iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ombika
Enyem 4ik hete van szervizbe, igaz repedes miatt es fulhallgato problemaval! HAvernak ugyanezt 3 nap alatt zsir ujra csereltek! 😞 Meg jo,h cserekeszulekem ugyan ez, marmint iPhone!

És a contactokat hogyan?
Meg a másik:
Nem tudom az iPhone 3GS-emet Bluetoothon csatlakoztatni a MacBookomhoz. Megtalálják egymást, aztán kiírja a gép, hogy amikor megjelenik a másikon is a számok akkor menjek a folytatásra. Rámegyek aztán kicsit tölt és kiírja, hogy sikeres lett, de nem kapcsolódnak össze. A telón csak bekerül az eszközök közé, de azt írja, hogy Not Connected. Valakinek van ötlete?
misterkrisz
huh. szerintem zenéket már nem lehet,csak SharePod-dal de nekem az uj szofttal nem ment. képeket tuti nem, csak kontaktot. <#violent>

iPhone 3G

misterkrisz
visszavittem. dobozt kivették a kezembõl, belenyomtak egy 6120c-t, küldik az sms-t, ha megvan. kiváncsi vagyok.. <#nemtudom>

iPhone 3G

Olyat lehet, hogy a telefonon lévõ dolgokat (Contactokat, képeket esetleg zenét vagy videót) rátölteni a gépre? Tehát úgy szinkronizálni, hogy oda vissza?
openSSH reinstall frissitett cydia-val megoldotta a problemat.
Kosz a segitseget es a tippet winSCP-hez!

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

Azt is próbáltam 😊
WinSCP sem megy, csak connecting to host percekig, de semmi 😞
Na majd valamit kieszelek, szerintem az openssh-val van itt a para.

MerlinW
Indítsd újra a telót, az segíteni szokott.

[merlinw.org]

USB-vel próbáltam eddig is, saja a t-pot absz nem akar belelépni
MerlinW: azt vágom, hogy hogy mûködik, használtam is nem egyszer anno, de most valamiért nem megy 😞
A WinSCP-t még nem probaltam, most adok neki egy eselyt, kosz a tippet

MerlinW
TPot pedig ha be van pakolva a Total commander-be, akkor a hálózatok között találod meg (Commanderen belül természetesen). Ha USB-vel össze van kötve a PC-telefon akkor már bent is vagy.

[merlinw.org]

autoszimulator
Tpot az nem is vezeték nélküli SSH-ra van.

SSH-hoz kérlek próbáld ki a WinSCP nevû alkalmazást. link és leírás van a FAQ-ban, asszem pont én írtam anno, az alapján menni fog, ott megtalálod a jelszót is (ha minden igaz, alpine a jelszó)

.: mobilize.hu :.

Srácok, help kéne... Nem tudok SSH-zni a telefonba, sem a legújab T-pottal, sem diskaiddel, semmivel... diskaid azt írja, hogy your phone is protected with a passcode, unlock it, de ofkorsz semmiféle passcode nincs. T-pot meg semmit sem csinál. OpenSSH-t feltettem, sbsettingsben zöld az ssh, nemtom mit cseszek el...

pyrohun
ezt házilag nem fogod úgy lereszelni, meg amúgy is lolmár ... de látom ott volt a smiley 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
Igen mert a 3G meg a 3GS az tizedmiliméterre megegyezik 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Én vettem még dokkolót a 3Ghez és mûködik vele a 3GS is.😊 Nemtom mennyi volt, azt hiszem 7e.
autoszimulator
hm, nem is rossz, bár én ennyiért valszeg újra másik, nem almás gépet vennék, amire aztán egy linux-win combot lennék kénytelen pakolni, munkából kifolyólag. jó kis gépek, de az OS nem szimpi számomra //szubjektív, mielõtt nekem esnének a HC almák😊//

#11237: ha a bemenet jó, elvileg igen, akkor egy kis reszelés a dokkolón segíthet 😄

passatgt
3g sem megy bele

pyrohun
...hihetetlen, hogy az iphone 2G asztali dokkolójába (ami ugye ahhoz még default-ban járt) nem megy bele a 3GS 😊 Illetve nem hihetetlen, mert szélesebb a telefon kb. 2 mm-rel, de ez vajon direkt lett így megcsinálva, vagy csak tök "véletlen"...

pyrohun
Grat! 😊

MerlinW
Appulon- NFSU 1.2 a 3.0-ás OS-hez.

[merlinw.org]

passatgt
zsír, sulikezdésre én is veszek majd😊

Fehér MacBook, 2,13Ghz Core 2 Duo, 4 GB ram. (2GB ramot adtak ajádnékban az iStyle-ba a diákkedvezmény mellé, amivel 10%-al olcsóbb volt. Így volt 259e.)
autoszimulator
melyikre?

Most váltottam macre. Hát elsõ benyomás nagyon pozitív, sokkal jobb, mint a PC.
misterkrisz
igen tudom, meg is csináltam.. de nem klappol. hmhm.

iPhone 3G

MerlinW
DFU mód + restore firmware megoldja a problémádat - persze ha van kábeled😊

[merlinw.org]

Ombika
Mi dos alatt meg grafikat is hasznaltunk/hasznalunk! Vizmunel operatorallomas,viztorony megjelenites stb.. 😊 De mar atalas megy a maradek 25 helyet valtjuk le idovel! Szal regota fut winfos is, de sok kis helyen meg ez, szal nemtudjuk eldobni dos-os laptopokat es gepeket! Mikor a soros kartya szal el, akkor van a nagy cumi, szinte mar sehol se kapni! 😊

misterkrisz
háhá most nézem benne van a tápig a top10 be 😄

iPhone 3G

misterkrisz
nem volt rajta hálistennek.. <#circling> de ez milyen már. 😄 szinte hihetetlen. momba normálisak az emberek?

iPhone 3G

autoszimulator
volt rajt Jailbreak? akkor inkább be se vidd a készüléket még, menj kábelért, utána tudsz okoskodni vele, de ha JB volt rajt, és nem indul, akkor inkább mellõzd a T-t egyelõre <#gonosz1>

misterkrisz
rájöttem tényleg bilibe lóg a kezem srácok 😄 na de még nem vittem be, mert a papirokat most találtam csak meg. DE.😄 vagyok olyan szerencsétlen hogy a teló nem kapcsol be. megjelenik az alma, de nem bootol be. restore-nál hibát bök ki. ujrainditani (power+home) tudom,de ugyanugy nem bootol. 😄 szal ebbõl lehet mégis csere lesz..

iPhone 3G

pyrohun
LOL, emlékszem egyszer meg akartam mutatni a OneHalf vírust egy haveromnak, hogy bootoláskor tovább kerreg a vinyó 😊 (megvolt floppy-n, mert fertõzött volt a gépem de sikerült leszedni). No, floppyról fertõzött állomány elindít, gépet resetel, majd onnantól csókolom, oprendszer már nem jött be. Akkor jöttem rá, hogy aznap péntek volt és tizenharmadika 😊 Gondolom ilyen napokon aktiválódott 😊)) Mondjuk akkor még egy dos újratelepítése nem volt nagy cécó, de minden mentésem elveszett a játékokból, stb...

autoszimulator
Ez egyrészt csökkent pár sebezhetõséget, viszont éppen hogy a maradék károkozást teszi veszélyesebbé.. Nincsenek jogosultságok, szóval bármit futtathat egy szkript, memória sincs védve, sõt, maga a hardver sincs, közvetlen elérésû az API hiányában. Szóval igaz, hogy nehezebb fertõzni, de ha egyszer sikerül, akkor komoly gondok lehetnek 😊

Egyik nagy magyar telekommunikációs cégnél ma is az egyik régió hibakezelõ programja DOS alapú, hadd ne mondjam mennyire hatásos, mikor gyorsan kell kezelni 😄 Ami azonban meglepõ, hogy ha valaki már gyakorlott, ismeri a gyorsbillentyûket, használja õket, nem a nyilakkal vándorol a mezõk között, akkor sokkal gyorsabb, mint a GUI-val rendelkezõ rendszer, nincs várakozás, feldolgozási idõ, ríl tájm minden 😄

MerlinW
Pedig DOS-t csak úgy lehet megfertõzni, ha nem értesz hozzá/óvatlan/figyelmetlen vagy. Kizárólag futtatható állományok tudják fertõzni. Gondolj bele: nincs multitask, nincs registry, csupán a nyers fájlrendszer és a memória. A mai Windows-os rutin mellett, sima ügy DOS-on a vírusvédelem😊

Mondjuk akinek van egy kis esze, az feldob egy sima 20 megás Linuxot, majd arra egy dosbox-ot, és el van intézve minden😊

[merlinw.org]

autoszimulator
Végül is bizonyos, alapszintû célokra tökéletes, a mindennapi felhasználónak persze, hogy kell a csili vili grafika, könnyû kezelés, szerencsére nem mindenki lesz programozó 😊
Bár manapság DOS-ról csak elméleti szó esik, mint OS-ek elõdje, meg még információbiztonságon volt róla szó, mint a régi idõk veszélyforrásai, mert a kártevõk, vírusok ma is a DOS-ra készült csodákat veszik alapul. Aztán ennyi, szóval imádkozom hogy ne DOS alkalmazó céghez kerüljek majd, mert akkor újra tanulhatok az elsõ hetekben 😄

MerlinW
Hülyéskedsz? Az Orosz védelmi minisztérium a mai napig fejleszti a PTS-DOS-t😊 (MS-DOS 8.0 továbbfejlesztése)

[merlinw.org]

autoszimulator
rengeteg helyen használnak ilyet, a legdurvább, mikor egy étterem számlázórendszere volt DOS-ban, melyre a válaszuk az volt, hogy a személyre szabott korszerûbb rendszer drága lenne...

akartam mondani, hogy akkor majd én csinálok fele annyiért, úgyis most az a sulis melóm, de miután elmondta az igényeket, mondtam hogy tényleg drága az ilyen 😄 kétlem hogy azokat a dolgokat, amiket mondott, a DOS alapú csoda tudta

Ombika
En meg mai napig ezt csinalom 1 cegnel, mert vannak dos-os forditoprogramok! 😊))

MerlinW
Én még a MS-DOS 4.0-val kezdtem😊

[merlinw.org]

pyrohun
MS-DOS 6.22 - ó a régi szép idõk 😊

xms memória, umb, ems memória, emm386.exe... lol, a mai gyerekeknek ezek semmit se mondanak 😊 Mi meg még trükköztünk, hogy minél több szabad memória maradjon a 640k conventionalból 😊

dos4gw.exe ...

azért azok is szép idõk voltak

MerlinW
Olvasd el a Pirates of silicon valley c. könyvet, vagy legalább nézd meg a filmet😊

Az Apple megvásárolta Xerox-tól az egeret és a GUI-t amit a Xerox mérnökei fejlesztettek ki, de nem a nagy cégnek nem kellett. Ebbõl készült az Apple elsõ OS-e a Lisa (Steve lányának neve után). Ezt továbbfejlesztve jött létre a Macintosh.

Bill (aki eladta a DOS-t (ami megvásárolt egy privát fejlesztõcégtõl) az IBM-nek ) felkereste az Apple-t, hogy dolgozzanak együtt (behazudta, hogy van egy multitool interface-ük, és azt összegyúrhatnák a Mac-el), mire kapott 3 Mac prototípust a munkához. Logikusan az MS darabokra szedte õket, majd ebbõl lett a Windows. Jobs-ot kirúgták, a Microsoft 10% tulajdonrészre tett szert az Apple-ben, majd Steve 1997-ben került vissza az Apple-höz.

Tehát az egér, a GUI és jóp ár más dolog a Xerox laborjából ment az Apple-höz, míg a DOS-t egy külsõs cég fejlesztette, és adta el az MS-nek potom 50 ezer dollárért. Az IBM licencelte az MS-tõl (lett belõle a PC DOS), és felhasználta több millió masinán, amibõl az MS meggazdagodott.

Dióhéjban ennyi. Ha érdekelnek a részletek ott a könyv.

[merlinw.org]

pyrohun
támogaT 😉

pyrohun
Igen ez lehet, de az MS még annyit sem tett meg, hogy olyan dolgokat alkotott volna, amikben NINCS kockázat, ellenben használható.

Tehát gondolok itt az összegányolt oprendszerekre, a hibás xboxokra, stb, stb.
Tudom, hogy MS nélkül nem tartana itt a világ, de legalább annyira hátráltatnak is, mint amennyi pluszt adnak. Pl. internet explorer 8... akkora egy kalap fos, hogy azt elmondani nem lehet és mi az, hogy 2009-ben nem támogatt csomó olyan html taget, amit mondjuk a safari meg az opera már 4 éve igen? (Gondolok itt a HTML5-re elõremutató CANVAS-ra, stb...)

Szóval néha olyan érzésem van, hogy az MS direkt hátráltatja a fejlõdést bizonyos dolgokban, aztán elolvasom a hírt a project natal -ról és dobok egy hátast, mert az meg brutális, ha tényleg megcsinálják...

autoszimulator
az apple (azaz inkább Jobs, eltávolítása elõtt, majd visszatérése után) bevállalta, hogy forradalmasít megoldásokat, amik vagy bejönnek, vagy nem. Volt mikor buktak rajt, s van mikor nem (pl manapság eléggé szárnyal a cég, bár én ezt fõleg a hordozható gépeiknek tudom be, azok közül is inkább az ipod és iphone). MS kevesebb kockázatot vállalt mindig.

pyrohun
Nono: az IBM kompatibilis PC az tudtommal azért volt, mert minden olyan dzsunka szart, ami NEM IBM márkájú volt, IBM kompatibilisnek hívták. Ebbe ne keverjük bele az Apple-t, mert semmi köze hozzá. De az tény, hogy mindig is az Apple volt az egyedi, iszonyat sok mindent õk találtak ki / vagy alkalmaztak elõször, amit aztán az egész piac szépen lassan megvett / átvett / lenyúlt, stb.

Veszprémben már pénteken elfogyott, én hoztam el az utolsót 😄

"IBM és a Xerox a menõ, õk tettek le mindent az asztalra😊"

Ja, az az IBM, ami az Apple mintájára megalkotta a PC-t. Az IBM kompatibilis PC kifejezés is azért született, hogy a vásárlóval tudatosítsa, hogy az adott eszköz nem Apple számítógép, mivel a PC kifejezést az Apple II-re értették abban az idõben.

A Xerox-nál meg rendkívül ügyes mérnökök dolgoztak, de ha rajtuk múlt volna, akkor még most is a parancssoroknál tartanánk. Gyakorlatilag dobták a GUI-t és az egeret, mert elvetélt ötletnek tartották, ezért adták át fillérekért az Apple-nek, hogy mint mondták, had játszanak a fiatalok.

"Amit anno az Apple-tõl loptak, azt az Apple is lopta😊"

Mire gondolsz?

Ha arra az urban legend-re, hogy a GUI-t a Xerox-tól, akkor sajna tévedsz, mert részvényekért cserébe kapták meg a licenceket a Xerox-tól. Szó nem volt lopásról.
Ellenben a MS szemrebbenés nélkül nyúlta le a dolgokat.

autoszimulator
jövõ ilyenkor

mikorra várható egy új iphone készülék?mármint nem szofter hanem új, telefon!