YouTube-videó kapcsán nyomoz az FBI
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk a "megállíthatatlan káossz"-tól még nagyon messze voltunk. Legalábbis a rendõrség részérõl. A tüntetõk sokkal közelebb jártak ahhoz, hogy átlépjék ezt a küszöböt. Pl. ha abban a tankban több üzemanyag van, eléggé eldurvult volna a helyzet.
Pont ezt kérdõjelezem meg.
"rendõr ismerõs mesélte el nagy büszkeségében, hogy milyen kedvel nyomultak ki okt 23-ra és hogy szereztek a bulihoz cuccokat (szabvány sörétespuskát) stb"
Több száz rendõr volt ott. 1-2 alapján nem szabad általánosítani.
Nyílván volt a dologban bosszúvágy is, de hogy ez lett volna a fõ motívum, vagy hogy ezért mentek volna oda, az nagyon durva túlzás.
Nyílván voltak túlkapások is, ez ilyenkor elõfordul, de megint csak nem errõl szólt az egész.
Caution N00B!
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Töltsél magadba még egy kis Unicomot, hogy jobban nézzél ki.
Mennyi ideig tart egy alkohollal megtöltött üvegbe rongyot tenni és meggyújtani a rongy végét? Molotov-koktél éppen, hogy gyorsan bárhol, és szinte bármikor elkészíthetõ. Tehát elõbb alap dolgokat tanuljál, aztán gyere vissza hülyeségeket írkálni. Jah és ne keverd az elõzményt a következménnyel.
És SSeth csak hogy legyél képben: nem az Erzsébet hídi barikád a lényeg hanem a deák téri felfordulás, ott mutatták ki igazán a rendõrök a foguk fehérjét, ott kapták meg a tûzparancsot, amire annyira vártak ... ott estek neki mindenkinek õrült modjára ... ami ez után volt az már csak ennek a következménye, mert az emberek ha valamit nem akartak látni egy forradalom évfordulóján, az a kontroll alól kicsúszott karhatalmi erõszak ...
..ha ott lettél volna(én nem csak anyám meg pár ismerõs volt kint)akkor tudnád hogy nem lehetett hallani a feszólítást és a vége után 1,5 percen belül már lõtték a könygázt meg a gumilövedéket
végülis 1,5 perc alatt 100000 ember simán haza tud menni... gondolom m1-rõl követted az eseményt
Nem is akart ott senki sem hazamenni barátom... Vagy szerinted a molotov koktél 2 másodperc alatt készül? Ezek balhézni mentek ki. Tankot is csak úgy mindenféle elõkészület nélkül el lehet lopni mi? Nem tudom sajnálni Õket...
Nekem is van rendõr barátom egyébként. Elkezhetném magyarázni, hogy Õ miket mesélt de nem látom értelmét. Akik nem akarnak látni azok nem is fognak.
A nép akaratát szerintem nem néhány hõzöngõ paraszt képviseli, hanem akik otthon maradtak mert nyugalmat akarnak. Vajon melyikbõl van több?
Megvan a cirkusz az IGAZI CSÕCSELÉKNEK hogy szórakozzon a tv elõtt és rázza a pofáját,de valahogy nem gondolják hogy miért is volt az az igazi tüntetés....Ülsz kussolsz,eszel dolgozol,megdöglesz ,és adózol jóóóó sokat...1949 és 1990 között ez még ""érthetõ"" volt ,de sajnos már belénk ivódott a szolgahajlam,és önként csináljuk...
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Mentünk, dumáltunk, tettünk a "dolgunkat". Megmutattuk magunkat, beszéltünk arról, hogy miért nem akarunk háborút stb. Az egész családias hangulatban zajlott.
Hát igen... El tudom képzelni, ahogy tetovált, kopasz, fekete bakancsoos mazsihisz aktivisták elkötnek egy második világháborús tankot, vagy felkapják az utca kövezetét, vagy molotov koktélt dobálnak.
Tudod mit lokko?!?! Küldj inkább egy képeslapot.
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
..ha ott lettél volna(én nem csak anyám meg pár ismerõs volt kint)akkor tudnád hogy nem lehetett hallani a feszólítást és a vége után 1,5 percen belül már lõtték a könygázt meg a gumilövedéket
végülis 1,5 perc alatt 100000 ember simán haza tud menni... gondolom m1-rõl követted az eseményt
Ezek a zavargók, békésen virágot szedve sétálgattak a dunaparton, és egyszercsak elkapta õket egy csorda feldühödött rendõr, hogy kiélje rajtuk beteges frusztrációját?
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
a rendörre egyenruhában alapból más szabályok vonatkoznak, bízván az esküjükben, hogy ezen jogokkal szolgálnak, nem visszaélnek
"A rendõrök rendet rakni mentek oda. Természetesen védõ felszerelésben, hiszen a tüntetõk kövekkel dobálóztak."
A rendrök nagy része önbíráskodni ment oda, hogy busszút álljanak a szept. 18-ai csorbáért testületileg ... kb hogy megmutassák ki a Jani ... ezért nézett ki úgy az az oszlatás ahogy, és azért tartott hajnalig, mert ilyen rendõri erõszak láttán nagy támogatást kapott a zavargás ... a tüntetés onnantól a rendörség ellen zajlott, és ezt maguknak köszönhették
"A rendõröknek nem csak joguk volt eljárni, de egyenesen kötelességük. Ezért fizetjük õket."
nem azért fizetjük õket hogy embereket lõjjenek és verjenek össze, hanem hogy a közrendet fenntartsák, és ezt lehet az elõzõek nélkül is ... ajánlott olvasmány a karhatlami harcászatról: http://index.hu/politika/belfold/karhat5627/
"A "tüntetõket" kellett megfékezni. A rendõrök maguktól is hazamentek."
ha a rendõrök elõre eltervezett túlkapássorozattal készülnek, õket ki állíthatja le törvényesen? ... amúgy a rendõr nem ment csak úgy haza, parancs nélkül csordákba fejlõdve kergették a maradék zavargót hajnalban, majd szépen agyonveregették akit elkaptak.
És, ami fontos ezt mind nem egy elszigetelt agresszívebb rendõri réteg egyéni akciója volt, hanem a rendörségük ilyen ... és ezt a társadalmi többség még támogatja is
Ezt nem egészen értem. Természetesen nem mindenki ugyanolyan állampolgár. Az emberek különbözõek.
A rendõrök a törvény által meghatározott kötelességüket tették, élve a törvény által rájuk ruházott jogokkal.
Persze biztos voltak túlkapások, de az a kivétel, és nem a szabály.
"elválasztották magukat a néptõl, maszkba bújtak és arra mentek, hogy embereket bántsanak"
A rendõrök rendet rakni mentek oda. Természetesen védõ felszerelésben, hiszen a tüntetõk kövekkel dobálóztak.
"Ezt fogjátok fel, a rendörség kivállt a társadalomból, hogy a saját bosszúvágyának élhessen"
Te meg mirõl beszélsz? Senki sehonnan nem vált ki, és szó nincs bosszúvágyról. Hacsak nem a "tüntetõk" részérõl. A rendõröknek nem csak joguk volt eljárni, de egyenesen kötelességük. Ezért fizetjük õket.
"és ha nem õk fékezik meg magukat akkor ki?"
A "tüntetõket" kellett megfékezni. A rendõrök maguktól is hazamentek.
"A rendörség ilyen léptékû fellépése csak azért elfogadható, és nem elborzasztó, mert nem tudunk tovább látni a saját politikai orientácionkon"
Nekem nincs politikai orientációm, én azt szeretném, hogy az utcán biztonságban legyek. Ennek érdekében simán elfogadható volt a rendõrség fellépése. Sõt, szerintem már jóval korábban ilyen erõvel kellett volna fellépni ellenük.
A oplitikai nézetkülönbségek rendezésére vannak civilizált, demokratikus módszerek. Amíg ezeket nem próbálta végig valaki oda-vissza, nincs jogalapja a lázadáshoz.
"és ez a legveszélyesebb a demokráciára, hogy nincs érzékünk hozzá, nem tudunk demokratikus értékrend szerint ítélni"
Ezzel én is egyetértek. Csak szeritnem ez esetben a "tüntetõk" veszélyeztették a demokráciát, és a rendõrök védték meg.
Nos, ha a "tüntetõk" békésen tüntettek volna, akkor erre nem került volna sor. Úgyhogy inkább rájuk haragudj.
"és ez a legveszélyesebb a demokráciára, hogy nincs érzékünk hozzá, nem tudunk demokratikus értékrend szerint ítélni" Az angoloknak 400 év elõnyük van demokráciából. Van mit bepótolnunk. (Remélem idõnk is lesz rá!)
<#confused>#confused>Ne nagyon csesszetek le, de mi az a vipera?<#fejvakaras>#fejvakaras>
Ezt fogjátok fel, a rendörség kivállt a társadalomból, hogy a saját bosszúvágyának élhessen, és ezt a rendörség egésze támogatta, mégha nem is közvetlenül, de ilyenkor már az is támogatás ha szervezeten belûl nem tettek semmit hogy lefékezzék az eseményeket, és ha nem õk fékezik meg magukat akkor ki? ...
A rendörség ilyen léptékû fellépése csak azért elfogadható, és nem elborzasztó, mert nem tudunk tovább látni a saját politikai orientácionkon, és ez a legveszélyesebb a demokráciára, hogy nincs érzékünk hozzá, nem tudunk demokratikus értékrend szerint ítélni
A tûntetõ az tûntet és nem randalírozik, fõleg nem csinál köztörvényes dolgokat. Elvégre a tûntetõ azért megy az utcára, hogy törvényes keretek között képviseljen egy álláspontot, mint ahogy alap esetben a rendõröknek is azért kellene, hogy ott legyenek, hogy a helyszínt biztosítsák.
Amit a rendõrség 23-án mûvelt az a szakmaiatlanság "Csimborasszó"-ja volt. Dózsa parasztjai eredményesebbek lettek volna.<#nemtudom>#nemtudom><#fejvakaras>#fejvakaras><#banplz>#banplz><#falbav>#falbav>
Lehet, hogy biológialiag nem fiatal, de szellemileg igen. Olyan naív és bárgyú hozzászólásai vannak (nem egyet olvastam).
Képzeld, én sem voltam kint, nem bírom a túl nagy tömeget, fõleg, ha nem éppen korrekt módon tüntetnek (trágárságokat skandálnak az utcán). Meg lehetett tudni, h kivezénylik a rendõröket. Úgy gondoltam, h nem kell nekem ez, nincs szükségem rá.
Képzeld én sme azért voltam kint, mert tüntetni szerettem volna. Ott volt dolgom, és nem is lett volna nagy ügy, míg valaki be enm dob egy könnygáz gránátot a deák téri aluljáróba. Ezért ott nem állt meg a metró, én meg pont az utolsó metróról szálltam le, ami megállt így Deák tértõl gyalog a Móricz Zs. körtérig.
Meg az "ostromnál" közel 200 rendõr megsérült, arról már nem annyira beszéltek. Pedig õk is ugyanolyan magyar emberek, akik csak a munkájukat végezték, h el tudják tartani a családjukat!
Ha az MTV ostromról írsz, akkor nemtudom, hogy hogyan nézted a TVt, mert párszor be is mondták,. hogy közel 100 ember az aki garázdálkodik, a többiek a háttérbõl nézik.
De mi történik azzal, akit letartóztatnak? Nekem fogalmam sincs, pls világosíts fel!
Mivel én még nem voltam letartóztatás alatt, és nem készülök rendõrnek, így nem szolgálhatok bõvebb tájékoztatással.
Képzeld, én sem voltam kint, nem bírom a túl nagy tömeget, fõleg, ha nem éppen korrekt módon tüntetnek (trágárságokat skandálnak az utcán). Meg lehetett tudni, h kivezénylik a rendõröket. Úgy gondoltam, h nem kell nekem ez, nincs szükségem rá.
Megdöbbenve néztem a közvetítéseket, a rendõrök elég kemények voltak, nem csak helyes eljárások voltak. De ettõl nem az egész rendõrség járkál viperával és üti az embereket. Meg az "ostromnál" közel 200 rendõr megsérült, arról már nem annyira beszéltek. Pedig õk is ugyanolyan magyar emberek, akik csak a munkájukat végezték, h el tudják tartani a családjukat!
Egyébként a letartóztatás lenne a helyes eljárás. De mi történik azzal, akit letartóztatnak? Nekem fogalmam sincs, pls világosíts fel!
-
Szerintem aki ezen a videon látható esettel egyet ért, annak nagyon komoly pszichés problémái vannak. És itt most nem bal- vagy jobboldalról van szó, hanem emberségrõl és igazságról.
A tárgyilagosságról barátom annyit!
Letartóztatni elfelejtették a hõs és bátor rendõrök a gonosz fasiszta tüntetõt. Csak megverték!!!!
Letartóztatni lehet egy rendbontót! Eddig rendben van. De csürhemódon véresre verni, és otthagyni nem!!!
2. Túl fiatal vagy ahhoz, hogy ilyenekhez hidegfejjel szólj hozzá.
3.Elverik aztán otthagyják. Ha csinált is volna valamit, akkor nem az lenne a helyes eljárás, hogy elfogják és letartóztatják?
Kikészítõ hogy ez az ország annyira meghasadt, hogy ennyire két mércével mérnek az emberek ... gondoljatok bele mi lenne ha Gyúrcsányszimpatizánsokat vertek volna így a rendõrök ???
Sajnos.