7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!

Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
  • predat000r
    Hali!

Az lenne a kérdésem, hogy csinált-e már valaki házilag dohányt?
    Egy darabig visszaolvastam de nem láttam semmi erről szóló kommentet.

Valami aszalt vagy szárított gyümölcsre gondoltam+cigi dohányra+glicerinre.

A glicerint asszem lehet kapni gyógyszertárakban bár nem tudom mennyibe kerül.
    Ha valaki járatosabb a témában pls írjon.

Üdv:Pred
  • Propkon
    Igazából nem nagyon lehet összehasonlítani a kettőt, mert az egyiknél közvetlen égés van, míg a másiknál csak melegítés. De lényegében úgyis felszaadbulnak a káros anyagok, amit a víz kiszűr :)
  • sadvagabond
    nem is azért mondtam,csak javítottam.
    tény,hogy a dohány nem _úgy_ ég el,mint a ciginél,de azért kiégnek belőle cuccok.csak úgy látszik,mintha csak kiszáradt volna.
  • Narusco
    lehet hogy 500 fokon ég a szén, de nem érgeti a ég el a dohány, és ez is számít szerintem.
  • sadvagabond
    nekem is majdnem naponta el kell magyaráznom itt melóban a lányoknak,hogy milyen is ez(kipróbálni félnek).minden félmondatba beleszaladnak.pl valamelyik nap azzal jöttek,hogy a vp egészséges...na,mondom,igen,holnap meg azonnali halált okoz majd.mert sokan keverik a "nem annyira károst" az egészségessel.
    nekem még mindig az a legfőbb érvem a pipa mellett,hogy egy szál cigitől hányok,szédülök(27éves létemre),1-2 órás pipázástól semmi bajom
    6234-re: megmérték,a szén 580 Celsiuson ég.
    a füst meg képtelenség,hogy 150 fokra hűl le,kellemesen szétégetné a légcsövemet.
  • mcdrusza
    végre itt is van kis élet.:)
  • aron666
    Igaz.. xD
    Jó szívást everybody xD
    VP 4ever
  • Lacee
    erről van szó :)
  • Lacee
    hogyne lenne a vízipipa füstjében kátrány? Ja, mert a dobozon az van hogy 0% tar? Persze, nyúlós fekete kátrány nincs hozzáadva a dohányhoz... viszont orvosi értelemben kátránynak nevezünk minden, az égés során keletkező nem gáznemű anyagot. Ha nem lenne kátrány, szinte füst sem lenne :)

Az sem mindegy, hogy a vízipipázás "a dohányzási formák között a legkevésbé káros" (Zacher doktor asszem ezt mondja a videoban) vagy hogy "egyáltalán nem káros az egészségre" (ha jól értem, ezt írtad 6234-ben), ez remélem egyértelmű.
    Amúgy pedig minket nem kell győzködnöd, hogy a pipa nem az ördögtől való, hiszen itt a topicban mindannyian élünk vele, ismerjük és szeretjük. Csak ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy be akarjuk csapni magunkat

Jó tömést, kellemes füstöt! :)
  • aron666
    baráti körben is jó szívni xD összehozza a társaságot :)
  • aron666
    jó.. xD mind1 xD
    A lényeg h jobb mint a cigi :)
    1. nem annyira egészségtelen xD
    2. van íze :)
  • Lacee
    Valóban. És? :)

Attól még nincs a téma kellőképpen kikutatva: az, hogy létezik kb 2-2 tanulmány (vagyis kb olyan konklúziókkal, hogy károsfujj és veszélytelen), még egyáltalán nem válaszoltuk meg az olyan kérdéseket, amikre a cigaretta esetében már tudjuk a választ (mennyire mérgező, mennyi kátrány/nikotin/szénmonoxid/akármi jut be a szervezetbe).

Oké hogy sokkal jobb, hogy a cigi pár centis útjához képest a pipával megtesz vagy 2 métert a füst, ezáltal lehűl és sokminden lerakódik a füstből a csőben meg a vízben, de azt nem tudjuk pontosan hogy mit is okoz egy egész órányi masszív füstölés, a nikotinon kívül főleg CO és CO2 szempontból.
    Én azt tudom, hogy az esetleges negatív hatásoktól függetlenül kellemes érzés, nomrális keretek között élvezve szerintem ez egy jó kompromisszum :)
  • aron666
    http://www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/39:2755
    katt ide
  • aron666
    2:25-nél mondja el a véleményét...
  • aron666
    Tess itt egy videó ahol a Toxiológus is megmondja a véleményét...
    kül Virág VPzik rajta xD
  • aron666
    Toxiológus is megmondta hogy ez a legegészségesebb a dohányzásban.
    És én napi 2x pipulok max.
    És csak mondom h teljesen másabb mint 1 cigi
  • Hixer
    azért egy kis népegészségnevelés, sajnos kevés a konkrét adat arra, mennyire lenne káros a vizipipa, így célszerű azt feltételezni annyira, mint a cigi és úgy bánni vele(amíg lesz elég adat arra, hogy mennyire káros pontosan), lehet, hogy sokkal kevésbé, lehet sokkal jobban káros, alig tudni, légbőlkapott elméletekre, mari nénis magyarázatokra hagyatkozni butaság...

lehet kiderül 15 év múlva, hogy akik vizipipáznak 100%-al gyakrabban kapnak agyvérzést, akkor meg bánja az ember, hogy azt hitte hegyi levegő és napi 5-6x pipázott...
    lehet kiderül, hogy megvéd a tüdőráktól és a vizipipázók körében 150%-al alacsonyabb a tüdőrák kialakulásának valószínűsége...
    de mivel ezt nem tudni, jobb úgy bánni vele, mintha cigaretta lenne, vagy dohányzásféle és nem magmagyarázni magunknak bizonyíték nélkül miért is egészségesebb (nem neked szól ez konkrétan, hanem mindenkinek általában)
  • Apus
    lehet. de muszáj kiírni, nehogy a 12 éves vérpisti akit otthon pipázáson kapnak idehívatkozzon, a szülők meg vérbenforgó szemekkel itt üvöltsenek.
    jahogy a gyerek pipázott? ki van írva a bannerbe, hogy káros úgyhogy htxbanplz:D

egyébként osztom a véleményed, ha nem is egészséges, de tényleg nem ANNYIRA káros.
  • edios
    :)
  • aron666
    "A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!"
    ez nagyon nem igaz...
    A VP nem 600 fokon ég mint a cigi, hanem csak 200-300 fokon...
    Nincs kátrány benne, se hamu...
    A VPben a víz is leszűri a káros anyagokat, és lehűti 100-150 fokra a füstöt
    csak mondom :)
  • Lacee
    delban
  • sadvagabond
    meló vége,irány haza.
    olyan dinnyét tömök,meghalok! :)
  • Pookie
    Aha, az, nekem teljesen megérte. A coco-t is ki akarom majd próbálni, de ez most bejött, ennél maradok egy jó darabig.
  • Blekk Síp
    Mostanában én is köhögtem mint állat, na mondom lehet a pipától van f@sza...
    Aztán kivittem a szobámból a parfümöm és elmúlt a köhögés.
  • OssianFan
    Nálam napi 1 tömés + kb 5-6 szál cigi (hétvégén kb 6-8 szál), de teljesen jól vagyok. Se köhögés, se semmi (persze azért a futás nem az erősségem, de ez emellett betudható a súlyfeleslegnek is :D )
  • mcdrusza
    én mindennap 1-2t eltolok netán 3at és semmi bajom. megjegyzem nem dohányzok.
  • sadvagabond
    nemtom,nekem mostanában a coco sem húzza olyan sokáig...

plusz:a múlt hét elég erősre sikerült buli+pipa terén,minden napra jutott 1-2 tömés,most meg köhögök,mint egy rossz bagós.meg érzem,hogy a tüdőm le van pukkanva.szóval sokat nem használt.
  • mcdrusza
    otthonra cocobrico a legjobb, olcsóbb mint a bio szén, és tovább tart.
  • Apus
    bio szén? az a zöld csomagolású, kinézetre meg olyan korong formájú mint a belga öngyulladós?
  • Pookie
    Én most bio szenet használok, max 5 perc a begyújtása, és sztem a füst íze is jobb, mint az öngyulladóssal. Ha nem piszkálom egyáltalán nem esik szét, nem potyog bele a dohányba a hamu.
    Ha otthon pipázol akkor sztem teljesen megéri.
  • sadvagabond
    nekem ugyanannyi a begyújtás,ráteszem a gázrózsára,pár perc és kész.de sokkal hamarabb leég.majdnem a fele időt tudom pipuzni vele.
  • Apus
    nehézkes a begyújtása. én is gázforrasztóval izzítottam, kellett neki adni az ívet rendesen. ami pénzt nyerek a szén árán, azt bukom a begyújtási költségen. viszont jobb tőle a füst és tovább is ég, de ahogy mcdrusza is írta, rohadt sok a hamuja, le kell verni róla időnként.
  • mcdrusza
    fújkáld közben egy kicsit. egyébként ugyanaz mint egy cocobrico csak félbetörve. na meg nagyobb a hamuja.
  • OssianFan
    Coco Coal nevű szénről mi a véleményetek? (kókusszén). A boltban csak ilyen volt úgyhogy ilyet vettem, de szinte lehetetlen beizzítani rendesen. Gázforrasztóval izzítottam, de mire az egyik oldala beizzik, a másik kialszik, pedig majdnem max nyomáson adtam neki a gázt.
  • Apus
    valóban nagyon jó márka, nekem van 5-6 doboz Masah dohányom, de képtelen vagyok állandóan azt szívni, túl édesnek érzem sokszor.
  • sadvagabond
    ás gongra!a vp.eu is felvette a versenyt,fasza olcsó az al masah már itt is.mondjuk a pk nekem így is bukó.
  • sadvagabond
    szerintem is az lesz...az a baj,hogy annyira jó márka a masah,hogy félek,mást már nem is nagyon akarok szívni-de bazi drága...
  • Apus
    abból a márkából csak a kéket próbáltam, az nagyon finom.
  • sadvagabond
    al masha.
  • Apus
    kérdésre kérdéssel: melyik márka?:)