iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Apple.com

dragon11
Srácok! bocs a már ezerszer feltett kérdésért.. de..

mutatnátok képeket elõrõl-oldalról-hátulról az új FEHÉR színû ájfonról ?😊
csak a feketéket sikerült kikeresnem..

DanielT
Este 7.
Yoda001
holnap itthoni idõ szerint mikor várható az új iOS? 😊

illetve pesten tudtok ajánlani valami jó boltot, ahol korrekt minõségû fóliát lehet kapni nem több ezerért?

http://9gag.com/gag/5135249

GregSB
Google már bejelentette volna valamelyik blogján, hogy leadták az Applenek elfogadásra... De még ez sem történt meg.

GregSB
"At this point, Apple has spent about $400 million to buy PA Semi and Intrinsity, tens of millions for a license to design its own ARM CPUs, and probably north of $100 million to support its CPU design efforts over the past four years. It appears that the end result will be that Apple ships a Cortex-A15-class CPU about three months before arch-enemy Samsung does. These three months happen to come during the big holiday buying season, during which the iPhone 5 could generate $25 billion in revenue. So that half billion dollars could be money well spent."

DanielT
Azt tudjuk kinek a kezében van az appok engedélyezése 😄
GregSB
24h múlva már kint az iOS6, de még nincs Maps alkalmazás a Googletõl a storeban. Oajjjaj.

narumon
Blokkot én is (azzal kezdtem 😄), viszont én azokat nem szoktam megõrizni ha van egy pecsételt (vagy aláírt) warranty cardom az bõven elég. (Bár ha hozzátûzik akkor jó - de USA-ban pl úgy vittem vissza boltba termékeket, hogy semmit nem vittem vele az ég világon.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
No én pont ezt kértem (az elsõt nem az utóbbit), csak néztek rám mint az állat és mutogatta a receiptet. (ami egy blokk oszt kész). Egyébként ha jól tudom akkor németországban a pénztárgép sem kötelezõ de ebben nem vagyok biztos. Szlovákiában meg csak néztek rám amikor számlázó programot akartam venni, oszt felvilágosítottak, hogy hát ott van rá az excel meg a word az miért nem jó? 😊 (Mert ott jó itthon meg ugye mindenféle spéci követelménynek meg kell felelnie egy számlának)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

En eddig mindenhez kaptam szamlat (iMac, MBP), de legalabb blokkot (kisebb kiegeszitok).

http://gaborszantai.co.uk/

Yoda001
lol, hát igen, ez lett volna... köszönöm megintcsak a válaszokat 😊

elkelt a szifon, nem sokára új jövevény, igaz szintén 4S személyében, de õ lesz az aki majd átsegít az 5-ösre... így hát nem problémázok a dolgon egy másodpercnyit sem 😊

Tikal
Tehát azt mondod angliában nem adnak számlát, meg a lengyeleknél sem, meg ugy sehol se tulajdonképpen 😄D

Tehát ha UKban bemegyek egy apple storeba egy ipad-ért, akkor nem adnak semmit, csak az ipad-et egy szatyorban, meg beleteszik a warranty cardot, mondjuk ilyet még nem láttam apple cuccnál... vagy hogy van ez?

neked németországban ezt kellett volna kérned szerintem..

vagy valami ilyesmi 😊

A lényeg a lényeg, hogy az unioban bármit veszel az eladónak adnia kell számlát/receiptet amivel késõbb igazolni tudod hogy te ezt kifizetted, és vissza tudsz vele menni a boltba ha baj lenne a cuccal, végülis ez lett volna a kérdése Yoda001-nek.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Ha le van pecsételve a warranty card akkor persze hogy elég, de anélkül honnan tudná a bolt hogy hol vetted?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

narumon
Nekem eddig külföldön mindig elég volt a warranty card, sose kértek tõlem semmilyen blokkot garanciális ügyintézéshez.

narumon
VAT azt ismerik de olyan, hogy VAT számla nincs náluk. Mint ahogy nincs a szlovákoknál sem, meg a lengyeleknél sem meg az angoloknál sem, meg úgy szuzammen a legtöbb helyen nincs. Törökbe foglaltunk szállodát és kellett róla számla, hogy az egyetem ki tudja fizetni. Bakter napokig csak emailt váltottunk mert nem értették mit akarok. Küldtek mindenféle papírt, a végén úgy oldottuk meg, hogy én szerkesztettem egyet nekik xls-ben, hogy no ezt nyomtassátok ki, írjátok alá és nyomjatok rá egy pecsétet, majd szkenneljétek be és küldjétek el, az eredetit meg elhozom mikor ott vagyunk.

Tikal
FOX 😊

skinnyman
0:43 lol majdnem 😄

Regards,

UK, iPhone 5, 24 month

£36 / honap
2000 perc minden, korlatlan sajat halozatban
korlatlan uzenet, korlatlan internet
16 GB - £109
32 GB - £219
64 GB - £269

A T-Mobile-on kivul csak a 3 (three.co.uk) ad meg ingyen korlatlan netet. Igy a tobbi szolgaltato elmehet a.....ba.
4 eves az O2-s iPhone 3G-m, lesz belole magyar telefon. Ideje valtanom.

http://gaborszantai.co.uk/

UnDyInG
re 😊

Tikal
??? nem áfás számláról beszélek! De ha azt kérsz akkor azt kell adnia. Egyébként meg a UKban is adnak receipt-et minden vásárláskor, mert kötelezõ, az hogy a sarki boltban nem adnak nem fontos, de ha pl elektronikai terméket veszel anélkül el sem hozod mert mivel mész majd vissza reklamálni ha nem jó??

Nem tudom mit vettél abban a német boltban, de biztos vagyok benne hogy ott is ismereik azt a szót hogy VAT 😊

narumon
Hát csak Magyarországon menõ ez az ÁFA-s számla, meg ezerféle papír. Németországban egy boltban azt sem tudták mit akarok, mire elmagyaráztam (hogy el tudjam itthon számolni), fogott a csávó egy lapot és ráírta amit kértem.

narumon
Hol? Angliában? Bár ritkán vagyok ott de max egy wc papír blokkot talán amit a sarkon már el is dobott az ember.

Tikal
mindig kell hogy adjanak valamit, törvény.

Yoda001
140 ezerért egy még 10 hónapig garanciás, elvileg gyári független, 16Gb-os fehér 4S mennyire éri meg?

illetve mellékes kérdésként: Angliában vásárolt szifonnál soha nem adnak se blokkot, se semmit? eddig egy ilyennel sem találkoztam... 😞

Tikal
mióta számít a véleménye bárhol is? 😄

Csabesz100
Tudtok ajánlani (persze, csak ha van) olyan cydia-s tweak-et, ami az NC-be be tudja tenni, hogy mennyi adatforgalmat használtam? Vagy mutatja folyamatosan vagy pedig rányomok egy "gombra" (mint pl a BT) és megmutatja nekem. Remélem értitek mire gondolok?! :-)

PS3 ID: Csabesz82

GregSB
Õ lehet nincsen, de elég sokan igen.

Hivatalosan 2 millió telefon fogyott elõvételben az 5-ösböl 24 óra alatt. 2x annyi, mint a 4S-bõl, ami tavaly rekord volt.

clio1616v
frusztrált liba 😄

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

skinnyman
Smarteast video, nincs elajulva a csaj az uj ajfontol 😊

Regards,

ProGabe
Höhö

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

clio1616v
azért, mert nem

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Tikal
Én ezt még mindig nem értem... most ha kétszer gyorsabb, meg négyszer gyorsabb vagy mit bánom én hányszor gyorsabb az S3, akkor a benchmark eredmény miért lett közel ugyanannyi? 😊

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Dzsega
ööö asszem nem értesz. Szóval az s3 drukkerek verték a nyálukat, hogy bezzeg 1,4 Ghz és nem csak 1Ghz. Erre reagáltam, hogy ez a háború már lezajlott és rájött a nép (nagyrésze), hogy a Ghz-ek nem mérvadóak. Ami itt is kiderül, de neked ez valahogy máshogy jött le.
Nem én verem a nyálam az s3 húdehajdejó csúcsszupi procijára (ezzel nem azt mondom, hogy te vagy itt másvalaki(k) nyomnának ilyen szöveget mielõtt még ez is félre lesz értve...).

Nem próbálok okoskodni.
De mind1 is tökre leszarom az egészet...

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Jim Morrison
elolvastam, kicsit okosodtam is belõle 😉

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

skinnyman
Az a baj, hogy okoskodni probalsz, de eleg gyanus hogy nem ertesz hozza. 😄 Kisebb az orajele, de mas tipusu proci, nem sima A9 mint az S3-ban levo, a ket dolog ugy tunik kb kiegyenliti egymast, ezt kelloen reszletesen kifejtettem mar korabban. Az S3 ugyanugy hozza rendre a 4-szeres eredmenyeket, ahogy azt barmilyen 4 magos proci tenne, a 4-szeres sebesseg nem az elvarhato, hanem kb a maximum sebessegtobblet amit egy 4 magos proci az 1 magoshoz kepest hozhat, hogy tenylegesen 4-szeres legyen ahhoz gyakorlatilag tokeletes feladatkiosztas kellene, ilyen a valosagban nem letezik, es ez a tobb magu procikra fokozottan igaz. Ennek ellenere a tesztek tulnyomo reszeben hozza a 2-szeres sebessegtobbletet az iPhone-hoz kepest. Nehany tesztben nem, de van olyan teszt is ahol 4-szer gyorsabb. Tobbet kene tudnia de nem megy neki? Igazan szakmai vagy 😄 Mennyivel kene tobbet tudnia? A teszt szerint nagyjabol ketszer gyorsabb a procija. Szegyellnie kene magat amiert nem 6-szor olyan gyors mikozben 4 honapja megjelent es jocskan olcsobb is? A GHz haboru felhozasa is total ongol, amikor 1 magon kb ugyanannyit tudnanak, a 4 mag miatt nyer duplajaval az S3.

Regards,

Dzsega
Most nézem csak, hogy milyen vicces árak vannak...
Listaár 247.990Ft?!?!?!? Apple oldalán "csak" 179.890Ft...

Dzsega

Forrás: szifon.com
Jajj istenem de jó lenne ha lenne i5 is a jövõben. Talán akkor be is vásárolnék belõle...

rooney8
Elvileg lesz telenornal 4s

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Dzsega
Nos ha jól megnézzük az eredményeket akkor azért elég viccesek a részletek.
Ha csak 1 magot nézünk akkor kb ua tudják, de az iPhone órajele lényegesen alacsonyabb. Ha megnézzük a multi eredményeket akkor pedig még viccesebb a dolog. Az iPhone rendere hozza a dupla sebességeket, de az S3 nem mindig hozza a 4x sebességet.
Akkor ez most, hogy is van? Mert ez a Ghz háború már lezajlott a pc-k esetében és láthattuk, hogy nincs értelme és itt sincs értelme. Hiába tudna sokkal többet az S3 valamiért nem megy neki pedig minden adata jobb és mégis a teszt szerint nem tud annyival többet mint kellene...
Kíváncsi leszek majd, hogy milyen eredmények lesznek éles tesztekben.

dragon11
senki nem kötelez h iphone tulaj légy, nyugodtan vedd meg a szutykot, aztán gyere sírni 1év múlva, hogy a felét nem éri.😊

skinnyman
Omm, pont az elobb irtam egy kommentet amibe ha nem is akarsz melyebben belemenni, kiemelem belole a lenyeget:
Az elobb linkelt tesztek szerint a Galaxy S3 processzora tobb, mint ketszer erosebb az iPhone 5 processzoranal.
Vegig lehet nezni egyenkent a multi-core teszteket, ranezesre mindenhol legalabb dupla annyi az S3-nak. Osszessegeben azert kapott "csak" masfelszeres pontszamot ra, mert a single-core teszteken (ahol csak 1 magot tudnak hasznalni) jellemzoen kb ugyanugy teljesitettek, amit az orajel novelesen (vagy durva architekturalis valtoztatasokon) kivul mashogy nem is lehet mar tovabb novelni.

Regards,

dragon11
Utánvétes postánál nem lehet kibontani és megnézni mi van benne, mielõtt átveszem ?😞

Jim Morrison
szerintem ez annyira nem meglepõ. ios kezdetektõl fogva kisebb lépésekben fejlõdött, kis túlzással lehetne mondani, hogy az alap rendszert futtatja az iphone5. Androidot ismertem 1.5tõl kezdve, voltak nagy lépések elõre, fõleg most 4.0,.4.1 és itt az egész rendszert nem is 5-6 telefonra írják. Aztán hogy pontosan mi az oka nem tudom, _szerintem_ ez van a dolog mögött.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Számomra elõny, mert így PC like experience-t kapok, de úgy vettem észre, hogy fõleg az idõsebb korosztályt, illetve a nõi usereket ez kifejezetten frusztrálja, tehát nekik tényleg az ios-t ajánjla az ember.

skinnyman
Valodi multitaskingot altalanos ertelemben tenyleg nem tud az iOS. Az appok nagyon nagy resze amint home gombot nyomsz, nehany masodpercig van csak hatterben futo allapotban (altalanos esetben asszem 5 masodperc utan le is lone az OS ha addig nem all le magatol), utana azonnal suspended modba valt, ahol a memoriaban marad de kodot vegrahajtani egyaltalan nem tud. Indokolt esetben ha "background task"-kent van deklaralva az app, engedelyezett hosszabb hatterben futas is, de ez nem tarthat akarmeddig, kb 10 perc utan itt is suspended modba eroszakolja az OS, ha addig nem allt le az app. A folyamatos hatterben futast altalanos esetben nem tamogatja az OS, csak 5 elore megszabott fajta app tipusnal: audio, GPS, VOIP, Newsstand, accessory. A Skype a VOIP miatt tud a hatterben futni. Viszont egy altalanos celu app ami nem fer bele ebbe az 5 kategoriaba (teszem azt pl egy torrent program) nem fog tudni tartosan a hatterben futni iOS-en.
Reszletesebben a temarol akit erdekel: Link

Android-on egyaltalan nem agyatlan a multitasking egyebkent, ott is felugyelve vannak az appok, az eloterben levo appnak nagyobb prioritasa van, ha keves a memoria magatol bezarja a regen hasznalt cuccokat, stb. A fo kulonbseg hogy ott nincsenek ilyen megkotesek, barmilyen altalanos celu app indithad service-eket, amik barmeddig futnatnak a hatterben, (na meg ugye ott appokat kozpontilag senki nem ellenorzi), igy gyakorlatilag a fejleszto felelossege, hogy megfeleloen kezelje a hatterben futast vagy nem futast es ne pazarolja az eroforrasokat feleslegesen. A rendszer altalaban megoldja a problemakat, ha pl fogytan a memoria es egy service elegge pazarolja, kiloheti (aztan kesobb ujra elindithatja ha mar felszabadult a memoria), de a nagyobb szabadsag nyilvanvalo velejaroja, hogy elofordulhatnak nem megfeleloen mukodo appok, amik nincsenek jol megirva es pazarloan bannak az eroforrasokkal. Az ilyen appokat nem kell hasznalni, ki lehet loni oket manualisan egy gombnyomasra, le lehet pontozni oket, stb.

Viszont ami az eredeti kijelentest illeti (az iPhone-nak egyenletesebb teljesitmenye lenne): Nem tudom ez alatt pontosan mire gondolt a kollega, ha a single-core es multi-core modok sebessegbeli kulonbsegekre, azert nem a multitasking kezelesi modja, hanem sokkal inkabb a magok szama a felelos, szimplan mivel abbol az S3-nak ketszer annyi van, igy akar 4-szer jobb teljesitmeny is elerheto tobb magos modban, ami iPhone 5-nel maximum 2-szeres lehet. Szoval (ha lehet hinni a lenti eredmenyeknek) egymagos modban kb ugyanolyan teljesitmenyu a ket telefon (S3 nagyobb orajelet kompenzalja kb a nehany speci ARMv7 dolog amit az A6 tud), tobbmagos hasznalatnal az S3 CPU-ja nagyjabol kereken ketszer olyan gyors, ami a magok szama miatt onmagaban varhato is volt. Az iPhone 5-nek meg a memoria teljesitmenye es savszelessege tunik jobbnak.

Regards,

Tikal
LOL, az S3 tulajok belehuztak geekbenchen, és kemény 20 ponttal lenyomták az iPhone 5-t 😄D

2core vs 4 core

DanielT
Az Androidon van "agyatlan" multitask.
narumon
Szerintem hülyén közelíted meg mert a "butított" itt éppen "advanced". Ugyanis semmilyen hátránya nincs míg elõnye annál több. A kérdés, hogy a google miért nem így csinálja...