65
  • fflx
    OFF:
    csak a te szellemi megvilagosodasod keveert kerestem ezt ki, csak neked:

betuszo
  • Super DANTE
    Hát nem, pl. ott a meghatározó erő lehet az Ms, illetve, ha jól emlékszem a Dell is.
  • Zsoltika 007
    Azért a hd-dvd-t se Pista bácsi nyomatja.
  • Super DANTE
    BD mögött áll több cég és a jelentős filmkiadók nagy többsége.
  • LeonSilver
    Máshogy írjuk és máshogy ejtjük barátom.... talán hallottál már róla.
  • Zsoltika 007
    A 800-1024-es plazmák lefokozzák a jelet a saját felbontásukra.(Persze csak ha hd ready)
  • kvp
    "Csak annyit kell tudnia a tévének, hogy az i1080-at valahogy kipakolja, szerintem."

Ket szempont van. Kepes legyen megjeleniteni az 1080-as kepet, es kepes legyen fogadni a jelet. Egy 900x480-as tv-re is siman rairjak a hd ready jelzest, mivel tenyleg megjeleniti a kepet, csak eppen nem hd minosegben. A hdcp ready-hez pedig eloszor csak az kellet, hogy legyen csatlakozo, ujabban mar a dekodolast is elvarjak.

Szvsz egy szamitogep tevekartyaval es egy nagyobb lcd monitorral ma sokkal jobb befektetes mint egy atlagos hd ready tv. (mindenre jo, eleg nagy a kepmerete, ugyanakkor sokkal olcsobb)
  • mikloss
    Sztem egyik se fog eltűnni normálisan meglesznek egymás mellett. Majd amikor kiadják a combo meghajtókat akkor jó lesz és nem kell egyiknek se csődbe mennie. Amúgymeg én személyszerint HD-DVD-s vagyok mert ott vannak a kedvenc vállalataim :) de kinek a pap kinek a papné...
  • lazly
    Nem latom a BD sorsat megalapozotnak, en hatalmas bukasra szamitok, stb stb... Felhivom a figyelmet a betamax esetere... A piac nagy resze a HDDVDt tamogatja, hisz egy olyan alapitvany nyujtotta be, ami mar bizonyitott, megbizhato es stabil formatumokat kezel, mindemellet olcsobb, nem az egekben van a jogdijja, es kompatibilis a regiekkel? BD mellet max annyit lehet felhozni, hogy 5 gigaval nagyobb a kapacitasa. De szerintem a sony nev garancia a problemakra.

Udv!
  • Inquisitor
    "Tévedsz, mert azt jelenti. Legalább az 1280x720-at tudnia kell felbontásban."
    Akkor miért van ráírva jóképességű 800-1024-es felbontású plazmákra? :)
    Csak annyit kell tudnia a tévének, hogy az i1080-at valahogy kipakolja, szerintem.
  • klastrom
    Same shit...
  • dez
    Te úgy mondod, hogy az usaban, vagy úgy, hogy az usában...?
  • csorfab
    Az Apple gépek BD-meghajtókkal lesznek felszerelve
  • LeonSilver
    lol United States of Ámerica ....
  • dez
    Források:

• dez
    "(a HD Ready nem HDTV-t jelent!!!)"

Tévedsz, mert azt jelenti. Legalább az 1280x720-at tudnia kell felbontásban.

Egyébként a PS3 piacra dobása óta a Blu-ray filmek forgalma is fellendült.

Továbbá, mint tudjuk, főleg Japánban, de valamennyire az USÁ-ban is, eléggé elterjedt már a HD, tévéadások formájában. (És úgy tudom, mostanában lép(ett?) életbe az is, hogy csak HD-Ready tévéket lehet forgalmazni.)
  • dez
    A szakmaibb fórumokon a hivatalos rövidítésnek megfelelően BD-nek [Blu-ray Disc] írják.
  • dez
    A hullámhossz megyezezik, a támogatott médiakódolások is megegyeznek, sőt a védelmi kódolás is, de a lemez felépítése pont eltérő: a HDDVD-nél a DVD-nél megszokott 2db fél mm-es lemez között van az adattároló réteg, a BD-nél meg egy 0,9mm-es lemezen van az tároló réteg, és fölötte egy 0,1mm-es védőréteg van. Tehát eléggé máshová kell fókuszálnia a lézernek. Továbbá lehet, hogy a low-level bit->pit kódolás is eltér. De ettől még készíthető olyan meghajtó, ami mindkettőt ismeri, de ma még drágább lenne az amúgy is drága egy-standardosoknál.
  • juzosch
    kisebb hullámohssz, nagyobb frekvencia
  • [NST]Cifu
    A BR még egyáltalán nem terjedt el. Eladtak talán 300 ezer PS3-at eddig (sokkal kevesebbett tudott szállítani a Sony, mint amennyit eredetileg igért). De hiába, hiszen a hozzá való filmek mennyisége még csekély, és a PS3-at a vásárlók többsége nem BR lemezes HD videók nézésére, hanem játékra akarja használni.

Arról az "apróságról" sem illik megfeledkezni, hogy itt nem csak a HD-DVD és BR közötti versenyről van szó, hanem a HDTV-k elterjedéséről. Jelenleg még mindig csak a háztartások töredékében van valódi HDTV (a HD Ready nem HDTV-t jelent!!!). Tehát ha valaki HD videót akar nézni, nem csak HD lejátszót és HD filmet kell vegyen, de HD TV-vel is rendelkeznie kell. Ez egy kicsit más jellegű verseny, mint a BETA vs. VHS anno, vagy a DVD lejátszók elterjedése volt.
  • Balumann
    Sztem sokban nem különbözhet a lemezek felépítése. Én úgy tudom, hogy a led teknológia (led kristály) segítségével kisebb (vagy pont hogy nagyobb :S) hullámhosszú sugarat tudtak létrehozni, és a lemezen még kisebb jelekkel tudják írni az adatokat. Szóval olyan sok különbség nem lehet a hddvd és a blueray lemezek között, gépen sztem biztos lesz olyan, ami mind a 2-t lefogja játszani, meg tudja írni.
    A cikk meg az asztali lejátszókra gondol, a képen is az van. Azt meg tényleg csak jóval később veszünk
  • Ginos
    Kis butus, az XBOX360 meg HD DVD lemezes lesz.Gondolkodjál már 1 picit...
  • dcyrax
    A HDDVD pedig egy nagy...
  • dcyrax
    Igyvan BluRay a kira !
  • sathinel
    Milyen versen? itt nem lessz nagy versen. PS3-at milliók veszik meg tehát blueray már el is terjedt. Más formátumok lehet hogy haldokolni fognak de nem a blueray. Mivel És mivel a sony gondolom a játékokat, egyébb dolgait ugyanúgy blueray-en fogja megjelentetni hogy terjedjen, szerintem a ps3 mejelenése után már több millió ember használja. Ezért nem látok itt versenyt. HD-DVD-t még csak cikkekben halottam.