15
  • echo
    Szerintem ez valami zseni, hogy az emberek összedobják neki a pénzt :)
  • arty
    kár hogy a japán jogrendszer központja nem hiroshimában volt a negyvenes években :(
  • Kensin
    Pereljük be Istent, mert olyan terméket gyártott, ami 90%-ban illegális tevékenységeket csinál...
  • irkab1rka
    Q: ha egy sorozatgyilkos excelben vezeti az eddigi és tervezett áldozatok listáját, akkor felakasztják billgécet?

A: csak ha bent van az excelben. de ezért aligha a developer a hibás.

comment: a developer soha sem hibás,max a QA: :)))))
  • totya4
    Ez a demokráciának nevezett szar egy fos. :)
  • Midas
    Jah a másik menyi adat fordul meg msnen keresztül ami nem éppen legális ^^
  • Max Damage
    Ezek hülyék, huhh... Ezekszerint ha én japánban MSN-en keresztül akarva-akaratlanul véletlenül kiadom a bankszámlaszámomat másnak aki lelop róla mindent, akkor azért ellehet ítélni az MSN készítő gárdáját? :) Mert a készítő felelős érte, hogy ez bekövetkezhetett???? Csak én érzem itt az ellentmondást, vagy tényleg vannak ilyen hülyék az országban?
  • Charybdis
    És akkor most az összes P2P kliens fejlesztőjét el fogják ítélni? Vannak páran, és ugye azokat is 90%-ban illegális tartalmak cseréjére használják.

Egyébként az internetet is be kéne tiltani, hiszen a forgalom 80%-át illegális tartalmak meg spamek áramlása adja...
  • totya4
    Ha a kormányzati titsztviselők titkos kormányzati anyagokat osztottak meg ezzel a szoftverrel, akkor miért nem ezek a kormányzati titsztviselők állnak a bíróság előtt?

A kés gyártója felel azért, mert K István belebassza a terméküket T Bélába?
  • Indigo
    "Elesik pár milliárdtól"

Dehogy esik el. Azt is leírtad hogy miért nem. A letöltött cuccok nagy részét én sem venném meg.

Másrészt a régi vagy itthon nem forgalmazott zenéket/filmeket honnan szerezzem be legálisan?
  • Indigo
    "A vád szerint az általa megalkotott fájlcserélő szoftvert a szerzői jogi rendszer szétzúzására fejlesztette ki"

Anyám borogass! Ezek a jogvédők mindenhol ilyen vadbarmok? Ilyen cikkeknél nálam mindig kinyilik a bicska
  • Black Ice
    Nagyon el van baszva az egész világ.
    dxtr el nagyon egyet értek..
    Soxor a nyílvánvaló gyilkosságot nemhogy nem bűntetik meg, hanem még meg is jutalmazzák.
    Ártatlan polgárok bombázása iraqban hőstetnek számított és becsületrendel tűntették ki.
    Loál.
    De ha valaki készít egy programot amitől egy maréknyi ember "ellit, milliárdos kiadó" Elesik pár milliárdtól, már rögötn főben járó bűnnek számít.
    Azt kell,hogy mondajm , ha nem tudnám megszerezni a dc-ről vagy torrentről vagy máshogy a kedvenc zenémet attól még nem fogok a boltba rohanni,hogy meg is vegyem. Nagyon rossúl kondolkodnak a kiadók. Ezek a csere hálózatok jó reklámot is csinálhatnak a zenének..nemhogy károsak, hanem jótékonyak lehetnek. PL: BELGA együttes.
    2. Ha sok madonna cd van a világban, annál népszerűbb lesz, annál többet fognak venni belőle. Egy öngerjesztő folyamat lesz belőle. A szar zenét meg senki meg nem veszi , de le se töltik a hálóról, sőt fent sincsen.
  • Emmegki
    Precedensjog az usa-ban van, japánban nem tudom, de a japán ítélethez közük nincs az usa/eu/stb. bíróságoknak. A magyaroknak meg pláne.
  • snorbi
    Azért durva, hogy hova jutunk...
    Valszeg erre, mint precedens értékű ítéletre hivatkozva, a p2p fejlesztők mostantól mindig veszíteni fognak hasonló perekben.

Viszont ezen az alapon, ugyanezzel a logikával tényleg be lehetne perelni a fegyvergyártókat is :\
  • dxtr
    kiváncsian várom, hogy a fegyvergyártókat mikor idézik be
    programozó -> software -> illegális tartalmak áramlása
    fegyvergyártó -> fegyver -> gyilkosság

szerintem az utobbi nagyobb kárt okoz egy társadalomban