28
  • dez
    Ha esetleg ezt nem tudnád: az 1280x720 már HD, és 1-1,5m-ig tökéletesen elég.
  • dez
    "19:9 (kép)méret-aránynál" -> akarom mondani 16:9
  • dez
    Nézd már meg azt a linket! Vagy csak magyarul beszélni? Számokat sem ismerni?
    Figyu. Csak az a megjelenítő viselheti a HD Ready logót, ami natívan képes megjeleníteni 720 sort.
    Itt 3 eset van:
    1. LCD esetén, ahol a pixelméret-arány 1:1 (azaz négyzet alakúak a pixelek, nem téglalap), 720 sorhoz 19:9 (kép)méret-aránynál 1280 oszlop tartozik. És már meg is van a kisebb HD szabvány-felbontás, az 1280x720. És ezt a gyakorlatban is tudják.
    2. A közepes plazmáknak 1024x768-as a felbontásuk, ezzel már megfelelnek a fenti feltételnek, miközben horizontálisan nem érik el az 1280-at. De majdnem. (Pl. a 800x480-as plazmák nem viselhetik a HD Ready logót.)
    3. CRT esetén is meg kell lennie a 720 sornak. Csak itt is az van, hogy vízszintesen nem biztos, hogy a képernyőn szám szerűleg ott van az összes pixel, ami elvileg kellene, de gyakorlatilag nem is kell meglennie ahhoz, hogy elég szépen megjelenítse a képet, a CRT eltérő működése miatt. De természetesen nagyobb az ilyen képcsövek felbontása, mint a hagyományos tévéké.
  • mikloss
    Ha annyi fizetésem lenne mint az osztrák rokonainknak akkor éniy vennék LCD tévét de mivel nincs majd csak 2 év múlva...
  • totya4
    Pont ezt ragozta a cikk, hogy átbaszásról van szó, tehát hogy nem tudja a teljes felbontást a megjelenítő...
  • dez
    Naszóval link
  • dez
    Talán eme jelölés létrehozói és szabványosítói jobban tudják: [link]http://en.wikipedia.org/wiki/HD-ready[/url]
  • totya4
    Cikk volt róla (talán épp az sg-n?) nem én találtam ki :)
  • dez
    (Viszont nem HD-s, kisebb képernyős LCD-TV-kbe gyengépp, olcsóbb panelek kerülnek!)
  • dez
    (HD-s LCD-TV-kben eleve mindig az éppen legfejlettebb paneleket rakják. A csúcs-monitorokhoz hasonlóan ezek már képminőségben is elég jók, csak sajnos azt a fránya kontraszt-arányt és fényerőt, ami egy tévénél sokkal többet számít és szükséges, mint egy monitornál, nem lehet az egekig növelni.)
  • dez
    Figyelj. Monitoroknál nagyon sokat számít a panel-típus. Az egy másik dolog, hogy nagyképernyős tévéknél a legjobb panel-típus sem ér fel egy jobb plazmával (a gyengébbeket viszont verheti), ami a kontraszt-arányt illeti. Viszont nagyobb a felbontása.
  • dez
    Valóban? Én sok rosszatt hallottam a Samu lapos CRT-iről. Pedig akartam venni.
  • dez
    Rosszul tudod, LCD esetén minimum 1280x720 pixelnek meg kell lennie HD-Ready-hez. Plazmáknál az eltérő pixel-méret-arány miatt 1024x768-ra is megadják.
  • dez
    Bár a nagyfelbontású LCD-TV-kben sem az a legegyszerűbb van, mint az LCD monitorokban.
  • dez
    Hát ja. Sajna csak 1920x1080-as plazmákban van ilyesmi, pontosabban még jobb.
  • dez
    LCD-TV-hez azért már minimum digitális adás dukál. Nem sorolom őket, mert még reklámozással vádolnak majd.
  • dez
    Valószínű hamarabb lesz náluk HD-s adás, mint nálunk. De ha kell, már ma is nézhetik a Sat1-et és valamelyik másik német adót HD-ban.
  • wanek
    Szerintem nemsokára megjelenik a panelbajnok, és jól elmagyarázza nektek, hogy az lcd tévék igenis jók, csak még nem láttatok ... (ide mindenki képzeljen valami fantáziadús, legalább 3 betűs jelet) paneles készüléket :)
  • Falconer
    Gondolom a karacsonyi akcio ideje alattit szamitjak bele.
    Szoval ha abban a szezonban vetted akkor karacsonyi.
  • Szefmester
    mi a baj a síkképernyős tévékkel? azokat rakok össze a samónál.. azokkal semmi gond.. ám az LCD kijelzők már valóban szarok..

pontosabb fogalmazást kedves cikkíró
  • jasszka
    az a röhejes, hogy Magyarországon a legnagyobb az egy főre eső lcd tv mennyisége
  • Gerygrey
    Bírom amúgy az ilyen statisztikákat, honnan állapítják meg, hogy az új plazmát karácsonyra vettem, nem pedig csak úgy magamnak?
  • totya4
    Én úgy tudom, hogy a "HD Ready" képernyők jó része csak nevében az, márpedig ha a fizikai képfelbontás megegyezik a megjelenítendő kép felbontásával, akkor nincs hova interpolálni...
  • AranyKéz
    Én ezt a mai napig nem értem, hogy miért nem lehet egy >200 rugós tévébe normális interpolációt rakni (spline interpoláció, wavelet vagy egyéb).
  • Cat #2
    jaja én is direkt ezért nem veszek lcd vagy plazmatévét: a magyar tévéadás annyira gyenge minőségű, és a tévé annyira jó, hogy a híradó, meg az a néhány műsor amit nézek látványosan szar minőségű lesz, szemcsés, zavaróan életlen. Másik, hogy tul sokat nézek ahhoz tévéadást, hogy eltekintsek a 16:9-től - minek vegyek 82 centis tévét, ha 95%ban csak a felület 80%át használnám ki? És ilyen nagyságban ma már nem tudsz 4:3-mast venni. Kapják be.
  • totya4
    Vegyék csak a sok óriási laposképernyőt, majd ha rájönnek hogy mind a tv adás, mind a dvd filmek ocsmányan néznek ki rajtuk, akkor jövő karácsonyra megvehetik a hozzájuk illő DVD utód valamelyik lejátszókészülékét, és újravásárolhatják az összes kedvelt filmjüket a megnövelt felbontású formátumban.. :)