Windows Vista: óvatos fogadtatás, vegyes vélemények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csinált nekem egy jó napot 😊 köszi
Ui.: tettél már fel linuxokat gépre vagy láttál már olyant aki hallott olyanról, aki ismer olyan embert aki már telepített valaha linuxot?
Akkor most elmondom neked hogy akár az uhu is felmegy 10 perc alatt fullos konfiggal minden felhasználóprogival, 5 grafikus ablakkezelõvel, és milliónyi picike hasznos programmal... etc. de emlithetném még a suse-t, vagy akár a solaris10et, bár az unix, de végülis.... vagy kérlek látogass el az http://ubuntu.hu -ra, mert talán ragad rád valami(Debian alapú, ami sokat elárul róla).
A win nagyságához a hozzáfûzésem: A linux is van ekkora nem kell félni. Csak ott a kitömörített forráskódok ezrei kapnak helyet a vinyón, amit ugye 2 db 1 szavas parancsal telepíteni lehet úgy hogy a géphez konfigurálja és állítja be, hoppá 😊 Szeressük a csomagkezelõket is nagyon, csak annyit írok hogy "apt-get install firefox" és máris lehuzta netrol, kicsomizza, leforsitja konfigolja, és már fenn is van 1 kattintás és keresgetés nélkül. (egy 2 gigas gepen mondjuk az ff forditasa kemeny 3 masodperc)
A vistát rc1 verziónál próbáltam, amit M$ oldaláról töltöttem le lekért kóddal, örültem neki mikor telepítés után grubot úgy kicsapta mbr-bõl, hogy kereshettem a régi xpmet és uhu-mat 😞 nálam nem volt annyira elfogadható sebességû akkor és az elsõ 2 progit amit fel akartam tenni nem engedte mivel nem whql vagy mi a nyavaja, sorry(irfanview és daemon tools).Lehet most már felmennek 😞
Nekem a gui rendesen mûködött, de a 6 giga helyet megkérte, és állandóan regisztrálásért könyörgött, meg hogy aktiválásig hátralevõ idõ, negyed óránként idegesítõ kicsit. a medialejátszó lefagyott, de az oprendszer túlélte. Az aero rendesen mûködött, azonkívül hogy engem zavart. a bootmanagerét nem sikerült beállítani, a linuxra meg orrolt, mindenáron konvertálni akarta az ismeretlen filerendszerét 😊számomra a sok szép csicsán kívül újdonságot nemhozott, amit hasznosíthattam volna. úgyhogy megorroltam rá, megreptettem. Ma is winxp SP2 pro fut uhuval és solaris 10-el nyugalomban. (egyébként a melóban - nem kis cég na - sun servereket pakolunk össze, és solaris 10 megy rá, nem vista, vagy win2k3 server, ha latnatok a legujabb csodavassal felszerelt hiperköylök is összesz@rná magát az tuti 😊 4x2 dualcore 2 GHz Spark VI progci figyel bennuk legkevesebb 64 giga rammal(ddr2 667) ja meg 4 db 2 KW tap adja a kakajót neki, 130 kg kölül a pc 😊 és a terminál kiszolgálóik is ubuntu és suse, szóval a nagyiparban és a leendõ cégeknél én szvsz nem sok esélyt látok a wista terjedésére.
csõváz
Battletag: coolpet#2467
Elvileg a Lightwave 64 bites verziója gyorsabb mint a 32 bitesé, illetve a programok több mint 3 GB-hoz férhetnek hozzá.
Öreg Steve eddig hol a rákban volt?
MS DOS után a Win95 kb akkora változás volt, mint Simsonról, TZR-re váltani. Mindkettõ oprendszer (mindkettõ 51 cc) na de azért erõsen másképp.
Ehhez képest egy kiforrott XP után egy csicsásabb, biztonságosabb Vista nem egy nagy történet...
"Az Nvidia továbbra is adós a hivatalos ForceWare meghajtóval"
Az nVidia definiciója = Gods of laziness.
8800-as sorozathoz sem képesek már lassan 1.5 hónapja egy rohadt 64 bites drivert felböfögni.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Én a 64 bitest használom, nekem eddig mindenprogram futott vele. 64 bites drivereket kell hozzá szerezni, illetve 64 bites Vista kompatibilis Daemon tools-t, ha kell. A 32 bites játékok kb. 3 FPS-sel mennek lasabban, mint ha 32 bites rendszeren futtatnám. A 3 FPS különbséget konkrétan HL2-nél mértem:
32 bies XP alatt: 120 FPS; 32 bites Vista alatt 115 FPS; 64 bites Vista alatt 112-113 FPS. DOOM3 is hasonlóan viselkedett, de az nvidia Vista-s OpenGL driverei még nem a legkiforrottabbak: 32 bites XP alatt: 82 FPS; 32 bites Vista alatt kb.: 60-61 FPS; 64 bites Vista alatt kb.: 58.6 FPS.
Szóval óvatosan a Vistával azért még, könnyen lehet, hogy valami nem megy rajta, amit te nagyon szeretnél használni. Ezért kell elõtte tájékozódni😊
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
De egész biztosan lesznek. Egyrészük majd meg fog oldodni, egyrészük pedig soha.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Asszem dx9.0L lesz a neve v. valami hasonló , úgyhogy a dx10 érvnek kevés a váltásra !
Most akarok C2Duo rendszerre váltani , ha ezt a "monstrumot" felraknám , nem érné meg a költekezésem !"
Hivatalosan: DX9.0L nem XP-re lesz, hanem Vista-ra van, ezt használja Vista alatt a WPF(Avalaon) a 3D-s kezelõfelület (Aero). DX9.0L=DirectX 9.0 Longhorn. Ez tulajdon képpen dx9 az új LDDM (Longhorn Display Driver Modell) képernyõ vezérlõ driver modelhez a Vista-ban.
Vista alatt a videó alrenszer API-jai:
DX Legacy (DX8.1 és régebbiek)(elavult)
DX9
DX9L (Réginevén WGF 1.0)
DX10 (Réginevén WGF 2.0)
OpenGL
GDI/GDI+ (elavult)
WPF (Réginevén Avalon)
A te hasonlításod alapján a DOS óta minden csak szarabb lett, a felhasználói progiktól kezdve a játékokon át egészen a DVD-s filmekig.
Amúgy meg nem a vinyó a legdrágább dolog a gépben. Ezzel nem azt mondom, hogy mindenkinek kötelessége bazinagy vinyót vásárolni, mert ha nem teszi, akkor nem ember, hanem azt, hogy akinek nincsen (kerete) egy méretes vinyóra, annak valószínûleg sem Vistának megfelelõ hardware-re, sem magára a Vistára sincsen pénze.
Sõt, tovább menve, DX10-es videokártyára sincsen pénze, ami alatt a DX10-es játékokat akarná futtatni. Ergo ez a 7.5 Giga legfeljebb "szarrágásnak" jó.
Talán a startup az, ami esetleg lassabb, de nem nagyságrendekkel - az meg, bevallom, nem igazán érdekel, hogy 10 vagy 13 másodperc alatt indul-e el a Win, ennyire nem sietek sehová.
Drivertámogatás nyilván nem a legfaszább momentán, az majd megoldódik (ahhoz képest végülis megette az XP-s Terratec drivert is).
Abban persze igazad van, hogy ha minden szarral agyonlassítom a gépemet, akkor BÁRMI kurva lassú😊
Ezt annyival lehet megoldani, hogy tudatosan telepítgetsz, nem futtatsz 10millió full felesleges szoftvert egy idõben.
Mindettõl függetlenül én jelentõs sebességnövekedést tapasztaltam a Vista alatt - jelentõset úgy kell érteni, hogy ÉN éreztem a különbséget, azaz használat közben kényelmesebb, kezesebb volt.
Nálam egyszer sem sikerült kékhalált produkálnia (megjegyzem, ez az XP-nek sem volt gyakori szokása errefelé). Megint más kérdés, hogy ésszel telepítettem, nem minden felesleges szart, csak azért, hogy megnézzem, mikor fagy le a Win.
A megoldást úgy hívják: Cedega... 😊
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
De majd hasonlítsd össze fél év múlva.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Win98ban ha megnyomta az ember a leállítás gombot, azonnal sötét volt a képernyõ. A mai winek külön ünnepséget rendeznek kikapcsolásuk alkalmából.
Azt az 5s-es bootot megnézném...
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Asszem dx9.0L lesz a neve v. valami hasonló , úgyhogy a dx10 érvnek kevés a váltásra !
Most akarok C2Duo rendszerre váltani , ha ezt a "monstrumot" felraknám , nem érné meg a költekezésem !<#buck>#buck>
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tűnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
azt meg föl nem foghatom, hogy hogy lehet ennyire pazarolni, szerintem az alapvetõ hozzáállás rossz. nekik 1. a dizájn... nekem meg mondjuk azt tanították hogy nem programozó aki nem optimalizált kódot ír...
de bazz fel nem fogom, hogy minek kellhet 7,5 giga hely és 500 mega memória egy "op.rendszer"-ben mer ugye egy játknál más... hmm most jövök rá, a Viszta ezek szerint játék<#hehe>#hehe><#email>#email><#mf1>#mf1><#ravasz1>#ravasz1><#idiota>#idiota>
AMD Athlon X2 AM2
a mostani kb 200 megas tinyxp tokeletes szamomra.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Azért abban igaza van a Microsoft-nak, hogy a téli (mindig drága) idõszakot kivéve a memóriaárak valóban messze nincsenek ott, mint mondjuk magának a Vista-nak az ára. Abból indulnak ki, hogy aki a szoftvert megveszi, az minden további nélkül tud venni 1, de akár 2 GB RAM-ot is kultúrált áron, ezzel oldva meg egy idõre a problémáit. Más kérdés a videókártya. Az valóban elszomorító, hogy ma már magának az OP rendszernek a futtatásához is kell egy izmosabb kártya. Remélem, hogy azért lesz "Klasszikus Windows Nézet", úgy, mint ahogy az XP-be is tettek.
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
aki egyebkent gyorsabbnak veli a vistat az xp-nel, az eloszor hasonlitsa ossze egy frissen telepitett, felpeccselt xp-vel, mert az ugy nem kunszt, hogy az agyontoredezett vinyon honapok ota hizo elodjevel merik ossze.
Endure, in enduring grows strong...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Amúgy, ha elveszteném a szépségérzetemet és a pixel perfect filozófiámat a Vista nagyon jó OS, a pocsék UI (grafikai szempontból mert az UI ergonómiai és használhatósági (usability) szempontból fantasztikus) alatt, nagyon nagy dolog történt. És a Vista fogyni fog az nem kérdés, remélem, hogy egy SP-vel kijavítják az UI hibákat és egy emberibb, vékonyabb és sokkal szebb UI-t kap, és konzisztenset. Az Office 2003 UI az MS legjobb UI-je, minden a helyén van, pixel perfect és konzisztens (minden Office programban teljesen egyforma), a Vista és az Office 2007 esetében ez közelrõl sem igaz. Szerintem itt egy WORK IN PROGRESS van, és a Microsoft csak kénytelen volt kiadni az RTM-et, publish and improve... de ugye ez akár a Linux és az Open Source filozófiája is lehet, ott is sok minden különbözõ fokozaton van, van ami már jól kidolgozott, van ami még ver. 0.43 stb... na nem védem az MS-t, a Vistától többet vártam UI szempontból, viszont kevesebbet általában, ezért meg vagyok elégedve, csak ne kellene nézni azt a ronda felületet, de lehet, hogy az MS a PowerShell-t azért fejlesztette ki 😊)) back to the command prompt, mert a graphic designerek szar munkát csináltak...
Xp-re is lehetne dx10-et tenni stb, qrvára elegem van ebbõl a számteches világból, hogy mindenkinek elmesélik hogy ez KELL és csak MIATTA és ez jó lesz NEKI, csak perkálja a sok lét, mert ök amúgy is lusták befejezni a progikat és legyél már bétateszter.
Amíg nincs konkurenciája az M$-nek, addig lazán hülyére veszik a népet.
Win98 futott. 5 sec alatt kelt fel. 3 sec alatt nyitotta meg az office a doksit.
Persze lehet nem elhinni, de azt meg pont leszarom.
Az én amd 3200+ -om 1G rammal vagy fél percig ébredezik az XP alatt. A diszk ugyan nagyobb, de az meg miért is lenne probléma. Elaludni sem akar azonnal, kell neki vagy 10 sec. A barátnõm win2k-ja kel vagy 1-1:30 alatt, igaz azonnal elalszik.
A windowsok minden verzióját még aznap visszatettem 95/98-as kinézetre, ami mindíg gyorsítot is picit. Egy csomó service-t le lehet lõni, és le is kell (nincs és nem is lesz se nyomtatóm, se scannerem, a helpet sem használom stb.)
Szerintem a user experience egyre rosszabb. Most egy 'látványos' gui miatt még rosszabb lesz a helyzet.
A linuxot meg csak akkor emlegessük majd, ha a CS gyári cd-rõl a linux dvd-rõl felrakott gyári példányára 3 clickbõl felmegy, és úgy (vagy ugye jobban, mert a linux jobb <#hehe>#hehe>) fut, mint winfos alatt. Megsúgom, hogy az összes secu leak-el meg szarságokkal együtt többre tartom a microsoft szerencsétlen C/C++ programozóit, mint a "kernel hekkereket".
This is my 2 (flaming) cents.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
>>Ja, közéjük is lövethetett volna!<<
Mégis, mi mást csinált volna? Mindenkit áttérít win2003 serverre, vagy azt mondta volna, hogy nincs többet támogatás és mindenki foldozza a sechole-okat ahogy akarja? Nem vagy magadnál...
Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.
Dehogy tettél te fel tegnap linuxot. Csak írtál valamit.
Egyébként én meg 4szer tettem fel, több gépre, és 0 vírus volt, úgy hogy pár napig iptables konfig, és vírusirtó nélkül neteztek rajta. Varázsló-e vagyok? 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ez nem a win2000-et kéne hogy leváltsa a cégeknél nem pedig az XP-t?
Csak azért kérdem mert a cégnél ahol dolgozom win2000 meg 2003server megy mindenhol nem pedig Xp....Pedig van a cégnek pénze meg állami megrendelések ilyesmi....
Itthon amúgy XP-SP2-PROF megy eredetiben..... majd ha nem fut rajta a Fosotop meg a Guild Wars akkor lecserélem 😄
Pussz,
Goblin a gaz
Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!
Bár nem azonnal váltottam xp-re anno és lehet, h késõbb javítottak ezen, de nekem 3 évig 256 Mb-val ment és ebbõl csak az a 3. évben volt,h már kevés volt utánna vettem bele 1 512 mellé, de már az is kezd kevés lenni, ahogy egyre több mindent használok.
Ha ugyanez lesz vistánál is, akkor hiába, h 3-4 év múlva már nevetséges lesz az 1 Gb, de akkora már nem is lesz elég neki 2 se...
Ezt pont te mondtad?????????????