használhatóbb volt, mint a PC-s változat.

Aztán mi az, hogy: "Ez az első Photoshop-kiadás, amely alapból elindul az Intel-alapú Maceken is."

A régebbiek is elindulnak, a kedves cikkírónak látszik, hogy fogalma sincs arról, mi az a Rosetta és hogyan működik. A mondat egyébként helyes lenne, ha a NATÍV kulcsszót tartalmazná...

Ismét egy cikk, amiből kiderül, hogy innen-onnan összeollózott fortdításról van szó, hozzáértés nélkül. Köszönjuk.
  • ivjoe
    Sőt, a PS-t a Knoll testvérek eredetileg Mac-re írták, + a PS alapvetően Mac-es program, aminek van winfos-os verziója is. Asszem anno a 4.0 volt az első olyan verzió, aminek volt winfosos változata is + amikor a PS született (leánykori nevén Display), hol volt még winfos?
  • fourgee
    #1 Először nekem is ez jutott eszembe. Valószínűleg a cikkírók rájöttek, hogy sok hülyeséget írtak eddig, így már direkt keresik ezeket, aztán figyelik, hogy milyen reakciók vannak... :)
    #2 Valószínűleg. Sőt, ha az új MAC-ekben Core2 Duo van, akkor valószínűleg azon fog a legjobban futni.

• Gerygrey
    Ez már kihasználja a 64 bites procit?
  • the Godfather
    Milyen buziság ez a cimszó " Mostmár Macre is". Mindig is volt Mac-re eddig is, felhivnám a figyelmét a cikkírónak, csak a külömbség az hogy mostmár Intel procis Mac-en native fut, eddig csak Rosetta által müködőtt....