29
-
vadmotoros #29 Helló!
Én nagyon jól elvagyok a telefonommal, nincs rajta se kamera, se mp3 lejátszó, még csengőhangból is a gyári beállításokat használom, tényleg csak telefonálásra meg sms írására használom.
ja és Nokia 3410-em van -
#28 Jól beszélsz. :) -
HJPOWER #27 Elnézést, tudna valaki még olyan dolgot mondai, amiért nem kell fizetni?
Ohh F*ck
-
#26 császár elődnek börtönben kéne lennie :P -
toto2700 #25 Lehet csemegézni: Clikk ide
Így pl. Császár Előd is kap belőle. A legtöbb magyar. Mintha hallgatnék magyar zenét! -
toto2700 #24 Nahát! és hogy? erről nem is hallottam. -
#23 -
MrTressy #22 Dos emu van pocket pcre.De ahhoz nem kell hogy monkey island 2 vel játsz.Ugyanis van a Scummvm nevü keret program jópár platformra.Igy symbian ill pocket pc alatt is fut.Igy egy mezei 3650el is tudsz játszani monkey island 2öt vagy bármilyen más lucasart-os játékot.Szükséges fileok listáját pedig itttalálod -
hypno #21 A csepűrágók örüljenek, hogy méltóztatok meghallgatni, megnézni a produkciójukat. Ja, és hogy ezért nem kell fizetniük. -
Cat #20 köze nincs ehhez a Nokiának, a cég neve csak azért merült fel, mert finn jogvédők először nyilvánvalóan egy finn gyártónál próbálkoznak be. -
HENCIG #19 Na ezért IS útálom mostmár a Nokiát!!!!!!!!!
Ha bevezetik azonnal törlök mindent a telcsiről és beperlem őket!
Mert különben ha igazuk lenne akkor a hentesnek is jogdíjat kellene fizetnie a Psicho rendezőjének mert szeletelő kést használ és esetleg eljátszhatja vele a jeleneteket a filmből!!!
Hogy rohadjanak meg!!!! -
#18 akik egy szerű telefonra vágynak, azok jelentekezzek nálam, még megvan a siemens m35-ösöm, bármelyik általuk annyira utálatosnak talált modern szines képernyős, mp3 lejátszós, megapixeles telefonjuk helyett megkaphatják
-
#17 mp3 miért haszontalan? végre nem egy opl chip nyekergését kell hallgatnom
fotó? amióta van, használom, igaz előtte azt mondtam, minek?
video? azzal ugyanaz a helyzet mint a fotóval?
sok memória? hát persze hogy kell, hiszen hová teszed a sok képet és filmet?
ma már 1 giga ram fillérekbe kerül
miket is tudnak még?
net? az Opera mini spec nekem tetszik
320x240? az lenne a jó, ha lenne DOS emu, és SB emuláció, így játszhatnék mondjuk a Monkey Island 2-vel, nekem tetszene
egyébként meg a memkártyáért fizetsz itthon jogdijat -
#16 akkor te vegyél olyat
-
#15 na megint tippet kaptak a hazai vérszopók -
szombi #14 Már alig várom, hogy egyszer a képembe vágják, hogy a születendő gyermekem után is
szerzői jogdíjat kell fizetni, mert valószínűsíthető, hogy rengeteg dolgot fog letölteni... -
virs lee #13 Én megveszem a land rovert, és szarom le az utakat. -
SymbioC #12 Úgy tudom, a telefonközpontokban a kapcsolási (várakozási) idő alatt lejátszott zene után is kellene jogdíjat fizetni. Tehát az A!-es papír már nincsis olyan messze (aztán jön a wc papír a vonalkóddal...) -
sailor470 #11 Javítsatok ki, de ha jól tudom a jogdíjt vissza lehet igényelni ha bizonyíthatóan a saját "szerzeményeidet" írod ki cd vagy dvd-re (saját szerzeményed nem egyenértékű az általad letöltött adattal) -
Yv@n #10 Megnyugodhatsz kérnek. Nem direktben a papírra, hanem minden eszközre, ami rá adat felvitelre alkalmas(fénymásoló, nyomtató...). -
Anakyn #9 Ez az egész jogdíj nagy kamu, valaki leveszi a lét, csak nem mi vagyunk azok... Nem is csodálkoznék ha már A4-es papírra is kérnének jogdíjat. Valakinek érdeke hogy ebből keressen, és az neki nem baj ha csak többet és többet... Pl az írható lemezek jogdíját ki nyúlja le??? És miért kell fizetnem jogdíjat valakinek, ha pl a saját fényképeimet írom ki? Az lenne a tiszta, ha a jogdíjat tényleg az kapná, aki megérdemli, mert tett érte valamit. -
#8 Holnap az üres papírra is kell szerzői jogdíjat fizetni, mert arra is írhatnék kottát, vagy másolhatnék könyvet.
A gond az, hogy ezeknek a jogdíjaknak a 90%-át a jogvédők mag azok ügyvédeik teszik zsebre, a valódi szerzők meg kapnak 10%-ot. -
kvp #7 "Képzeld el, hogy csak telefonálni tudsz. zsebedben van, és nem tárolsz még számokat sem. holnap első dolgod lesz a kukába dobni az ilyen készüléket."
A telefonkonyv benne van a gsm szabvanyban. Viszont idoseknek tenyleg jol johet egy olyan telefon ami csak hivasra es hivas fogadasara jo. Ok meg a telefokonyvet sem hasznaljak. (pl. a zold es a piros gomb hasznalatanak elmagyarazasa is idobe telik)
A nagyon low end keszulekek kozott van olyan, ami olcso, tud hivast es sms-t kezelni, de nincs benne kamera, nincs memoriaja (csak sim), nincs semmi multimedias funkcioja (meg cserelheto csengohangja sincs). Es van olyan orszag ahol veszik.
A reprodukcios dijakrol meg annyit, hogy ha lehetne valsztani, hogy fizetek-e vagy sem es ha fizetek akkor viszont azt es annyit masolok ra amit akarok. (persze amig maganfelhasznalasra tortenik) Az egyik erdekcsoportnak penzt jelent ez a dij (szerzoi jogvedok), a masik mindent megtesz hogy ne tudjon az ember masolni (a gyartok es a kiadok drm a rendszereikkel). -
Jonah #6 Képzeld el, hogy csak telefonálni tudsz. zsebedben van, és nem tárolsz még számokat sem. holnap első dolgod lesz a kukába dobni az ilyen készüléket. -
Jonah #5 Részemről már azokat az időket várom, amikor a jogvédők felszólalnak azért is, hogy reprodukáljuk az emberi génállományt minden egyes gyerekcsináláskor.
De akkor beszélhetnénk a grafitceruzáról, töltőtollról, stb.
Igazság az, hogy amit ma jogvédelemnek hivnak a jogvédő szervezetek sajnos nem szól másról, mint a róka a holló és a sajt esetéről. itt egyszerűen az van, hogy minél zsirosabb falatot akarnak maguknak jogvédelem cimén. S hogy miért épp nokia? Mert pl. eléggé felkapott az európai piacon. Távolkeleten fura mód közelsem igy működik a jogvédelem, mint az amerikai és európai államokban.
Amúgy az egész hasonlit egy dologra: elég erős vagyok, hogy betörjem a bank ablakát, tehát bűnös vagyok, mert biztosan ki fogom rabolni a bankot... undoritó :S
lehetne még sorolni a közhelyeket, de akkor mondok mást. Ma készitek egy szerkezetet, ami ipari mennyiségben képes mechanikus termékek előállitására faragással. Holnap akkor a jogvédők kopogtassanak be az ajtómon, mert képes vagyok szobort másolni...
pfujj... én azt mondom, hogy egy jól működő gazdasági és társadalmi rendszerben nincs olyan, hogy jogvédő szervezet, ugyanis eleve a jogok alapjait a szerző gyakorolja a jól megirt jogi eszközökkel élve. Csak sajnos olyan ez mint a métely. Nagy a lobbi azért, hogyan keressenek mégtöbbet. És ha már engednek, akkor kapnak csak igazán vérszemet.
Ami a HDD-k és más információ tároló eszközöket illeti, igazságtalannak érzem én is a szerzői jogi dijat. Alapjaiban ugyanis törvényeink szerint csak saját dolgok vagy pedig eleve vásárolt (amiben ugye benne van a szerzői jogból eredeztetett jogok egy részének a téritése) állományok kerülhetnek rá. Namost, saját állományt ritkán ad ki az ember saját és közös akarat nélkül, de erre is van törvény (minősitett esetek). Amit meg már megfizettem, hadd ne kelljen már egy másik jogi személynek (véleményem szerint nevezzük őket seggfejeknek, mert csak sápot szednek nulla munkáért cserébe) mégegyszer megfizetni. Nonszensz az egész, ha politikus lennék, első körben betiltanám a jogvédő szervezetek általi predesztinált viselkedés feltételezést (miszerint, ha tárolható rajta hang vagy képi vagy ezek együttesét tartalmazó állomány, akkor tárolni is fogok rajta, méghozzá illegálisan). Sőt, magát a reprodukciós dijat is betiltanám.
és egy másik dolog, hogy az emberi agy után miért nem fizetünk reprodukciós dijat? pedig az is rengeteg adat tárolására képes..
üdv.
-
BiroAndras #4 Jó lenne, de sajnos túl sok ember szereti a drága de haszontalan fícsöröket.
Pár éve felmerült az ötlet valamelyik gyártónál, de azóta semmi hír róla. -
#3 Semmi gond, de ezután a telefongyártók csináljanak KIZÁRÓLAG telefonálásra alkalmas, sem zenét, sem videót le nem játszó és fényképezni sem tudó telefonokat! Ja és szélessáv sem kell rá, mert az ember telefonálni szeretne a rohadt telefonjával! Köszi. (memkártya se menjen bele, mert telefonba minek) -
#2 lol, amikor egy CF kártyára is kell jogdíjat fizetned, de kinek a jogait sérted? CF-kártyás mp3 lejátszót nem sokat láttam és különben is elsősorban digitális fényképezőkben használják őket, így tehát maximum a saját jogaimat sérthetem azzal hogy lemásolom az én általam készített képeket, esetleg el is adom vkinek pénzért. Ez milyen etikátlan cselekedet részemről velem szemben? :) -
brueni #1 mi ezzel a gond? te megveszed az autót, de mi mondjuk meg hol vannak az utak...