20
  • Munkas
    #20
    Az én értékrendem távol áll a baloldalitól, de akik feldúlták a székházat és eljárogattak tüntetni azok egy része nincs olyan értelmi szinten, hogy ezt meg tudta volna ítélni, a nagyobbik hányad pedig addig is tisztában volt vele.
    Persze a hazai szájbarágós médián szocializálódott embereket még sok ilyen „meglepetés” fogja érni.
    És ha épp akad néhány tömegpszihológiában járatos személy, aki még „pontosabban” megmagyarázza nekik, miről is van szó, akkor neki is indulnak megtorolni a sérelmeiket.
  • Munkas
    #19
    Ez társadalmi probléma. Magyarországon és a többi szocialista utódállamban szintén ez van. A nép birka és könnyen befolyásolható, ezért nem is lehetnek hozzáértő kormányaink, hiszen az emberek többségének a politika csak a bulvárhíreket jelenti (így a médiának is) és nem is akarnak többet tudni, így a populista kormányok simán lenyomnák őket.
    Persze, lehetne jobb is, de nem ez a baj, hanem, hogy az országban forgó pénz mekkora hányada felett rendelkezik az adott kormány.
    Az köztudott, hogy az állami szervezetek, sehol a világon, nem veszik fel a versenyt az (anyagilag is érdekelt) piaci szférával. Van ahol ezt belátják, van ahol nem.
    Ezért a jelenlegi rendszer legnagyobb hibája, hogy a politikai vezetés inkább növelni akarja a hatalmát, ahelyett, hogy több területekről kivonulna és hagyná, hogy a piac jóval hatékonyabban működtesse azt.
    Persze a privatizációban is csak a lopást látják a legtöbben (sajna az is része a dolognak, de nem arról szól), aztán az állami támogatások megvonását is sokan úgy élik meg, mint a cigányok a segély lemaradását (az jár nekik), a szociális juttatásokba szintén „belenőttünk”. Pedig evvel nyílna lehetőség arra, hogy az emberektől és cégektől is kevesebbet kellene elvenni (adó és járulékcsökkentés), és a saját pénzével mindenki sokkal körültekintőbben bánik, mint a másokéval (bármilyen elkötelezett közszolga legyen is).
  • Atees1987
    #18
    miért talán figyelmen kivül kellett volna hagyni h gyurcsány a képünkbe hazudott?
    nem orbán miatt dulták fel az mtv székházát...
  • Axon
    #17
    "Persze ha meggondolom, tulajdonképpen mindenből kihagynak."

    Hogy mondhatsz ilyet? Dehogy hagynak ki mindenből. Hát az általuk ellopot milliárdokat ki fogja visszafizetni?
    Szóval nem hagynak ki téged az emelt gázszámla fizetéséből, az emelt adójárulékokból, az egészségügyi és gyógyszer járulékokból, megemelt áfából és még órákig sorolhatnám. Látod törödnek veled...
  • Axon
    #16
    Sajnos maximálisan igazad van...
  • hanandi
    #15
    Elfelejtetted a mostani folyamatos felfordulas kivalto okat? Gyurcsany mond valamit /mellesleg teljesen igaza van abban amit mond/ => Orban a valasztasok ellott mintegy veletlen beldobja a koztudatba => eredmeny leromboljak a tv szekhazat, es azota is folyamatosan tuntetnek a berlegenyeik. Szoval nem igaz, hogy nincs kovetkezmeny. A szamlat meg fizetheti az allampolgar.
  • argento
    #14
    Hát a csajszi tuti meggondolja mikor mit mond a jövöben. :)
  • assdf
    #13
    Nincs igazad, pártot nem tudsz alakitani (legalábbis oylat amivel bejutsz a parlamentbe) erről tomcat szép kis hangfelvételt készitett hogy a nagyok hogy gyüjtik a cetliket...
    A nagyok közül pedig nincs választásod, ugyanis a hazug korrupt multimillárdos X helyett választhatod a hazug korrupt milliárdos Y-ot... Sajnos itthon nincs olyan mint amcsiban hogy megbukott egy politikus akkor egymás új ember jön a helyére. Itthon van minden pártban minden pozicióra egy-egy ember, és 4 évig A ül ott, megbukik mert idióta,ekkor 4 évig a másik párt Bje ül ott, megbukig mert ez is hozzánemértő idióta,erre a másik párt rég megbukott idióta A-ját ülteti oda és igy továb... nincsenek személycserék. gg demokrácia a 22es csapdája.
  • hypno
    #12
    Nincs igazad!

    Korrupció az, amiből engem (téged, őt, stb.) kihagynak.
    Persze ha meggondolom, tulajdonképpen mindenből kihagynak. :)
  • echo
    #11
    Mindenki szavazhat akire csak akar. Ha pedig nem talál megfelelőt az étlapon, szervezhet pártot. Hajrá!
  • Rage47
    #10
  • Tetsuo
    #9
    Sajnos igazad van. :(
  • Amergin
    #8
    Erre szokták mondani hogy 'már maga a kérdés is megsértett'.
    Az ugyanis a cikk alapfeltevése, hogy annak amit egy politikus mond VAN következménye. Ugyan már kérem...
    Kis hazánkban a politikusok érinthetetlenek, elszámoltathatatlanok, visszahívhatatlanok, leválthatatlanok stb...
    A 90-es években a még nem létező törvények miatt mondhatni legálisan loptak (látsd: nem törvénytelen, csak nem etikus modogatták akkoriban, ugye emlékszünk még?)
    Manapság pedig törvényesen lopnak meg minket: autópályatender, siemens-vesztegetéses-villamosok, kakaóbiztos számítógépek és úgy általában a közbeszerzések, nem sorolom tovább. Mocskosan korrupt ország vagyunk.
    De hát mi nem érdemlünk jobbat úgyhogy ennyi. Minden népnek olyan vezetői vannak amilyeneket érdemel.
    Magyarország 2006, mert megérdemlem
  • ttt ttt
    #7
    Jah hogy a politikusnak is fel kéne érni ésszel, hogy az ékírással már feltalálták az adatrögzítést....Bár igaz, simán sz@rnak rá, mit mondtak tegnap, legalábbis nálunk.
  • TorrenteXY
    #6
    Ezzel azt akarom mondani, hogy itthon ilyen leleplezéseknek nem nagyon lenne következménye.
  • TorrenteXY
    #5
    A mi politikusainkról is készültek videók pl interjúkkor amit pár nap/óra után simán letagadtak, ha már nem volt számukra előnyös. Aztán a két média egyik fele erről harsongott, a másik kussolt.
  • BCs design
    #4
    jó vicc :D
  • Tetsuo
    #3
    A végén még sajnálni fogjuk szegény politikusokat..
  • Inquisitor
    #2
    "hiszen elegendő csak a megfelelő helyen, időben és alkalomkor bekapcsolva felejteni egy diktafont vagy egy mobiltelefont, a többi jön magától."

    Lásd Magyarország 2006 budapesti őszi "fesztivál" :P
  • kricsi
    #1
    Tiszta Magyarország