Bemutatkozik az európai P80 hajtómű

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
😊
Télleg. Csináljunk a Föld köré egy Halo-t, azzal begyorsítjuk a cuccot egy nap alatt, majd ionhajtómûvel korrigálunk.
Az elsõ csomag reméljük Anettka lesz. Mer visszajönni ugye nem fog.. 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Sanyix
Az a gond, hogy egy normális ûrjátmû elég gyorsan elhagyja a légkört, hogy minél kevesebb ideig akadályozza a légellenállás.
A ramjet hajtómû meg 3-6 mach-ig tud hatékonyan mûködni, 8-23-ig a scramjet, 3 mach alatt normál sugárhajtómû. És ráadásul a scramjet és ramjet is csak bizonyos légsürûség mellett tud mûködni, tehát a repülési magasság korlátozott.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ennyi szamárságot összeirni nahát.
ps: A korabban emlitett katapultos megoldas nem is olyan nagy bolondsag, a 2. vilaghaborus nemet pulse detonation ramjet hajtomuvu v1-eseket is ugy inditottak. (persze utasok nelkul)
Nem ugyanaz a kettõ. A katapult ott, azt a célt szolgálta, hogy meglegyenek az indítókörülmények és még távol is legyen a rakéta. A kollega meg mint alternatívát említette, legalábbis a gravitációs kút nagyrészének a leggyõzésére, arra viszont már gáz.

Biztos, hogy pulse detonation jet volt?
Annak elméletileg a legjobb a hatásfoka, de még ma sem tudják rendesen megcsinálni, nem hiszem, hogy a németek akkor meg tudták volna.
Szerintem csak pulsejet volt.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Sajnos, mert a hidrogén égéshõje ~ 140 MJ /kg, de a H+O-é csak 13!
Az oxigén sajnos a sokkal nehezebb komponens.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Szojuz forevör <#mf1>

AMD Athlon X2 AM2

"A másik meg a repülõk. A repülõk levegõben közlekednek, a levegõben van oxigén, mit ad isten ez egy elég fontos anyag, ami kell az égéshez (mik nem vannak). Azaz sok rakétánál még ezt is cipelni kell, tehát még csak kicsit sem hasonló a helyzet."

Ez tervezesi hiba. Amig a legkorben van addig akar a legkori levegot is hasznalhatnak. Egy legi inditasu hibrid ramjet/scramjet/raketa rendszer igenyelne a legkevesebb uzemanyagot, es mivel mindharom meghajtas hasonlo hajtomuvet igenyel, ezert viszonylag egyszeru lenne kombinalni oket egyetlen egysegbe. (ramjet: hangebesseg alatt legkorben, scramjet: hangsebesseg felett legkorben, raketa: legkoron kivul) A legi inditas a sulyt is csokkenti, es a ramjet uzemmod inditasahoz szukseges alapsebesseget is megadja.

ps: A korabban emlitett katapultos megoldas nem is olyan nagy bolondsag, a 2. vilaghaborus nemet pulse detonation ramjet hajtomuvu v1-eseket is ugy inditottak. (persze utasok nelkul)
A másik meg a repülõk. A repülõk levegõben közlekednek, a levegõben van oxigén, mit ad isten ez egy elég fontos anyag, ami kell az égéshez (mik nem vannak). Azaz sok rakétánál még ezt is cipelni kell, tehát még csak kicsit sem hasonló a helyzet. 😊

Khm, tök jó ötlet, sztem biztos értékelnék az érzékeny mûszerek és hasonlók ha megküldenénk õket pár száz/ezer g-s gyorsulással. 😊 Sõt utasokat is jutathatnánk így az ûrbe, és utána tök jó húspástétom lenne belõlük.

Jogos! Kicsit elnéztem 😊)
Ezt biztos nekem akartad írni?😊

Látom nem olvasták el néhányan elég figyelmesen a cikket.
Lakott terület kérdése:
"A kísérlet statikus lesz, azaz egyetlen alkotóelem sem hagyja el a talajt, még akkor sem, ha valami balul sülne el, a létesítmény védõrendszere ugyanis kizárja azt a lehetõséget, hogy a hajtómû elszabaduljon a heves erõhatások közepette."

Így szokás tsztelni a hajtómûveket.
Valószínûleg mind a közel mind a távoli jövõ hajtómûvei rakéta - pontosabban Newton 3. törvényén a hatás ellenhatáson fog alapulni. - A hajtõmûbõl származó energia hátra felé távozik a hajó meg elõre megy.
NBem kikerülhetõ. Hacsak a hajó nem transzportálja magát. 😛
blendeguz
Hol fognak tesztelni?! Ez nem kérdés:
Gondolj csak Franciaország vagy Anglia egykori gyarmataira...

Cactus
Pont ma olvastam, hogy nagyon gyorsan fejlõdnek a városok az EU-ban, és 2020-ra tudom is én hány %-ot fogunk belakni 😄

Szal kérdés: Mi lesz ha nem lesz lakatlan terület? Hol tesztelnek? :] A frappáns megfejtõk között csillagközi utazást sorsolunk ki közjegyzõ jelenléltében, kinek neve Darth Vader. A csillagközi kalauz pedig Csubakka 😊

\"There is no respawn or load game in real life!\"

Vééégülis de. A hagyományos kémiai "rakétától" viszont távol van.

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József

A ma már használható állapotban lévõ meghajtások közül(az ûrben) szerintem a VASIMR a legígéretesebb, de ezt már kifejtettem egyszer 😊

És az ionhajtómû szerinted nem rakéta-elven mûködik?

+ ionhajtómû

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József

<#taps>

A világûrben csak rakétával tudsz közlekedni. Más kérdés, hogy annak több alfaja is van.

Sanyix
Nem piros gomb van, vízközelben lévõ indítóállás van és ha nem egy kis sziget az óceán közepén, akkor korlátozva is van hogy merre lõhetnek ki ûrjármûvet, így még véletlenül sem eshet lakott területre, mert csak víz fölött repül.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Számold ki, hogy egy lineáris gyorsítónak mekkorának kellene lennie (milyen hosszon kellene gyorsítania), hogy legalább pár km/s sebességet elérjen a cucc. A Földön nem sok értelme lenne, esélytelen.

PíszLávJuniti
olcsóbb lenne gyerekmunkával az ûrbe jutni.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

100ezer rakétával sztem elég messze állsz 😊

A közbeszerzés lényege, hogy közbe szerezzünk is valamit.

"De lehetne egy olyan mágneses gyorító kilövõ amit mikor lehagy a kapszula akkor már nem kellene sok rakéta anyag az ürbe jutáshoz..."
Aszem túl szok Sci-fi-t nézhettél. Szerintem túl drága lenne, nembeszélve arról, hogy fejlesztésének költségei talán több százezer rakéta kilövésére is elegendõ lehetne akár. De valószínûleg valamivel környezetbarátabb lenne (már ha nemöregszik el az egész szerkezet 20 év után).
Fontos megjegyeznem, hogy csupán spekulálok. De szerintem nemálhatok olyan messze a valóságtól.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

mint a hypertérugrás ? <#buck>

Hugyos rakéták...
...igazán kitalálhatnának valami új meghajtás módot!
Amúgy egy Boing vagy AirBus nagygép mennyi üzemanyagot tud magával vinni maximum?

De lehetne egy olyan mágneses gyorító kilövõ amit mikor lehagy a kapszula akkor már nem kellene sok rakéta anyag az ürbe jutáshoz...

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Félek, hogy te ezt komolyan gondoltad...
Bexter
Engem is jobban érdekel mi van odakinn, mint idehaza. Szóval megértem õket. Lakot területre nem fog esni. Eddig se esett. Tudodd van a piros gomb...

http://bexter.hu Szép Fényeket!

Várj, segítek!
Itt a földön vannak megoldásra váró problémák, miért nem azzal foglalkoznak inkább? Különben is ez környezetszennyezõ, és mi van akkor ha lakott területre zuhan, és még csúnya is.
Na de ennyit mára az ostobaság és a demagógia érdekességeibõl, újdonságaiból.

mikloss
Nah végre európai rakéta 😊 grat ráadásul könnyû "olcsó" király! most nézhetnek ám csak az amcsik.

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Nekem elopták a terroristák a turmix gépemet, sztem megfogunk halni.
Na jólvan aztán ellopják kilövõállást is vagy építenek mondjuk 350 milliárd euróért ( vagy akármennyiért ) egy kilövõállást és utána ... hmmm mit is kezdenek vele?

Imádkoznak a naphoz???<#worship>
Frosty01
és mégis honnan szereznék meg ezt a technikát??? <#wilting>

practitioner of the forbidden arts of death

zsííííír. aztán ezt a technikát szépen átveszik a terroristák.
szép új mûanyag rakéták...............