9
  • Gerygrey
    #9
    Pontosan. És kizárt hogy a Google dolgozója töltötte fel az ominózus anyagot, viszont elképzelhetőnek tartom hogy a maga videó készítője. Gondoljatok csak bele, feltöröm és kirámolom a saját lakásomat, a szajrét elrejtem mondjuk Gy.F. autójában, aztán szarrá perelem hogy ő lopta el. Hírnév nekem, és párszázezer Euro haszon, ha megnyerem a pert. Tiszta nyereség...
  • juzosch
    #8
    USA-ban meg minden szarért beperelnek mindenkit. Az a ló másik oldala. Az arany középutat kéne megtalálni.
  • mogyi925
    #7
    Az iWiW-en sok felhasználó képei között illetve bemutatkozásában szerzői jog hatálya alá eső tartalmak érhetők el. A cikkben említett esethez hasonló logikával szvsz őket is símán feljelenthetné valaki.
  • kogasom
    #6
    Engem az zavar, hogy ezért miért a Google a hibás? Nem hiszem, hogy a google valamelyik dolgozója töltötte volna fel az anyagot, így maga a Google nem hibás. Azt pedig senki ne várja el, hogy minden videónak leellenőrizzék a jogszerűségégét. Nagy hiba van a jogrendben, ahol ilyenért meg lehet támadni egy céget. Szerintem ez kicsit olyan, mint amikor törvénybe foglalták, hogy a filecseélők felelőssé tehetők a tartalomért, ami át megy rajta. Nincs benne semmi ésszerűség, de arra jó, hogy a filecserélőt bezárják. Itt viszont nem hiszem, hogy sok embernek ártana a Google, nem kéne lehetőséget adni arra, hogy ilyenek miatt bajba kerüljön.

    Hozzák nyilvánosságra azokat, akik ilyen pereket indítanak, majd a többség ítélkezik felettük
  • Penge4
    #5
    Az a baj inkább, hogy Magyarországon soha nem lehet igazad egy felsőbb hatalommal szemben. Ezzel szemben az USA-ban és nyugaton ilyen szempontból rend van.
    Ha feltennének egy rám nézve sértő vagy privát anyagot még szép, hogy beperelném.
  • Laci73
    #4
    A Google tartani kívánja pozícióját - és ehhez követnie kell a trendet. A cégek világában (különösen mostanság) tökéletesen működik a darvini modell: aki gyenge, az préda lesz - globalista kiskatekizmus. A Google nem kíván préda lenni, hát ragadozó lesz maga is. A világ kibírna még két-három szoftverbárót a jelenlegi örökös bajnok helyett.

    Winnie: Ennyire azért nem sötét sem a helyzet, sem pedig kis hazánk népe - a nagyok játéka ugyanis nem működik a kis emberek körében. Gondolj csak bele: ha mindenki így gondolkodna és két(vagy négy)színűvé válna, nem lennének pl. a Heim Pálban havi száz-százhúszezer nettóért dolgozó gyerekorvosok, akik még a nagyvonalúan tízszer nagyobb fizetésért sem mennek az EU északi vagy nyugati részébe dolgozni, az ápolókról nem is szólva. Ezt hívják hivatásnak. Az emberek többsége nyugodtan, baj nélkül akar élni, és a tudásából/munkájából szeretne boldogulni még Magyarországon is. Nyílvánvaló hogy ha csak úgy nekem adnák, elfogadnék én is bármekkora összeget. De rizikót, zavaros dolgokat már csak a családom miatt sem vállalnék be.
  • avman
    #3
    nos, ha ilyen cipőben járnék és vmi névtelen dokufilmmel kerülnék hasonló helyzetbe (mint ahogy nem fogok), azért kétszer is meggondolnám vajon mekkora összeget követelnék kártérítés gyanánt az okozott kárért és bevételkiesésért (piha, ennél nevetségesebb dolgot ennek kapcsán, vagy tévéműsorok kapcsán nemigen hallani). kétlem, hogy lenne pofám, mert az embernek általában vannak elvei (persze, ha van a feje felett tető, van valami étel a frigóban és nem fagyoskodik).
    ahogy a gyerekemet sem adnám el vagy közvetíteném ki külföldre néhány potya milláért.
  • winnie
    #2
    úgy van. nyilván, ha neked lenne rá lehetőséged, hogy kapj pár százezer dollárt akkor nagyvonalúan ahgyod a fenébe.

    ez a szép a magyarságban. kétszínűség és üres lózungok.
  • strogg
    #1
    rohadt ingyenelok maris fenik a fogukat. Miért szerencsétlen kisemberek patkolnak el aids-ben, miért nem az ilyen gorény férgek?