68
Theseis - Egy hős utazása
 • kirol
  #68
  Várható volt sajnos.
 • grebber
  #67
  Leállították a Theseis munkálatait?
 • kirol
  #66
  Történhetne már valami, vagy leálltak a fejlesztéssel?
 • kirol
  #65
  Hát nem lesz ebből 2009 jan. 2 az biztos.
 • kirol
  #64
  Hát én is valami 2009 Január 2-t láttam, de ez is elég gáz fejlesztőbanda, mert már évek óta hegesztik ők is.
 • MerlinW
  #63
  IGN amerikai megjelenési listájában jelenleg így állunk:
  Q1 2009 Theseis *TBA Adventure

  De miután európai a cucc, mi 3-4 hónappal előbb megkaphatjuk.
 • MerlinW
  #62
  Kíváncsi vagyok mit raknak össze ott délen. Nem is tudom, találkoztam-e már Görög kalandjátékkal.
 • kirol
  #61
  Tényleg szép! Korrektül ki van dolgozva. Itt is csak a végén, a csávó mozdulata, a székkel kifordulás volt fura.

  De lökhetnének valami infót is, mert ennek is legalább 1 éve ki kellett volna jönnie.
 • grebber
  #60
  Igen új kis bemutató videó de semmi akció nincs benne csak egy házban jár körbe a kamera de nagyon szép.
  Trailer (közvetlen link)
 • kirol
  #59
  Már totál elfelejtettem ezt a játékot. :)

  Ez valami új? Csak mert nem jön be az oldal.
 • grebber
  #58
  Trailer
 • kirol
  #57
  Én egy darab képet nem látok azon az oldalon.
 • grebber
  #56
  5 új kép
 • kirol
  #55
  Már rég meg kellett volna ennek is jelennie, de nem találok semmi infót.
  Te tudsz valamit?
 • grebber
  #54
  Rövidke új trailer (7MB)
 • grebber
  #53
  2008 nyár még messzevan :(
 • kirol
  #52
  Újabb újságcikk:
  Oldal 1
  Oldal 2
 • csgj
  #51
  hm... jó lesz ez :) ja, a trailerben még a 2006-os évszám látható :D
 • kirol
  #50
  Theseis Xbox360 előzetes a Gameekapocs-on:
  Forrás, képekkel

  Az utóbbi időben egy csepp könny nem sok, annyi sem hullhatott a porba kalandjáték rajongó szemeinkből, ugyanis nem csak, hogy Sam és Max tértek vissza, de még a spanyolok is befutottak karácsonyra a Runaway 2-vel. Most pedig íme egy újabb gyöngyszem, ezúttal a kellemes mediterránról, Görögországból. Elkezdhetnék nyafogni, hogy „megint 3D” és hogy „neksztgen”, de nem fogok. E helyett inkább beszéljen maga a játék!
  hirdetés
  Lenn, a messzi délen…

  A Theseis azért is fogott meg már az első hírmorzsák alkalmával, mert egyik kedvencemet, a görög mitológia világát foglalja története középpontjában. Mindezt viszont úgy teszi, hogy afféle modern meseként újraéleszti a hitet a régmúlt isteneiben és démonaiban. Mivel a fejlesztőcsapat görög, állításuk szerint kézenfekvő volt, mi lesz az alap téma, mert rajtuk kívül úgysem láthatja – és érezheti – át ezt jobban senki.


  A sztori középpontjában egy mostohatestvérpár áll, akik ha akarnának, sem különbözhetnének jobban egymástól. Pheve, a gyönyörű mediterrán szépség, akit a természetfelettiben való hite hajt előre, míg Andronicus az örök szkeptikus fiatalember, aki már rég nem hisz az efféle mesebeszédben. Ugyan a két gyermeket ugyanaz az ember nevelte fel, jellemük eltérése sok vitát és éles helyzetet szül magánéletükben – és fog majd természetesen a játék során. Arról, gondolom, már szólni sem kell, hogy kettejüket gyengéd szálak fűzik egymáshoz, melyek kiteljesedése a fejlesztők szerint csak a játékoson fog múlni.


  Hőseinknek most épp nem megy túl jól a szekér. Apjuk halála nem elég, hogy megviselte őket, de a paranormális jelenségekkel foglalkozó újságjuk sem fogy valami jól. Ekkor kerül a képbe hirtelen egy rejtélyes megbízó, aki rendkívül érdeklődik egy szobor iránt, melyet állítólag az Athén alatti barlangrendszerben temettek el. Barátaink persze kapva kapnak az alkalmon, ám hamar rá kell ébredniük, hogy sem mostohaapjuk halála, sem a megbízó szándéka nem véletlen…
  Nos, nagyjából ennyi az, amit a történetről tudni lehet. A készítők még elárulták, hogy a játék címe egy tekercsre utal, ami körül a történet bonyolódni fog, és amit a weboldalon látható intro tanúsága szerint az alvilágban rejtettek el. Mellesleg a tekercs neve nagyon hasonlít Thészeusz görög mondahős nevére, aki szintén alászállt az alvilágba.


  Mivel a játék elég hazafias szellemben íródik, nem meglepő, hogy jórészt Görögország és az ókori, mítoszi Hellász vidékein fogunk barangolni. Előbbiek a valóságból kiemelt, néhol egészen felismerhető helyszínek lesznek (Athén, Kréta, Delphi) kisebb-nagyobb módosításokkal, míg az utóbbiak alatt a mitológiából már megismert és megszeretett helyeket kell érteni. Ilyen lesz pl. a legcsalogatóbb, az alvilág, melyet a készítők állítása szerint olyanra terveztek, amilyet még nem látott a világ. Nos, kíváncsian várjuk…


  Kalandjáték, a szín tiszta valójában

  Bár első blikkre a Theseis megtévesztő lehet 3D-s környezete miatt, a készítők ezer harsonából üvöltik folyamatosan, hogy a program egy klasszikus, point ’n’ click kalandjáték lesz. Azaz nem kell majd akcióznunk, mint anno a Fahrenheit-ben vagy a Dreamfall-ban, nem kell menekülnünk és dobozokat rakosgatnunk, mint az újabb Broken Sword-okban. Az egyetlen játékelem, ami kissé elüt a megszokottól, a lopakodás lesz. Mivel a történet számos ellenséggel állít majd szembe bennünket, logikai feladványok segítségével kell győzelmet aratnunk felettük. Sajnos kissé eltér azért a szokásos elemektől, hogy Pheve és Andronicus nem halhatatlanok, azaz a megszokott kaland kliséktől eltérően bizony meg lehet halni a játékban.


  Mindezek ellenére a lényeg marad ugyanaz: tárgyak begyűjtése és kombinálása, NPC-kkel való beszélgetés és sok-sok logikai fejtörő, melyektől remélhetőleg a falra mászunk majd, és nem csak amiatt, hogy pixelvadászni kell. A tárgykombinálás egyébként az egyik legvonzóbb és érdekesebb újítás lesz a játékban. Mivel a motor 3D-s, a készítők nem akarták, hogy az ezerszer lerágott „egymásra teszem a fogkefét, a sajtot és az olajat, majd voálá, kész a generátor” metódust alkalmazni. Ehelyett a tárgyak az inventory-ban egyenként forgathatóak lesznek és a kombinálásuk során meg kell majd találnunk, mit és hova kell dugni, vagy épp ragasztani. Nagyon kreatív megoldás, nem is értem, miért nem jutott eddig eszébe senkinek. Mindenesetre nagyon vonzó, annyi szent!


  Akármennyire is legyen Andronicus szkeptikus és akármennyire is nem akarja, jó misztikus játék nem létezik különleges képességű főszereplők nélkül. Esetünkben ez mindkettejüknél fennáll majd. A már említett férfiember képes látni a másik síkban elhelyezett tárgyakat (azaz kapcsolókat, ajtókat, stb.), míg Pheve a látszólag értelmetlen, ősi írásokat képes megérteni (vagyis az irkafirka betűkké és jelekké formálódik a képesség használata közben).


  Mediterrán szépség

  Bár a játék a kaland műfajban kíván érvényesülni, a már fentebb említett 3D-s látványvilág nagyon pofásra sikeredett. Az előzetes képek alapján merem állítani, hogy ez lesz az eddig megjelent első, igazán gyönyörű 3D-s kalandjáték (a Grim Fandango-t kissé groteszk környezete miatt most ne soroljuk ide). Ugyan még „csak” a DirectX 9.0 c-re lett fejlesztve a motor, azon belül mindent használ, amit csak el lehet képzelni, a speciális, dinamikus árnyék és fény kezeléstől kezdve a bump-mapping eljárásig. Nem is kellett több a derék görögöknek, Xbox 360-ra is bejelentették a játékot. Csak az irányítást oldják meg valahogy...


  Így első olvasatra talán kissé furcsa turmixnak tűnhet a Theseis, én mégis merem állítani, hogy az év legjelentősebb kalandjátéka készül berobbanni a köztudatba a görögországi Track7 által. Ha áthidalják a kisebb – még most is előre látható – problémákat, egy AAA kategóriás kalandjátékkal gazdagodik a piac.
 • MerlinW
  #49
  OFF

  "Na azért én befizetek, hogy az jó is lesz."

  - Leforgattam, kipróbáltam egy dx10-es teszten, és rendben volt a pörgőforgó kocka. Mondjuk édeskevés, de még csak preview.

  "Mert én gondolom csak úgy csinálták meg, hogy ne menjen XP alatt."

  - Úgy van, ezért kell hekkelni vele. De a cél nem az hogy ne menjen XP-n, hanem egész egyszerűen más a felépítése (Vista miatt), és úgy döntöttek hogy XP-re nem írják meg (az okokat ismerjük, vista hájp, pénz, stb) De a lényeg, hogy nem akadályozza semmi, hogy átültesse valaki.

  "Bár egyenlőre nekem se tetszik a Vista, igaz nem is nagyon adtam neki esélyt, majd ha hónap végén letelik a 3 hónap, és megveszem Campusban, akkor majd esetleg."

  - Az XP sem tetszett senkinek mikor kijött, de egy OS-t ami nem elemeiben épül mint a linux, hanem 4-5 évente jön egy nagy csomagban, csak így lehet fejleszteni. Nyomogatja sokmillió ember, mindenki anyázik, MS jegyzetel, foltozgat, majd végül a nép megnyugszik. Ez ugyanígy ment az összes windowsnál.

  A verzióőrült, nagyszájú laikusokra meg nem kell figyelni, akik összehordanak minden hülyeséget. Legjobb példa etéren a "Vista semmi újat nem hozott, csak a csilivili dizájnt". wwww.msdn.com -on van egy vista feature lista... majdnem 300 oldal. De a vicc hogy nem hiányzik nekik semmi, mégis kevéslik:)

  Jelenlegi állapotában a mostani XP-hez képest macerás, de a júniusi/juliusi SP1 után és amint a nagyobb szoftergyártók behozzák lemaradásukat, nem lesz vele semmi baj. Én azt mondom 2008 január.

  ON
 • kirol
  #48
  Na azért én befizetek, hogy az jó is lesz.

  Mert én gondolom csak úgy csinálták meg, hogy ne menjen XP alatt.

  Lehet hogy csinál majd valamit, de hogy nem lesz 100%-os az szerintem tuti.

  Bár egyenlőre nekem se tetszik a Vista, igaz nem is nagyon adtam neki esélyt, majd ha hónap végén letelik a 3 hónap, és megveszem Campusban, akkor majd esetleg.
 • MerlinW
  #47
  DX10 miatt nem kell aggódni, már moddolja egy 19 éves amcsi arc XP-re. Alpha már kész is van.
 • kirol
  #46
  Már végigjátszottam a Fahrenheit -et. Csak ugye nem magyarul.

  Igen, a NiBiRu. és a Black Mirror készítői, a cseh Future Games készíti.
 • csgj
  #45
  ha még nem játszottál a Fahrenheit-el, akkor mindenképpen tedd fel! Akár magyarul, akár angolul... Nagyon jó, és többféle befejezés is van benne, szóval nem annyira lineáris. Na mondjuk a hangulat ott is elég komoly, de beledobtak pár lazítós, humorosabb, sőt erotikus részeket is. :P De jóval másabb kalandjáték a többinél. Inkább olyan interaktív mozi. Az egyetlenegy baja sztem az, hogy nagyon rövid.
  Ja, és ezt a Reprobates-t a Nibirusok készítik? A képek alapján jó kis játéknak ígérkezik.
 • kirol
  #44
  Mondom próbáld ki azért, azt a 30 percet rászánhatod. Hátha neked bejön.

  Nekem most az a kósza gondolat jutott eszembe, hogy felrakjam a Fahrenheit -et, mivel most jött ki a beta honosítás hozzá.

  Amúgy szerintem nincs most semmi jó játék, mármint kaland, ami jó lesz azok ezek kb.:

  ~ Alan Wake
  ~ Reprobates
  ~ Overclocked
  ~ Theseis

  Na de ezek nem mostanság fognak megjelenni sajna.
 • csgj
  #43
  na ok, akkor nem kell :P Én se bírom a rideg hangulatot :)
 • kirol
  #42
  Én anno próbáltam, de olyan rideg, kihalt hangulata van, valahogy nagyon hiányzik belőle az élet, nincs semmi csak te, meg esetleg egy másik karakter és kész. Persze máshol is igyedül vagy, most ne mtudom jól leírni az érzést, de olyan ürességet áraszt az egész. Próbáld ki meglátod.

  Szóval szerintem kakesz lett.
 • csgj
  #41
  áh, én tudok egyet, amivel majd én is szeretnék játszani, csak nem találom sehol! A címe: Moment of Silence. Vmi sci-fi-s kaland, klasszikus pint & click természetesen. Habár elvileg nem sikerült olyan királyul a kritikusok szerint... De vhogy mégis látok rajta egy jó hangulatot. Aztán lehet, hogy mégsincs neki olyan.. :P
 • kirol
  #40
  Hát igen, Alan Wake is az volt, hogy majd a Vistával jön 2007 elején. Erre az is 2008 lett.

  Minden akkor fog jönni. Zsír lesz.
 • kirol
  #39
  Na mondjál már valami kalandjátékot, amivel lehet addig játszani?
  Persze olyat, ami igényes és jó is, mint pl. Tunguska, NiBiRu!

  Én légyszi ne valami 112-éves játék legyen, mert azért az se mindegy, hogy hogy néz ki.
 • csgj
  #38
  igen, de majd' megöli a kíváncsiság :) Egyébként meg én is naon várom már a gamet, csak nemtom hova halasztják még... Majd rácuccolják a directx10-et, és csak Vistán fog menni, és akkor lőttek annak, hogy játszani is tudjak vele. (remélem ez csak egy rossz, utópikus elképzelés volt tőlem, és nem fog ilyen megtörténni :D)
 • MerlinW
  #37
  No nem mintha addig nem lenne mivel játszani:)
 • kirol
  #36
  Na ah jól vettem ki, akkor ő szeretnék ,ha már 2007 végén megjelenne.

  Még szerencse, hogy május elsejére volt ígérve.
 • kirol
  #35
  Theseis interjú az IGN-en

  Theseis interjú a QJ-n

  És még egy kis olvasnivaló a Deeko.com -ról

  Most már rohadtul érdekelne a megjelenési dátum!
 • MerlinW
  #34
  hivatalos oldalon video ha még nem volt:

  http://www.theseisgame.com/video1hi.html

  Ugyanitt fórum, amiben első negyedéves megjelenésről rebesgetnek hlmi Görög magazinok.
 • grebber
  #33
  A megjelenésre:

  "A srácok remélik,hogy év végére polcokra kerül a cucc,és előtte egy hónappal demót is átnyújthatnak majd"
 • grebber
  #32
  Az nincs csak pcgurus 100MB az egész elküldöm ha kell mert feltöltöttem netre!
 • kirol
  #31
  Megjelenésről nincs semmi?
  Új GS scan-ed nincs?
 • grebber
  #30
  Pcguruba van róla pár oldal irva akinek kell szivesen elküldöm!
 • csgj
  #29
  pedig nagyon feelingesnek néz ki, és az oldala is igényes... Jó lenne, ha időben kijönne