23
LOGITECH Z-5500 5.1
  • EmThor
    milyen átalakító? konzolra optikain kötöd ahhoz meg kell egy kábelt venni és slussz
  • Attila8805
    Hi all akinek logitech 5.1-e van és adtak hozzá olyan átalakítót ami konzolhoz kell az írjon pm-et pls!!!
  • Mikeee1988
    Hali!Szerintem a Z5500-bó 505W RMS-t kisajtolni fizikai képtelenség főlleg ilyen ár mellett!
    De havaliken van valami tesztje nyugostan küldje el:D
  • tnm #20
    jó, inkább nem vitázom. legyél abban a hitben, hogy igazad van. azt se tom igazából, hogy miért nem csukták a topicot eddig...
  • HV328
    Ja és mégvalami:)
    Írod hogy felvesz szerinted 1kW-t...
    Erröl meg az a véleményem, hogy ez a kis Lohitech dobozka meföne ennyi wattol:)
    De ha gondolod rendezhetünk hangnyomásversenyt, 2*150 RMS-es végfokommal. Adok 205 watt RMS előnyt :)))
  • HV328
    Császtok^^
    Akkor lenne jó ha valaki akinek van ilyen hangfaszet és van profi műszere, kimérné a kimenő teljesítményeket csatornánként és nagyot csodálkoznátok hogy mennyire nem igaz az a 505Watt RMS összteljesítmény.
    Addig meg ez van, de akkor se hiszem el hogy ez ennyi pénzért ekkora RMS teljesítményt tud szolgáltatni és még hangszórót is adnak hozzá.
    Más a Zenei meg a P.M.P.O meg az RMS teljesítmény.
    Ezt nézzétek meg : http://www.zaj.hu/page2/termek.php?id=1878
    Na itt van RMS és még csak nem is 505Watt hanem 460Watt, az ára meg 63500 HU FT, és csak erősítő, ehhez vegyél még olyan hangfalat, amivel ki is tudod használni: http://avplanet.hu/Quantum%20908
    -ami 700000 HU FT.
    Ez összesen 763500 HU FT de ez tuti leszólja azt az állítólagos 505-öt, vagy ha ugy jobban tetszik, 1010et:).
    Most akkor szerintetek, hol írták el a Wattszámokat?
    Nem azt kell nézni,hogy ez egy Discós erősítő +hangfal, hanem hogy amit ráírtak RMS-be azt tudja is.
    És láthatjátok, hogy ahhoz a 460Wattért, ami 8 ohm esetén máris "csak" 320Watt, meg megfelelő hangfalért bizony perkálni kell :)
    Szerintetek a Logitech-nek megérné 700000 FT-al olcsobban adni?
    Szerintem nem.
    Amúgy meg az a csöppnyi hűtőborda a mélynyomó hátulján, kötve hiszem, hogy el tudna vezetni akkora hőt (passzívan), amit egy 505W RMS-es erősítő produkál, ha meg van hajcolva.
    Nekem volt egy Genius de nem volt elég hangos és arra is írták ám a Wattszámokat volt ott 3600Watt P.M.P.O de simán leszólta a haver 2*50-es Videoton erősítője, na én ezért váltottam komolyabb kategóriára ahol nem azért írkálnak nagyobb Wattszámokat a cuccokra,hogy jobban vigyék hanem mert ténylegesen azt tudja, de azt meg is kell FIZETNI.
    Na röviden ennyi.
    üdv.
  • tnm #17
    jah, és sztem max hangerőn simán felvesz ~1kW-ot is... /bár ez csak tipp a villanyszámla alapján :)/
  • tnm #16
    hát, én nem számolom a wattokat, de nem hiszem, hogy 188W az olyan hihetetlen lenne...
    Nem hiszem, hogy kevés lenne bármilyen normális szobába.
    Hangerő 40%-án már beremegnek az ablakok, 50%-án már a szekrény ajtók is. 70%-ot nem csinálom, csak, ha valószínüleg egyedül vagyok a lépcsőházban.
    /előbbi értkékeknél bemenett maxon/
    szal, ha nem mozit, vagy diszkót üzemeltetsz, vagy nem szabadtérre kell, elég lesz.
  • HV328
    Wattszámmal egy kicsit elszálltak.(mint általában az ilyen hangfalszetteknél szokták).
    -Subwoofer: 188 watts RMS az 376Watt zeneinek felelne meg amit ez tuti nem bírna ki.
    Total Peak power: 1010 watts--na peersze.
    Amplifier: Ultra-linear, high-capacity analog
    Signal--ezt még talán elhiszem.
    Total RMS power: 505 watts RMS ---ahhoz,hogy egy analog erősítő ekkora szuflát ki tudjon RMS-be nyomni legalább 650-700Wattot kellene neki felvenni a hálózatból.
    A hálózati teljesítményfelvételt már nem merték odaírni,én legalábbis nem találtam.
    Amúgy kinézetre nem rossz,de nekem kevés lenne,főleg az az 1db 25cm-es mélynyomó.
    üdv.
  • tnm #14
    vagy csak egy sima nforce 2es alaplaphoz (NF7-S), amelyikben van Dolby Digital Live... pl. én is így használom, aki meg már pci-expresses architektúrára vált annak ott a Terratec 7.1 PCI kártyája, amin ugyancsak van Dolby Digital Live (~17e Ft), és máris sok, nagyon sok értelme van a DB dekódolásnak...
  • Barney Tech
    pénzt acc?
  • B@dsector
    nekem volt Megaworks 550 THX és a Z-5500 közelébe sem kerül, nem 1 kategória a két szett, talán a 750 megegyezik a Z-5500 tudásával, de egyelőre még nem hallottam szólni.. mindenki a saját lovát dicséri ezért én azt mondom Z-5500 :P
  • DonnieBrasco
    Creative 550/750 THX jobb :P :P
    .. kivéve talán a dekódert, de az meg minek X-Fihez? :)

DB
  • Met
    büntipontot is kapsz, egy okból...
  • tnm #9
    voltam...

a topikot zárni fogják, sok okból...
    a cucc egyébként jó, februárba lesz két éve, hogy használom egészséggel, igen nagyot szól. Hertába vettem anno br. ~82000Ft-ért nagyker-áron, de sztem már van 80000 alatt is ma kiskerbe..
  • autoszimulator
    akko marad ott -.-
  • gergő992
    ELECTRO WORLD-BEN MOST 84EZER FT
  • gergő992
    KIS info

űszaki adatok

* Teljes effektív teljesítmény: 505 W (effektív)
    o Magashangsugárzók: 317 W effektív (első: 2 x 62 W; hátsó: 2 x 62 W; középső: 69 W)
    o Mélynyomó: 188 W (effektív)
    * Összesített csúcsteljesítmény: 1010 W
    * Maximális hangnyomásszint: > 115 dB
    * Frekvenciaátvitel: 33 Hz — 20 kHz
    * Erősítő: nagy kapacitású, analóg, ultralineáris
    * Jel/zaj viszony: > 93,5 dB, 100 dB szokásos
    * Bemeneti impedancia: 8.000 ohm
    * Hangsugárzók:
    o Magashangsugárzók: 7,6 centiméteres polírozott alumínium kivezetősapkával ellátott magashangsugárzók
    o Mélynyomó: 25,4 centiméteres, nagy kilengésű, kiszélesedő reflexnyílású mélynyomódoboz (hatodrendű)
    * Térhangzáseffektusok:
    o Hardveres dekóder Dolby® Digital, DTS® és DTS® 96/24 szabványú hangfelvételekhez
    o Dolby Pro Logic II zajcsillapítás (Movie (Film) és Music (Zene) üzemmód)
    o Hatcsatornás közvetlen bemenet
    o Stereo x2 hangzás
    o Sztereó hangzás
    * Támogatott digitális hangformátumok:
    o Dolby Digital
    o DTS és DTS 96/24
    o PCM (tömörítetlen sztereó): 44,1 kHz-es, 16 bites jeltől 96 kHz-es, 24 bites jelig
    * Bemeneti jelforrások:
    o Digitális optikai bemenet DVD- és CD-lejátszókhoz, PlayStation® 2, Xbox®** konzolokhoz
    o Digitális koaxiális bemenet DVD- és CD-lejátszókhoz, illetve hangkártyákhoz (külön megvásárolható koaxiális kábelt igényel)
    o Hatcsatornás közvetlen bemenet (három sztereó minialjzat) két-, négy- vagy hatcsatornás hangkártyákhoz, vagy
    o Hatcsatornás közvetlen bemenet (három sztereó minialjzat) három sztereó analóg hangjelforráshoz, például CD- vagy DVD-lejátszókhoz, PlayStation 2 és Xbox konzolhoz vagy kétcsatornás hangkártyákhoz (néhány eszközhöz külön megvásárolható, sztereó minialjzatról dupla RCA aljzatra átalakító adapterre lehet szükség)
    o Analóg sztereó minialjzat (a vezérlőegység oldallapján) hordozható CD-, MP3- és MiniDisc® lejátszókhoz
  • gergő992
  • gergő992
  • gergő992
  • gergő992
  • gergő992
    szasztok!! vélemények érdekelnének akinek van az irjon!!