23
Az Apple újgenerációs iMac gépei
  • ztahity
    #23
    Sziasztok! Lenne egy kérdésem, hátha betéved ide még valaki. A legújabb imac 21,5 inch-es gépre telepítettem win7-et, de nincs hang a saját hangszóróján. Csak akkor van hang ha bedugom a fejhallgatót. (persze csak a fejhallgatóban) Mi lehet az oka? A driverek telepítve vannak.
  • phoenix1
    #22
    Alig van különbség a konfigok között, kivéve az egyiket mert abba 160GB hdd van. A proci teljesítményért kellene ilyen sokat fizetni?!?! :O :S
  • Skullkid
    #21
    Látom itt már nincs túl nagy érdeklődés az iMac iránt, de azért megemlítem, hogy tegnap jelentek meg az új iMacek (+ új billentyűzetek is), szerintem szép lett. :)
  • Laox
    #20
    Sziasztok!

    Első látásra beleszerettem az imac-be. Csak egy kérdésem lenne, mivel gondolom a szoftverezettsége szinte ugyanolyan, mint a windows-nak, mivel minden programnál látom, hogy mac-es verzió is van, szóval ettől nem félek. Egyetlen egy játékkal játszom: WoW. Gondolom ez is elmenne.

    Ami viszont meglep:a mostani, több mint 3 éves gépemnek van olyan specifikációja, mint a mac-nek (kivéve a procit, az enyémben egy amd 2700+ van). Akkor ez is annyiba került, mint most a mac, viszont gondolom látjátok a különbséget... Ennyire "hátrébb" van a mac a sima gépeknél? Vagy ez is olyan, mint mondjuk a ps, hogy elég kihegyezett konfig, így optimalizálva van a teljesítmény?

    Gondolkozok gépcserén, de nem szeretnék majd' félmillióért egy olyan gépet venni, ami nem, vagy alig erősebb, mint a mostani.
  • Ability
    #19
    Kellemetlen meglepi nem lesz, én már csak azon töröm a fejem, hogy elég-e az X1600 CoD2-nek, vagy inkább legyen 7600gt?! :/
  • Aspyrin
    #18
    Visszatérve az alapgondolathoz: döntsd el, hogy mire is szeretnéd a gépet használni. Nem árt kicsit közelebbről megismerkedni a mac világával mielőtt fejest ugranál a közepébe (oprendszer megismerése, szoftverezettség stb.), hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.
  • Aspyrin
    #17
    Nem osztom a véleményed, g4 mac minit nyüstöltem egy darabig ezért van némi tapasztalatom róla. Szép+halk+kicsi+keveset fogyaszt de egy ps súlya alatt már szenved. Szóval aranyos masina azoknak, akik neteznek, de a gyengécske integrált videokártyája nem fogja kiszolgálni a munkában.
  • PyRex
    #16
    háát nemtom, inkább vennék egy mac minit egy különálló 24-es kijelzővel, mint egy 24-es imac-et drágábban..... persze megvárnám míg a mac miniben is core2 lesz...
  • Ability
    #15
    Nekem ugye kell monitor is, mert ami most van szar. Szóval Mac mini nem megoldás, mert abból is ha összedobok egy normálisabb konfigot már majdnem ott vagyok mint iMac, és akkor még monitorom nincs is. Mac Pro meg eszméletlen drága. Csak kibír pár évet az iMac is...

    Leopard eleinte biztos bugosabb lesz mint Tiger, majd váltok rá, amikor kezdi kinőni magát. :)
  • asysoft
    #14
    Nekem ami fél millió felett van, az drága:) Persze lehet, hogy nagyon megéri, de nekem speciel (egyelőre) nincs szükségem egy Full-HD megjelenítőre. 61 centisre meg pláne nem, most hogy így jobban belegondolok, túl messzire kéne rakni magamtól, hogy lássak valamit, akkor meg nem érem el, hogy pl belerakjak egy DVD-t... Hmmm
  • PyRex
    #13
    24-es drága, de ha belegondolsz, hogy ezért az árért kapsz egy hihetetlen fényerejű és kontrasztos 61 centis FULL HD kijelzőt is (1920x1200), akkor már nem is annyira...

    Bár szerintem vagy MAC mini (abból is a nemsokára megjelenő core 2 duo-s változat) + egy rohadt jó TFT, vagy pedig MAC PRO és egy átlagos TFT...
  • asysoft
    #12
    Szerintem pont a VGA miatt nem alkalmas játékra, X1600 nem éppen az erejéről híres, 24" modell meg egy pettyet drága ehhez (egyébként egy 17"-al tökéletesen ellenék:)). De amúgy is vágyálom...
    Ezekszerint nem várod meg a Leopardot. Végülis már a Tiger is jó...:)
  • Ability
    #11
    Vannak azért rendesen játékok OSX-re, nameg az Inteles gépeken mehet Windows is, tehát semmi gond. A HW összeállítás is elég ütős, talán a VGA lehetne még izmosabb.

    Photoshop-ból tavasszal jön az UB, addig meg kihúzom Rosettával. Azt mondják, hogy ha van ram rendesen, akkor hozza a G5 sebességet is. Ha meg natív lesz végre, akkor Intelen szárnyalni fog. :)
  • ColdFire
    #10
    tejóisten, kicsit drágics
    wwooow
  • asysoft
    #9
    Oké, ma is okosabb lettem:)
    Photoshopból még nincs Unibin, így a Rosettán keresztül fut (ergo lassabb), viszont úgy hallottam, így is kb olyan gyors, mint G4-en volt (bár gondolom ez neked nem mond semmit:)) Nem tudom, mennyire bánnád meg az OS X-et, viszont az Inteles gépeken már fut a Windows is (virtualizációnak hála akár OS X-el egyszerre is), így ha lenne egy olyan alkalmazásod, aminek esetleg nincs OS X-es alternatívája, akkor sem leszel gondban.
    Sokáig én is szemeztem egy iMac-el (természetesen csak gondolatban:)), de mivel én még néhanapján szoktam játszani, letettem róla. De ami késik, nem múlik, majd 1x...:)
  • ColdFire
    #8
    játékod már megis találtam torrenten:
    Call of Duty 2 OS X
    :D
  • Ability
    #7
    Van 7600GT opció is a 24-es maciban. :)

    Legfőképp Photoshop és Dreamweaver használat miatt kellene. A mostani gépemen elképsztően lassú. Meghát mindenképpen váltani akarok, csak most Apple-ben gondolkozok. Egyrészt ugye lenne egy kicsi, halk, szép, praktikus monitorba épített gépem. Meg ott van OS X. Nagyon fáj rá a fogam. Csak aztán kaptam az okos tanácsokat, hogy majd egy év múlva megbánom. Megoldást a MacPro-ban látták. Én meg elbizonytalanodtam. De csak az iMac áll hozzám közelebb, mert nekem kell ez a praktikusság. Nameg sokkal olcsóbb. Ellenben mégis úgy érzem, hogy azért tartaná magát sokáig az a gép. Nekem nem fontos, hogy a legújabb játékokat kipróbáljam. :)
  • asysoft
    #6
    "Szerintetek is érdemes lenne inkább Mac Pro-t venni, vagy ezzel kihúzom jópár évig?"
    Most akkor akarsz cserélni, vagy nem?:) Mert az iMacekben csak Radeon X1600-as van, nem Gef7600GT. Egyébként attól függ, mire akarod használni a géped. Addig oké, hogy játékoknál max CoD2 (ennek futtatására szerintem a 1.83-as iMacen kívül az összes alkalmas, az is csak amiatt nem, mert GMA950-es VGA-t használ), de ha (komolyabb) filmszerkesztésen töröd a fejed, akkor lehet kevés lesz az iMac. Egyébként szerintem nem érdemes Mac Prot venni, iMacet is fel lehet bővíteni igény esetén memóriával, HDD-nek meg lehet külsőt is használni... Arról nem is beszélve, hogy az Apple gépek elég jól tartják az árukat, így évek múltán kevesebbet bukhatsz egy esetleges gépcserekor (bár szerintem ez az Intel processzorra váltással előbb-utóbb meg fog változni). Amúgy ha teheted, szerintem várd meg az új OS X megjelenését, ha jól rémlik, valamikor tavasszal jön.
  • gabber_saviola
    #5
    fu Apple :P
    Én egy MacMinit szoktam használni melóhelyen, nekem nagyon tetszik az a kisgép
  • scorpeeon
    #4
    Én játszok a gépemmel és 2 év telt el eddig gépcsere óta és még legalább 1 évig jónak fog számítani. Most újítottam bele egy ramot meg egy videókarit, ennyi.
  • bazza
    #3
    amire meg MacOS-t használni fogod arra elég lesz egy jódarabig. Fejleszteni úgyis a játékok miatt kell egy gépet, ha nem játszol egy-egy gépcsere között 3-4 év is simán lepöröghet. (haverom az Xp megjelenésekor váltott, meg most a Vistánál fog. Játszani nem játszik, és tökéletes neki mindenféle más munkára a gép)
  • Lacee
    #2
    akkor teljesen jó lesz ez a konfig, OSX-et bőven kiszolgálja a gép. marad az élvezet, hogy megszabadultál a windowstól :)
  • Ability
    #1
    Sziasztok!

    Tanácsot szeretnék kérni Tőletek! Már régen elhatáráztam, hogy a következő rendszerem egy OSX lesz. Mint utólag kiderült a PC-n való futtatásnak nemigen van létjogosultsága, így hát odáig jutottam, hogy venni szeretnék egy eredeti Apple gépet. Ki is néztem megamnak az újgenerációs Intel procival szerelt iMac-eket. Nagyon vonzóak mind tudásban, mind megjelenésben. Igazából én erre a gépre hajazok, mert elegem van a nagy dög házból, pont jó az ilyen monitorba épített megoldás. Csak sajnos fejleszthetőség szempontjából nemigen van sok lehetőségem a későbbiekben. Sokan ajánlották pont ezért, hogy vegyek Mac Pro-t, de erre már végképp nem futja, és igazából mint már mondtam nem szeretnék megint nagy házikót.

    Kérdésem az lenne, hogy az alábbi konfignak milyen az idő- és értékállósága?

    2.16GHz Intel Core 2 Duo
    2GB 667 DDR2 SDRAM - 2x1GB
    NVIDIA GeForce 7600 GT 256MB SDRAM


    Szerintetek is érdemes lenne inkább Mac Pro-t venni, vagy ezzel kihúzom jópár évig? Játszani igazából nem akarok, egyedül CoD2-vel szoktam néha, de az gondolom úgyis elfut vígan. :)