65
-
fflx #25 OFF:
csak a te szellemi megvilagosodasod keveert kerestem ezt ki, csak neked:
betuszo
-
#24 Hát nem, pl. ott a meghatározó erő lehet az Ms, illetve, ha jól emlékszem a Dell is. -
#23 Azért a hd-dvd-t se Pista bácsi nyomatja. -
#22 BD mögött áll több cég és a jelentős filmkiadók nagy többsége. -
#21 Máshogy írjuk és máshogy ejtjük barátom.... talán hallottál már róla. -
#20 A 800-1024-es plazmák lefokozzák a jelet a saját felbontásukra.(Persze csak ha hd ready) -
kvp #19 "Csak annyit kell tudnia a tévének, hogy az i1080-at valahogy kipakolja, szerintem."
Ket szempont van. Kepes legyen megjeleniteni az 1080-as kepet, es kepes legyen fogadni a jelet. Egy 900x480-as tv-re is siman rairjak a hd ready jelzest, mivel tenyleg megjeleniti a kepet, csak eppen nem hd minosegben. A hdcp ready-hez pedig eloszor csak az kellet, hogy legyen csatlakozo, ujabban mar a dekodolast is elvarjak.
Szvsz egy szamitogep tevekartyaval es egy nagyobb lcd monitorral ma sokkal jobb befektetes mint egy atlagos hd ready tv. (mindenre jo, eleg nagy a kepmerete, ugyanakkor sokkal olcsobb) -
#18 Sztem egyik se fog eltűnni normálisan meglesznek egymás mellett. Majd amikor kiadják a combo meghajtókat akkor jó lesz és nem kell egyiknek se csődbe mennie. Amúgymeg én személyszerint HD-DVD-s vagyok mert ott vannak a kedvenc vállalataim :) de kinek a pap kinek a papné... -
lazly #17 Nem latom a BD sorsat megalapozotnak, en hatalmas bukasra szamitok, stb stb... Felhivom a figyelmet a betamax esetere... A piac nagy resze a HDDVDt tamogatja, hisz egy olyan alapitvany nyujtotta be, ami mar bizonyitott, megbizhato es stabil formatumokat kezel, mindemellet olcsobb, nem az egekben van a jogdijja, es kompatibilis a regiekkel? BD mellet max annyit lehet felhozni, hogy 5 gigaval nagyobb a kapacitasa. De szerintem a sony nev garancia a problemakra.
Udv! -
Inquisitor #16 "Tévedsz, mert azt jelenti. Legalább az 1280x720-at tudnia kell felbontásban."
Akkor miért van ráírva jóképességű 800-1024-es felbontású plazmákra? :)
Csak annyit kell tudnia a tévének, hogy az i1080-at valahogy kipakolja, szerintem. -
klastrom #15 Same shit... -
dez #14 Te úgy mondod, hogy az usaban, vagy úgy, hogy az usában...? -
csorfab #13 Az Apple gépek BD-meghajtókkal lesznek felszerelve -
#12 lol United States of Ámerica .... -
dez #11 Források:
-
dez #10 "(a HD Ready nem HDTV-t jelent!!!)"
Tévedsz, mert azt jelenti. Legalább az 1280x720-at tudnia kell felbontásban.
Egyébként a PS3 piacra dobása óta a Blu-ray filmek forgalma is fellendült.
Továbbá, mint tudjuk, főleg Japánban, de valamennyire az USÁ-ban is, eléggé elterjedt már a HD, tévéadások formájában. (És úgy tudom, mostanában lép(ett?) életbe az is, hogy csak HD-Ready tévéket lehet forgalmazni.) -
dez #9 A szakmaibb fórumokon a hivatalos rövidítésnek megfelelően BD-nek [Blu-ray Disc] írják. -
dez #8 A hullámhossz megyezezik, a támogatott médiakódolások is megegyeznek, sőt a védelmi kódolás is, de a lemez felépítése pont eltérő: a HDDVD-nél a DVD-nél megszokott 2db fél mm-es lemez között van az adattároló réteg, a BD-nél meg egy 0,9mm-es lemezen van az tároló réteg, és fölötte egy 0,1mm-es védőréteg van. Tehát eléggé máshová kell fókuszálnia a lézernek. Továbbá lehet, hogy a low-level bit->pit kódolás is eltér. De ettől még készíthető olyan meghajtó, ami mindkettőt ismeri, de ma még drágább lenne az amúgy is drága egy-standardosoknál. -
juzosch #7 kisebb hullámohssz, nagyobb frekvencia -
#6 A BR még egyáltalán nem terjedt el. Eladtak talán 300 ezer PS3-at eddig (sokkal kevesebbett tudott szállítani a Sony, mint amennyit eredetileg igért). De hiába, hiszen a hozzá való filmek mennyisége még csekély, és a PS3-at a vásárlók többsége nem BR lemezes HD videók nézésére, hanem játékra akarja használni.
Arról az "apróságról" sem illik megfeledkezni, hogy itt nem csak a HD-DVD és BR közötti versenyről van szó, hanem a HDTV-k elterjedéséről. Jelenleg még mindig csak a háztartások töredékében van valódi HDTV (a HD Ready nem HDTV-t jelent!!!). Tehát ha valaki HD videót akar nézni, nem csak HD lejátszót és HD filmet kell vegyen, de HD TV-vel is rendelkeznie kell. Ez egy kicsit más jellegű verseny, mint a BETA vs. VHS anno, vagy a DVD lejátszók elterjedése volt. -
#5 Sztem sokban nem különbözhet a lemezek felépítése. Én úgy tudom, hogy a led teknológia (led kristály) segítségével kisebb (vagy pont hogy nagyobb :S) hullámhosszú sugarat tudtak létrehozni, és a lemezen még kisebb jelekkel tudják írni az adatokat. Szóval olyan sok különbség nem lehet a hddvd és a blueray lemezek között, gépen sztem biztos lesz olyan, ami mind a 2-t lefogja játszani, meg tudja írni.
A cikk meg az asztali lejátszókra gondol, a képen is az van. Azt meg tényleg csak jóval később veszünk -
Ginos #4 Kis butus, az XBOX360 meg HD DVD lemezes lesz.Gondolkodjál már 1 picit... -
dcyrax #3 A HDDVD pedig egy nagy... -
dcyrax #2 Igyvan BluRay a kira ! -
sathinel #1 Milyen versen? itt nem lessz nagy versen. PS3-at milliók veszik meg tehát blueray már el is terjedt. Más formátumok lehet hogy haldokolni fognak de nem a blueray. Mivel És mivel a sony gondolom a játékokat, egyébb dolgait ugyanúgy blueray-en fogja megjelentetni hogy terjedjen, szerintem a ps3 mejelenése után már több millió ember használja. Ezért nem látok itt versenyt. HD-DVD-t még csak cikkekben halottam.