37
Luxology\'s Modo
  • suraki
    Azt hiszem nem lesz túl naprakész a válaszom, de a Preferences-ben a Display - Colors pontjában minden létező színt kedved szerint módosíthatsz.
    Legalábbis a 401-es verziótól már biztosan. :-)
    Egy kérdésem nekem is lenne, így ide is felteszem:

Adott egyetlen nem túl bonyolult mesh (kb 500 polygon) amin az Edge Slice funkcióval szeretnék finomítani.
    Az esetek többségében gond nélkül sikerül is így az új élt beillesztenem, de van amikor nem működik.
    Próbáltam úgy is, hogy létrehozok 2 új pontot a meglevő éleken és ezeket "manuálisan" kötöm össze egy új éllel...ahol az edge slice funkció nem működik, ott ez a metódus sem jár sikerrel.
    Hol hibázhatok? Mitől működhet u.a. a funkció az egyik polyn és a másikon nem?
    Segítségeteket előre is köszönöm!
  • repvez
    Nem volt sok idom foglalkozni a progival igy még mindig maradtak a #26-os hszben feltett kérdések és hogy lehet-e állitani a rajzolt curve vastagságát vagy szinét, mert a fehér refkép elött nem látom hogy hol van a vonal.
    Vagy ha van valakinek egy használhato profilja ami a legalapvetöbb modellezésre használhato azt elküldhetné.
  • Ombika
    A linkelesed a nem koser!!
  • Petko
    szép lett szerintem...
    Ombika biztos arra gondolt hogy nem tölti be a fórum a képet
  • Lekonel
    http://lekonel.fw.hu/Csendelet.jpg

ha nem nyitja meg akkor meg itt a link
  • Lekonel
    Mi nem kóser?
    felraktam a Luxology ra is, modták, hogy a dof on , és aa n lehetne mit alitgatni, meg h a hátter sem tul jó, gondoltam feldobom azért
  • Ombika
    Vmi nem koser!!
  • Lekonel
    Nagyon faint
    én ezt csinaltam nem rég:
  • Petko
    na azaz, nemám hogy átméretezné a képet 800 as szélességre hanem lekicsiníti a 10edére... wow

na itt átméretezve:
  • Petko
    én ezt csináltam most modoval:
    hiba amiről én is tudok, hogy egyrészt a padló textura morzsás mert szar a felbontása, a másik meg hogy a subdives üvegbúra csúcsán előjött az a buzi fodrozódás effekt... sajnos sehogy se tudom eltüntetni teljesen

• Petko
    bármelyik toolt lehet állítgatni select throughra hogy lehessen a kijelölést váltogatni, de alapban a legegyszerűbb az element moveal mozgatni ahogy te akarod
  • repvez
    na az elözö megoldodott,de valamiért nálam ha curve-t rajzolok akkor nem maradnak láthatoak a vertexek csak az amilyeket kijelölöm.A másik hogy a vertexet csak ugy tudom mozgatni ha kijelölöm és rányomok a move gombra de addig nem tudok másikat mozgatni amig ki nem kapcsolom a movet és másikat nem jelölök helyette, nincs valami tweak szerü funkcio.Vagy valamien vertexhez snapolo tool.Azt láttam hogy lehet rasterhez és geometriához snapolni, de vertexhez nem találtam.
    Leszedtem a Le Mans C9-es auto tutort és ez alapján egészen megtetszett ez a progi.
    Ha esetleg valakinek megvan a help fájl hozzá az elküldhetné, mert hiába nyomok F1-et semmit nem csinál.Vagy bármilyen leirást a fontosabb funkciokrol
  • repvez
    tudna valaki segíteni hogy hogyan lehet eltüntetni a régi referencia képeket a munkaterületröl?Mert megprobáltam beállitani egyet, de nem lett jo majd egy másikkal probálkoztam,de az elözö az ugyan ott maradt.Már ujrainstalláltam a modot is de a ref kép még mindig ott van.Se kijelölni se törölni nem tudom de zavaro mert a másik képet viszont kitakarja.
  • Lekonel
    És lehet h naivan, de nem rosszindulatbol ment a hozzászólás
  • Lekonel
    Az alapól benne van maya ban:D
    6 éve mayazom...modoban kezdő vagyok.
  • twerp
    Ez egy igen bölcs hozzászólás volt. Nem azt mondtam, hogy nem tudok exportálni, hanem hogy hibásan olvassa be a maya. Szerintem a legprosztóbb dolog ilyet beírni, hogy olvass helpet. Nagyon dekonstruktív és közösségellenes. Ha a helpben benne lenne, nyilván nem írnék ide. Amúgy a kérdés nem neked szólt, mert az eddigi hozzászólásaid alapján jóval kezdőbb vagy, mint én.

Időközben megoldódott a dolog, valaki írt egy maya plugint, ami lehetővé teszi az lxo objektumok importálását. Már régebben is megfogadtam, hogy nem írok magyar fórumba. Elég ránézni erre, meg mondjuk a cgtalkra.
  • Lekonel
    Nézd meg a help jét a Modo nak szépen le van irva.
    Amugy asszem inventoriba modo jobb oldalan kikell jelölni mindent, h exportálni akarod
  • twerp
    Ha vki olvassa még ezt a topikot, örülnék egy kis segítségnek. modoból maya ascii filet mentek és próbálom megnyitni mayában, de csak a perspektivikus nézetben látszik valami, igazából meg se tudom mondani, hogy milyen típusú objektum lett belőle, de nem lehet pl shadelve megjeleníteni, sem átkonvertálni bármibe, pl polyba. Mit csinálok rosszul?
    maya 7/modo 202
  • Lekonel
    Welcome here:)
  • Ombika
  • 1Obi1
    Ehh, hülye vagyok:)
  • Ombika
    Talan rejtett fajlok megjelenitese! :)
  • 1Obi1
    Hello!
    Letöltöttem a programot, de hogy elindítsam ezt kéne elvégezni:
    1) Unpack
    2) Use our keymaker to generate a working
    key.
    3) Place lic file in X:\Documents and Settings\<your username>\Application Data\Luxology\

Csak hogy nekem nincsen Application Data mappám.Szerintetek hova kéne bemásolni a license fájl?
  • Lekonel
    Hát Maya Mindenek felett...tartja a mondás igaz boba?:)
    Én modoval most ismerkedem, először a mayahoz képest valamiféle paint nek tűnt:D
    De teljesen egyszerűen logikusan van felépítve számomra, a modellezés egyelőre sokkalta kézreállóbb nekem mint maya ban:)
  • Ombika
    HAt en nagyon regen elkezdtem Maya-t,de abbahagytam pedig konyvet is inteztem es nagyon tetszett csak ido hianyaban es lustasagbol felhagytam vele!
    Bar most elhataroztam megcsinalom a hon ahitott modellt amire vagyok!!
  • Boba
    En a lightwave elol is fejvesztve menekulok.:) Mindenki mast tart szamara megfelelo kornyezetnek.

Megindokolni nemtudom. Egyeni preferencia kerdese az egesz, szimplan nem jott be, valahogy en nemtudtam megszokni a kezeleset. En tovabbra is maradi modon Mayaban modellezek kis egyeni testreszabassal.
  • Ombika
    Hat mivel en lightwavet mar probaltam es az sokkal felhasznalobarat,mint pl 3d max igy modo is bejott nekem! :)))

Neked mi volt a gond vele?
  • Boba
    Nekem sajnos nem jott be, de elismerem, hogy marha jo program es remek dolgokra kepes. Most, hogy mar a kettes szeria fut egy igen korrekt renderer es texturafesto resz is kerult bele, a neten pedig az ugyesek mar alapabb displacement festest is talalhatnak benne.

Kiprobalni mindenkepp megeri, hameg tetszik lehet zuzni!:) Csak azt kell megjegyezni, hogy szinte minden programban ellehet erni a kivant eredmenyt, csak az ut kulonbozik. Mindenki talalja meg a hozza passzolos munkafolyamatot es onnantol marcsak a felhasznalo a szuk keresztmetszet.:)
  • Lekonel
    Hát bizony eléggé tud...én maya után meglepődtem mennyire letisztult a modellezés folyamata számomra modoban.
    Persze izlések és pofonok
  • Ombika
    Lightwavese csinaltak es isten,roviden ennyit a progirol!
    Itt vannak jo vidok rola,h mennyire zsir progi!
  • Vlala #7
    Nézem
  • DJ Skyline
    én is először azt hittem, hogy nyílt egy topik róla!
  • Lekonel
    Halihó:)
    Hasonló, mint a 3Ds max, vagy maya..látványtervező, modellező software:)

www.luxology.com
  • Vaxi
    amúgy télleg miaz?
  • Vaxi
    :DDDDDDDDDDDDDD
  • Vlala #2
    Nem tudom, nekem az eins, zwei,polizei jut róla az eszembe.

Mi is ez pontosan?
  • Lekonel
    Nah sziasztok!
    A modo most kezd teret nyarni, remélem akinek mondd valamit az benéz mihozzánk:)