37
  • Neurotoxin
    Hát igen, én is csak másfél-2 éve DVDzek vadul:) Sőt egy csomó feature-t nem is használok ki, mint pl az 5.1es vagy DTS hang. Ez van.
  • Neurotoxin
    Tényleg?:D Majd veszek ha 60-100ezer között lesz az ára:)
  • Mardel
    Erre csak ennyit tudok írni: "szerintem hagyd apu szamitogepet beken, es rajzolj inkabb valami szepet."
  • csorfab
    Na ezzel aztán jólmegmondtad. Sebaj, magadat jellemzed ezzel.
  • Mardel
    De bírom mikor egy újreg, csak a föcsögés kedvéért böffent be egy értelmes mondatot...
  • TH448
    Te meg foggal-körömmel védesz egy olyan dolgot, amit szerintem nem is láttál, nemhogy használtad volna hosszú távon.

Mostantól nem az előző válaszhoz tartozik.
    Még mindig nem értem egyeseket...
    720p... Őszintén, hány embernek van otthon fullHD-s tv-je? És ebből lesz sokrétegű, akkor lehet jó.
    Emberek ennek a szabványnak nem az a célja, hogy lepipálja a hd-dvd-t, meg a br-t, hanem ez egy alternatíva. (Nem tudom, hogy ez a kínai szabvány e, vagy annak a riválisa, most nem keresek vissza, de itt az OLCSÓSÁGON van a hangsúly! 40e-ért vehetsz lejátszót. BR most 250-300e körül van. Össze lehet hasonlítani. És akinek 720p-s tv-je van (a többség a hd mizériából egyelőre ilyen), oda jó, és egyre több háztartásban van ilyen, pár év múlva meg más lesz a helyzet. Majd amikor az írható br-t/hd-dvd-t árulják annyiért, mint most a dvd-t, akkor senkinek nem fog kelleni ez a szabvány, de átmenetnek sztem jó, főleg ha mondjuk nyílna netkölcsöznő vmd filmekkel.
  • Number One
    "Nem kell izgulni, nem lessz ebből semmi"

aham...ha okosan csinaljak marketinget es sok filmet adnak ki ra es a lejatszoknak is szep kulseje lesz vinni fogjak mint a cukrot.
  • csorfab
    Huh de szeretem amikor emberek mindenféle alátámasztás nélkül fikáznak valamit. Ha meg meg merném kérdezni, hogy miért is szar a Blu-Ray, akkor egy olyasmi színvonalú választ kapnék, mint pl. "Mert!", vagy "Mert a sonysuxx szabványa".

Grat. okos vagy.
  • mikloss
    nemtom én már kezdem kinőni a DVD-t tök szar hogy csak 3-6 film fér rá má gyűlnek itthon a 25-ös stócok a szekrénybe :(
  • dez
    Már 200e-ért is van.
  • dez
    Csak 720p-ben, és abban sem kiadói minőségben. Mondjuk dupla rétegnél, mint amilyen a műsoros lemezek többsége, már utóbbi is teljesül. De az igazi akkor is az 1080p. Az meg kiadói minőségben 15-20GB, h.264-ben. (x.264 = 2 menetes, erősre állított [sok kódolási időt igénylő] h.264)
  • fv
    Egy x.264-es tömörítéssel simán ráfér egy HD film egy DVD-re. Talán inkább a kodekeket kéne fejleszteni meg a lejátszók chipset-jét, nem új formátumokon agyalni. Lehet, hogy gyorsabban eljutna az hétköznapi otthonokba a HD.
  • HJPOWER
    Én még a Dvd -ig is alig jutottam el, hova ez a nagy tempó bazz?
  • Neurotoxin
    Sztem is legyen még több,de nem 1-2, hanem min fél tucat új formátum....hülye barmok....miért nem jó a DVD??otthoni szórakozásra kiváló!Áááááá.Akinek van 500.000es HD TVje az vegyen blu-t,HD-DVD-t meg VMDt.LOL.
  • dez
    Akarod mondani, HDDVD sz*r, Blu-ray meg viszonylag jó? ;)
  • dez
    4-5db van... HETENTE.
  • Taxy01
    Nyomni lehet, hogy könnyű, de írható médiát csinálni biztosan nehéz. Drága lesz hozzá az író, meg a média. Kevés lesz a warez, kevés lesz a lejátszó. A cd/dvd lejótzsókból is azért fogy sok, mert az embekek nagy része nagyrészt másolatot néz. Most, hogy sok a dvd lejátszó, egyre olcsóbb a hw is, meg a lemez is, mert folyamatosan nőtt a kereslet. Mire ez kinőné magát (pár év), és gazdaságossá válna, elavult lesz, és a kékek lemossák a piacról.
  • Mardel
    OFF: Nemtom mit értetlenkedtek. A VMD nem új keletű (SGn első cikk róla 2004. Nov.), arról meg nem ők tehetnek, hogy te most olvasol róla először...
    Blu-ray sz*r, HDDVD meg viszonyla jó, de még drága...

ON: VMD jó lesz, ha nem pakolják tele 6 hangsávval meg pár felesleges dologgal mint a DVDt. Legyen egy eredeti hangsáv meg az adott ország nyelvén legyen egy. És akkor mindjárt lesz DD5.1-nek vagy DTSnek hely...
  • arty
    azért nem megfizethetetlen... a dvd drágábbról indult.
  • cateran
    Nézd csak meg még egyszer azt a listát!:) A 90% dvd:) Hd-Dvd és Blu-Ray csak 4-5db van.
  • TH448
    Nem tudom, mi a fenéért nem látnak egyesek a szemellenzőn túl... Egyelőre mind a 2 nagy szabvány megfizethetetlen, a konkurencia nekünk vásárlóknak mindig jól jön. És hiába nem neves szabvány, ha 40e Ft körül kapunk lejátszót, meg lemezek is olcsóbbak lesznek, mint bd meg hd-dvd, akkor 40e-ből lehet HD-s cuccot otthonra. A probléma inkább ott lesz, hogy a nagy kiadók inkább a nagy szabványok mellett teszik le a voksukat, így valszleg vagy nem túl sok, vagy nagy jogdíjjal jönnek a filmek.
  • stinkydiver73
    Nem kell izgulni, nem lessz ebből semmi. Aki olyan hülye, hogy ebbe az üzltebe pénzt fektet az meg is érdemli.
  • Rolesz
    Szeintem még 8 formátumot kitalálhatnának...ekkora hülyéket mindek 3 új formátum??????SZÉTB@*ZOM A FEJÜKET!!!!Ez már hihetetlen nem hogy egyesítenék a Hddvdt meg a Blurayt nem!Még egy 3adikat is kitalálnak!Aki ezt kitalálta avval akasztófára!!!!!!
  • dez
    Na jó, nem naponta, hanem hetente. :)
  • dez
    Nincs film? Töbszáz van már, és naponta több jelenik meg.
    Lásd pl.
  • Commandante
    "2 szabvány van a piacon" - azért ez elég erös költöi túlzás. Mert az igaz, hogy lehet kapni, de egyrészt megfizethetetlenek, másrészt meg nincs hozzájuk film. Mire lesz mit lejátszani rajtuk, addigra úgy is csak egy marad majd talpon. Mint a hegylakóban...
  • csorfab
    Hát bazmeg ezek nem normálisak. Nem elég, hogy már alapból 2 szabvány van a piacon (a HDDVD és a BD), erre kitalálnak egy harmadikat, hogy még VÉLETLENÜL SE legyen könnyű dolga a vásárlónak. Ráadásul szarabb is mint a két másik.
  • MrTressy
    Majd neki esik dvd john és itt is rendbe rakja a dolgokat :)
  • GABOR16
    Úgy tudom, hogy majd később ennél a formátumnál is tervezik, hogy majd áttérnek a kék lézerre.
  • scorpeeon
    2 új HD szabvány nem lett volna elég? A Toshiba elökörködte az egészet, különcködött, amikor meg a Blu-ray-el mégis szövetkezett volna, már rég késő volt. Erre most jön egy harmadik cég egy harmadik szabvánnyal? Persze minden másra fog megjelenni és vehetünk mind3ból egy lejátszót hogy mindent le lehessen játszani. Ennek a levét is mi fogjuk meginni. A jóédes anyukájukat már hogy miért jön még ez is. CD-nek sem kellett ellenfél, DVD-nek sem, ebből mi a fenének 3??
  • kvp
    Egyre tobb lesz a szabvany. Ez pl. csak egy sokretegu dvd. Kisebb adatsurusegu mint a keklezeres rendszerek, serulekenyebb mint a hd-dvd, de stabilabb mint a blue-ray.

Ha mar ennyi szabvany van akkor en pl. HD-ROM-ot szeretnek. (ionsugarral femkorongra iro rendszer, nagyon stabil /tobb millio eves adatmegorzes/, nagyon nagy a kapacitasa, viszont tul draga volt a kereskedelmi felhasznalashoz)
  • arty
    "A hangokat MP3 vagy WMA fájlformátumban lehet kódolni."

Kuka.
  • AgentKis
    Érdekes lenne tudni, hogy lesz-e belőle írható verzió és lesz-e belőle számítógépbe való meghajtó...
  • shabba
    Ha lejátsza az 1-2 rétegű másolás védelem nélküli HD warez release-eket, rendesen kezeli az mkv konténert, feliratot akkor ilyen ár mellett akár sláger termék is lehet belőle.
  • dez
    Eddig erősen úgy tűnt, a rétegek számával drasztikusan emelkedik a költség. Szerintem idővel jóval olcsóbb lehet HDDVD-ből vagy BD-ből egy kétréteges, mint ebből egy 4 réteges, és előzők kapacitása még így is nagyobb.
  • mikloss
    Nah király, 35e Ft-ért lehet kapni HD-VMD lejátszót :) csak érjen már ide biztos lepipálja majd a Blu-ray-t ha mással nem akkor az olcsóságával. Tényleg az azt jelenti ha 4 rétegű hogy sokkal könnyebben sérülnek majd rajta az adatok ha megkarcolódik?
  • uniu
    Kivancsi vagyok, hogy pl a 20 retegu DVD lemez mennyire toleralja a karcolasokat...