3
-
HUNIgor #3 A kereskedők legnagyobb ünnepe a karácsony. Az emberekkel elhitették, hogy ez az ünnep az ajándékvásárlásról szól. Lásd: bronz-, ezüst-, arany-vasárnapok. Most interneten adhatunk és fogadhatunk rendelést. Mi lesz mondjuk 20 év múlva?? -
#2 A cikkben említett "szolgáltatások"-ról nekem is ugyanaz a véleményem, mint az előttem szólónak. Viszont netezni biztosan fogok az ünnepek alatt, egyrészt ugyanis a munkahelyemen csücsülök majd, másrészt meg különben is, szerintem sokkal értelmesebb elfoglaltság a gép/net, mint mondjuk a tévé, karácsony ide vagy oda. Félreértés ne essék: nem a családi összejövetelek, hanem a tévé helyett fogok mondjuk cod2-zni karácsonykor. -
BenceYCE #1 Nem jöttem még rá, hogy hogyan lehet az interneten "ünnepelni".
"A digitális kívánságlista segítségével bárki közölheti az ismerőseivel, hogy milyen ajándéknak örülne a legjobban" - hát ez szánalmas. Miért nem rögtön pénzt nyomok a kezébe, hogy "menj azt vedd meg magadnak"? Hol marad az ajándék lényege? A meglepetés?
"Az ingyenes rendszer a lista linkjét elküldi az adott személy minden előzetesen megadott ismerősének és rokonának. Ráadásul így biztosak lehetünk abban, hogy senki nem veszi majd meg ugyanazt az ajándékot." - nehogy aztán egymásra kelljen telefonálnunk, ne adj Isten személyesen találkozzunk a szeretet ünnepén.
"A Fittkau&Maas piackutató cég felmérése szerint a német felhasználók közel 90 százaléka a világhálón is megtalálható lesz a karácsonyi ünnepek alatt." - Ja! Az én gépem is marad mert folyamatosan mennek a leöltések.
"Ezekre a szolgáltatásokra van is igény, hiszen a német emberek 60 százaléka keres az interneten ajándékot és 50 százalékuk végül egy online boltban veszi meg a kiszemelt árucikket." - ennek az ajándékok megvásárlásához van köze, nem pedig ahhoz, hogy hol és kivel tölti a szentestét.
"Azoknak sem kell aggódniuk, akik Szenteste vagy az ünnepek alatt nem tudnak elmenni egy misére..." - az emberek nem a napi miseadagjuk miatt mennek templomba, hanem mert ott találkoznak az ismerősökkel és ápolják kapcsolataikat. Ehelyett saccolja meg valaki, hogy hányan fognak szentestén tartandó éjféli mise helyett a gép előtt a személytelen interneten összetett kézzel a szeretetért/szeretetről imádkozni. Ez a cikk már lassan egyházgyalázó. Pedig nem is vagyok vallásos. Én tuti nem megyek misére.