62
-
Kecske85 #22 Hát igen ez is ugyanúgy emberfüggő mint bármi más.
A baj csak az hogy a "buta" szülők elhiszik, mert lusták rendesen utánajárni(pedig lehet hogy még ők is a gép előtt ragadnának :D ) -
Razgon #21 Szerintem csak a túlzásba vitt játék okozhat problémákat.
Régen számháborúztak a gyerekek, ma meg CS-znek.
Én azt sem értem, hogy miért állítják be úgy, hogy a fiúk csak erőszakos játékokkal játszanak. Egy csomó gyereket ismerek, akik sportjátékokat tolnak. Egy kis NHL-től vagy FIFA-tól senkinek semmi baja nem lesz.
Persze, vannak kockák is akik csak játszanak, de hát így kerek a világ. -
#20 Már mér lennék méghülyébb a konzoloktól? (és a játékoktól)
Nekem is van már majdnem 1 éve konzolom mégis csak estefelé szoktam vele tolni egy mortal kombat:armageddon menetet, vagy hogy kikapcsoljam fáradt agyamat devil may cry-ozok. Mégsem butultam eddig 3-as átlagomnál rosszabbra. Ahoz képest csak rákell nézni a god of war jelenetére....vérfröcsenés 5 percenként....de mégis megfogott engemet...hogy miért? A sztori,hangulat, a főhős fegyvere (egy elég kicsi de vastag kardok amin még láncok is vannak erősítve így messzebbre is kutdja lőni őket),maga Kratos a hős stb.
Az persze a PISA nem veszi figyelembe hogy még a fiataloknak is lehet rossz napjuk....fáradtak,rossz jegyet kaptak,valami/valaki feldühítette őket,depresziósak lesznek stb. és ezeket valahogy lekell vezetni:
-zenehallgatás (ezt is be akaták tiltani mer uszítja a gyerekeket a rombolásra (60-as évek))
-tv nézés (dettó a sok agresszív b-mozis zsáklón vándám filmek miat (70-es 80-as évek)
-olvasás (a papok nem akarták hogy okosabbak legyenek tőlük hát ezeket is beakaták tiltani (jó kérdés mikor de jó régen a középkorban volt ez))
-sport foglalkozás (jééé itt nincs semmi...jah de a drukkerek és "CSAK GYŐZÜNK BAZZE" játék hozzáállás)
és nemrégiben bejött új szórakozási lehetőség:
- videójátékok
De ahogy ti is olvasátok a fenti tevékenységeket mégsem tiltoták be....DE VALYON MIÉRT? NA? TUDJA VALAKI?
Egyszerű az egész....sok balf*sz politikus (hilary clinotn),unatkozó ügyvédek (jack thomson),közvélemény kutatás téma nélkül maradt emberek (PISA) mivel más dolgot nem találtak hát rászáltak ezekre a gagyi videójátékokra.
De lássuk a másik oldalt: Mért van az hogy a nagyon agyonreklámozot játékokat akarják betiltani???
Csak nézétek meg a god of war jeleneteit:
http://www.youtube.com/watch?v=OzZHtHs2hno
http://www.youtube.com/watch?v=IYutdYtm_tk
Ebben több vér folyik mint a gta összes részében....több erőszakos módon lehet kinyírni az ellenséget....mégis van egy olyan hangulata ami miat mégsem leszel agresszív tőle. Kérdem én ehez pl. mérnem nyúltak a szóban rogó ügyvédek és politikusok? Hö? (de szerencsére nem nyúltak így okoztak nekem majd 5 hét örömteli maratoni mészárlást amit a készítők összehoztak elég szépen GRATZ hozzá várom 2.részt :) )
Szal ez is csak egy nagy felfújt lufi amivel nemtudnak mással foglalkozni ezek az emberek.
És látjátok...agresszív videojátékokon nőtem fel (17 éves vok) mégis összetudtam hozni ezt az írást....most akkor énis hülye vok? És mégsem vok agresszív....csak időnként előjön.... ROÁÁÁRGHÁHÁHÁÁÁÁ!!!! -
gyuri12 #19 tudom,csak azért mondtam,hogy én azér szoktam tanulni is a gépezés mellett...:)
-
argentum #18 Gartulálunk....
De ezért még nem fognak díszpolgárrá avatni. -
gyuri12 #17 az én tanulmányi eredményem is folyamatosan romlik,de nem csak azért mert egésznap gépezem,hanem mert köcsög szar tanárok vannak! ennyi:) azonkívül én viszonylag sokat(1-fél óra) szoktam tanulni. -
CloneB #16 Ez télleg ez nagy f@asság...
Én pl nfs carbonnal is elvagyok órákig.. meg általába minden félével... de most ettő mér butulnék?
"PISA- vizsgálatok során is: ahol saját játékkonzol volt a gyerekszobában, rosszabb lett a tanulmányi eredmény"
mégjóhogy... de ez a teszt nem pisa hanem fos... ez kb olyan mintha a gyerekeket beraknák 2 szobába.. egyikbe tökfőzelék másikba pl sütik.. melyikből esznek többet???... (szinte kortól függetlenül) -
Ronny #15 szerintem ez kor és emberfüggő is. Nézdd meg, hogy milyen izgalommal, és érzelmileg fűtötten nyüstölik a konzolokat a kissrácok. -
bnfront #14 Általába igaz amit montok, de ha én elkezdek jáccani a tekken 5-tel akkó nem hagyom abba legalább 3óráig, ma se tanultam a tekken miatt. Mongyuk ez 1 játék többet én se tok mondani. Az meg a fejlesztők sara hogy túl jól sikerült a game(főkapod a vizet aztán sose hagyod abba) -
Goth #13 "erőszak-orgia" ugyanis olyan érzelmi erővel hat, hogy kimossa az agyból az érdektelenebb dolgokat.
nah hát én qrvára nem érzek semmiféle erőszakorgiát amikor játszok, sőt, rohattul nem érzek semmit azon kívül, hogy szeretek játszani. ez faszság. az erőszak max a való életben, vagy egy valósághű filmben lehet nagy hatással az emberre. Nah de egy játékban? semilyen hatással nincs.
Meg ez amúgyis röhelyes. minél idősebb korosztály, annál jobban romlik a fiúk teljesítménye. és ezt csak úgy hobbiból összekapcsolták azzal, hogy minél idősebb korosztály, annál kockább.
sztem nincs köze a kettőnek egymáshoz. Általánosba ugyanúgy gépeztem, mégis kitűnő voltam. most 3-as vagyok, és nem tanulok semmit. ez pusztán azért van mert a fiúk többsége minél nagyobb, annál nagyobb faszságnak és érdektelennek tartja az iskolában leadott "tudást", és egyszerűen ilyen téren lustább lesz. az hogy mennyit gépezünk csak egy háttérinformáció, amivel már megint kavarják a szart. -
Goth #12 :DASDASDASDDddd baszki a földön fetrengtem. -
#11 rég megfogalmazott tézis ma köntösbe bújtatva
holnap másikat kap esetleg odateszik mellé a Rockstar-t is -
assdf #10 Nem azért de szerintem ennek semmi köze a játékokhoz.
Vagy lehet hogy van köze, de lehet hogy némileg nagyobb köze van ahhoz hogy rengeteg a női tanár és a fiúk nem igazán értik a nők logikáját (vagy logikátlanságát) illetve hogy a tananyag legtöbbször a lányoknak kedvez (ugyebár a fiuk vizuális tipusuak a legtöbb óra meg audio...)
Plussz egy információ hogy nálunk általánosban a csajok mind kitünők voltak, egyszerüen a tananyag miatt (sok az irodalom,nyelvtan stb), de ahogy 7-8ban bejött a fizika kémia matematika majd ez folytatódott szakközépiskolában, a csajok teljesitménye is leesett a béka feneke alá. Általában irodalomból meg töriből úgy ahogy jók voltak, de a többi tárgyból vészesen rosszul teljesitettek.
És mégegy plussz infó, hogy az aki fél napokat elkonzolozik és ezért rosszabb a teljesitménye a suliban ,az valószinü ha nem lenen konzol akkor fél napokat gépezne pc-n, ha az sem lenne akkor tévét nézne, ha meg az sem lenne akkor az utcán lógna.... Szóval ez megint egy felmérés a semmiről. -
#9 Nálunk senki sem stréber az osztályátlag mégis 4,2 :D ! Hogy ez hogy lehet úgy hogy minden doga előtt megírja valaki a puskát és kinyomtatja 35(osztálylétszám) példányba :)
Ez akkor lesz szar ha eljön 2 év múlva az érettségi ideje :S
de addig is mindenki boldog! :D -
gyuri12 #8 "Ez derült ki az úgynevezett PISA- vizsgálatok során is" lol megnézték a pisájukat...:D -
#7 Sztem ez marhaság... Inkább az idejét veszi el az embernek, emiatt kevesebbet tanul (és emellett csak 1/2 jeggyel rosszabbak? lol).
-
Indigo #6 Sims, Singles, Neighbours from Hell stb. -
Luminas #5 "A lányok ezzel szemben nem érdeklődnek az erőszakos játékok iránt, ha mégis leülnek a gép elé, akkor szociális jellegű játékokkal játszanak."
Kíváncsi vagyok, itt milyen játékokra gondolnak, mert nekem csak az MMO-k jutnak eszembe, de azok ugye "a Pokolból sarjadtak ki." -
#4 nalunk is az osztalyban az osszes streber lany :D -
Szeszmester #3 Nem azért, de szerintem a lányok mindenhol jobban teljesítenek. -
#2 Nemcsak mészárlós játékokkal lehet játszani lol! -
#1 Amikor megláttam a címet egyből tudtam ,hogy ez csakis Németországról szólhat. Nahát ... igazam lett ,micsoda meglepetés.