14
-
ssdb #14 ehh... ne hülyeség... ezzel az Li-ion-al ui annyi a baj... bár kiduja, ha ez a Li-Ply elterjed akkor lehet ezzel is lesz... jáááj ez a technika! :S -
Benoke #13 Mobiltelefonban az utángyártott aksik esetében már sokan használják a Litium-Polimer aksikat. Jómagam is ilyet használok 1,5 éve tökéletes, a maga kis 1650mA -kapacitásával :) -
kogasom #12 Ha a li-poli akkuhoz rendes töltőt adnak, és raknak mellé rendes kisülés elleni védelmet, baj nem lehet. Ugyanis a li-poli nem kigyullad, hanem robban, nem is kicsit. Ha az ember szétnéz a modellező fórumon, láthatja, hogy többnyire fém dobozban töltik, vagy vigyáznak, hogy ne legyen éghető a közelében (van, akinek ezért nem gyulladt ki a háza, viszont olyat robbant az akku, hogy a fém csatlakozók a falba álltak). -
Athlon64 #11 Szóval akkor az én Litium-polimer aksimat a telefonomból (SonyEricsson K300i) jobb ha nem sűrün veszem ki mert könnyen megérűlhet, ha leejtem?
Amúgy én úgy tudtam, hogy a Li-ion és a Li-polimer akkuk elektrónikával védettek, mind a teljes lemerülés mind a túltöltés ellen. -
GABOR16 #10 Egyébként az én telefonomban is Li-Polimer van (Alcatel OT556). -
GABOR16 #9 Mi lenne ha a laptopok fogyasztását csökkentenék?
Már sokkal többet bírna a laptop egy gyengébb akkumulátorral is (pl. a MIT gépe 1 hétig bírja).
Bár tudom, hogy nem 1 kategória, de azért legalább kihozhatnák már 24 órás üzemidővel, a kisebb fogyasztás miatt a laptopokat (bár én anyagilag maximum a MIT-es gépet tudnám megengedni magamnak). -
fourgee #8 Hmmm... Először a T28-as Ericssonnál lehetett találkozni Li-Polimerrel. Azért volt nagy csoda, mert baromi vékony volt az akku és sokat bírt. A töltésével nem voltak gondok, elméletileg arra kellett figyelni, hogy tilos teljesen lemeríteni, mert utána 50-50% esélye volt annak, hogy "életben marad-e" az akku.
Nekem most Li-Polimeres mp3 lejátszóm van. Az tűnt fel benne, hogyha lemerül és kikapcsol, akkor akár fejre is állhatok, az elektronikája (ez itt hülye szó, mert más nincs is benne :) ) letiltja, nem engedi bekapcsolni, csak a megfelelő töltés után. Valószínűleg így védik meg a teljes lemerülés ellen. A Li-Iont meg a NiMh-et ugye ilyenkor még sokszor be lehet kapcsolni.
A modellezőknek meg azt üzenem, hogy notebook/laptop-nál lényegtelen hogy ütésre érzékeny-e, mert nem valószínűleg nem szerencsér a gépnek sem konkrétan, ha ütés éri. Valószínűleg nem a katonai, kültéri változatba fogják beletenni. :)
Arty: nem fog megbukni, mert a kis méretű dolgokba ez az ideális. Azt nem tudom konkrétan, hogy a nagyon vékony Motorolákon milyen akku van, de gyanítom, hogy LiPolymer... -
wanek #7 Csak azoknak nagyobb az önkisülése. -
szombi #6 télleg. NiMh -
Godefroy #5 Látod én is modellezem, és én sem hiszek a LiPo aksikban.
Egyrészt kéne másik töltöt vennem, baromi drágák és én is hallottam a túltöltéses mizériáról.
Viszont könnyüek.
Maradok a NiMh nél. -
sza.sa #4 Hát nem tudom, én modellezem, ott a LiPo akksikkal ugy kell bánni, mint a hímes tojással... Ütésre érzékeny, túltöltésre meg úgy frlgyullad, hogy öröm nézni... szerencsére még nem volt megtapasztalni... -
#3 maradok a jó öreg dinamónál :D -
#2 valaki nagyon találóan irta egy másik hasonlo hülyeséghez, h "már 10x átmentem az utcán csukott szemmel és semmi bajom" ;)
viszont remélem ez a rövidebb élettartamú cella megbukik :( a földnek nincs szüksége mégtöbb döglött akkura ... :( -
Jedi Master #1 "....sorozatos akkumulátorproblémák fő felelőse...."Nekem a sonyericsson T610-be ilyen aksi van. Már 2 és fél éve megvan a teló és semmi baja.