31
Milyen SDK-k léteznek a Visual Studio.Net-en kívül?
-
andersh #31 Létezik még ez is:
MonoDevelop -
Newfronter #30 List<> -
#29 Létezik olyan konténer, amibe bele tudok tenni listát is, és képeket is? -
#28 Ha szoveg fajlbol olvasok be soronkent a StreamReader.ReadLine()-el, es soronkent adom hozza a textBoxhoz, akkor nincs benne sortores.
De a "\r\n" megoldja.
tehat:
textBox1.Text+=s.ReadLine()+"\r\n";
thx. -
Newfronter #27 // Set the Multiline property to true.
textBox1.Multiline = true;
// Add vertical scroll bars to the TextBox control.
textBox1.ScrollBars = ScrollBars.Vertical;
// Allow the RETURN key to be entered in the TextBox control.
textBox1.AcceptsReturn = true;
// Allow the TAB key to be entered in the TextBox control.
textBox1.AcceptsTab = true;
// Set WordWrap to true to allow text to wrap to the next line.
textBox1.WordWrap = true;
// Set the default text of the control.
textBox1.Text = "Welcome!";
Amint látod a WordWrap az automata tördeli a szöveget. Meg itt van 1-2 másik property lehetőség. -
#26 thx megnézem.
Újsor karakter az micsoda itt stringnél?
Többsoros textboxba, soronként szúrok be szöveget, de a sorvég "\n" nem akar működni. Itt mit használnak helyette? -
Newfronter #25 Nemrég néztem körül neten. :)
Microsoft fejlesztői portál
Itt is vannak jó topikok.
prog.hu Tudástár
Itt meg rákeresel C#-os dolgokra, vagy magad is hozhatsz létre topikot és arra megválaszolják a megoldást. -
#24 :)
Több gomb click eseményének beállítom ugyan azt a metódust.
A metóduson belül szeretném lekérdezni pl a
sender.Name vagy sender.Text propertyt egyszerűen. Így a nevéből ki tudnám venni h tulképp melyik gomb is váltotta ki az adott eseményt, majd azt feldolgoznám.
A Textet már sikerült kinyernem a sender.ToString().Substring(..) al, de a névre még kíváncsi lennék :) -
Newfronter #23 Az EventHandler metódusreferencia két paramétert vár; hivatkozást az eseményt kiváltó objektumra, valamint az EventArgs objektumot, ami kiegészítő információkat tartalmaz az eseményről.
Ezt egy könyvből idéztem. :D
Lehet nem értem a kérdésed egyértelműen, de az eseményt egyértelműen akkor következik be és az okozza, amelyik eseményt te kiválasztod a Properties panelen. A gombon lévő névre gondolsz vagy magára a kirakott gombra? mert nem mindegy. Ha a gombra akarsz hivatkozni, egyszerűen beírod a nevét az adott osztályban, egy másik osztályban örököltetni kell azt az osztályt ha hivatkozni akarsz a gombra. -
#22 Először is eseménynél a senderből hogyan tudom meg. h ki okozta az eseményt?
Gomb nevét, vagy referenciáját ki tudom belőle nyerni?
sender.ToString() az osztályt adja vissza, egykét paraméter kiséretében, de nevet, referenciát nem.
-
Newfronter #21 Kérdezz itt, mivel nem zárták le a topikot...
Mi érdekel belőle vagy mit nem tudsz? -
#20 Most énis szeretnék áttérni sharpra..
Van rá topik ? Vagy itt kérdezek:)
-
Newfronter #19 Én meg azt nem ismerem, ugyanis .NET C#-ban programozok. -
#18 Nekem a delphi helpje pl. sokkal többet mondóbb. Persze lehet hogy ez is jó, csak még szokatlan. -
Newfronter #17 MSDN és csatlakozik is. -
#16 Az, ami mindig ms-ékhez csatlakozna onlineba? -
Newfronter #15 Szerintem minőségi helpje van... -
#14 Csak a 2005 nek van szutyok helpje? -
Newfronter #13 Nekem semmi bajom a Studioval, megy normálisan, de van alternatíva is.
SharpDevelop
J és Vista alatt már .NET 3 van kernelszinten, ott már nem kell felrakni a FrameWorköt. -
#12 Legjobb kombó a vi + gcc :) -
#11 Quincy nevü kis program.. C programozásra alkalmas az is, csak eléggé puritán :DD de nálunk azt kell használni -.- -
BlackRose #10 Pl. Visual C# 2005 Express (ingyenesen legális - letölthető a Microsoft.com-ról), vagy SharpDevelop (ez meg azonkívül, hogy free még opensource is).
Persze a .NET Framework mindenesetre elengedhetetlen... ja igen ez mind C# esetében. C/C++ a DevC++ nem rossz, de ezt már más is említette, az Anjuta C/C++ szintén OK.
És a Visual Studio 2005 nem szokott vacakolni a telepítésnél, de a régebbi VS.NET 2002, 2003 az ha jól emlékszem tudott vacakolni... -
#9 semmi problémát nem okozott a rendszerben. nekem mondjuk delphi miatt kellett, de utána eltávolitani a gépről magát a fejlesztőkörnyezetet, meg a hozzá tartozo sok kis cuccot, szép meló volt:D -
#8 Ja, kell neki egy aspnet user, mert ezzel a technikai userrel lép be pl. az SQL szerverekbe (így lehet a konnekciókat spool-ozni, ha a sonnectionstring ugyanaz) , meg alapban ennek az user-nek a nevében futtat mindent (bár ugye ezt meg lehet változtatni). -
Dodo55 #7 Én Dark Basicbe szoktam programozni, az nem k*r szét semmit :P
Amúgy a c-t még csak tanulgatom, nagyon az elején vagyok még, DevC++-t használok, de fent van VC++ 6 meg VS2005EE is.
Amúgy a .Net Framework az ami "új felhasználói fiókot gyártott, megváltoztatta a bejelentkezési módot, stb...", de az mindenképp kell C#-hoz.
Meg sok más új progihoz is kell, hogy futtatni tudd, szóval tedd csak fel. -
#6 Hát aki ASP.NET alá akar fejleszteni, annak vannak ugye prerekvizítumai. De mint mondtam nem kúrja szét nagyon az ember rendszerét. -
#5 de az télleg feltesz 20000000000000000 kis pöcs progit, forditot, minden szart :S -
#4 ansi C hez használd a Dev C-t -
#3 Én meg Borland Developer Studio-t használok (most épp 2006-ot), az sem csinál ilyesmit. -
#2 én tegnap raktam fel visual studio 2005.. semmi ilyet nem csinált amire te is utalátál, ezenkívül net frameworkot pakolt fel -
#1 Halli!
Egyszer (még jó néhány rendszerformázással ezelőtt) felraktam a Visual Studio.Net-et, csak azért, hogy C#-ot gyakorolhassak. Szedett le magának a netről Windows-frissítéseket, új felhasználói fiókot gyártott, megváltoztatta a bejelentkezési módot, stb...
Most megint szeretném próbálgatni a C#-ot, de nincs kedvem újra végigszenvedni a VS.Net telepítésével járó macerákat.
Van valami egyszerűbb fejlesztőkörnyezet is C-nyelvekhez?
Bármi infót előre is köszi...