19
hogy kell zenéket kivonni egymásból?
  • BaliBoy
    Ha egy periodikus idő fv.-t bontassz fel szinuszokra, akkor csakugyan nem lesz alharmonikus. De én magáról a hangképzésről beszélek.
  • BaliBoy
    Vegyünk például egy gitár húrját. Megpendíted. A rezonátor felerősítí. Szerinted a húr frekvenciája az alap frekvencián kívül csak magasabb frekvenciákat fog tartalmazni???? Már maga pengetésnél vannak alacsonyabb frekvenciák. Gondolj bele. Megpendíted, és ahogy a húr rezgése lecseng keletkeznek alacsonyabb frekvenciás hangok. ÉS akkor még hol van a rezonátor ahol mindenféle frekvenciatorzulás megy végbe. Sztem.
  • praksi
    alharmónikus nem létezik :-)
    van alaphang, és annak a felharmónikusai
  • BaliBoy
    Leírtad a választ:
    eredmény nem lenne tökéletesen tiszta,mert a sávok keresztezték egymást,de azért szerintem annyira gagyi sem lenne.

Ha értelmezted amit írtam, akkor már tudod a választ. Zenétől függ. Ha 3 percen keresztül szól egy lábdob mellette egy cintányér, azt faszásan szét lehet választani. De minél több és minél több valóságos, igazi hangszer szól benne annál gagyibb lesz a szétválasztás. De amiket leírtam programokat kipróbálhatod és saját tapasztalatod által te is be fogod látni.
  • gercse
    5ös, leülhet :D
  • Goth

blink 182-down minusz blink 182-go = dwn minusz g

jól vontam ki? :0
  • bakaiadam
    épp ez az.ha már tudnak készíteni frankó hangfelismerő szoftvereket,akkor ez mért olyan elképzelhetetlen?!két képből is ki lehet vonni egymást,mert minden ponthoz 1 bizonyos érték tartozik és azt megfeleltetik a másik kép ugyanazon pontjával,amennyibena 2 minta különbözik,akkor az eredményképre a kivonónál kapott értéket dobja ki,amennyiben megegyezik akkor meg fehérséget vagy valamit tesz oda.mért olyan elképzelhetetlen ez 2 hangfálj esetében?!persze gondolom az eredmény nem lenne tökéletesen tiszta,mert a sávok keresztezték egymást,de azért szerintem annyira gagyi sem lenne.
  • Prank
    a giliszta mozgása perdöntő lehet...
  • Hixer
    há mé? a helyszínelőkbe is hipp hopp egy felvett telefonbeszélgetésbe különválasztják a hangot, és a mögötte zúgó motort, csikorgó kerekeket, szomszéd nagyi röfögését és még a giliszta mozgását is... tuti mektom akkó otthon is nem?
  • Mersant
    ilyet nem lehet csinalni csak ha savonkent van meg neked az anyag, kulonbozo frekvenciakat ki lehetne vagni marha nagy meloval, de az nem csak azt a hangszert vagna ki hanem az osszes olyan dolgot ami azon a frekvencian szol...szal jobban jarsz ha felenekled a dalt
  • Anubys
    I Can Get No Satisfaction - Flash of the Blade = Juke Joint Jezebel

• BaliBoy
    Ilyen program nem hiszem, hogy létezik. Az elképzelésed is hibádzik. Még pedig azért mert nem lehet élesen különválasztani a hangszereket egymástól. Azért nem mert egy hangszer nem tisztán szinuszosan szól, hanem vannak fel és alharmónikusai. Tehát ha te ki is tudnád vágni a dobot, azzal valszeg valamely másik hangszer hangzása is torzulna. Bár gondolom te elektronikus zenére gondolsz. Azokban valójában nincs semmi élő és egy-egy "hangszer" erőssen sávhatárolt. De a komolyabb hangszerkesztő programokat (Adobe audition, Cool edit, Sound forge...) nem erre atlálták fel. Próbálkozni persze lehet, ha van rengeteg időd, és egy megfelelően sok csatornás EQ-val ki lehet szűrni a bizonyos frekvenciákat/sávokat.
  • PyRex
    Miért nem azt csinálod, hogy azt a részt, ahol csak a dob van kivágod, beloopolod és a szám elejére beilleszted? akkor kezdődne hosszú tucctuccal a zene, utána meg folytatódna "rendesen", régebben én is így csináltam :)
  • bakaiadam
    asszem rosszul fogalmaztam.én arra gondoltam hogy ugyebár a számokban vannak olyan részek amikor csak a dob megy.na én ezt a részt beloopolnám olyan hosszúra amilyen hosszú maga a szám,és utána az eredetiből kivonnám gyakorlatilag a dobalapot,és akkor már mindjárt jobban lehetne belőle remixet csinálni,mert csak nagyon kevés sáv maradna(sztem).de én biztos vagyok benne hogy erre már gondolt valaki előttem és már progit is írt hozzá,csak senki sem ismeri.bocs a pontatlan fogalmazásért
  • Ars3nal
    sok sikert:o
  • Dodo55
    Nagyon komoly progikkal, és hozzáértéssel biztos lehetséges mindenféle zenével, egyébként sima programokkal, és kevesebb hozzáértéssel akkor lehetséges, ha a zene és az ének nagyon különböző frekvenciájú.
    Tehát ha van például egy nagyon mély zene, és rá egy magas ének, akkor lehetséges, le kell venni az alacsonyabb frekvenciatartomány hangerejét valami komolyabb hangszerkesztő progival.
  • Goth
    az mp3 azonos sávként kezeli éneket és zenét együtt, tehát nem különválasztható, asszem :0
  • NEOreg3
    nem lehetséges, asszem
  • bakaiadam
    sziasztok!azt szeretném kérdezni tőletek h melyik programmal lehet azt megcsinálni,hogy pl én 1 dalból egész jól kivágom a a zenekart,és urána valmilyen programmal szeretném tulajdonképpen megfordítani a kijelölést és, akarok 1 olyan számot csinálni amiben meg csak ének van.lehetséges ez?és ha igen milyen progival?előre is köszi