31
Milyen SDK-k léteznek a Visual Studio.Net-en kívül?
  • andersh
    Létezik még ez is:
    MonoDevelop
  • Newfronter
    List<>
  • PíszLávJuniti
    Létezik olyan konténer, amibe bele tudok tenni listát is, és képeket is?
  • PíszLávJuniti
    Ha szoveg fajlbol olvasok be soronkent a StreamReader.ReadLine()-el, es soronkent adom hozza a textBoxhoz, akkor nincs benne sortores.

De a "\r\n" megoldja.
    tehat:
    textBox1.Text+=s.ReadLine()+"\r\n";

thx.
  • Newfronter
    // Set the Multiline property to true.
    textBox1.Multiline = true;
    // Add vertical scroll bars to the TextBox control.
    textBox1.ScrollBars = ScrollBars.Vertical;
    // Allow the RETURN key to be entered in the TextBox control.
    textBox1.AcceptsReturn = true;
    // Allow the TAB key to be entered in the TextBox control.
    textBox1.AcceptsTab = true;
    // Set WordWrap to true to allow text to wrap to the next line.
    textBox1.WordWrap = true;
    // Set the default text of the control.
    textBox1.Text = "Welcome!";

Amint látod a WordWrap az automata tördeli a szöveget. Meg itt van 1-2 másik property lehetőség.
  • PíszLávJuniti
    thx megnézem.

Újsor karakter az micsoda itt stringnél?
    Többsoros textboxba, soronként szúrok be szöveget, de a sorvég "\n" nem akar működni. Itt mit használnak helyette?
  • Newfronter
    Nemrég néztem körül neten. :)

Microsoft fejlesztői portál
    Itt is vannak jó topikok.

prog.hu Tudástár
    Itt meg rákeresel C#-os dolgokra, vagy magad is hozhatsz létre topikot és arra megválaszolják a megoldást.
  • PíszLávJuniti
    :)
    Több gomb click eseményének beállítom ugyan azt a metódust.
    A metóduson belül szeretném lekérdezni pl a
    sender.Name vagy sender.Text propertyt egyszerűen. Így a nevéből ki tudnám venni h tulképp melyik gomb is váltotta ki az adott eseményt, majd azt feldolgoznám.

A Textet már sikerült kinyernem a sender.ToString().Substring(..) al, de a névre még kíváncsi lennék :)
  • Newfronter
    Az EventHandler metódusreferencia két paramétert vár; hivatkozást az eseményt kiváltó objektumra, valamint az EventArgs objektumot, ami kiegészítő információkat tartalmaz az eseményről.

Ezt egy könyvből idéztem. :D

Lehet nem értem a kérdésed egyértelműen, de az eseményt egyértelműen akkor következik be és az okozza, amelyik eseményt te kiválasztod a Properties panelen. A gombon lévő névre gondolsz vagy magára a kirakott gombra? mert nem mindegy. Ha a gombra akarsz hivatkozni, egyszerűen beírod a nevét az adott osztályban, egy másik osztályban örököltetni kell azt az osztályt ha hivatkozni akarsz a gombra.
  • PíszLávJuniti
    Először is eseménynél a senderből hogyan tudom meg. h ki okozta az eseményt?
    Gomb nevét, vagy referenciáját ki tudom belőle nyerni?
    sender.ToString() az osztályt adja vissza, egykét paraméter kiséretében, de nevet, referenciát nem.

• Newfronter
    Kérdezz itt, mivel nem zárták le a topikot...
    Mi érdekel belőle vagy mit nem tudsz?
  • PíszLávJuniti
    Most énis szeretnék áttérni sharpra..
    Van rá topik ? Vagy itt kérdezek:)
  • Newfronter
    Én meg azt nem ismerem, ugyanis .NET C#-ban programozok.
  • PíszLávJuniti
    Nekem a delphi helpje pl. sokkal többet mondóbb. Persze lehet hogy ez is jó, csak még szokatlan.
  • Newfronter
    MSDN és csatlakozik is.
  • PíszLávJuniti
    Az, ami mindig ms-ékhez csatlakozna onlineba?
  • Newfronter
    Szerintem minőségi helpje van...
  • PíszLávJuniti
    Csak a 2005 nek van szutyok helpje?
  • Newfronter
    Nekem semmi bajom a Studioval, megy normálisan, de van alternatíva is.
    SharpDevelop
    J és Vista alatt már .NET 3 van kernelszinten, ott már nem kell felrakni a FrameWorköt.
  • PíszLávJuniti
    Legjobb kombó a vi + gcc :)
  • autoszimulator
    Quincy nevü kis program.. C programozásra alkalmas az is, csak eléggé puritán :DD de nálunk azt kell használni -.-
  • BlackRose
    Pl. Visual C# 2005 Express (ingyenesen legális - letölthető a Microsoft.com-ról), vagy SharpDevelop (ez meg azonkívül, hogy free még opensource is).

Persze a .NET Framework mindenesetre elengedhetetlen... ja igen ez mind C# esetében. C/C++ a DevC++ nem rossz, de ezt már más is említette, az Anjuta C/C++ szintén OK.

És a Visual Studio 2005 nem szokott vacakolni a telepítésnél, de a régebbi VS.NET 2002, 2003 az ha jól emlékszem tudott vacakolni...
  • autoszimulator
    semmi problémát nem okozott a rendszerben. nekem mondjuk delphi miatt kellett, de utána eltávolitani a gépről magát a fejlesztőkörnyezetet, meg a hozzá tartozo sok kis cuccot, szép meló volt:D
  • Sir Quno Jedi
    Ja, kell neki egy aspnet user, mert ezzel a technikai userrel lép be pl. az SQL szerverekbe (így lehet a konnekciókat spool-ozni, ha a sonnectionstring ugyanaz) , meg alapban ennek az user-nek a nevében futtat mindent (bár ugye ezt meg lehet változtatni).
  • Dodo55
    Én Dark Basicbe szoktam programozni, az nem k*r szét semmit :P
    Amúgy a c-t még csak tanulgatom, nagyon az elején vagyok még, DevC++-t használok, de fent van VC++ 6 meg VS2005EE is.

Amúgy a .Net Framework az ami "új felhasználói fiókot gyártott, megváltoztatta a bejelentkezési módot, stb...", de az mindenképp kell C#-hoz.
    Meg sok más új progihoz is kell, hogy futtatni tudd, szóval tedd csak fel.
  • Sir Quno Jedi
    Hát aki ASP.NET alá akar fejleszteni, annak vannak ugye prerekvizítumai. De mint mondtam nem kúrja szét nagyon az ember rendszerét.
  • autoszimulator
    de az télleg feltesz 20000000000000000 kis pöcs progit, forditot, minden szart :S
  • PíszLávJuniti
    ansi C hez használd a Dev C-t
  • Sir Quno Jedi
    Én meg Borland Developer Studio-t használok (most épp 2006-ot), az sem csinál ilyesmit.
  • autoszimulator
    én tegnap raktam fel visual studio 2005.. semmi ilyet nem csinált amire te is utalátál, ezenkívül net frameworkot pakolt fel
  • vikusz
    Halli!
    Egyszer (még jó néhány rendszerformázással ezelőtt) felraktam a Visual Studio.Net-et, csak azért, hogy C#-ot gyakorolhassak. Szedett le magának a netről Windows-frissítéseket, új felhasználói fiókot gyártott, megváltoztatta a bejelentkezési módot, stb...
    Most megint szeretném próbálgatni a C#-ot, de nincs kedvem újra végigszenvedni a VS.Net telepítésével járó macerákat.
    Van valami egyszerűbb fejlesztőkörnyezet is C-nyelvekhez?

Bármi infót előre is köszi...