5
  • AranyKéz
    #5
    Azért nyugaton se mindenhol olyan lassú még az a 3 megás net.

    Persze fizetéshez viszonyítva itthon még mindig sokkal drágább.
  • Gerygrey
    #4
    Lehet, de ha a fizetéseket és a sávszélt is számításba vesszük, akkor jelentősen olcsóbb odaát. Idehaza a 3 megás net gyorsnak számít, nyugaton utánad vágják mint legolcsóbb csomag - és akkor már rég nem mondható hogy ugyanannyiba kerül.
  • shabba
    #3
    A 4-7 ezer forintot a legolcsóbb, legkisebb csomagot esetén említett mint ártartomány. Ez idehaza jellemzően az 512 kbps-es csomagokat jelenti, ami Invitel esetén is 6 ezer. És ez az ár az internet díjára vonatkozik csak. Ha nyugaton körbenézel ott is egy 20-25 euros minimum internet ár az ami alá a legkisebb csomagot esetén sem mennek a szolgáltatók, mert üzletileg nem érdekük. És alapdíjat ott is fizetni kell az ADSL díj mellé.
  • Gerygrey
    #2
    A vezetékes telefon penetrációja az Unióban átlag 50, nálunk 30 tehát le vagyunk maradva - a XXI. században fejlettséget mutat, ha több embernek van vezetékes telefonja? Szerintem épp az elmaradottság jele ha sokan nem álltak még át vezetékesről mobil/VoIP megoldásokra.

  • hapi
    #1
    Milyen 4-7 ezer forintról beszél? Inviteles területen ez 10-15 ezer.
    Mivel kötelező a vonalas telefon előfizetés is ezért ezt csak egyben lehet számolni.
    Nekem 1024/128 net tokkal vonóval 15400 forint /hó és nincs is telefonkészülék rádugva de azért a minimum 3000 ft/hót azt ki kell csengetni.

    Ja és Liberalizáció má 2x is megvolt azért ezek a 4-5 ezeforintért szolgáltatók valahogy mégsem szolgáltatnak inviteles területen. (Ez is megérne egy felülvizsgálást)

    A másik a bekötés. Mikor itt voltak bekötni a netet az invitel kiadta 1 alvállalkozónak na ő (miért is ne) 1 másiknak de aki ide jött és ásott na az megint egy másik alálvállalkozó volt. A 3 létrás alválalkozó bulit is mi fizetjük nyugodjatok meg. És mindegyiknél marad azért haszon attól nem félek.