Az internetezők az év emberei a Time szerint
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hát pedig tetszik-nem tetszik, az, hogy az amcsik tradicionálisan nagybetûvel írják (mondja ezt a Wikipedia, amit momentán nem tartok megfelelõ forrásnak ezesetben), nem hiszem, hogy bárkit bármire kötelezne... de álljon itt egy általam jónak tartott forrás:
"az internet szót ugyanis a szövegkörnyezetek tanúsága alapján szinte mindig ’világméretû, számítógépek közvetítette távközlési rendszer’ értelemben használjuk, tehát a jelenség NEM követel meg tulajdonnévi elnevezést, a szótárban rögzített elkülönítés hátterében a világháló újdonsága, sajátos jellege miatt a fogalom pontatlan ismerete állt. Olyan egyedi dologra utaló megnevezésrõl van szó, amely köznévi szerepû, és így egyértelmûen a kisbetûs írásmódja számít elfogadhatónak"
(MTA Nyelvtudományi Intézet -számomra magyar nyelvi kérdésekben inkább õk, mint a "Józsi bácsi a mezõrül" Wikipedia-szerkesztõk)
"az internet szót ugyanis a szövegkörnyezetek tanúsága alapján szinte mindig ’világméretû, számítógépek közvetítette távközlési rendszer’ értelemben használjuk, tehát a jelenség NEM követel meg tulajdonnévi elnevezést, a szótárban rögzített elkülönítés hátterében a világháló újdonsága, sajátos jellege miatt a fogalom pontatlan ismerete állt. Olyan egyedi dologra utaló megnevezésrõl van szó, amely köznévi szerepû, és így egyértelmûen a kisbetûs írásmódja számít elfogadhatónak"
(MTA Nyelvtudományi Intézet -számomra magyar nyelvi kérdésekben inkább õk, mint a "Józsi bácsi a mezõrül" Wikipedia-szerkesztõk)
LOl... én a kikapcsolt "lapos monitorban" semmit se látok <#shakehead>#shakehead><#nevetes1>#nevetes1>
Ez azt jelenti, hogy nem lettem az év embere?
Vagy azt, hogy már rég voltak azok a TFT moncsik aminek a tükörképében az ember akár meg is fésülködhetett <#hehe>#hehe>
"a globális elektronikus hálózat, az internet"
Tényleg nem akarok genyózni, de egy Informatika és Tudomány online lap ne írja már kis betûvel az Internet szót könyörgöm ! <#ejnye1>#ejnye1>
Hint: Help
Ez azt jelenti, hogy nem lettem az év embere?
Vagy azt, hogy már rég voltak azok a TFT moncsik aminek a tükörképében az ember akár meg is fésülködhetett <#hehe>#hehe>
"a globális elektronikus hálózat, az internet"
Tényleg nem akarok genyózni, de egy Informatika és Tudomány online lap ne írja már kis betûvel az Internet szót könyörgöm ! <#ejnye1>#ejnye1>
Hint: Help
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
amerika.
helyes 😊
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)