58
  • spR
    #58
    Azert szerintem meg elgondolkoznak ezen a torvenyen, foleg, ha a nagyobb fejlesztok fogjak magukat, es megpattannak az orszagbol. (A Crytek mar be is jelentette, hogy ha elfogadjak a torvenyt, athelyezik a ceget masik orszagba)

    http://gamepolitics.com/2006/12/07/far-cry-developer-threatens-to-leave-germany-if-game-violence-law-passes/
  • Morden23
    #57
    Igen, nagyjából ugyan ezt magyaráztam, mármint, hogy nem kell esztelenül védeni semmit, hiszen mindennek megvannak a hátulütői, csak éppen nem olyan szinten, mint ahogyan néha azt leírják/állítják.

    Itt a helyzet éppen ugyan ez, nem is ezzel vitatkoztam, csak azzal, hogy 1. a politikusok sem hülyék, okkal tesznek dolgokat 2. nem fognak semmit sem betiltani 3. a játéknak (magának a cselekvésnek, nem EGY BIZONYOS játékPROGRAMNAK) is lehetnek rossz/negatív/káros hatásai.
  • fawcet
    #56
    Csak az hogy a való életben mit kezd a valódi fegyverrel az a gyerek, az nem a játék függvénye. Szerintem életunt srác lehetett. Másrészt a TV is hibás szokott lenni, mert például bejelentik, hogy vasúti sínen szelte le a saját fejét, akkor sok vasúti öngyilkosság szokott bekövetkezni bizonyos időn belül. Az hogy mivel teszi meg ezt, nem a TV adja a lökést, hanem csak az ötletet.
  • Morden23
    #55
    "Arról beszélek, hogy engem nézel primitívnek."

    Nem, maximum egyes hozzászólásaiddal nem értek egyet. Primitívnek "nézni" valakit interneten nem lehet.

    "Ha lelövik a gyermekem, akkor a gyilkost kapnám el és leszarnám a politikusokat."

    Szerinted kivel kell "igazán törődni", mármint a politikus-részről? Egy darab marhával, aki sír a lelőtt gyereke miatt, vagy több millió szülővel, aki FÉL, hogy LELŐHETIK a gyerekét? Na találd már ki, könyörgöm.

    "És nem hinnék annak a politikusnak, hogy játék miatt kezdett el fegyverrel szórakozni a sorozatgyilkos."

    Én sem hiszek neki, csak te szerintem rossz irányból teszed. Azért nem értek veled egyet, mert te a játékokat véded. Ami szerintem felesleges is, és baromság is. Nem kell a játékokat semmiért sem betiltani, de igazából sok "rossz" dolog okozói.

    A helyzet az, hogy ehhez a témához ABBAN A FORMÁBAN, ahogyan itt ki van tárgyalva, SEMMI KÖZE A JÁTÉKOKHOZ. Viszont az meg egy hülye (és tényleg primitív) felfogás, hogy "védem a játékokat, mert én szeretek játszani, és szerintem mindenki más faszságot beszél".
  • tmisi
    #54
    Én csak azt nem értem, hol húzódik az agresszivitás határa. Mert a Manhunt esete egyértelmű. A GTA már nem, mert ott csak akkor van túlzott erőszak, ha az ártatlan gyalogosokat kezdjük tonnaszámra irtani.

    De pl. a Most Wantedben mégiscsak a zsaruk meg a FBI járműveit zúzzuk porrá sérthetetlen kocsinkkal, ez egyértelműen rendőrség elleni erőszak. Ezért a való életben egy életre elmeszelnének (főleg egy 500 ezres bounty sorozat után :). Érdekes lenne, ha egy pszichopata erre kattana be.

    (Még lehet hogy a mostani magyar autópálya gyorshajtók - 173 km/h! - is annyira NFS fanok voltak, hogy elkezdtek Speedtrap-ot játszani.)
  • bardocz
    #53
    Másik meg az hogy olyan sokan szidják az MMORPG-ket is holott az ovodás szintü játékok után(ovodásoknak) szerintem azok az egyetlen olyan értelmes játékok amiket sokáig lehet játszani másik ilyen játékfajta még a szimulátorok holott azért mert mondjuk midtown madnessbe 260-al repesztesz végig az városban úgy közbe hatszor frontálisan ütközöl akkor az életben is ezt játszod majd?Mert szerintem qrvára nem bár anyira nem ismerem a németeket hogy ezt ki tudjam jelenteni
  • bardocz
    #52
    Ez a faxság is csak a németetknél van méghogy agriszív játék agriszívá tesz.4-5 éves koromban doom2-ztem kicsi voltam és fostam is közbe hogy mi van a szobába persze de élveztem aztán utána jött may payne CoD és társaik ma meg már semilyen fps-t nem játszok mert unom.És nem vagyok agreszív ha a gép felbasz(nem játék hanem fagyások amik viszont ritkák:D) fél perc alatt lehiggadok lefagyott enyi.És nem egy osztálytársam van aki hazamegy megpróbál cod-be lehentelni ezer embert iskolába meg órán odafigyel,jótanuló,szerény és még csak meg se ütne senkit.Milyen agreszív az ilyen ugye? :D
  • fawcet
    #51
    Arról beszélek, hogy engem nézel primitívnek. Ha lelövik a gyermekem, akkor a gyilkost kapnám el és leszarnám a politikusokat. De ebben az esetben öngyilkos lett, úgyhogy el kell fogadni, bármilyen keserű a lócitrom. És nem hinnék annak a politikusnak, hogy játék miatt kezdett el fegyverrel szórakozni a sorozatgyilkos. És te ilyen szülő vagy aki mindenkit hibáztat, ha valami baj történik?
  • Morden23
    #50
    Mert a témában sok volt a fasz.
  • Morden23
    #49
    Fawcet, te miről beszélsz?

    Megáll az eszem. Most tényleg nem lehet értelmezni (nem egyetérteni, ÉRTELMEZNI) a mondandómat, vagy csak nem akarod?

    Ki a tököm csuk le Postal3-azásért? Melyik politikus tett ilyen kijelentést? De még jobb kérdés, ki fogja ezt bármilyen (törvényi) szintre juttatni?

    Olyan ez, mintha valaki azt mondta volna: "az ég az piros". Erre én azt mondom, hogy igazából ő is tudja, hogy kék, csak beszél a levegőbe. Te meg nekiállsz vitatkozni velem azon, hogy miért nem piros az ég.

    "Egy fasz miatt bűnhődjék meg több ezer ember, akik ráadásul nem ámokfutók, csak annak akarják beállítani.
    Kicsit rövidlátó ez a politikus nem gondolod?"

    Persze, hogy rövidlátó. Minden politikus csak a következő választási időszakig lát.
    Nem mintha én egyetértenék a fennen tárgyalt marhasággal (ergo ne képzeld be magadnak, hogy én G.B.-nek adok igazat), azért azt megjegyezném, hogy ha egy "ámokfutó" a te gyerekedet mészárolná le (veszélyeztetné, fenyegetné, sebesítené meg), akkor még a fény sebességét is áthágnád, olyan gyorsan állnál be az ilyen olcsó propagandaszövegek mögé.
  • Indigo
    #48
    Morden megszámoltam, csak ennél a cikknél 11-szer írtad le hogy "fasz"
  • fawcet
    #47
    Ugyanez a politikus neked, mikor postal3ért lekapnak:
    - Fiacskám el ne felejstd a vazelint, ott bent nagyon szeretik a szőrös lányokat.
    Egy fasz miatt bűnhődjék meg több ezer ember, akik ráadásul nem ámokfutók, csak annak akarják beállítani.
    Kicsit rövidlátó ez a politikus nem gondolod?
  • Morden23
    #46
    Akkor még egyszer, amiről beszéltem, de nem lehet ezek szerint megérteni:

    Nem fogja senki eltörölni az FPS-eket, meg a lövöldözős játékokat.

    Helyzet felvázolása:

    A SZÜLŐ
    Nem szeretné elfogadni azt, hogy a.) a gyereke hülye b.) a gyerekét hülyén nevelte c.) a gyereke a sors (isten, genetika, karma) fintora okán egy hülye. A szülő azt szeretné, hogy ha neveli a gyerekét (bármit is értsen ez alatt), akkor olyan legyen, amilyennek ő szeretné. Ergo amikor beüt egy ilyen Sebastian-féle fasz, akkor a szülő nem tudja (hogyan is tudná) elfogadni azt, hogy Ő NEVELT KI egy pszichopata génhulladékot. Ergo ujjal akar mutogatni. Mindegy, hogy mire/kire. (zene, drog, szórakozóhely, csajozás/pasizás, játékterem, filmek, tévé, iskola, számítógépjáték)

    A POLITIKUS
    El szeretné érni azt, hogy az emberek bízzanak benne/szeressék/rá, illetve pártjára szavazzanak.
    A választópolgárok igen méretes része szülő, és mint ilyen, érdekli, hogy az egy szem csemetéje mit is várhat a saját jövőjétől.
    Ezen szituációban a politikus egy dolgot tehet: keres egy (éppen populáris) "közellenséget", és azt mondja, hogy ha ezt a bizonyos dolgot kivennénk a gyerek életéből, akkor a szülő biztonságban tudhatná azt. Nem lehet közönyös/nemtörődöm/offenzív a szülőkkel szemben, hiszen akkor nem fogják szeretni/bízni benne/újraválasztani. A gyerek ilyen szempontból (politikus-szempontból) nem propaganda-célpont (legalábbis nem ebben az esetben), hiszen nincsen szavazati joga.

    Konklúzió: a politikusok ilyenkor szeretik kiválasztani azt a dolgot, ami ellen jó, hosszú, látványos és sok vitát kavaró szélmalomharcot lehet vívni. Nem akarnak ők semmit beszüntetni, és tudják, hogy nincs is lehetőségük egy rakat felhördült szülő nyivákolása folytán betiltani ilyesmit (zene, játék, film ecetera). Ergo semmilyen játékSTÍLUST nem tiltanak be. Az már előfordulhat, hogy a politikai/szociológiai faszverés közepette egy-két játék, illetve játékkészítő cég reflektorfénybe kerül. A vicces persze az, hogy ezeknek a cégeknek ez csak ingyen marketing, és legtöbbször (néha persze nem) többet nyernek vele, mint veszítenek.
  • tmisi
    #45
    Én legalább kerestem a választ... De akkor mind1. Végül is beletörődhetünk abba is, ha többé nem lesznek FPS-ek. Csak azért mert szülők és államfők így gondolják.
  • Morden23
    #44
    "A gond az, hogy az 50 éves politikusnak halvány lila gőze nincs a játékokról. Előítéletekből élnek."

    Nem. Választópolgárok szavazataiból élnek. Sajnos semmi köze ennek ahhoz, hogy értenek-e a játékokhoz, vagy nem, hiszen akiknek beszélnek erről (a szülők), sem értenek hozzájuk.

    "A szüleiteknek, ami új, modern, az mind szar és veszélyes."

    Ez nem sértés, de elcseszett rossz felfogású szülőket ismerhetsz. Ez mondjuk a 70 éves nagyanyámra mondható el.

    "Pl. Ha egy lány a TV-ben mutogatja a melleit (Pl. Cool - Vad Csajok), akkor minden öregasszony fel van háborodva, hogy micsoda szemérmetlenség."

    Ha a te lányod lenne, te sem kezdenél el rejszolni.

    "Az mostani zenék szövege értelmetlen, meg tücc, meg árt a a gyereknek, mert szerintük a Bangó Margit a jó."

    Ilyen hülyeséget sem hallottam. Ki mondja azt neked, hogy hallgass komolyzenét, vagy Lagzi Lajost? Mellesleg annyi igazság van benne, hogy sok mostani zene szövege gull értelmetlen, illetve tücc.

    "Ha a játékban lövöldözik, vér van, akkor az a rossz."

    Meg lehetne érteni végre, hogy nem az a rossz, ha vér van, hanem az, ha valaki szándékoltan azért játszik, hogy vérengzést nyomhasson.

    "Ugyanez a filmek esetén, minek az a sok akció, ha ott vannak a jó régi magyar filmek????"

    Tényleg vannak remek (régi) magyar filmek, de értelmetlen mondatkliséket írsz. Milyen akciófilmek? A Kommandó meg a Delta Force korszaka óta alig van már klasszikus akciófilm. De ha lenne is, még mindig értelmetlen az állításod, hiszen az valóban elég nagy szegénységi bizonyítvány egy emberről, ha csak agyonCGIzett hollywoodi multimilliós movie-kat képes megnézni.

    "Ez így van rendjén. Mi fiatalok fogékonyabbak vagyunk az újdonságokra, főleg mert a technika most kezd csak igazán fejlődni és fejlődni..."

    Ez egészen biztosan így van, hiszen a fiatal érdeklődik az iránt, hogy mit lehet a világban csinálni, az idősebb ember meg azért érdeklődik, hogy mit TUD csinálni. De ez így is van rendjén.

    "A jövöben talán már azért is kiközösítenének majd valakit a suliban, mert nem játszott még mondjuk a Doom3-mal, stb."

    Ez a jövő gyerekeinek mély értelmi színvonalát elég erősen példázná.

    "de ez a mai világ, a DIVAT."

    Nem. A kurva nagy trend az az, hogy minden apró-cseprő hülye bulvárhírre mindenki elkezdi verni a lőcsöt - azon egyszerű dolog helyett, hogy elgondolkodnának. Nem ezt a faszkalap Günther Beckstein-t kell szidni, aki csak szavazókat akar nyerni, meg nem is a játékokat kell védeni, mert azok nem szorulnak egy gramm védésre sem.

    Szidni a génhulladékokat kell, akik bekattannak, és valami gyerekek frusztráció miatt elkezdenek lövöldözni egy iskolában.
  • fflx
    #43
    semmi gond, ahogy erzed. nyugtasd csak magad...
  • tmisi
    #42
    "Normális ember nem játszik a postallal, aki meg nem unja meg 5 perc alatt, azzal amúgy is baj van."
    A Postal 2 jó volt. A maga kategóriájában. Egy poén (főleg mert én magyar szinkronnal nyomtam a GS-melléklet jóvoltából). De nem vernék senkit lapáttal fejbe az utcán a valóságban. Sőt én a P2-ben sem voltam überfasza gyilok-gyerek, csak akkor öltem, ha muszáj (mert olyan volt!). Persze ha valaki pont azt élvezi, hogy minél több járókelőt mészárol le, hááát...

    A gond az, hogy az 50 éves politikusnak halvány lila gőze nincs a játékokról. Előítéletekből élnek. Gondoljatok bele! A szüleiteknek, ami új, modern, az mind szar és veszélyes. Mert az ő világukban ez nem volt. Lehet ha megöregszünk, mi is így viselkedünk majd a gyerekeinkel.

    Pl. Ha egy lány a TV-ben mutogatja a melleit (Pl. Cool - Vad Csajok), akkor minden öregasszony fel van háborodva, hogy micsoda szemérmetlenség. Pedig ilyet manapság már az Aktívban naponta látni, 12-es karikával. Az mostani zenék szövege értelmetlen, meg tücc, meg árt a a gyereknek, mert szerintük a Bangó Margit a jó.
    Ha a játékban lövöldözik, vér van, akkor az a rossz. Ugyanez a filmek esetén, minek az a sok akció, ha ott vannak a jó régi magyar filmek????
    Ez így van rendjén. Mi fiatalok fogékonyabbak vagyunk az újdonságokra, főleg mert a technika most kezd csak igazán fejlődni és fejlődni...


    Tehát az egy dolog, hogy féltik a szülők a gyerekeiket, de ez a mai világ, a DIVAT.
    A jövöben talán már azért is kiközösítenének majd valakit a suliban, mert nem játszott még mondjuk a Doom3-mal, stb.
  • Morden23
    #41
    "És talán lécci próbálják meg az erőszakos bűnöző ÉLETMÓDOT folytató embereket elkapni, ne az ilyen kis hülyéket, akik kamaszkorban meghülyülnek, aztán vagy lövöldöznek vagy nem."

    Ezért mondtam: az egyik az erre szakosodott hatósági szervek, a másik pedig a delikvenssel interakcióba kerülő társadalom feladata.

    Amúgy itt, ha ki lehetne deríteni a szülői felelősség vitathatatlan tényét, azt csinálnám, mint a kutyáknál: kutyát elaltatni, gazdát felelősségre vonni.
  • RX 7 szeretnéd
    #40
    Mondjátok már meg hova vezet ez sehova minek ugy is megszerzi aki akarja akár 16 akár 18 karika van rajta
  • irkab1rka
    #39
    Azt hiszem a tiltás nem vezet sehova.
    Normális ember nem játszik a postallal, aki meg nem unja meg 5 perc alatt, azzal amúgy is baj van.
    És talán lécci próbálják meg az erőszakos bűnöző ÉLETMÓDOT folytató embereket elkapni, ne az ilyen kis hülyéket, akik kamaszkorban meghülyülnek, aztán vagy lövöldöznek vagy nem.

    ja és féltem a csét ;)
  • Morden23
    #38
    Hát bocsi, de ezzel az istenadta népet minősíted, nem a politikusokat.
  • Penge4
    #37
    Ez azért van, mert sok gyilkos azzal próbálta a rá váró itéletet enyhíteni, hogy a játékban/TV-ben, itt-ott látta ezeket és ezért csinálta. Ezért vannak a korhatárkarikák is.
  • katarzis
    #36
    Én e Németekröl irt hülyeségeidet kommentáltam.
  • Tinman #35
    Ha az élcelődő hangnemet nem érzed a sorok között, akkor még öregedj egy keveset.
    Mellesleg az a néhány német több millió volt a múltban... ugye te sem gondolod komolyan, hogy az akkor történtek egyetlen ember őrületének róhatók fel...
  • MJhunx0
    #34
    Ennyi erővel a reklámot is be lehetne tiltani mer a moziban meg az étterembe nem mosoport eszünk meg minden és még ehhez hasolló hülyeséget is.
    mert már lassan nem filmet nézünk hanem reklámokat a film háromnegyed részébe pfffffffffffffffff
    jaaa és a mostani mesék nem brutálisak véletlenül? és állítolag gyerekeknek!!!
    láttam egy ilyet amint épp gyilkolták egymást a MESÉBE!!!
    szóval nagyon "szőrnyü"
  • Mr Gumby
    #33
    Egyik politikus sem különb a bulvársztároknál, mint Győzike, Párizs Hilton, Galambos Britney... stb. Valamivel mindenképp címlapra kell kerülniük, különben nagyon hamar elfelejti őket az istenadta nép.
  • fflx
    #32
    ugye egy csoppet sem zavar, hogy egyes idetlen politikusok altalanositasan felhaborodsz (miszerint a jatekot be kell tiltani mert veszelyes es minden ilyen jatekkal jatszo gyerek potencialis pszichopata), majd egy iszonyatos altalanositassal lekocsogozod a jelen korban elo nemeteket a multkorban elt nehany nemet ember hibaja miatt...

    gratulalok
  • Morden23
    #31
    Annyit azért megkérdeznék, hogy te szülőként mit hallanál szívesebben honi politikusaid édibédi szájacskájából?

    A.) Mr. Fawcet... nagyon sajnáljuk, ami Fawcet Junior-ral történt. Őszinte részvétünk. Egyértelműen a környezetének káros behatásai miatt tette, amit tett. Pszichológusaink szerint Junior-ra leginkább az agresszív számítógépes játékok voltak hatással, mely behatásokat tévesen interpretálva kivetítette szintén rossz iskolai osztálytársaira.

    B.) Mr. Fawcet. Maga egy fasz. Fasz Fasz Fasz. És a gyerekéből egy faszt nevelt. A maga lelkén szárad, ha valakit Junior megölt. Mindenről maga tehet. Magát kéne lecsukni, mert maga egy fasz, de ne aggódjon, a fasz gyerekét is elvisszük. Remélheti, hogy öngyilkos lesz, mert akkor nem fogják össze-vissza verni a későbbiekben.

    C.) Mr. Fawcet. Igazán sajnálatos, ami Junior-ral történt. Sajnos vannak ilyen dolgok. Nem a maga hibája, nem is Junior-é, nem is az iskoláé, nem is a játékoké. Egyszerűen ilyennek született a gyereke. Szidja a sorsot, a karmát, a genetikát, esetleg istent, mert felelősségre senki nem vonható, tenni nem fogunk semmit. A fia ámokfutását nevezzük vis major-nak.
  • recon12
    #30
    ez már poén...majdnem minden hétre jut 1-2 ilyen hír......
  • David2
    #29
    POSTAL 3at A NÉPNEK!!!!!444

    ...
  • Nethyrrea
    #28
    ennyi erővel a szappanoperákat meg az ismeretterjesztő filmeket is betilthatnák, mert ugye abban is bántják egymást rendesen, meg azt mutatják folyton hogy egyik állat hogy eszi meg a másikat. ez pedig kannibalizmusra sarkallhatja az ifjú nemzedéket! hallatlan!!! BE KELL TILTANI!!!!!!


    lol....idióták
  • A1274815
    #27
    "Qrva életnek nem foglalkoznak már komoly dolgokkal, mindig ezek a ki**szott játékok."

    Nagyából nálluk is ugyan az megy, mint nállunk. Minden féle hülyeséggel próbálják elterelni a figyelmet a komoly társadalmi/gazdasági jelenlegi/jövőbeli problémákról.
    Tudom, hogy az egyik lehető legszőrnyűbb dolog következett be abban az iskolában, de ezért semelyik játék sem a felelős. Az igazi felelős a gazdasági struktúra (mindent már szinte Kínában gyártanak, így lassan növekszik a munkanélküliség), társadalmi probléma (a szűlőknek nincs idelyük foglalkozni a gyerekeivel, illetve egyrészüknek csak úgy van), továbbá az iskolai közösségeket is "normalizálni" kéne, különféle hatékony szűrőkkel.
    A politikusok azért végeznek terelést az ilyen kényes ügyekről, mert ha nem tennék még a végén a nép rájönne, hogy a kialakúlt helyzetért egyedül ők a felelősök, mert hagyták, illetve segítették a folyamatokat különféle érdekekből.
    Amúgy nálluk az ilyen kijelentéseknek nagy múltjuk van: a II. Világháború előtt mindenért a zsidók voltak a felelősök. Utánna mindenért a nácik, késöbb a amaerikaik/kapitalisták/oroszok/ruszkik/szovjetek/kommunisták lettek a felelősök. Majd a krimi regények, rockzene, akció/krimi filmek. Majd a szerepjátékok, mog mest az FPS játékok.
  • váááááh
    #26
    komolyan mondom ez röhejes. Én 7 éves korom óta játszom géppel, de még mindíg nem lettem gyilkos. Ennyi erővel megbüntethetnék a dohányzókat meg azokat akik ilyesmit gyártanak. Egy ember nem az erőszakos játékoktól lesz bűnöző, hanem attól hogy milyen nevelést kapott otthon. Le az ilyen politikusokkal
  • A1274815
    #25
    Ennek az alaknak sűrgősen szüksége van a muszáj dzsekijére.
  • HJPOWER
    #24
    Qrva életnek nem foglalkoznak már komoly dolgokkal, mindig ezek a ki**szott játékok. Ki nem szarja le?
  • fawcet
    #23
    Egy politikus ámokfutásba kezdett és le akarja csukatni az fps/horror/küzdő játékok terjesztőit minden ésszerűség/tények ellenére. Ez sokkal jobban hangzana szerintem cikk címeként. Mekkora hős az a bajor, egy jeles, precíz nép tagja. Persze. Politikusok jó részét dutyiba kéne küldeni, azután elgondolkodnának, hogy tényleg jó ötlet mindenkit börtönbe kényszeríteni ha beléjük vág egy isetni szikra. Mikor ánuszát tágítják a hős bajorunknak a börtönben, akkor könyörögne hogy felejtsék el, ő sose mondott ilyet, csak vicc volt az egész. Nem kell lecsukatni az alibi bűnösöket.
    Elég volt a játékosokkal szembeni diszkriminálásából.
  • Besz
    #22
    Ezen az oldalon az szerepel, hogy nemcsak a terjesztőket büntetnék 1 évvel, hanem azt is, aki birtokol ilyen terméket, esetleg játszik is vele:

    Gamestar cikk

    Hát ez már egy kicsit túlzás lenne!
  • Commandante
    #21
    Személyes tapasztalatom arról még nincs, hogy a Köln-Düsseldorf-Essen-stb városkomplexum külvárosi része milyen (remélem nem is lesz), de ha csak félig olyan mint Hamburg külvárosa, akkor öslakosként én is bökövel és csúzlival a zsebemben mászkálnék.

    Minap volt szerencsém találkozni egy fejvadásszal a fent említett negyed mellett, és hát a kölcséghatékonyság rulez elv alapján ugye nem taxival, hanem metró+busz kombóval közelítettem meg a tetthelyet. Nem enyhén éreztem célkeresztben magam full öltöny kiszerelésben a sok proli között. Semmivel sem jobb, mint a 8ker szíve, és itt rádásul nem is érteni, hogy mit vakerál a sok ausländer.

    Röviden: az emsdetten-i dolognak nem sok köze van a játékokhoz (még az airsofthoz sem), az életkörülményekhez viszont annál több.

    Bevándorlás, szegénység, munkanélküliség, kilátástalaság, meg úgy egyáltalán minden, ami nem született fritz és nem merciben meg bmw-ben gurul, azonnal mondjonle!!!
  • Morden23
    #20
    Nekem sem. De attól még mondták.

    Tök egyszerű.
    Nem attól leszel pszichopata, hogy játszol, hanem ha pszichopata vagy, akkor bekattanhatsz egy játéktól is. Ennyi.

    Olyan, mint az allergia. De ettől még nem kell betiltani valamit.

    Szűrni kell. Nem a szülőknek (A szülők elfogult faszok a saját gyerekükkel. Egy szocio-, illetve pszichopatát nem tud sem kordában tartani, sem meggyógyítani egy egyszerű szülő. Viszont éppen elfogultságuk miatt a lehető legritkábban ismerik be a problémát, és kérnek/hívnak külső segítséget).
    A tanároknak, diáktársaknak, munkatársaknak, ergo a társadalomnak a feladata, hogy kigyomlálja az ilyen ön-, és/vagy közveszélyes génhulladékokat maguk közül. Lehetőleg, mielőtt "beérnek".
  • kartacs
    #19
    így is van ha cs-zik az egyszeri német srác.. lecsukják... odabent valódi rosszfiú lesz belőle és kijőve 13 éves lánykákkal fog horror pornót játszani, valóban jó törvény lenne.