16
  • Indigo
    #16
    Kösz hogy elárultad a teljes neved, csak az Ostobát tudtam. "Örülök" hogy megismerhetlek, kedves Ostoba Wanek.
  • wanek
    #15
    Én meg wanek vagyok. Örülök, hogy bemutatkoztál. Bár ez látszott...
  • Indigo
    #14
    Látom te is azt gondolod, hogy ezeket a laptopokat az éhenhalás szélén álló gyerekek kapják... Ostoba.
  • wanek
    #13
    Már annyiszor beverted a fejedet, hogy agyrázkódást kaptál :) Mindenesetre nem volt valami tartalmas a hozzászólásod. Szegény mit. Most nem tudja a jó ötleteidet figyelembe venni
  • Indigo
    #12
  • wanek
    #11
    Én mindenhol a világon árulnám. Szegények mindenhol vannak, még az usaban is, és nem is kevesen. Ott sem kolbászból van a kerítés.
    A notiknak ez ugyanúgy nem ellenfél, mint ahogy a Mercedesnek sem ellenfél a Suzuki.
    Adományként ilyet adni butaság. Munkahelyeket kell teremteni, hogy a szülő fel tudja nevelni a csemetéjét, és akár egy ilyen szerkezetet tudjon venni. De a nagyon szegény országokban inkább az élelem az, ami nagyon kéne, mert soktízezren halnak éhen. Abba még senki sem halt bele, hogy nem tudott ilyen szerkezeten pötyögni.
  • kvp
    #10
    "Valószínű a normál laptopgyártók igencsak begurulnának, és valamilyen úton-módon kinyirnák őket. Már így is érik támadások őket."

    Igen, ezert van lebutitva. Viszont ha mukodik a mesh network rendszer (a hawaii aloha net is ilyen volt tehat mukodhet), akkor egy ilyen laptoppal lehet majd telefonalni. Ez meg a tavkozlesi cegeknek nem tetszik. Es nincs rajta drm sem, ez meg a nagy kiadoknak nem fog. (mind konyv, mint media kiadok)

    Viszont tenyleg forradalmi. Nem a technologia miatt, hanem mert elveti a kapitalista tarsadalmakra jellemzo hozzaallast, hogy a tudasert fizetni kell.
  • dez
    #9
    Valószínű a normál laptopgyártók igencsak begurulnának, és valamilyen úton-módon kinyirnák őket. Már így is érik támadások őket.
  • kvp
    #8
    "Ezzel nem megtanítanak horgászni, csak kapsz egy horgászbotot, ráadásul a sivatagban. Nem mondom, az is jobb, mint a semmi, de lennének égetőbb problémák, ha már erről van szó."

    Lassuk csak... Magyaroszagon mire lehetne hasznalni. 150 dollarert (30 ezer ft) kap egy elso osztalyos egy ilyen gepet. Ezek utan se tankonyveket, se fuzeteket nem kell venni, mivel a gep mindket celra jol hasznalhato. Sulyra sem olyan sok mint egy atlagos hatizsaknyi konyv. Ha a 8 ev iskola alatt nem megy tonkre, akkor egy masik (mondjuk szegenyebb) gyereknek meg odaadhato, ugyanis nem tud elavulni a rajta levo anyag (mivel firssitheto).

    Mindezeken kivul ilyen strapabiro gepet sehol nem lehet ennyiert kapni. (siman megkapna a katonai besorolast a mechanikus terhelhetosege miatt) Igy mar egy ovodasnak is oda lehet adni, nem fogja azonnal szettorni ha bekapcsolva leejti parszor.

    Szemely szerint en egy billentyuzet nelkuli, csak konyvkent/irotablakent hasznalhato erintokepernyos gepet tudnek elkepzelni, de a tervezok ugy gondoltak hogy egy billentyuzet is jol johet. (a gep elmeletileg kihajthato irotablanak)

    A wifi jol jon a kommunikaciohoz, a kameraval pedig tokeletes videotelefont kapunk, tehat aktiv mesh network eseten a gyereknel mindig van egy ingyenes telefon. (ha egy gyerek ezen no fel, akkor a nagytokesek soha nem fognak neki eladni egy sima gsm telefont ahol fizetni kell meg a beszelgetesert is) Ennek a laptopnak az az egyik celja, hogy megtorje azt a tevhitet, hogy az informacioert, a szellemi tulajdonert es az ahhoz torteno hozzaferesert penzt kell fizetni. (nincs drm, decentralizalt halozatot hasznal, szabad es korlatozhatatlan a kommunikacioja)
  • duke
    #7
    A francnak kell a hulye laptopjuk,de akkor sem ertem miert csak a szegeny orszagok vehetenek belole ? Nem az lenne a cel hogy minnel nagyobb szamban minnel olcsobban tudjak gyartani ? Lehet hogy a gazdag orszagokban csak szorakozasbol vennek az emberek aztan mar dobnak is el,de az is segitene.Mondjuk europaban eladnanak 200 milliot belole,ezzel felfutatnak a gyartast,es utan mar valoban tudnak 100 dolarert,vagy olcsobban adni a fejlodo orszagoknak.
  • juhand
    #6
    Jó lenne a 6 éves lányomnak egy ilyen. Tudna rajta zenét hallgazni az itthoni hálózatról. Megveszem 150$-ért 100$ az MIT-é, 50$-ért vegyenek kaját az afrikai gyerekeknek. Mindenki jól jár. Bár lehet, hogy 150$-ért ennél jobb használt notit kapok.
  • szombi
    #5
    Tanítsuk meg horgászni egy kiszáradt tóból!!!!!!!!!!!!!
    jól mondod, nem?
  • Morden23
    #4
    2004. május 1-e óta (ergo EU tagság) nagyon nem minősülünk fejlődő országnak.

    TH448: Jó a példád amúgy, de lássuk be... brueni-nek azért igaza van. Ezzel nem megtanítanak horgászni, csak kapsz egy horgászbotot, ráadásul a sivatagban. Nem mondom, az is jobb, mint a semmi, de lennének égetőbb problémák, ha már erről van szó. Na persze mindenki csinálja csak a saját részét, ez is kell.
  • TH448
    #3
    szombi: ezt ugye te se gondoltad komolyan...

    brueni: ha látsz egy szegény éhező embert, mikor cselekszel jobban, ha fogsz neki 2 halat, vagy ha megtanítod horgászni?
    Persze kicsit nagyon sarkosított analógia, tudom, de valami ilyesmi a céljuk.

    Egyébként sztem még jó, hogy nem kerül Mo-ra, ugyanis sztem bukna.
    Már eleve ugye harmatgyenge konfig, aztán meg úgyis az lenne, (mert ugye főként itt is a gyerekeken van a hangsúly,) hogy szegény Pistikét piszkálják a többiek, merthogy neki csak az "olcsó vacakra tellik".
    Egyébként is manapság már lehet venni akár 100-130e-ért notit, ami azért kicsit több dologra használható. A másik dolog, hogy ahogy látom, mostmár fűnek-fának van, és eleve nagyon kevesen használják ki.
  • brueni
    #2
    ezt a faszságot, ha már egy ország támogatni akar egy másikat, akkor ne pár szaros laptopocskát vásároljon neki, hanem támogatást küldjön, vagy munkahelyet hozzon létre ott, vagy kutat ásson nekik, vagy építsen utat, adományozzon mentőautót, bármit, de könyörgöm ennek mi értelme.
    az éhező gyerekek az ajándék laptopról stahljudit-recepteket fognak letölteni?

    a másik kérdés, hogy mennyi fog eltűnni belőle saját zsebbe
  • szombi
    #1
    Magyarország is felkerül majd a támogatandó országok listájára?